Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzien dobry dziwuszki ja juz po lekarzu....wiec tak jak mowilam Bartkowi rano że mała jest ułożona na dół główką,bo ją wysoko nad pępkiem czuje 🙂 to nóżkami kopie 🙂 ja znów wizyta za 2 tygodnie dokładnie 25 czerwca 🙂 dzis tylko serduszko było i pomiar małej 27 cm 🤪 🤪 Bartek oczywscie rano ciezko mu bylo wstac,ale przyszedl wczoraj kolo 24 i tylko mu język się plątał 😁 a mnie denerwuje to jak mi ciotka mowi ze mam dużo leżeć....a ją opierdoliłam i powiedziałam te leżą które muszą a jak jej powiedziałam że mogę przechodzić 6km na dzień nawet w jedną stronę to mi powiedziała,że jestem nie poważna....Emi nie przejmuj się

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja teraz zrobiłam sobie herbatę i dałam całą cytrynę.
Strepsils można brać niby dopiero od III trymestru, więc pozostanę chyba przy tej herbacie z cytryną i zjem chyba pół miodu 🤨
No bo dziwne, że obie w tym samym czasie się źle czujemy i dolega nam to samo ://

• Mamusia
Witam Was.
Ale miałam nadrabiania od wczoraj.
My z mężem wczoraj już przytargaliśmy do domu łóżeczko i 5 reklamówek ciuszków niestety większych bo od rozmiaru 74 ale też się przydadzą 🙂
Potem zasiadłam do meczu i po nim lulu bo byłam wykończona.
Dzisiaj za to od 6 na nogach bo córka na wycieczkę jechała i sterczeliśmy rodzice półtorej godziny bo inspekcja trzepała autokary i jednego busa .
Busowi został zabrany dowód rejestracyjny i był problem z 4 dziećmi bo nie było transportu 😲
I rodzice wzieli swoje prywatne auta i pojechali 🙂
Takze same problemy od rana .
I zostałam sama w domku do 18 bo mój M w pracy 😞
No cóż chyba pójdę się zdrzemnąć 🙂
Miłego dnia.

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Tusia na pewno Sandra nas zainfekowala 😜 😁 😁 😉

Albo pewnie to od tego siedzenia pod diagnostyką... Mówiłam, że wilka dostaniemy, to Ty niee 😁 😁

przeciez tam goraco bylo, plytki cieplutkie 😉 jakbysmy posiedzialy w tym przeciagu to rozumiem, ale tak to nie 🙂

• Mamusia
Hej mamuśki 🙂
Strasznie dawno tu nie zaglądałam, jakoś brakowało mi nastroju... Ilość zapisanych stron imponująca 😉 U nas wszystko ok, będzie chłopak ku radości taty, już opowiada jak będzie z młodym na stadion chodził 🤪 Wczoraj były jakieś przeboje, tzn w głowie mi się strasznie kręciło jak leżałam, nie ważne na boku lewym czy prawym... Ktoś też tak miał czy tylko u mnie takie cuda? Cały dzień wczoraj siedziałam w domu i odpoczywałam, żeby czegoś złego nie wywołać 🤨 Dziś mam nadzieję już dobrze. Ale spałam czujnie, tylko na boku, żeby młody nic nie uciskał i jego nic nie uciskało. Zaraz wyskoczę na zakupy, łyknę świeżego powietrza po deszczu 😉

PS. Na ból gardła w ciąży najlepsze Tantum Verde albo odpowiedniki, najlepiej w sprayu. Nic nie szkodzą w ciąży, można bezpiecznie stosować. Strepsils i Cholinex lepiej sobie darować - trochę za silne składniki 😉

• Mamusia
Dzień dobry. Jestem po wizycie. Wysiedziałam się w poczekalni zdecydowanie za długo, a tam duszno i śmierdzi środkami czystości a okno zepsute i się otworzyć nie da... Szyja dalej miękka i nieznacznie się skróciła, ale nic strasznego. Poza tym mam dalej brać magnez i luteinę, kontrolować ciśnienie (na wizytach zawsze mam 120/70) i jakby coś się działo to przyjść. Waga mnie zdenerwowała bo pokazała kilogram więcej niż tydzień temu, czyli 71,2 a moja w domu od tygodnia pokazuje tyle samo czyli 69,8. Następna wizyta za 3 tygodnie...
Nie wyobrażam sobie porodu bez mojego M. ale jego obecność będzie zależna od tego czy będzie miał kto zostać z Małym.

Karolcia gardełko szybko wylecz,bo zdaje mi się, że kaszel może być niebezpieczny na tym etapie ciąży.

Emila raz na całą ciążę tiger Ci nie zaszkodzi :* Nic się wiedźmami nie przejmuj! Pamiętaj, że nerwy są gorsze dla Malucha!

Ehhh chciałabym żeby mi tak ktoś w domu powiedział, że mam leżeć a oni wszystko zrobią.. A tu do wszystkiego mnie wołają bo se nie dają rady nawet ze zmieleniem mięsa :/

• Mamusia
karolka ja znowu od swojego lekarza dowiedzialam sie ze na wszystko paracetamol a tak naprawde to nie prawda a paracetamol jest tak slaby ze jak bolala mnie glowa od zeba to ch*j mnie trafial bo moglam zjesc 5 tabletek i nic az w koncu sieglam po ibum a dentystka powiedziala mi ze pyralgine moge sobie wziac jedna tabletka i 0 bolu po wyrwaniu moich biednych korzeni. Wiec wydaje mi sie ze nie z kazdym lekiem to sie sprawdza a tez nie wydaje mi sie zeby rutinoscorbin moglby zaszkodzic.
Mnie zaraz cos trafi zanudze sie na maxa snuje sie po chacie jak smrod po gaciach i nie moge znalezc sobie zajecia 😁 nie wiem juz nawet jakie filmy ogladac haha 😁

• Mamusia
Ja wychodze z zalozenia, ze lepiej nie ryzykowac i rzeczywiscie pozostac na etapie cytryn, miodu itp. szczegolnie w I trymestrze ciazy...

A do gardla, to mnie tez mega boli ;// wiec cos nas zlapalo ;/// wszystkie trzy....;//

Ja wrocilam od fryzjera, wloski jak ta lala 🙂) a teraz ogorkowa zaczelysmy robic z Nadula 🙂

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
Mam pytanko - wiecie coś może o istnieniu jakiś stron internetowych firm które przesyłałyby próbki produktów swojej marki lub kupony rabatowe?Oczywiście rzeczy , kosmetyków itp. dla dzieci .

dostałam wczoraj od koleżanki gazetki ciążowe i w jednej z nich reklama www.familyservice.pl i pisze żeby się zarejestrować zeby otrzymać bezpłatne próbki itp... ale jeszcze nie rozpoznałam sprawy, trzeba wejśc na stronkę i sprawdzić co i jak 😉