Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Megan100 napisał(a):
w sumie to myślałam o tym,ale u nas jest tak,że w sob to mąż gotuje obiad!!! no i on musi coś jutro wymyśleć 🙂 🙂 😁

My to jutro jedziemy na odczulanie-bo moj alergik na drzewa i sie odczula od roku i pozniej jedziemy na pizze a ja mam cisnienie na tortille z kurczakiem a nie chce mi sie w domu robic tylko dla mnie bo moj tortilli nie lubi a ja mam jakis wstret do pizzy wiec jutro smieciowe jedzenie 😉

• Mamusia
Ma któraś może z was meble z black red white? stabilne sa?bo ladne to sa ale czy stabilne czy sklejane czy skrecane?bo my chcemy do pokoiku dla dziecka kupic mebelki i jedne mi sie spodobaly takie uniwersalne dla malucha i pozniej jak bedzie wiekszy/a to tylko biurko tapczanik sie dokupi ale maz musi oczywiscie technicznie wiedziec wszystko
o to te http://brw.com.pl/pl/kolekcja/9-Pok%C3%B3j+m%C5%82odzie%C5%BCowy/30-Ringo

• Mamusia
Ale się rozpisałyście dziewczyny 🙂 jedno popołudnie mnie nie było i tyle do nadrobienia 🙂!

Co do mebelek to moja ciocia ma z tej firmy w kilku pokojach i sobie chwali, stoja już kilka dibrych lat i nie widziałam zeby narzekała a faktycznie są bardzo ładne. z tego co pamiętam to oni skręcali te meble które byly przywiezione w kilkunastu częściach 🙂 chyba tylko takie rzeczy jak dno szuflad były sklejana, ale tak to w ogóle 🙂

Ja dziś miałam całe popołudnie na zawieszaniu fiszek do alkoholu 🙂) teraz musze coś odpocząć po obiedzie :P słonceeee świeci 😁

• Mamusia
Ale tu dawno nie byłam ale to przez moje zabieganie ostatnie. dziewczyny! Jak jest u was? Dalej wymiotujecie? Ja miedzy 8 a 12 mialam w zasadzie mdlosci, zdarzylo mi sie wymiotowac ale to raczej z mojej winy, zjadalam cos zbyt ciezkiego lub za szybko z samego rana, ale to mi sie zdarzylo doslownie kilka razy. Jestem juz w 16 tyg. i wyobrazcie sobie, ze od dwoch tygodniu organizm nie przyjmuje w ogole mojego sniadania, zjem cokolwiek z rana i za przeproszeniem musze to wyrzygac, dopiero po tym normalnie funkcjonuje. Wstaje specjalnie wczesniej rano, zeby wszsytko zalatwic jeszcze przed wyjsciem z domu, ale to juz jest ,meczace, tym bardziej ze to 2 trymestr, lekarz kazal mi brac witamine b6, ale nie wiem czy wymioty są normalne w tym czasie...;/

• Mamusia
ale sie ropzpisalyscie a ja nigdy nie pamietam ktora strone czytalam jako ostatnio 😞 i musze zawsze szukac... no niewazne..
Anula ja mam meble z black and white dwa inne zestawy i nie narzekam na nic...super. teraz jeszcze bede do kuchni od nich zamawiac.
Mam badania prenatalna w wtorek i juz nie moge sie doczekac zeby zobacfzyc malenstwo w 3d i dokladnie wszystko 🙂
ja mam wrazenie ze to bedzie dziewczynka ale to powiem wam wkrotce 🙂 moj maz ludzi sie ze to bedzie boy a tu u nas faktycznie sami faceci heheh 🙂

• Mamusia
hi Aga 🙂
no ja dopiero w 12 tyg ale wydaje mi sie ze im dalej to lepiej i wymioty u mnie byly sporadyczne tylko rano i tez nie codziennie.... takze chyba nie powinnam narzekac..ale to co mi bardzo ciazy to straszne zmeczenie i brak sil na cokolwiek....

• Mamusia
hej mamuski
ja dziś prawie cały dzień poza domem. Mężulek wywiózł mnie na działke do teścia i tam sobie odpoczywałam, potem zakupy w tesco i biedronce i teraz bede jesc 🙂

Wiki do jutra u babci a moze i do niedzieli 🙂 wiec odpoczywam po całosci 🙂

u nas zamiast placków ziemniaczanych były placki z jabłkami a dziś będzie sałatka cesarska wg przepisy mojej szwagierki... przepis można znaleśćw "palce lizać gazety wyborczej w necie 🙂

• Mamusia
Hej Dziewczyny!!! 🙂
Co do mdlosci i wymiotow to ja sie juz nie wypowiadam bo ich nie przerabialam. Kolezanka za to wymiotywala do 7 miesiaca a szefowa w pracy az do konca 9 tak wiec chyba nie ma reguly.
mnie za to ostatnio znowu zaczely piersi bolec ale juz nie tak bardzo jak na ppoczatku. Jesli chodzi o usg to jestescie szczesciarami bo ja mam tylo przewidziane 3 skany na cala ciaze tak wiec przewiduje prywatne wizyty zwlaszcza ze w szpitalu nie robia usg 3d a co dopiero 4d.
Ja wlasnie dzisiaj dowiedzialam sie ze nie mam toksoplazmozy i nigdy nie chorowalam ( w koncu udalo mi sie doprosic o zrobienie testu) niestety moj meszczyzna nadal musi sprzatac kocia kuwete 😁 .

