Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja tak mysle i mysle bo pomalu zbliza sie czas powikeszenia mebli w pokoju 😮 bo ciuszkow dla malenstwa przybywa i gdzie to wszystko chowac 😜 i myslalam ostatnio a nawet rozgladalam sie na stronkach za wozkami duzo kobiet preferuje te z kolkami kauczukowymi i aluminiowa raczka 🙂

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
Ja tak mysle i mysle bo pomalu zbliza sie czas powikeszenia mebli w pokoju 😮 bo ciuszkow dla malenstwa przybywa i gdzie to wszystko chowac 😜 i myslalam ostatnio a nawet rozgladalam sie na stronkach za wozkami duzo kobiet preferuje te z kolkami kauczukowymi i aluminiowa raczka 🙂

Nio tak akcesoria dla Dzieci sa najfajniesza czescia ciazy...

lece bo Florek..wstal....a mnial spac... 😮

• Mamusia
Ja mam wszystko ale dla chłopca 🙂 ciuszki najmniejsze mamy unisex więc nie ma problemu... jeśli się okaże, że będzie dziewczynka, to poszaleję i kupię kilka ślicznych sukieneczek i zapas rajstopek. Wózek 2w1 mamy, spacerówkę też, wanienkę też, nowy przewijak by się przydał i łóżeczko bo przecież Mati też musi w czymś spać 😁

• Mamusia
Witam wieczorkiem,
powłóczyłyśmy się dziś z córcią trochę i porządki w ogrodzie robiłyśmy 😉Dzikus mały już w ogóle w wózku siedzieć nie chce tylko by dreptała sama 😮
Ja kupiła super komodę w IKEI chyba z Anedoby 3 szuflady naprawdę pojemna wszystkie ciuchy małej się mieszczą, teraz planuję dokupić jeszcze jedną no i łóżko dla córy bo najwyższy czas ją uczyć spać u siebie w pokoju 😲
Natalia miłego wieczoru 🤪bo u nas to już nie pamiętam kiedy ostatnio jakieś szaleństwo było 🙃choć mała już padła M dopiero na 23 do roboty to może pójdę go uwieść ☺️

• Mamusia
Witam się rano 🙂
Akcesoria dla dzieci są faktycznie kosmicznie drogie... Ale od czego są serwisy typu gumtree albo tablica? Przecież można kupić rzeczy w dobrym stanie za połowę ceny albo i mniej 🙂 poza tym polecam Was sklepy Pepco, mają tanie ubranka a w miarę dobrej jakości 🙂

• Mamusia
Witam , wczoraj padłam o 21 po tym basenie 🙂
Dzisiaj się wyspałam , ale jakaś pogoda niewyrazna , może się poprawi 🥴
Jeżeli chodzi o rzeczy dla maleństwa to niby cała rodzina mająca maluchy chce nam oddać rzeczy , ale ja nie widzę entuzjazmu z ich strony , myślę ,że przez grzeczność tak mówią .Więc nastawiam się
na kupno całej wyprawki od nowa 😁 Jest to na pewno przyjemne , ale daje po kieszeni dlatego jak tylko dowiedziałam się o ciąży odkładam z wypłaty i może mi się na coś uzbiera .
Wózek kupimy też 3w1 bo samochodem dużo jeżdzimy więc będziemy fotelik wpinać na stelaż wózka .
A tak to nic na razie nie wiem co będę kupować dopóki nie dowiem się płci dziecka 😉
Jeszcze nie kupiłam ani jednej ,rzeczy 🤪
Idę do marcóweczek zobaczyć czy rodzą .czy dalej w dwupaku 😁

• Mamusia
Dzień dobry!! 🙂
ja wczoraj do późna wieczorem urządzałam się w nowym gniazdku 🙂

jeśli chodzi o rzeczy dla maluszka, to również niczego jeszcze nie mam, i w dodatku będę musiała wszystko kupować od podstaw... bo to będzie pierwszy bobas w rodzinie... więc z jednej strony dobrze a z drugiej źle 🥴
cały czas śledzę gumtree i allegro i czatuje na jakieś fajne rzeczy 🙂

miłego dnia ! 😉

• Mamusia
Ja pierwsza wyprawke ciuchow kupilam e mega pace.. 400 zl a chyba 40 kika sztuk ciuszkow, kurtki, spodnie, i to wszystko dobrych firm i wogole nie zniszczone.. z tym, ze kupilam na chlopca a mam dziewuszke 😁DD ale przydaly sie kuzynce, mam nadzieje, ze teraz mi sie przydadza.. 🙂

Ja tez nic nie kupuje.. poki co... 🙂

No to pora do roboty... trzymajcie kciuki za ten Sad cholerny, zebym na zawal nie zeszla..

Cześć kobietki :*

sandroos ja właśnie przez poprzednie poronienie boję się współżyć, ale skoro mówisz, że dam radę to pomyślimy :P

A co do wyprawki to ja łóżeczko, wózek, fotelik, wanienke, przewijak mam. Ciuszków też mamy dużo i dla dziewczynki i dla chłopca. Więc to co kupię to po prostu mój kaprys. :P Moja siostra rodziła w Lipcu więc obiecała mi spadek 🙂

• Mamusia
Igus, tak do 12tc najwieksze ryzyko poronienia.. pozniej diametralnie spada...
Ogolnie jesli ma bcy dobrze, to zazwyczaj jest od poczatku ciazy...
Ja mimo, poronienia 3 miesiace wczesniej, mocno nie zmienilam stylu zycia 😉 Bralam luteinie, z pracy nie zrezygnowala, ( troche sie staram oszczedzac) ale ogolnie robie wszystko normalnie i widzisz wszystko w porzadku 😉) no i meza zaniedbalam 🙂)