Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
oj Dziewczyny nie zazdroszczę 😞 ja na razie na szczęście -tfu tfu tfu takich problemów nie mam ale ogólnie przed ciążą dość często miałam zapalenia pęcherz więc nigdy nie wiadomo kiedy wróci... :/

ja już po wizycie 🙂 wszystko oki - ogólnie ginka chciała mi tylko badanie zrobić, ale słuchawkami coś nie mogła znaleźć tętna i powiedziała żeby mnie nie stresować to pójdziemy na usg 😉 no i serdeszko wali jak dzwon, a Maluszek to najprawdopodobniej chłopiec, ale źle się ustawił i zasłaniał nóżkami także jeszcze nie wiadomo tak na 100% 🙂 teraz 27.04 Usg połówkowe 🙂))
i waga-prawie kilo na minusie także się cieszę że nie tyję na razie i mam zapas na kolejne miesiące 😉

• Mamusia
Ja wróciłam z laboratorium. Wyniki badań dobre - więc się cieszę 😎
Jedynie osad moczu wykazał bakterie, ale na miejscu się spytałam o co chodzi, a lekarka spytała czy czasem nie chorowałam na pęcherz, powiedziałam że dość często mam przeziębiony. Z tego co mówiła to dość normalne w ciąży więc nie ma się czym martwić 🙂 także jestem spokojna jak na razie hihi

• Mamusia
Witam się popołudniu 🙂 Wróciłam z wyprawy do lekarza na bilans mojego dwulatka. Potem zakupy, fryzjer (synka strzygli) i do domciu....
Wy macie problemy z wypróżnieniem a ja mam wrażenie jakbym cały czas miała pełne jelita tylko że jak sie wypróżnię 1-2 dziennie to czym mam później robić? A parcie cały czas takie samo jak tylko siadam na sedes... Brzuch mi dziś ciągnie jak nie wiem i boli przy kaszlu i kichaniu. Ale jakoś daję rade. Oczywiście zapomniałam kupić nospę w aptece, ale może później m. wygonię :P

• Mamusia
Witam się popołudniu 🙂 Wróciłam z wyprawy do lekarza na bilans mojego dwulatka. Potem zakupy, fryzjer (synka strzygli) i do domciu....
Wy macie problemy z wypróżnieniem a ja mam wrażenie jakbym cały czas miała pełne jelita tylko że jak sie wypróżnię 1-2 dziennie to czym mam później robić? A parcie cały czas takie samo jak tylko siadam na sedes... Brzuch mi dziś ciągnie jak nie wiem i boli przy kaszlu i kichaniu. Ale jakoś daję rade. Oczywiście zapomniałam kupić nospę w aptece, ale może później m. wygonię :P

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
Oj natalia ja juz mam dosc tych ostrych nocy boli mnie kaczuszka jak nie wiem co w dodatku swedzi 😮 tak wiec zapowiedzialam juz ze basta z tymi wybrykami. Powiedzcie mi dziewczyny bo wybieram sie po swietach prywatnie do gin i czy badanie 4d wiaze sie z usg polowkowym?

jak pójdziesz w tym czasie to tak lepiej poczekać do 20/22 tygodnia jak dzidzie ładnie widac i zrobić 4D z połowkowym 🙂

• Mamusia
Igus nie masz sie co martwic nic sie nie stanie....

ja ze wzgledu, na to , ze biore luteine i wczesniej sie balam o strate ciazy... to tez sie jeszcze nie kochalismy, ale najwyzszy czas to zmienic bo mnie niedlugo zabije 🙂)

A mi wlasnie od tych cholernych zaparc sie wzial hemoroid.. i teraz jak sie przeciska to mozna pasc 😉) ale damy rade 🙂)

My wlasnie wrocilismy z term.. siedzielismy na basenie 3h... normalnie padam na pysk... a dziecko moje tez ledwo patrzy, ale zjemy kolacyjke i zaraz ja klade,.. mam nadzieje, ze sie obedzie tak jak dwa ostatnie dni bez marudzenia...

Jutro koneic urlopu 😞 i do roboty... 😞 A od rana jeszcze na te rozprawe trzymajcie kciuki, bo ja juz sie normalnie stresuje... 😞(

• Mamusia
U nas też z upojnymi nockami krucho 😮 najpierw przez moje fatalne samopoczucie, a teraz, bo brzuszek mi przeszkadza, a mój sie boi, ze cos uszkodzi 🙂 choc ostatnio musze przyznac, ze sie przelamalismy i bylo baaaardzo milo, ale jakos tak zupelnie inaczej 😉

• Mamusia
Mój Bartek na początku się bał i trochę nudno było,ale gdy dowiedział się od lekarza że nic się nie stanie to już mogło być tak jak dawniej 🙂 hihi a mi tam nic nie było...wiadomo teraz brzuszek przeszkadza to trzeba będzie inną pozycję rozpocząć 🙂 a mój Miś zaraz będzie więc ja już znikam...idę się wykąpać 🙂 pa Kochane 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
My sie kochamy co 2 tydzien chociaz czasami nie mam ochoty to staram sie tego nie okazywac 🙂 chociaz teraz przegielismy i nawet myslec mi sie nie chce o przyjemnosci. Jezeli chodzi o dzidziusia to nic go nie dotknie widzialam u gin schemat jak to wyglada wiec wiem ze dzidzius jest bezpieczny 🙂

• Mamusia
natalia23ona napisał(a):
Mój Bartek na początku się bał i trochę nudno było,ale gdy dowiedział się od lekarza że nic się nie stanie to już mogło być tak jak dawniej 🙂 hihi a mi tam nic nie było...wiadomo teraz brzuszek przeszkadza to trzeba będzie inną pozycję rozpocząć 🙂 a mój Miś zaraz będzie więc ja już znikam...idę się wykąpać 🙂 pa Kochane 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

spijcie slodko

• Mamusia
Figlareczka napisał(a):
natalia23ona napisał(a):

spijcie slodko

mysle, ze na razie o spaniu nie ma mowy 😉

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Figlareczka napisał(a):
natalia23ona napisał(a):

spijcie slodko

mysle, ze na razie o spaniu nie ma mowy 😉

dlaczego nie ma Mowy??