• Mamusia
Elmirka napisał(a):
Hej Dziewczyny!!! 🙂
Co do mdlosci i wymiotow to ja sie juz nie wypowiadam bo ich nie przerabialam. Kolezanka za to wymiotywala do 7 miesiaca a szefowa w pracy az do konca 9 tak wiec chyba nie ma reguly.
mnie za to ostatnio znowu zaczely piersi bolec ale juz nie tak bardzo jak na ppoczatku. Jesli chodzi o usg to jestescie szczesciarami bo ja mam tylo przewidziane 3 skany na cala ciaze tak wiec przewiduje prywatne wizyty zwlaszcza ze w szpitalu nie robia usg 3d a co dopiero 4d.
Ja wlasnie dzisiaj dowiedzialam sie ze nie mam toksoplazmozy i nigdy nie chorowalam ( w koncu udalo mi sie doprosic o zrobienie testu) niestety moj meszczyzna nadal musi sprzatac kocia kuwete 😁 .

hehe elmirka to chyba z tą kuwetą nie narzekasz 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂. miałam straszne bóle podbrzusza i nie mogłam dac rady... zawieźli mnie do szpitala i zatrzymali, niedawno wróciłam do domku.. mam zagrożoną ciąże ... teraz mam 5 tabbletek doustnych i jedną dopochwową ... miejmy nadzieje, że to pomorze... muszę uważać teraz na siebie i maleństwo 🙂. mysle, że bedzie dobrze 🙂 dziekuje wam Za wsparcie 🙂 duzy buziak dla was i maluchów za to 🙂. przy okazjo dowiedziałam sie ze na 70% bedzie chłopaaczek 🙂

• Mamusia
PaaTinkagru napisał(a):
Cześć Dziewczyny 🙂. miałam straszne bóle podbrzusza i nie mogłam dac rady... zawieźli mnie do szpitala i zatrzymali, niedawno wróciłam do domku.. mam zagrożoną ciąże ... teraz mam 5 tabbletek doustnych i jedną dopochwową ... miejmy nadzieje, że to pomorze... muszę uważać teraz na siebie i maleństwo 🙂. mysle, że bedzie dobrze 🙂 dziekuje wam Za wsparcie 🙂 duzy buziak dla was i maluchów za to 🙂. przy okazjo dowiedziałam sie ze na 70% bedzie chłopaaczek 🙂

głowa do góry 🙂 ja też tak mam .... piguła za pigułą ...... a do tego musze sobie robić zastrzyki w brzuch .... dla mnie masakra.... no ale czego sie nie robidla bobasów 🙂 ciąże z Wiktoria przeleżałam w łóżku od 9 tygodnnia

• Mamusia
PaaTinkagru napisał(a):

głowa do góry 🙂 ja też tak mam .... piguła za pigułą ...... a do tego musze sobie robić zastrzyki w brzuch .... dla mnie masakra.... no ale czego sie nie robidla bobasów 🙂 ciąże z Wiktoria przeleżałam w łóżku od 9 tygodnnia

• Mamusia
PaaTinkagru napisał(a):

Wszystko będzie dobrze :* Musisz dużo wypoczywać i maleństwo będzie u mamusi w brzuszku bezpieczne. Mam nadzieję, ze wiecej takich wydarzeń w Waszym życiu już nie będzie 🙂)!

• Mamusia
pati, trzymaj sie kochana!!!!! dbaj o siebie, wszystko na bok - jwanziejsza dzidzia i TY 🙂 czli grono siusiakow sie powiększa 🙂
aalice, wielki szacunek dla ciebie....ja nei wiem co by ze mną było jakybm musiała od 9 ty g leżec....ja to godziny w ciągu dni ni potrafię uleżec....wiem ze jakbym musiała to bym leżała, ale i tak bardzie Cie podziwiam...
a po co te zastrzyki????

elmirka, ja tez toxo-free 🙂

• Mamusia
PaaTinkagru będzie dobrze. Bierz tabletki, leż i odpoczywaj. Maleństwo jest najważniejsze. No i gratuluje synka!!!
Ja się wyspałam 🙂 🙂 słonko od rana świeci. Dziś śmigamy na jakiś piknik firmowy 🙂 🙂 grill,a potem jakas oficjalna kolacja. Ehh podjem sobie.