Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
beata8811 napisał(a):
Do poczytania a propos golenia w ciąży, bo ktoś wspominał, że na wosk chce iść: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/depilowanie-w-ciazy-co-wolno-a-czego-unikac_35311.html

Ja wspominałam 🙂 Ale już mi przeszło 😁
Dzięki za artykuł 🙂

Co do porodu rodzinnego to albo z mężem albo z położną? A co myślicie o takim 2 w 1? Czy to przesada? Tak sobie tylko rozważam....

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A to Ty chyba Urszulko na głębszym sląsku, bo my to doczepiani jesteśmy po zmianie województw - to raczej się nie spotkamy 😉 Na pewno znajdziesz lekarza, choć powiem ci ze ja ostatnio nie miałam lekarza ze szpitala a i tak musieli biegac koło rodzacej 🙂

Hej Dziewczyny zwlekałam się wcześniej z łóżka 🙂) tzn wstałam o 6:30 położyłam o 7:45 do 8:30 czyli drzemka bo nie mogłam spać. Na czat idę na pół godzinki, bo siostra przyjeżdża o 9:30. A to ta siostra co na pewno będzie 😁 😁
Miałam problem ze spaniem ale to już chyba norma 😉

dziewczyny, dziwna sprawa - bdania na gluzkoże we krwi wyszło mi dobrze, ale mam cukier w moczu 😞 Dzwonili z labolatorium, żey powtórzyć badanie ale nie zdąrzę przed dzisiejszą wizytą 😞 Nie wiem ile jest tego cukru, ale ponoć w ogóle nie powinno być? Co to oznacza? Ponoć jak gluzkowa we krwi jest ok, to nie mam cukzycy. Więc skąd w moczu? 😞 😞

• Mamusia
A ja z kolei czegoś nie rozumiem - miałam ostatnio badania te z glukozą i wyszło mi, że mam 99, a moja ginekolog powiedziała mi, że jestem na granicy z cukrzycą i przepisała mi jeszcze żelazo. A w necie patrzyłam od ilu jest cukrzyca i jest jakoś od 126... Nie kapuje 🥴

Vespera zrobisz ponowne badania i upewnisz się, że wszystko ok 😉

Hej dziewczyny
przyjechała siostra i zrobiłyśmy porządek z ubrankami w piwnicy. A tam było chyba z 15 reklamówek. Posortowałyśmy i co dla chłopca to zabrała na strych do mamy a co dla dziewczynki lub uniwersalne to sobie zostawiłam. Potem tylko rozmiarami ułożyłam, opisałam i zaniosłam spowrotem. A potem mi się słabo zrobiło, bo chyba za dużo na jeden dzień 🥴
Vespera jeśli jest cukier w moczu to albo błąd badania albo miałaś w którymś momencie cukier powyżej 160-180 to jest próg nerkowy i wtedy nerki już przepuszczają do moczu.
Beata norma cukry na czczo dla ciężarnych jest do 100-110
Urszulka 140 to jest po 2 godzinach i 75g glukozy. 😉
Jak czytam jakie miałyście wyniki to normalnie super.
Pamietam jak mi na czczo wyszło za dużo i lekarz kazał glukozę 75g wypić a tam wyszło 216 😮
spadam, sorry że nie wszystkim odpisałam (ale przeczytałam), ale nie mam siły przyjdę jak odpocznę i znowu będę Wam nawijać 😉

• Mamusia
Witam was 🙂

Przepraszam że nie byłam na czacie !! ..wczoraj zadzwoniła do mnie sekretarka tego ginekologa do którego mialam iść w sobotę i zapytała czy nie mogę przyjść dzisiaj na 8:25... odpowiedziałam że mogę 🙂 im szybciej tym lepiej ;]... więc poszłam i się miło zdziwiłam :P

Wizyta z badaniem 70 zl więc tragedii nie ma 🙂... no i gin przeprowadził wywiad, itp, zrobił badanie i w końcu usg 🙂

Na USG wszystko sprawdzał od czubka paluszka u stóp aż po czubek głowy... każdą drobnostkę 🙂

co prawda termin przesunął mi się na 25.01... więc troszkę się zasmuciłam no ale po tym wszystkim dowiedziałam się że będę mieć CÓRECZKĘ 🙂

