Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sandra, korzystając z tego, że poruszany jest temat jelitowy, zapytam jeszcze raz, bo rano pisałam, ale może Ci umknęło - Ty się pewnie znasz lepiej na anatomii kobiety w ciąży - gdzie w tej chwili tzn. w 8 miesiącu ciąży zlokalizowana jest wątroba i jelita?
Czy one się jakoś przemieściły?
Bo stwierdzam, że mnie chyba jednak tak napieprza wątroba, ale nie wiem czemu 😮 Dziś zrobiłam sobie typową dietę dla wątrobowców, ale i tak boli mnie wieczorami od 3 dni z prawej strony pod cyckiem jak cholera, ale gdy leżę to mi mija. Problem jest przy chodzeniu, już nie mówiąc o tym, że siedzieć nie mogę, tak mnie zgina w pół. Ból jest zlokalizowany w jednym konkretnym miejscu i ma charakter uciskowo-kłujący. Czy to może być jakiś ucisk ze strony macicy?

• Mamusia
Deira a ja słyszałam że wątroba podobno nie boli........

Inirtam a no latam na zakupy bo ktoś musi 😁 miałam zamiar kupić sobie staniki do karmienia (a tego to mi raczej mężul nie kupi) ale za późno się zebraliśmy i zamknęli mi sklepik...

Jeeeeezu do września tylko 3 tygodnie!!! 🤪 🤪 🤪 Moja Mała się rozmyśliła chyba z tym wychodzeniem bo skurcze dały mi spokój 😁 Dobrze, niech siedzi i rośnie... Bylebym tylko nie musiała mieć indukcji po terminie...

• Mamusia
też słyszałam, że wątroba nie boli, a co dookoła może się dziać, to nie wiem 🙂

idę sie kąpać i pewnie w kimę niebawem uderzę... dzien zaczęty o 4.30 , to dzien stanowczo za dlugi 🤔

dobranoc mamuśki 🙂

aaaa... Doti, znowu mi przypomniałaś, że staników do karmienia nie mam, ech... 🙃

• Mamusia
Uznajmy więc, że to taki skrót myślowy, że "wątroba mnie boli" 😁
Dobra, kochane, ja zamykam już laptopa, obejrzę jeszcze jak sobie Włodarczyk poradzi z młotem i idę chyba przytulić sie do poduszki.
Dobranoc, Brzuchatki 🙂

• Mamusia
Ja od wczoraj odstawiłam częśc leków wstrzymujących skurcze porodowe i na efekt nie musiałam długo czekac-od wczoraj twardy brzuch,skurcze.......
W poniedziałek schodzę z kolejnej dawki leków......a 16 sierpnia kompletnie wykluczam leki.
Ciekawe jak się sytuacja potoczy.....Mam nadzieję że wytrzymamy jeszcze w dwupaku przez 2 tygodnie........

• Mamusia
Mamusiak uważaj teraz na siebie i Antosia, żebyście chociaż do 37 tyg wytrzymali 😉
Ja zaraz chyba zacznę płakać przez ten ból + brzuch jak na okres... nie wiem jaki lek wziąść? Niestety na mnie nospa tak działa, że z kibelka wyjść nie mogę, więc wolałabym coś innego. Polecacie cos?

• Mamusia
Marylu nie pomogę niestety ale wiem co czujesz, bo sama jak wstanę z krzesła albo jak już mi się uda z łóżka podnieść to najpierw zgięta w pół stoję chwilę a później jak babcia pomaluśku kroczek za kroczkiem się przemieszczam. Dopiero jak to rozchodzę to mi lepiej....
Właśnie mnie czeka spacer do kibelka po schodach i nie wiem czy wdrapię się na górę 😁 Stopy mam tak spuchnięte że mnie bolą przy chodzeniu :///