Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nikusia, najważniejsze że jakieś buty masz już na oku 🙂... ja już mam 🙂 ale widzę fajne nowe... xD z tym że na obcasie... więc odpada :P...

Kobzior dodaję oklaska!!..... 🙂

WielkaB wózek super 😉 myślę że warto licytować 😜...

A ja idę sadzić drzewka bonsai... może mi coś wyrośnie :P.... 🙂

• Mamusia
Pamii ja mam wszystkie buty na obcasie tylko jedne adiadsy z pumy ktore juz tak rozwaliłam ze szok jeszcze czekam na męża juz sie ubrałam

zaraz się wsiekne teściu psa mi wpuszcza do domu jak wie dobrze ze nie może być zwierząt w domu bo mi nie wolno poprostu jak zaraz wyskocze z tego pokoju jak mu dam patelnią po łbie to zobaczy

• Mamusia
Nikusia ja ostatnio kupiłam sobie buty zimowe (dokładniej mąż mi kupił 😜) w CCC z malutkim obcasikiem i zrobiłam to tak, że weszłam, przymierzyłam i kupiłam 🙂 Rach-ciach i po zakupach 😆

Jak będziecie miały pytania z mojej działki, to walcie jak w dym 🙂

wielkaB wózek ma cudowny kolor! Mój ulubiony 🤪 Ale spokojnie, ja nie będę licytować 🙃

Beata jak wcześniej szukałam to zakładałam, że kupię całkiem płaskie i oczywiście nic mi się nie podobało. A teraz jak już mnie zima przyciska to pojechałam do jednego sklepu i wybrałam. Plus mają taki, że jak ubrałam to zwróciłam uwagę, że super ciepłe. No i skoro mają mały obcas to mi się podobają i pochodzę w nich trochę 😜
Właśnie zrobiłam sobie sałatkę z kapusty pekińskiej, papryki, pomidora i natki pietruszki. Pycha. Jeszcze tak się zastanawiam nad koktajlem bananowym. 🙃

Kobzior moja koleżanka każdą kasę na buty przelicza. Siostry też uwielbiają, tyle że z powodu małej nogi mają problem, bo nie ma takiego wyboru. A ja jestem takim dziwolągiem, że wolę jedne i na dłużej. Za to ubrania lubię kupować i oczywiście buszować po sklepach też 😜

cześć dziewczyny,

ale dziś się zmęczyłam - padam! Ale kupiłam dziś chyba wszystkie kosmetyki dla małego - dwa kremy do buzi, oliwka, oliwka w żelu, mydełko, krem na odpażenia, sudokrem i puder. Kupiłam też 97 pampersów numer 2 za 51 zł 😎 chyba dobry interes zrobiłam 🙂

Widziałam się dziś z koleżanką (po 2 tygodniach przerwy) i miała oczy jak 5złotówki jak zobaczyła mój brzuch bo ponoć bardzo urusł. Koniecznie muszę zrobić nowe fotki!!

przeczytałam wszystkie posty od wczoraj ale nie dam chyba rady opisać na wszystko. Powiem tylko, że wózek retro wklejony przez wielkąB jest cudny ale bym nie kupiła bo nie wiem jak to można w auto zmieścić (zapewne nie mozna). poza tym nie wiem czy jest wygodny - chyba nie wygląda na wygodny. Jednak wózek "terenowy" jest jak dla mnie najwygodniejszy - polskie chodniki, parki, komunikacja miejska - istny survival 🙃

miłego wieczoru 🙂

• Mamusia
Kobziorty się tak nie martw tym sprzątaniem!!! Lepiej coś zrobić w miarę możliwość i z rozsądkiem aby rozruszać kości niż leżeć jeśli nie ma takich wskazań 🙂 Okna pomyłam z pomocą męża i mam już spokój a ja wolę codziennie coś trochę zrobić niż zostawić to sobie na jakiś jeden dzień i paść jak mucha po wielkim sprzątaniu 🙂
Pamii ja uwielbiam bonsai,ale nie mam szczęścia do nich 😮 Kilka miałam i załatwiłam je bardzo szybko 🤨 A ja muszę przesadzić dwa kwiatki do większych doniczek i mam nadzieję,że nie jest już za późno 🙃

• Mamusia
Bonasai - ja mam, na początku się trzymał, potem zaczął marnieć, ale odbił się i teraz pięknie rośnie 🙂
Ale i tak moja miłość to Orchidee (czy Storczyki jak kto woli) 🤪

Saszki - nie orientowałam się co to są za buty, ale "wujek Google" wie wszytko 😁

Butów nie mam za dużo, ja tak jak i Nikusia wolę jedne, ale na dłużej 😉

Ja z kosmetyków dla Maleństwa nie mam kremiku do buzi na każdą pogodę, a czy o czymś nie zapomniałam okaże się w praniu, a wtedy mąż dokupi 🙃

