Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
sandroos masz rację. ja byłam u gina w 11 tyg i mowił że za wcześnie na takie badania więc kazał mi w sobotem wieczorem przyjsc na oddział i zrobił mi badanie za free. w pierwszej ciąży byłam w 13 tyg na wizycie i normalnie w gabinecie mi robił badania. wogóle to pierwsze słyszę że za takie coś trzeba płacic :/

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja poszłam prywatnie i zapłaciłam 150 zł, ale to tylko przez to, ze do wyboru miałam jeszcze pójście za darmo do szpitala na Polnej którego nienawidzę i wolałam zapłacić niż tam iść.

• Mamusia
Sandro nie wiem jak tam u Was, ale u mnie w okolicy nie znalazłam lekarza ginekologa na NFZ który miałby USG w gabinecie. Pewnie, że nie szukałam po całym Krakowie, bo mi się widzi jeździć nie wiadomo ile drogi do lekarza 🙂 Owszem dostałam skierowanie, ale niestety terminów nie było odpowiednich, więc zaklepałam na połówkowe a tamto zrobiłam prywatnie.

• Mamusia
natalia23ona napisał(a):
U mnie w Śremie tylko jednen lekarz USG w gabinecie nie ma,we Wrześni mają wszyscy...więc dziwi mnie to że u Ciebie Doti nie ma lekarz w gabinecie USG,no ale każdy ma swoje widzi misie. Ja idę robić truskaweczki 🙂

moja ma ale za to nic nie widzialam na nim;/ w ogole jest jakas dziwna nie chce ani dawac zdjec i powiedziala ze moge sie dopiero plci spodziewac na pren.po 20 tc..od nasst miesiaca mam zamiar sie przepisac..a jak tam Wasi lekarze/lekarki?

• Mamusia
Mój,który prowadzi moją ciąże akurat nie miał papieru na USG i niestety zdjęcia nie dostałam,ale wszystko mi pokazał i ma w miarę dobry sprzęt,ten u którego chodziłam cały czas przed ciążą i byłam tydzień temu na USG ma zajebisty sprzęt z nagrywaniem na płytę,obraz 4D...no ale tylko prywatnie przyjmuje od tego roku do 2014 masakra...i właśnie do niego chcę iść na 4D po 24tyg,powiedział mi,że wtedy zajebiście będzie widać Majeczkę 🙂

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Ja tez jestem baaaardzo zadowlona ze swojego lekarza. Zawsze USG, zawsze zdjecie.. i to mi jeszcze suka ladnej pozycji, zeby ladnie bylo widac 🙂)
Ale ma w sobie cos takiego, ze wogole sie czloweik nie krepuje.. 🙂 Aniol 😉

oo takich to ze swieca szukac ja poszlam bo musialam sie upewnic no i tak zostalo..bylam nawet zadowolona i nie myslalam ze podczas ciazy bedzie tak powierchownie gadac o wszystkim, to co musi to mi przekaze,przepisze, baardzo ogolnie..nawet sie nie ma checi jej wypytywac.

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Moja gin jest z Raszei, ale chodze do niej na nfz, zawsze robi usg, drukuje foty, ale mi ich nie daje, tylko zalacza do karty 😮 nie wiem o co jej chodzi 🤔

Karolka poproś ją o zdjęcie 😉 mi mój gin jak robi usg to ja mu mówię że chce chociaż jedno zdjęcie dla siebie... no i już tak mi daje za każdym razem 😉

• Mamusia
Isa myslisz, ze nie prosilam? Powiedzialam, ze chcialabym dla meza pokazac, a ona na to, ze jak przyjdziemy razem na echo serduszka to sobie dzidzie zobaczy 🤢 moze to dlatego, ze na nfz chodze, pewnie by chciala, zebym do niej prywatnie przyszla, bo jej gabinet jest ulice obok 😉