Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Karolka to tak jak u mnie 🙂
Jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży jakoś dziwnie mnie odrzuciło, i każdy się dziwił, że tak nagle rzuciłam palenie (sama sobie się dziwiłam) ... po kilku tygodniach dowiedziałam się że jestem w ciąży i już wiedziałam dlaczego tak się stało 😁
niestety mąż, tata, i teściu są uzależnieni od fajek i chcąc nie chcąc czasami stykam się z dymem tytoniowym 🤨

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Na szczescie mój mąż jest przeciwnikiem fajek i zawsze mnie wyganial na balkon, teraz sie cieszy, ze jest spokój 🙂 Moi teście tez palą i to na dodatek w domu, co jest teraz dla mnie nie do wytrzymania. Jak u nich jestesmy to mówie im, ze mi to teraz przeszkadza, to ida palic do kuchni lub lazienki i myslą, ze to zalatwi sprawe, a i tak przeciez to sie rozchodzi na cale mieszkanie 🤨 Mój tata pali zawsze na balkonie, wiec u moich rodziców jest czyste powietrze 🙂

• Mamusia
Mówią że papierosy szkodzą maleństwu... ale moja znajoma w czasie ciąży nie mogła sobie odmówić fajek... po prostu to było silniejsze od niej... i paliła. (może nie tak nałogowo jak przed, jednak troszkę się ograniczała)
Urodziła zdrowego, pięknego syneczka... wg Skali Apgar dostał 10/10 pkt. 🙂

• Mamusia
Apgar nie ejst praktycznie zadnych wykladnikiem... to ze dziecko ma 10 nie znaczy, ze jest zdrowe.. ale duzo pisania by tu 🙂)

No sasiadka tez palila, wczoraj pisalam na ten temat, ciagle jej mowilam, zeby w ciazy odstawila..bo dzieci z mala masa urodzeniowa sie rodza itp. to twierdzila , ze mala az 4kg wg USG. Dwa dni temu miala cc, mala sie urodzila 2800 i do tego problemy z oddychaniem.. i na odzdziale noworodkowym a nie przy mamie 😞((
Moze i zdrowy sie urodzi, ale jak bedzie mial 6 miesiecy i ujawni sie astma, to bedzie mogla podziekowac tylko i wylacznie sobie..

• Mamusia
Ja na szczęście nie palę papierosów 🙂 mój pali ale na balkon wychodzi, bo stwierdził jeszcze przed zajściem w ciążę, że nie chce dymić w mieszkaniu i dzięki Mu za to 😎 jak koledzy przychodzą, to też na balkonie i bez dyskusji 🙂

• Mamusia
Hej Brzuchatki 🙂 Byłam dziś u lekarki, wszystko w porządku ufff ! Kazała mi się zapisać za 3 tygodnie, więc poszłam do recepcji a tam pani powiedziała, że najbliższy termin to po 20 maja. Ja jej na to, że jestem w ciązy i mam mieć wizytę za 3 tygodnie..to Pani , żebym poszła jeszcze raz się zapytać Pani doktor czy mnie przyjmie...to ja pani na recepcji,żeby sama sobie poszła, bo ja nigdzie już latać nie będę i ma mnie wpisać za 3 tygodnie ! Przyszła druga pani recepcjonistka i mnie wpisała na kwiecień. Normalnie masakra z tymi lekarzami ! Aniby kobieta w ciąży ma być po "ochroną"
Ech.. dobrze, że słonko świeci to mi humor poprawił się 🙂