Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja wyczytałam, że w 31 tygodniu najlepiej jakbym miała już spakowaną wyprawkę do szpitala w razie czego, więc w tygodniu wszystko kupię i już się spakujemy (będę już wtedy w 30tc). wiecie co, jakoś ten czas zaczął mi szybko lecieć, jeszcze tylko lekko ponad 2 miesiące i Damianek będzie z nami - szok!

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
na swojego meza raczej narzekac nie moge, ale... mowie mu, zeby przyszedl zobaczyl jak brzuch faluje no i zanim sie zbierze to Izka juz przestaje (za kazdym razem tak jest) i nie poczeka 5 min i idzie a ona znow zaczyna 😁 i sie wkurza potem ale co to moja wina?! tylko wieczorami jak juz spac sie polozymy to kladzie reke i czuje jak kopie a tak to zero zainteresowania. no czasem zapyta jak sie czuje ale jak na cos narzekam to slysze tylko "ojej az tak?" matko kochana a jak?! 😮
i sie smieje ze mnie ze za duzo na allegro siedze i ze pewnie juz wszystkie kategorie dzieciece znam na pamiec 🤢 a jak sam godzinami perkusje oglada to dobrze! na szczescie mamy male mieszkanie i perkusja akustyczna nie wejdzie 🙃 ma tylko taka elektroniczna z jakims octopadem czy cos i teraz na balkonie sie "realizuje" ale ze sluchawkami wiec cicho 🙂

• Mamusia
witam 🙂
Co do mężów, to ja miałam szczęście, bo mój bardzo często się pyta jak się czuję, czy mnie coś nie boli, nie zmusza do niczego i nawet wolno chodzi 🙂 ...może też przez to, że już 2 razy byłam w szpitalu i wie, że to raczej poważna sprawa z tą moją podobno nadreaktywną macicą.
A co do niedzieli, to ja troszkę poleżę, troszkę pochodzę, brzucho mocno nie boli na szczęście 🙂 i słońce ślicznie świeci

• Mamusia
CZesc dziewczyny 🙂
Normalnie troszku mnie nie bylo a tu tyllllllllllllllllllllllleeeeeeeeeeeee stron, pozniej coisk poczytam 🙂
Nio jak tam samopoczucie? Juz nam bliżej niz dalej hehe i trochu mnie to przeraza 😮
Ja zamiast wypoczeta to szybko wpadlam w wir plytek mebli itd i znow jestem wyczerpana 😞
Nio i oczywiscie zmienilismy plytki do lazienki;/ nio ale mam nadzieje ze to juz ostatni raz 🙂 bo tamte to jednak byly okropne 🤢
I pech nas nie ominal bo wczoraj znow stuknelismy sie samochodem (ale to juz nie ja prowadzialm::unsure 🙂 Nio i stracha mielismy caly dzien czy wszytsko ok 🙂 ale nie uderzylam brzuchem a Piotrus szalal wiec juz spokojna jestem 🙂 Nio a w srode wizyta to sie juz upewnie 🙂
Kurcze u nas dzis sloneczko wiec niby ok ale mi taaaaaakkkk duuuuuuszno 😞 spac nie moge 😞
Lipa, nio mam nadzieje ze wszytsko u Was oki 🙂 Pozniej cosik poczytam i ponadrabiam 🙂
Pozdrawiam cieplutko 🙂

• Mamusia
U nas pochmurno..rano byla burza..ja przez to czuje sie na maxa slabo:/ Leze, zaraz z rodzicami pogadam a potem ksiazka i komp...oby nie zwariowac!!! Obiecalam wczoraj zd bede lezec duzo i nicnie roboc, ale nie umiem..rozwiesilam pranie a maz mnie ganial, ze mam sie klasc! Ogolnie na meza nie narzdkam, bo wszystko robi w domu i w miare wspiera..ale to ogolnie inny gatunek, ktory do konca nie zrozumie jak Ci zle itp. A ze malo czasu ze mna spedza..to akurat tak od zawsze bylo 🙂 Na falujacy brzuch patrzy wielkimi oczami i smieje sie, ze to wyglada jak obcy 🙂 Tylko ciagle zapomina, ze nie moge miec nerwow i czepia sie i denerwuje okropnie:/ No nic...jakas melisa by sie przydala dla mnie:P Nerwica widze, ze wrocila ale chce dac rade bez lekow..w razie co ta Hydroksizina stoi na polce 🙂

