Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Jeśli chodzi o witaminy, to ja biorę prenatal classic i teraz magnez dodatkowo. Zamierzam iść zrobić sobie niedługo morfologie, bo w poprzedniej ciąży miałam anemię i nie mogłam mieć ZZO 😞

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam Kochane 🙂
ja od Prenatalu tez mialam większe mdlości, chyba ze względu na wielkość tych tabletek, ale juz chyba organizm sie przystosował i jest ok 🙂 też mam anemię i dlatego biore jeszcze dodatkowo mocną dawkę żelaza, ale na noc, zeby w dzien nie powodowała właśnie dodatkowych mdłości. Mam nadzieję, że pomoże...
Miłego Dnia 😘

• Mamusia
Witam mamusie jaak tam sie wstaje z przestawionym zegarkiem 🙂 bo ja jakos dziwnie sie czuje wiedziec ze dopiero 9 a powinna byc 10 🙂. Pojde jeszcze raz i zobaczymy czy doradzi cos 🙂 tez mam nadzieje ze przy nastepnej wizycie poznam juz plec 🙂 bo ciuszkow coraz wiecej ale same biale kremowe pomaranczowe nawet tesciowa sie zaangazowala juz 🙂 pogoda ladna wiec przejde sie na spacerek niestety sama a teraz czeka mnie mycie okien;/

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Ja wczoraj wróciłam ok 23 i już nie miałam siły odpalać kompa i tylko padłam na łóżko 🙂
Jutro idę z samego rana na badania krwi itd. a w środe usg 😁 w końcu! te 3 tygodnie tak się dłużą, że masakra 🤨
Ja póki co jeszcze w łóżku i zjadam delicje i jajka marcepanowe 😎

• Mamusia
Właśnie sobie tak pomyślałam ile już przytyłaś od tych słodkości 😉 ja jakbym tyle jadła to już bym się turlała 😜
Ja się tak pilnuję z jedzeniem nie jem słodyczy , a tyję 🤪 masakra , ale niestety z wiekiem łatwiej przytyć i trudniej zgubić 😆

• Mamusia
Dzień dobry kochane! 🙂
długo mnie nie było... bo nawet nie miałam czasu sprawdzić co się dzieje w necie...
Weekend piękny i cały czas na wyjazdach byłam z mężem... 🙂
i jeszcze ta przeprowadzka mnie zamęcza 😞 ehhh....
Co do jakiś wspomagaczy tabletkowych to biorę tylko kwas foliowy tak jak lekarz zalecił...

trzeba uciekać i troszkę posprzątać mieszkanko...

• Mamusia
co do tabletek to biorę Falvit mama bo jest najbardziej oplacalny. w poprzedniej ciąży bralam Feminantal czy jakos tak.. Zapytam doktora czy muszę to brać skoro idzie lato i witamin będzie pod dostatkiem w warzywach i owocach.
Ja okna mylam bez większych oszczędności tylko firanki mąż wieszał.
Wczoraj wieczorem przy zabawie z córką i mężęm poczułam kopniaka. Mówię do męża : "Dzidziuś kopnął". a córka nachyliła się do brzucha i powiedziała:" Nie wolno kopać mamusi". Normalnie ubaw po pachy mieliśmy...
Jadziś układam w szafach ubrania, a u Młodej przegląd i powoli trzeba robić miejsce dla dzidziusia 🙂
Miłego dnia.

• Mamusia
Gratuluję kopniaczków 🙂
A ja mam takie dziwne uczucie jakby mi macica wędrowała po brzuchu. Raz bardziej wystaje z jednej strony, raz z drugiej... albo twardnieje w różnych miejscach. Jakbym była w późniejszej ciąży to bym jeszcze mogła myśleć, że Dzidzia się wyciąga, ale przecież to jeszcze nie możliwe.... I jak leżę na plecach to wyraźnie czuję moje pulsowanie krwi w okolicy pępka, dziwne uczucie... na szczęście nic mnie nie boli 🙂