Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć dziewczyny 😁
Doti, dzięki tobie mam ostatnio pomysły na obiady 😁
Tusia, ja też czekam na twoje wieści z usg 😁
A ja w końcu poczułam, jak mi się maleństwo rusza 🤪 Co do ciuszków, to nie mam nic kompletnie, ale też czekam aż poznam płeć. Mam nadzieję, że na poniedziałkowym usg doktorek już wypatrzy 😁 Muszę się ogarnąć i lecieć PIT rozliczyć

• Mamusia
gratuluję wszystkich cudownych pierwszych ruchów 🙂
Tusia wg suwaczka jesteś teraz w 14. tygodniu: masz skończone 13. i już 4 dni z 14. tygodnia, więc za 3 dni kończysz 14. tydzień.... Musisz pamiętać, że dzidzia może być starsza, większa niż tygodnie ciąży, więc pomiary mogą wyjść trochę mało wiarygodne.

Tusia jak chcesz iść prywatnie i szybko polecam http://medikor.eu/specjalnosci# dr Makles usg jest rewelacyjna! Bada mega dokładnie. Ja płaciłam 150 zł.

• Mamusia
Ja na szczęście już jestem po tych badaniach... robiłam je w 12 tyg. na nfz 🙂 i wszystko wyszło ok
nierozumiem dlaczego te badania sa takie drogie 🤨 ... jeszcze nic nie robiłam prywatnie ... ale chyba się wybiorę na usg 4d ale to w późniejszym czasie...

ja na obiadek szykuje zupę pomidorową a na drugie danie piersi z kurczaka nadziewane pieczarkami i serkiem żółtym w sosie pieczarkowym i do tego ryż! 🙂

• Mamusia
Witam Mamuśki.
Ja już pracę dzisiaj zaliczyłam, teraz chwila w domku a po południu na szkolenie do 21 😉 jakoś dam radę, choć od poniedziałku mnie strasznie brzuch ciągnie, ale ginka powiedziała że to wiązadła, więc jest oki/
Karola to dobrze że NT Ci zmierzyli to jedna z ważniejszych rzeczy na tych badaniach prenatalnych... nam jeszcze sprawdzali czy są organy które powinny już być, jakieś przepływy krwi, ogólne pomiary wielkościowe i to w sumie wszystko... więc tak naprawdę nie dużo więcej jak na zwykłym usg...a ceny oczywiście dwa razy większe jak normalnie ;/
co do wyprawki to my wszystko będziemy kupować raczej-jedyny bobasek jaki teraz będzie u nas w rodzinie będzie miał 5 miesięcy jak nasze maleństwo się na rodzi, więc za bardzo jeszcze nie beda mieli czego oddawać :/ moze jakieś koleżanki mnie wspomogą po swoich dzieciaczkach, ale czekamy na razie na 100% potwierdzenie płci 😉 na razie jeszcze z zakupami nie szalejemy, tylko zbieramy kasę 😁

• Mamusia
Ja wróciłam ze sklepu, bo byłam po zapas majteczek dla synka... jak mamy się odpieluchować, to muszę mieć co mu na tyłek wsadzić. Poza tym znów mnie brzuch ciągnie, więc wracam do łóżka... Wszystko mnie po brzuchu gniecie 😞

• Mamusia
Ja dzisiaj chyba przesadziłam z przeprowadzką bo cały dół brzucha mnie boli... tak dziwnie ciągnie 😞
leżałam chwile... trochę przeszło, ale jeszcze czuje takie ciągnięcie... jakby skóry mi brakowało 😮
dziwne uczucie... a to wszystko chyba przez noszenie walizek 🤨

• Mamusia
Staram się... ale niestety mam naturę nerwuski... i jak widze że coś idzie nie po mojej myśli to sama to robię, czasami wydaje mi się że jestem egoistką bo nie myśle o bobasku 🤨 ehh... życie.

A swoją drogą jeszcze masę rzeczy zostało na starym mieszkaniu, i chcemy jak najszybciej się z tym owinąć...

Ja właśnie w 12 tyg. miałam usg i przy okazji mój gin robił mi pomiary przezierności karkowej... więc po co przepłacać... 😉

• Mamusia
Dziewczyny, ja tez czegos nie rozumiem....
Badanie przeziernosci karkowej to podstawowe badanie u kazdego lekarza!!!! Czy na NFZ czy prywatnie???
Jak ostatnio bylam na NFZ to ta pipa glupia, tez ze mnie idiotke chciala zrobic, ze mam isc prywatnie do jej kolegi na prenatalne badania, bo to bardzo wazne itp itd... Tylko pech chcial, ze jestem polozna i niestety nie dam sie wciagnac w jej pierdoly!!! Takie badanie ona MUSI wykonac...
Normalnie szlag mnie trafia!!! , bo ciezarne, ktore nie maja zielonego pojecia... uslysza, ze badanie prenatalne, ze sie okaze czy dziecko zdrowe itp no to logiczne, ze zaplaca nawet najbardziej ciezko zarobione pieniadza, a te osly patentowe nabijaja w butelke i naciagaja!!!!
Ehhhhhh.......... sie wkulam 🙂 i to 350 zl??? Co to za cena???

Na rozprawie oki.. myslalam, ze bedzie gorzej,a le rpzezylam 😉)