D-brycz - mnie to allegro i ogladanie rzeczy jakos relaksuje:P
Milako - super, ze wyjazd udany!!!Zazdroszcze Ci go bardzo, bo jak jest sie wsrod ludzi i w ogole cos fajnego robi, to czas leci szybciej i milo 🙂 A mi sie na maxa wlecze jak ciagle w lozku i sama...
Magdad - grunt ze kafelki wybrane w koncu 🙂 Odpocznij tez troszke..nalezy sie!
Ja tez w srode na wizyte..

Maz zrobil mi porzadki w jednej szafie...wreszcie cos sie ruszylo 🙂

• Mamusia
hej mamuśki!! Ja dopiero zwlekłam się z łózka 😲 Wczoraj do 1:00 jeszcze walczyłam z porządkami i mam trzy szafki wolne dla dzidzi 😆 ale chyba przesadziłam z tą aktywną praca wczoraj bo mnie nogi i krzyż boli 😲 Ale chyba będzie dobrze, zjadłam śniadanko i położyłam farbę na włosy bo już takie matowe były. A na 14 :00 jedziemy na obiad do teściów i po córkę, już się za nią stęskniłam, tak cicho jakoś w domu jest bez niej. Widzę, że kilka z nas ma wizyty w przyszłym tygodniu, ja mam w czwartek i juz sie nie mogę doczekać 🙂 Buziaki dla Was!!! U nas w Bydgoszczy od wczoraj wieczora pada i to dosyć mocno 😠

• Mamusia
A ja mam wizyte w piątek 🙂 z 10 kg chyba przytyłam 😁 aż będe się bała na wagę stanąć 😜

I jestem szczęśliwa bo rodzice wysłali paczkę z ciuszkami dla Filipa 🙂 ale men przy okazji odebrał a teraz jest w pracy a ja jak nigdy już chce żeby był w domu 😁 ale sobie poszperam, popłacze przy tym 🙂

U nas była burza tak jak Babeczka mówi .. aż się obudziłam o 5 i zaczęłam się przytulać i łapać Kamila za rękę bo się co jak co ale burzy boję 🥴 ale i tak nie zasnęłam 😠

O ludzie już pakowanie 🙂 poważnie się robi .. ja to pewnie tą torbę do szpitala będę sprawdzała ze 100 razy taki mój urok 😜

Kąpałam się a brzuch tak falować aż śmiałam się i nie mogłam w to uwierzyć że aż tak tam tańczy w środku .. piękny widok ☺️

• Mamusia
Ja nadal sie dziwie, ze to tak faluje 🙂 Dziwne to, ale i slodkie...
U mnie rodzice obiadek robia, ale za godzinke juz uciekaja! Za oknem szaro..
Martwie sie tym cmiacym brzuszkiem od paru dni..wiec juz nie moge sie doczekac wizyty u gina 🙂Dzis leze placuchem...
Monia - Ty sie tak ni przemeczaj Kobitko!Dzis troszke odpoczynku sobie zrob 😉
Pampinka - no ja tez burzy nie lubie, bo jakis niepokoj we mnie powoduje..a tak mysle sobie, ze jak bedziesz sie dobrze czula a mnie zamkna na Karowej w lipcu, to moze mnie odwiedzisz?:P I daj znac potrm, co tam w paczce Ci wyslali...bo ciekawa jestem 🙂

• Mamusia
DZień dobry 🙂

Co do męzów to to ja też mogłabym referat napsiac o moim, i chciałabym się na tydzień z nim zmaienić ale niestety tak się nie da 😠

ja kupiłam dzis pampersy slep&play za 26 zł paczka, nie mają elastycznych boczków ale jak je miałąm dla Nadii to nie przeciekały więc kupiłam, taki mlauszek nie kreci sie jescze ani nie biega wiec pampersy sie nadaja 🙂 ale kupiłąm bo były w fajnej cenie normlanie kosztuja 33 zł i za te cenę bym pewnie nie kupiła:P