Dodam że gin mówił po kolei co sprawdza i czy jest dobrze 🙂 więc tak córcia ma się dobrze ,rośnie waży 962g.... podczas badania odpukiwała jemu w to czym jeździ po brzuchu hehe :P Nie musiałam zadawać żadnych pytań 🙂

No i jestem przeszczęśliwa, po tym wszystkim zajechałam do męża do pracy i jak mu powiedziałam że ciupulka będzie to taki banan na twarzy mu się pojawił że szok :P po czym stwierdził :P ,,dwie baby w domu,, ,,będzie kogo rozpieszczać,, 🙂 hehehe i mi dał buzi 🙂 pojechałam do mamy i też powiedzialam co i jak i się ucieszyła bardzo 🙂 i do szwagierki też zajechałam to też się cieszyła hehehe pośmiałyśmy się że wszyscy prócz chyba 4 osób mówiło że będzie syn 😁 i wyszła córeczka hehehe :P

ahh jak ja się cieszę 🙂 już z mamą paczki z ubrankami zamówiłyśmy :P... masakra heh

• Mamusia
Cześć Brzuchatki
Witam Was weekendowo i mam nadzieję, że czat Wam się udał 😆 Niestety nie mogłam być ale mam nadzieję, że prędko umówimy się na kolejny 😉
pamii18 serdeczne gratulacje 🤪 😆 - super, że mała jest zdrowa i że masz potwierdzoną płeć! No i liczę, że dostałaś L4?
Nikusia o ile mnie pamięć nie myli miałaś na siebie uważać i się nie przemęczać! Więc dbaj o siebie i zwolnij tempo 😉
Urszulka jeśli chodzi o Mikołów to wybrałaś bardzo dobry szpital! Rodziły tam moje 2 koleżanki i były zadowolone 🙂 Ja niestety mam za daleko. I popytaj personel o opłacenie położnej bo w Knurowie gdzie ja będę rodziła jest na to normalny cennik jako usługi komercyjne - wiesz ile i komu trzeba zapłacić i co w zamian dostajesz - a nie w kopercie czy do fartucha. Ja np. nie chciałam rodzić w Bielsku-Białej gdzie de facto mam zameldowanie i mieszkanie bo opinie o 2 państwowych szpitalach są mało ciekawe - a położnej płaci się na tajnym, umówionym spotkaniu i ceny oscylują od 450zł wzwyż 😮 Nie mówiąc o tym, że lekarka do której chodziłam prywatnie mieszkając w Bielsku wzięła mojej koleżance za cesarkę 1500zł (pomimo, iż była to cesarka z konieczności i całą ciążę prowadziła u niej w prywatnym gabinecie - a każda wizyta 150zł). Ale tak to już jest - każdy szpital i każde miasto to inne realia 🙃
Dziewczyny gratuluję Wam dobrych wyników po glukozie, a Ty Vespera się nie martw - to zapewne jakiś błąd laboratoryjny.

MIŁEGO WEEKENDU - uciekam na obiad 😁

• Mamusia
Niestety nie dałam rady się na czacie stawić, ale mój syn dziś tak absorbujący jest że nawet mi się porządnie najeść nie da. Wreszcie usnął po półtorej godziny harców w łóżku więc i ja zaraz lecę odpocząć, bo już o 6:05 mnie na nogi postawił i ledwo żywa chodzę.
Vespera najprawdopodobniej błąd w laboratorium. Nic się nie martw tylko grzecznie powtórz badanie. Moja koleżanka wylądowała w szpitalu na 3 dni przez taki błąd, tzn. jej pod koniec ciąży pozytywny test na tokso wyszedł mimo że poprzedni miała negatywny. Trzy dni strachu i paniki, a wynik powtórzonego badania wyszedł NEGATYWNY.
Pami gratuluję córeczki. Cieszę się razem z wami. A cena wizyty jaka przystępna. Ja za samą wizytę 100 zł płacę a za usg 190.

• Mamusia
Dziękuję kochane 🙂...

Kobzior l4 powiedział że da mi w przyszłym miesiącu, bo mówi że bardzo dużo miał takich przypadków że niby na stażu były dziewczyny i nie chciano im przedłużyć, ale jednak przedłużano więc lepiej dla mnie jeżeli posiedzę jeszcze... a jak nic nie zaproponują do nast. miesiąca to mi da 🙂... a nast. wizyta 16 listopada 🙂... miło ^^