Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pierwsze ruchy maleństwa są bardzo delikatne musisz być wyluzowana ,spokojna żeby je poczuć . Najlepiej wieczorem lub w nocy jak leżymy ,dzidziuś delikatnie muska , puka cię od środka ale jest to bardzo subtelne 🙂
Mój dzidziuś nadal jest bardzo delikatny , nie wierci się , nie kręci tylko delikatnie muska mnie .
Mam nadzieje ,że to nie kwestia wielkości ,że już nie może się przekręcić 😮
Kopniaków jeszcze nie doświadczyłam i czkawki też nie ale do tego nie tęsknię 😁

• Mamusia
hej dziewczyny....kurcze nie mam dzisiaj w ogole humoru....bo wczoraj nakrylam Bartka jak pisal z kumpela....o ktora jestem zazdrosna,a on dobrze o tym wie 😮 😮 kurcze masakra 😞 ale wytlumaczyl mi,że to tylko pisanie...zdenerwowałam się...ale pogadaliśmy i jest ok...kurcze gdyby mu na mnie nie zależało szukał by sobie innej,a on planuje ze mną ślub i tym bardziej dziecko będziemy mieć razem...tak mi wytłumaczył,że nie mam się czym denerwować...ale mógł by chociaż nie ukrywać tego....eh ja nie wiem co myśleć o tym wszytskim 😞 jestem jakaś bardziej zazdrosna o niego od kiedy zaszłam w ciąże 🤢 teraz jest w pracy a ja znow sama w domku...pogoda jakaś taka,nawet dziś nigdzie mi się nie chce wychodzić....Dziś moja malutka miała czkawke 🙂 i to po Naszym buszowaniu w łóżku 😁 😁

pierwsze ruchy-coś niesamowitego 🙃 🙃

• Mamusia
Tak to juz jest z tymi chlopami... moj tez mnie mega wkul... ale nawet mi sie nie chce marnowac czasu na pisanie 😉)
Laskawie wlasnie wyszedl z mloda na plac zabaw...

Taki dzien jakis chyba do dupy, bo ja nie dosc ze zmulona to humor tez jakis nieciekawy mam.. Wszystko mnie irytuje.. 😞(

• Mamusia
nawet mi nie mówcie o grillu bo aż mi ślinka cieknie 😉
jeśli chodzi o ruchy maleństwa to ja na razie czuje coraz to intensywniejsze muskania... tak jakby chciał dać znać że tam jest, ale nie chce mnie mocno kopać 😉
Emaleth zrobiłaś mi strasznego smaka na ten ryż, a jak już napisałaś o bitej śmietanie... to po prostu wymiękam...

uciekam się zbierać na te kręgle bo mężuś i cała reszta już gotowa... ja jak zwykle na wszystko mam czas heheh
w takim razie miłego wieczoru... buziaki mamuśki

• Mamusia
Widzę że głównie dziś temat jedzenia 🙂 Ja właśnie wszamałam pierwsze w tym roku szparagi 🙂 mm lubię. Dzisiaj zauważyłam ciemną kreskę pod pępkiem 🙂 To nie prawda,że wychodzi ona na chłopca,moja siostra miała tą linię przy obydwu córkach, także spoko 🙂 Zauważyłam też dziś, że na nogach o wiele mniej mam włosów,normalnie to już miałabym bunczę że szok, a teraz tylko kilka i nie za długie 🙂 super 🙂 za to pod pępkiem wyszło mi kilka czarnych kłaczków 🙂 hormony szaleją. Natalia,niedawno przeżywałam ten temat co Ty,mój M smsował z inna kobietą od conajmniej 2 miesięcy non stop!! wiem,bo mam biling.Maksymalnie mam 2 mies.w tył ,więc nie wiem od kiedy to się zaczęło. Oj to boli....brak słów.Wydało się gdy smsował z nią w nocy w drugim pokoju a do mnie nie przyszedł spać 😞 dużo by mówić,nie chcę o tym myśleć. Trzeba być czujnym i tyle,bo wcześniej głowę bym za niego dała,że tak nigdy nie zrobi, nie on! ahhhh tam 😞
U nas pogoda popołudniu zrobiła się piekna i siedzieliśmy na dworze a potem spacer 🙂 Idę się pomału kąpać 🙂 Aha,dziś się mierzyłam i po wymiarach twierdzę że wszystko w brzuszku przemieszcza się ku górze, bo mierzyłam się zawsze w dwóch miejscach wyżej i niżej i różnica była 11cm a teraz różnica wynosi tylko 4cm.Niżej brzuszek ma wymiary takie same jak poprzednio a wyżej wymiary poszły w górę.