Co do pakowania ja się spakuje w 36 tygodniu , taką mam nadzieję że mi się uda w tym czasie, przy córci pakowałam się 5 minut przed wyjsciem do szpitala i tez było ok 🙂

Wszystkie niedzielnie odpoczywają ja jak zwykle niedziele spedze smaa z córcia w domu bo maz na mecz sie szykuje i tak jestesmy pokłoceni wiec lepiej ze wychodzi

• Mamusia
pampinka- nie martw się, ja też przytyłam już sporo.. ciekawe ile waga pokaże... w środę.
Aż czuję się mało atrakcyjna.
Superbabo- u mnie się od rana na burze zbiera.. i duchota taka,że ta pogoda mnie wymęczy..;/ znów nie będę mogła zasnąć.. w ogóle w nocy nie mogę spać.
maiha- mnie to mój ostatnio kilka dni pod rząd wyprowadza z równowagi. już się zastanawiam, jaką strategię wybrać ;( czuje się kompletnie odrzucona ;(

Kupiłam sobie dziś małego redsa.. kurcze, zastanawiam się czy mogę trochę.. ale mam taką ochotę, że jak przyjdzie teściowa to chyba naleje nam troche w kieliszki, po łyczku..

• Mamusia
Za mna tez chodzi piwo..a Lech Free stoi i czeka..moze jakos sie skusze 🙂
A ja ogladam i przykimuje...sle od pogody slabaaaa..wpierw sie chmurzylo a teraz znow slonce wyszlo - zglupiec mozna!
A z tym snem to kicha jakas, bo wtedy mpzna by najlepiej odpoczac i zrelaksowac::

• Mamusia
Hello
Ja wiecie, nie chce z Lukea potwora robic, ale w drugiej ciazy, to chyba mezowie inaczej do zon podchodza...bo wiedza, ze wszystko jest do przezycia, czy co oni tam sobie do cholery mysla...U nas poza tym zyciowych stresow sie nawarstwilo, wiec mi nerwy tez puszczaja, Luke to ogolnie ostoja spokoju a ja wulkan, ale...z niego to czasami za to naburmuszony dzieciak wychodzi. Kocham moich tesciow, ale moj maz to byl malutki syneczek ukochany 😜 ostatni z trojki dzieci. I tak juz zostalo hihi 🙃 Wypominam mu to i tesciowej tez, a co 😉. No ale dzisiaj ok , w miare. Dal mi pospac, zszedl z ELla na dol a ja o dziwo zasnelam i nawet glowa mnie nie boli. Bo 2 godziny z mala na podlodze kimalam (musialam ksiezniczke za raczke trzymac, bo za mama plakala 😞) i mi sie chyba wszystkie kosci poprzestawialy.
U nas sloneczko ale bez upalu, pogoda w sam raz do ogrodu.
SUperbaba, co jak co, ale meza masz spoko, jesli Ci szafy porzadkuje 🙂
Amelia masz oklaska na pocieche po wczorajszym grilu niewypale......
Milako, dobrze slyszec, ze przyjaciele naladowali Cie pozytywna energia, kurcze, dzielna z Ciebie kobita i tyle!
A cop do poakowania, to ja mialam torbe gotowa w 37 tyg apoczekalam sobie do prawie 41 😉
A dziewczyny, jak to u was z wywolywaniem, jesli nie ma wskazan a mama chce? Np w 39 tyg? Moja kolezanka bedzie miala podawana oxt w 39 tyg bo jej mama przyjezdza. Mi sie to nie podoba, zalezy widocznieod lekarza, bo tam gdzie rodzilam Elle, to jesli wszystko bylo ok , to nie mysleli nawet o wywolywaniu do kolo 42 tyg. No chyba, ze byly wskazania, wiadomo.

