Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczyny , u mnie pogoda też dziwna ,ale myślę że się rozpogodzi 😆
Dzisiaj jedziemy rodzinnie na basen . Kurcze będę wyglądała jak wieloryb 😜 strasznie zle się czuję rozebrana , wyglądam jakbym była gruba ,a nie w ciąży 😞 chociaż mój mąż mówi ,że widać brzuszek ciążowy .
Wczoraj wieczorem moje maleństwo się wierciło chyba z cztery razy dało znać ,że tam jest 🤪
Dzisiaj przed chwilką też mnie musneło , ale fajowo teraz tylko czekać na kopniaki 🙃 i czkawkę 😉

• Mamusia
Dzień dobry ! 🙂
Ja dzisiaj zaszalałam i spałam do 9 😆
dzisiaj czeka nas kolejny dzień przeprowadzki 🥴

bierzecie może jakieś tabletki typu omega-3 albo coś podobnego? bo słyszałam ze warto je brać ze względu na dobry rozwój dzidziusia...
niestety ja biorę tylko kwas foliowy i się zastanawiam czy czasem nie zakupić jakiś innych witamin...
jakie polecacie?

• Mamusia
aha... no u mnie w organizmie wszystko hula jak należy, nie mam żadnych niedoborów, badania powychodziły mi bardzo bardzo dobrze 😁
no ale tak czytam po różnych stronach na temat tej omega-3, no i niby bardzo dobrze wpływa na rozwój mózgowy itd... i w sumie chyba zapytam się mojego gin na wizycie czy jakieś witaminki mogłabym brać 🙂

a tego kwasu foliowego zostało mi tylko kilka tabletek to już to wykorzystam 🙂

• Mamusia
Dzień dobry mamusie 🙂 ja dzisiaj tez zaszalalam i pospalam do 10 🙂 moj gin tez kazal mi robic na gwalt ale co do niego ide zeby podac wyniki to caluje klamke wiec mam to gdzies i dam mu je na wizycie w kwietniu 🙂 isa ja biore omega 3 jak najbardziej wspomaga rozwoj bobaska i nie szkodzi 🙂 biore go do falvit-u mama 🙂. Tez mam od prau dni wyrazne znaki jak rybka sie wierci i muska 🙂 daje znac ze jest o ile sie nie myle hihi wczoraj podskakiwala chyba 🙂 teraz czas na kopniaczki 🙂

• Mamusia
Cholera a ja dostałam jakiegoś zapalenia tam na dole 😠 😠 I dzisiaj zakupie sobie Tantum Rosa, bo w necie już czytałam czy można stosować w ciąży i nie było przeciwwskazań. Ale cholera pierwszy raz mnie coś takiego dopadło i nie wiem po czym 😮 wrrrr!!
Ja odespałam trochę to, że musiałam wcześnie wstać 🙂

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Dzień Dobry Kochane 🙂 a ja w parcy siedze i zajadam sie wszystkim po kolei 😁 chyba szybko spuchne 😮 Ja na badanie moczu ide w nastepnym tyg i tez bede musiała sie czaić o 7, zeby w kolejce nie stac za dlugo, bo ostatnio zasłabłam 🤢

kobiety w ciązy mają pierwszeństwo 😁

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Dzień Dobry Kochane 🙂 a ja w parcy siedze i zajadam sie wszystkim po kolei 😁 chyba szybko spuchne 😮 Ja na badanie moczu ide w nastepnym tyg i tez bede musiała sie czaić o 7, zeby w kolejce nie stac za dlugo, bo ostatnio zasłabłam 🤢

Mi nie musisz tego mówić, ale ludzie cierpią na znieczulicę 😮

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):
karolka84 napisał(a):

Mi nie musisz tego mówić, ale ludzie cierpią na znieczulicę 😮

no wiem a zwłaszcza młodzież... wczoraj jechałam tramwajem po wyniki do szpitala i ustąpiła mi miejsca starsza kobieta po 70 usiadłam po czym tramwaj zahamował a na środku tramwaju leży dzidzia o kulach pełno wiary w koło i nikt się z dupą nie ruszy... więc sama starałam się go podnieść ale był za ciężki wydarłam się i odrazu chyba z 5 "dresów" wstało i go podnieśli... 🥴

• Mamusia
Verandzia napisał(a):
Tusia ja mam teraz zapalenie pecherza czesto to zdarza sie w ciazy wazne bys grzybka nie zalapala kup sobie urosept.

Dokladnie, ja tez dosyc czesto na to cierpię. Urosept polecila mi ginka, wiec w domu mam na wszelki wypadek. No i dodatkowo żurawina w kazdej postaci.

• Mamusia
u mnie nie pęcherz tylko z drugiej strony. ale już jem suszone śliwki i może jakoś "pójdzie".
wogóle nie mam ochoty dziś na nic tak bym sobie pospała a tu córce jakieś rozrywki trzeba zapewnić. już chce iść na plac zabaw a tu tak wieje i zimno, że nie mam ochoty...

• Mamusia
Ale mi nie chodzi o zapalenie pęcherza Mamuśki 😜 na to mam już tabletki zawsze w zapasie, bo u mnie z pęcherzem to norma 😮 Mam zapalenie w okolicach pochwy 😠 takie swędzenie straszne 😞 smaruję nivea, ale pomaga tylko na godzine/2 a przecież na dworze nie będę sobie pipy smarować 😁 😁 ale już mam zapisaną maść i dziś będę się leczyć 🙂

• Mamusia
Hejo 🙂 ja już ugotowałam obiadek: dziś kapuśniaczek i http://www.przepisy.pl/karnawal/przepis/kofty-z-salatka-z-pomidorow-i-jogurtem 😁
Co do stanów zapalnych wszelkiego rodzaju nie pomogę - czasem łykam ProUro na pęcherz, a poza tym nic mnie nie bierze 😁
Lecę uśpić synalka 😉