• Mamusia
natalia23ona napisał(a):
My mamy przerąbane z Nimi stwierdzam 😮 a mnie masakrycznie wybrzuszyło...jutro do szkoły wiec laski napewno beda sie pytac jak tam ciaza..i ale brzuszek Ci urosl...jak juz o tym pomysle to teraz mam juz dosc hehe 😁 😁

Z drugiej strony, dobrze że się martwią, gorzej jakby miały w dupie Wasze zdrówko. Mój już jedną szansę wykorzystał, drugiej nie będzie, nie znoszę kłamstwa, a to było chamstwo wielkie bo ledwo nos wynurzył z domu, pisali do siebie non stop i widywali się w pracy...przez dwa miesiace wyszło od niego ponad 800smsów i nie pytajcie o rachunek.Mnie tez nie powstrzyma to że będzie dziecko, to co przeżyłam wtedy przez to,było koszmarem a było to niedawno więc bałam się o maleństwo 😞 W ciąży kobiecie robić takie coś....Brak słów...Chyba za dobre jesteśmy

• Mamusia
Faceci,czasem im chyba odbija 🤢
Mój nie wychodzi jak się kłócimy za to gęba mu się nie zamyka,najchętniej sama bym go wtedy wyprosiła 🙃no ale w końcu dochodzimy do porozumienia i w sumie to dzięki jego upartości bo na początku naszego związku to potrafiłam się do niego 2 tyg nie odzywać jak już się pokłóciliśmy,nie potrafiłam rozmawiać a żeby pierwsza rękę na zgodę wyciągnąć to nie było szans 😮ale się nie poddał i tak już 12 lat razem a i rozmawiać się nauczyłam i rękę pierwsza wyciągam jak zawalę 😉

• Mamusia
Pestka24 napisał(a):
natalia23ona napisał(a):
My mamy przerąbane z Nimi stwierdzam 😮 a mnie masakrycznie wybrzuszyło...jutro do szkoły wiec laski napewno beda sie pytac jak tam ciaza..i ale brzuszek Ci urosl...jak juz o tym pomysle to teraz mam juz dosc hehe 😁 😁

Z drugiej strony, dobrze że się martwią, gorzej jakby miały w dupie Wasze zdrówko. Mój już jedną szansę wykorzystał, drugiej nie będzie, nie znoszę kłamstwa, a to było chamstwo wielkie bo ledwo nos wynurzył z domu, pisali do siebie non stop.przez dwa miesiace wyszło od niego ponad 800smsów i nie pytajcie o rachunek.Mnie tez nie powstrzyma to że będzie dziecko, to co przeżyłam wtedy przez to,było koszmarem a było to niedawno więc bałam się o maleństwo 😞 W ciąży kobiecie robić takie coś....Brak słów...Chyba za dobre jesteśmy

za dobre...my w porownaniu do nich Aniolkami jestesmy....a skonczmy juz ten temat....bo mi sie juz zygac chce!!!

• Mamusia
Mój też ma taktykę nie odzywania się a to wkurza jeszcze bardziej, ja wolę się wykrzyczeć, wytłumaczyć sobie wszystko i już gadać, żeby wszystko było już ok.Nie nawidzę cichych dni 🙂 Skończmy już, masz rację 🙂 Nie ma co się przygnębiać.

• Mamusia
Pestecza współczuję i to w takim czasie gdzie powinnaś mieć spokój i czuć się bezpiecznie!!!! Ja też uważam że dzieci to nie żaden powód żeby zostawać w związku, a znałam takich co tak myśleli i się zdziwili jak żonka o rozwód wniosła i daje radę a i dzieci są szczęśliwsze jak nie ma wrzasków i całego syfu jaki był.