Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
witam witam 🙂
znow nie mam neta, bo router sie popsul 😠
yhm, w srode poszlam na wizyte do szpitala a okazalo sie ze oni wcale nie chcieli mnie widziec i pojechalam na darmo 😮 pozatym mialam maly wypadek, tak sie zle czulam ze zaczelam wymiotowac 🥴 slabo mi bylo i oddychac nie moglam tak mi goraco bylo i jakos niedobrze 🤢 ale juz jest lepiej nie wiem co ze mna ostatnio sie dzieje 🤢
mala mnie dzis kopie caly dzien 😜 no i pieke babke z truskawkami 🤪

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Deira napisał(a):
inirtam napisał(a):
zjadłam kurna kilo śliwek.. popchnełam tymi lillastarsami, jabłkiem, pierogami z serem i ze śmietaną i teraz jeszcze podjadam roladę ulżycką... i nic... chyba się z rana do apteki przejde po glicerynkę, jeśli do jutra się nic nie ruszy.. 😞 ☺️ 🤨

Oj, żeby Cię w nocy nie pogoniło 😉
Możesz jeszcze spróbować z otrębami. Ja od jakiegoś czasu rano zjadam zawsze dwie łyżki otrębów śliwkowych granulowanych Kupca. Dodaję je do twarożka, jogurtu lub kefiru i od tamtej pory nie mam żadnych problemów jelitowych.

a niech mnie goni... przeżyję... bo już nie wiem, co gorsze... właśnie zakupiłam mleko i płatki i od jutra powrót do lekkich mlecznych śniadań... przy okazji wapń na zęby uzupełnię choć trochę, bo ostatnio zrobiły się dosć wrażliwe...

Natalia uważaj na siebie... mi ostatnio 3 dni z rzędu zdarzyło się zasłabnąć... też miałam wrażenie, że mnie mdli, potem nie mogłam się dotlenić i oddech miałam przy tym, jakbym maraton przebiegła, ręką ani nogą ruszyć nie mogłam, bo wszystkie jakby bezwładne...pomagały zimne okłady na czoło i kopyta w górze... podejrzewam, że maluch coś uciskał, bo dziś, odpukać, jeszcze mnie to nie spotkało 🙂

• Mamusia
wyszlismy z M na autobus do szpitala, siedzialam i czulam jak robi mi sie goraco i slabo, jak przyszlo wysiadac to wstalam i normalnie sie kiwalam, czarno przed oczami ledwo wysiadlam tak slabo mi bylo, wysiadlam i pobieglam zwymiotowac 🥴 i dalej slabo, wypilam butelke wody na poczekaniu, wkoncu dotarlismy do szpitala a oni do mnie ze nie potrzebuja mnie dzis widziec 😮 moja mina byla bezcenna 😁 caly dzien mnie tak trzymalo 😞

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
No w koncu wrocilam do swojego meza 🙂 nie ma jak to u siebie 🙂 az mi sie humor poprawil, bo dzis caly dzien byl paskudny...

Wlasnie mi Tusia eske napisala, ze snilo jej sie, ze urodzilam jako pierwsza z nas wszystkich 😁 😮 oby jej sny nie byly prorocze 😁

haha szykuj sie 😁

• Mamusia
Jak ja czasami tak czytam ile Wy poraficie wcisnac, to ja bym chyba padla...i zygala dalej niz widziala... 😉)
Choc ja chyba dzisiaj meza poprosze o biala czekolade 😉) Hmmm.... albo jednak nie 🙂 Kolacje sobie zaraz zjem,jak mloda polzoe, bo juz pozna godzina...

A co do buraka jak przeczysci to tylko gora, wiec Inirtam ci nie polecam, bo na zaparcia nie pomoze, a wrecz nasili, bo zelazo ;//
A moze sprobuj kawe??

Mi co do dolegliwosci to te rece mi dokuczaja.. i jak laze no. 5-6h po spacerkach, placach itp. to ciezko mi sie juz wraca do chaty.. ale juz wiem dlaczego.. 🙂

• Mamusia
Emi tak jak Isa napisała - chodziło mi dlaczego nie można całej szklanki na raz soczku wypić 😉 ale już wiem - Sandra jak zwykle pomocna 😉 ale w sumie ja nie miałam żadnych problemów 😉))

Karolka
to trzymamy kciuki, żeby z wózkiem nie było przebojów 😉 już miałaś takie zamieszanie z lekarzem, że chyba limit masz wyczerpany 😉

• Mamusia
sandra pytanko do ciebie kolezanka ktora ma tydzien ode mnie do przodu wyczytala ze przed porodem organizm sie jakos oczyszcza i ze czesto sie odwiedza toalete i mdli czy jest w tym co prawdy?
bo mnie ostatnio caly tydzien mdlilo a od srody min. 3 razy ze tak powiem laduje w toalecie na dwojke 😮

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Jesli chodzi o oczyszczanie to tak, ale moze wiele rzeczy na to wplywac.. i moze totrwac nawet z dwa tygodnie...

a mdlosci raczej nie maja zadnego znaczenia, oprocz tego, zenajprawdopodobniej macica usiska na zoladek...

a no proszę.. to ja chyba mogę być niemal pewna, że w najbliższym czasie nie urodzę 😁 😁 😜 hahaha