• Mamusia
noi wróciłam cieszycie sie 😜 😜 😜 😜 😜 😜
i tak
co do butów ma cała szafę mam do tego słabość i to dużą ale co poradzić babcia M jak wychodzę gdzieś to klnie na mnie gdzie ja w takim wysokim obcasie idę w tak zawasowanej ciąży może jak bym puchła to przeszła bym na płaskie ale mi jakoś się nie chce
Nielicytuje tego wózka bo doszliśmy do wniosku z M ze musimy najpierw pojeździć po sklepach i popatrzeć, po oglądać, po dotykać 😆 😆 😆
co do kwiatków kocham zielone duże kwiaty a przeważnie Benjaminy( Fikusy ) mam anturium, storczyka, kończynę, Zamiokulkasa, paprotki, agawe, dracene inne

• Mamusia
Hej Dziewczynki!
Chyba ostatnia się dziś melduję-tak wyszło. Od rana byłam u rodziców, gotowaliśmy bigos-ale się objadłam 😜 A potem szkoła rodzenia- oglądaliśmy film z porodem, no i ćwiczenia 🙃 A za tydzień będziemy kąpać lalę 😉 A raczej mój mąż będzie 😜 Dostaliśmy próbkę kremu Nivea przeciw odparzeniom i płynu Jelp. No i płytkę o przewijaniu, kąpieli i masażu 🙂
Znowu się rozpisałyście, już nawet po jednym dniu ciężko Was nadrobić.
WielkaB, no wózeczek śliczny 🙂
Mój wózeczek już zamówiony 😁 Już nie mogę się doczekać żeby go po dotykać i trochę pośmigać po domciu 🙃
Co do sprzątania- to okien nie myję od początku ciąży (mama by mi nie pozwoliła-jakiś zabobon). Podług nie myję od 6 miesiąca ciąży- bo miałam rozwarcie i zakaz robienia cokolwiek. Ścieram kurze na weekend, myję naczynia-coraz dalej mi do zlewu 🙃 Brzuszek przeszkadza 😉 Łazienkę i toaletę sprzątam, nie myję wanny i prysznicu bo te środki czystości strasznie śmierdzą i mąż nie pozwala mi ich wdychać 😉 No i tyle ze sprzątania wyczynowego 🙃
Nikusia, ale masz śliczny brzusio- taki zgrabniutki 🙂
Co do kwiatków, to zdarza mi się podlać 😉 Gdyby nie moja mama to już wszystkie by padły-dodam, że żadnego nie kupiłam-wszystkie dostałam. Jak już marnie wyglądają to mama je zabiera- ja się śmieję, że do hospicjum dla kwiatów-po jakimś czasie wracają jak nowe 🙂
Vespera, no to zaszalałaś na zakupach 🙂 Też bym musiała podobne zrobić bo nie mama wszystkich kosmetyków dla Małego.

• Mamusia
Oj Dziekuje Bardzo 🙂
Ja jestem teraz w 33 tyg. termina mam na 10 stycznia 🙂
Bedziemy mieli synka 🙂
Miałam teraz w pon wizyte i niestety szyjka mi sie skraca i jade na tabletkach 😞
moge wczesniej urodzic, musze sie oszczedzac itd...
Buziaczki

Żetopry 😁

Kruszyna widzę, że z samiutkiego rana na forum weszłaś 😁

WielkaB dzieciaki zazwyczaj uwielbiają jeździć w samochodzie 😉 jak nie dawałabyś rady, to zawsze możesz ten patent ze snu wykorzystać 🙃

Jadę do gina na za godzinę, potem rozejrzę się za koszulami do karmienia (najwyższy czas przygotować torbę, zresztą większość z Was już się spakowała) i herbatą dla teścia 🙃 miał 62 urodziny - kupiłam mu słoik pigwy do herbaty (deserów i drinków), kupię jeszcze jakąś białą herbatę na wagę. Stwierdziłam, że zrobię taki mniejszy prezent, bo teściowie nawet życzeń mi nie złożyli urodzinowych, a prezenty które dostaję od nich to zazwyczaj książki, jakie teść dostaje w wydawnictwie, przy którym pracuje... No a wiadomo - teraz kupa siana idzie na Małą, co chyba każdy rozumie 😉 No i pochwalę się, wykorzystałam patent Kruszyny chyba - dokupiłam dodatkową szczoteczkę, którą włożę do torby do szpitala - bo jeśli czegokolwiek zapominam, to zazwyczaj szczoteczki do zębów i pasty 😁