• Mamusia
DZiewczyny pomocy!!! wiem ż ekupowałyście sukienki przez allegro potzrebuje sprawdzonego sprzedawce co ma ładne sukienki i wysle mi te kiecke w expresowym tempie tak żebym w piatek najpóxniej ją dostała, przymierzyłam dziś sukienkę którą chciałam założyć na komunie w przyszłą niedziele ale wyglądam jak pulpet, sukienka marszczy sie strasnzie

• Mamusia
http://moda.allegro.pl/wiosna-lato-ciazowe-sukienki-kopertowe-dekolt-5407-i2301220167.html

dziewczyny co myślicie o tej sukience?? i który kolor wybrać??

a ta?? która ładniejsza?? mam nadzieje ż ecoś mi doradzicie obiektywnym okiem 🙂

http://moda.allegro.pl/nowosc-sukienka-bombka-dla-mamy-na-ciaze-hit-5900-i2269085033.html

• Mamusia
Maiha - sama nie wiem co doradzic, bo ja kupilam taka: http://moda.allegro.pl/trendy-mama-mala-czarna-na-kazda-okazje-7-kol-i2234420960.html i pkazalo sie, ze to taka szmatka raczej:/A tez pisza, ze z wiskozy..czyli podobny material. Moze ktoras Babeczka zamowila ktoras z tych? Jakby co to obydwie ladne..tylko wlasnie pytanie, czy nie tylko ma zdjeciu? Poczytaj moze komentarze..ja zawsze szukam w nich tego przedmiotu i patrze co opisuja! Moze te akurat sa z grubszego, lepszego materialu niz ta moja...
Magdaluke - ach te synki mamusi 🙂 Moj to raczej nie mamusiny i samodzielny az za bardzo 🙂 Wszystko sam i zawsze zdrowy..az w druga strone przegiety:P
Co do wywolywania porodu od tak, to ja tez nie jestem za tym..zwlaszcza jesli z ciaza i kobieta wszystko w porzadku! Wtedy lepiej zostawic naturze..ale wiesz- kazdy inny:/ W szpitalach panstwowych to chyba nie ma takiej opcji 🙂

Ja leze plackiem caly dzien, bo boooli...i jeszcze Helenka mnie denerwuje, bo b.malo sie dzis rusza:/ Maz dzis w pracy do nocy, wiec kiepsko..

• Mamusia
Maiha tę luźną sukienkę mam a tę drugą chcę sobie w tym tygodniu kupić 🙂
powiem szczerze, że materiał bez szału, ale sukienka wygodna, jestem z niej dość zadowolona, tylko kupiłam ją na co dzień (kolor cappucino).
Zaraz Ci wrzucę moją fotkę w niej to może sama zobaczysz, bo wiadomo jak to na tych zdjęciach na allegro 😉

• Mamusia
No i proszę...tak myslałam, że któraś zakupiła i się pochwali 🙂 Bo ta moja to taka szmatkowa jest, ale też za duża więc może dlatego jeszcze gorzej to wygląda...
Strzauka - śliczna ciążóweczka :*

Słuchajcie - zjadłam właśnie szarlotkę na ciepło z lodami..niebo w gębie :P

• Mamusia
maiha ja kupilam bardzo podobna, tylko z dlugim rekawkiem jak ta druga i powiem szczerze ze z brzuszkiem (dosyc rozmiarów 😉) i przy moim wzroscie 160 cm wygladam jak kaczucha 😞 pogrubila troszku i w niej nie chodze 🤨 a standarowow czesto nosilam bombeczki 🙂 nio a teraz to w niej sama wygladam jak bombka hehe

• Mamusia
jej to mam problem ajk piszecie że fatalny materiał to boję się ż enie będzie zbyt elegancka jak na komunie a co myśłicie o tej??

http://moda.allegro.pl/sukienka-tunika-dwukolorowa-na-kazda-okazje-xxl-i2325383179.html
albo o tej?
http://moda.allegro.pl/sukienka-tunika-dwukolorowa-xl-kopertowy-dekolt-i2317789406.html