Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
natalia23ona napisał(a):
inirtam na mnie juz dawno kawa nie dziala a pije rozpuszczalna...bardziej teraz mi nie daje zasnąć mała niż cokolwiek.... 🙂 mnie dzisiaj kaka z 2 minuty ciągnęła ale słaby ból

ja bardzo rzadko pijam kawę... nie tylko w ciązy, ale przed też raczej nie należała do moich faworytów 🙂 czasem mnie usypia, a czasem pobudza 😉

• Mamusia
inirtam napisał(a):
natalia23ona napisał(a):
inirtam na mnie juz dawno kawa nie dziala a pije rozpuszczalna...bardziej teraz mi nie daje zasnąć mała niż cokolwiek.... 🙂 mnie dzisiaj kaka z 2 minuty ciągnęła ale słaby ból

ja bardzo rzadko pijam kawę... nie tylko w ciązy, ale przed też raczej nie należała do moich faworytów 🙂 czasem mnie usypia, a czasem pobudza 😉

to ja przed ciążą piłam zwykłą prime ale nie mogłam jej przełyknąć jak tylko zaszłam no i pije rozpuszczalna 🙂 bo ta mi wchodzi

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
zapytam ale sie dziwnie czuje nie potrzebnie moze przysnelo mi sie 😮
mi tam jeszcze daje zasnac 😁 wiadomo ze harce odwala ale bez przegiec teraz jak zasypialam na boku to walczyla ze mna ale bezskutecznie bo i tak odplynelam 😁

hehe Ty to masz dobrze 🙂 no ja po pierwsze przez małą nie mogę spać a po drugie przez to sikanie....dzis noc znow co godzine:-/ to juz mi sie chyba nie skonczy ale główką jest obrucona na dół także moze dlatego

• Mamusia
natalia23ona napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
zapytam ale sie dziwnie czuje nie potrzebnie moze przysnelo mi sie 😮
mi tam jeszcze daje zasnac 😁 wiadomo ze harce odwala ale bez przegiec teraz jak zasypialam na boku to walczyla ze mna ale bezskutecznie bo i tak odplynelam 😁

hehe Ty to masz dobrze 🙂 no ja po pierwsze przez małą nie mogę spać a po drugie przez to sikanie....dzis noc znow co godzine:-/ to juz mi sie chyba nie skonczy ale główką jest obrucona na dół także moze dlatego

mnie sikanie nie męczy... bo sikam wieczorem, a potem dopiero rano, ok. 6 🙂 i z cyców też mi na szczęscie jeszcze nic nie leci 🙂

• Mamusia
Witam Was. Miałam 40stron do nadrobienia i jakoś chciało mi się nadrobić 🙂
Jeśli chodzi o proszek- ostatnio targałam dwa pięcio kilowe bo jeden do bialego drugi kolor...Mój M był oczywiscie w pracy, muszę sobie radzić sama z takimi zakupami.Często dźwigam po 4 siatki napchane w cholere i jak tata widzi to wnosi mi po schodach ale z marketu do auta i z auta do domu sama muszę sobie radzić.
Jeśli chodzi o seks-nie wiem jak to wychodzi ale chyba z powodu tego,że M calutki dzień pracuje i jest zmęczony,seks zawsze wypada w sobotę. Czyli raz na tydzień....Szału nie ma.hihi. Najlepiej na boku, ostatnio wdrapałam się na górę i potem żalowałam bo dyszałam jak stary pies,serce waliło,kręgosłup bolał na maxa i miesnie brzucha tak jakbym zrobila tysiąc brzuszków.Dwie godziny spać nie mogłam,to bylo straszne. Nie ryzykuje już z tą pozycją 🙂
Te próbki juz dawno mam w domu, wypełniłam na mnie, na mamę, teściową i siore i dostalam 4 razy 🙂 Wiem że uczulają ale nie każde maleństwo więc może Nikolę nie, a jeśli tak,to ja się będę kąpać w tym płynie do kąpieli i smarować oliwką 🙂
Jutro wielki dzień, jedziemy na wizyte, pierwszy raz z M 🙂 zobaczy księżniczkę 🙂
Dziś mama mi powiedziała że ewidentnie wyglądam na dziewczynkę,widziałam laskę w ciąży i mówie ale ma szpiczasty brzuch, a mama na to,że na pewno chłopca będzie mieć.Moja mama już kilku osobom przepowiedziała po kształcie brzuszka płeć dziecka.
Byłam dziś u fryzjera na farbowanku i podcięciu włosów 🙂
Zrobiłam dziś na obiad rybkę, ziemniaki duszone i kapustę zasmażaną. Tak sie nawpieprzaliśmy że od 15.30 do teraz czuję sytość na maxa 🙂
Cieszę się że cycki mi więcej już nie rosną od jakiś 3 miesięcy bo nie muszę wymieniać staników przynajmniej 🙂
Ani razu nie doświadczyłam tych skurczy co Wy i nadal nie leci mi siara .jupiii 🙂
Aha i wczoraj wygrałam dobry deserek z Mężem 🙂 obstawial 2-0 dla Polski hahahaha wygrałam 🙂 ma tydzień na jego realizację 🙂 napisałam mu jaki ma być ten deser i musi trzymać się przepisu 🙂

• Mamusia
bede musiala ciagnac swojego lekarza za jezyk 😮 kurcze juz tak nie duzo zostalo do narodzin naszych dzieciaczkow ze coraz bardziej nie moge sie doczekac i zastanawiam sie jak to bedzie wygladalo 😁 zastanawia mnie tez czy jak odejda mi wody w domu to czy zdaze dojechac 25 km do szpitala?

• Mamusia
Aha jeszcze miałam napisac o porodzie rodzinnym o którym wspominałyście. Ja nie chcę by M był i on też się z tego cieszy.Wiem jaki to byłby dla niego stres i dla mnie. ja stresowałabym sie nie dosc ze porodem to jeszcze nim....Wodę moge miec w małej butelce i trzymac sobie w rekach, ściskając ją na maxa 🙂 albo obok mnie moze stac,więc jak ma byc po to by podać mi wode,to dla mnie nie pretekst 🙂 Nie mówie, gdyby on chcial sam z siebie, zgodziłabym się dla niego.Ale jeśli nie chce to nie,mi też będzie łatwiej bez niego. W sumie w jakims stopniu chcialabym by wiedział jakie to trudne, ze porod to juz nie taka przyjemnosc jak zapłodnienie hahaha.

• Mamusia
Ja duzo myslalam o tym porodzie rodzinnym i raczej jestem na tak. moj M tez dal sie przekonac jak uslyszal od mojej siostry jak obecnosc mojego szwagra bardzo jej pomogla. nie tylko podawal wode, ale jak tak lezala i juz z bolu nie mogla to wolal polozna... fakt, ze jak stal tam za nia i gladzil jej glowe podczas parc, to kurwica ja brala, ale ogolnie to byla zadowolona, ze miala wsparcie 🙂