Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej mamusie,

Ada na pocieszenie pamiętaj że już niedużo Ci "męki" zostało 😉

U mnie śnieżyca, co chwila w pomorskim jakiś wypadek, aż dzwonilam do męża żeby uważał bo mam jakieś głupie przeczucie że coś się stanie 🤢

Helenka drzemie - byłam z nią u lekarza, rano rozpalona miała 39,8 gorączki 🤪 Także bez antybiotyku sie nie obeszło, teraz 7 dni ma nie wytykać noska z domu. A ja niestety razem z nią 😮 Ledwo sie wykuruje zanim Anielka przyjdzie na świat.

Odpieram dzisiaj wózek, ładnie wszystko zdjęłam, wyglądało dobrze ale po wyjęciu z pralki okazało się że pokrowiec który wyściela wózek popruł się w szwach 🤪 I zaś robota dodatkowa mnie czeka - i to ręczna bo na moją maszynę za gruby materiał 😞

Także widzicie jak nie urok to sraczka 🤪 😁

A jeszcze dzisiaj porządnie mnie przeczyściło, ale to chyba stres puścił, odreagowałam po wizycie chorobę Heli, już naprawdę nie miałam na to sił.

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny chyba w sen zimowo-wiosenny zapadly-mega cisza tu dzisiaj 😉
No wlasnie, zima w tym roku po raz kolejny chyba nas zaskoczyla.W nocy jak wyjrzalam za okno to zrobilam karpia a maz rano nie wierzyl jak mu powiedzialam ze snieg spadl. 😁 moze pora zaczac oglada pogode w TV. 🙃
Tak wiec Agnieszka, oby twoje glupie przeczucie sie nie sprawdzilo, niech T spokojnie wroci do domu.Dlugo ciagnie sie ta choroba Helenki, ale pewnie antybiotyk rozwiaze ten problem i mala lada dzien bedzie okazem zdrowia.
Tydzien zleci jak z bicza strzelil-mam nadzieje ze wykuruje sie to tego czasu, bo mi szew na brzuchu pusci od tego kaszlu 🤢

• Mamusia
No właśnie coś tu się zrobiło spokojnie.

Chyba wszystkie poleciały zająć sobie miejsce w kolejce do porodówki 😁.

Ada a może jakaś maść przeciwbólowa?
Mam nadzieje, że Ci szybko przejdzie.

Aga aby mała tylko pod zdrowiała zanim pojedziesz do szpitala i abyś Ty czegoś nie złapała na koniec.

Mi brzuch pęka ale z przejedzenia (nie ma jak u mamy).

• Mamusia
Uuuu ciekawe co tam się dzieje 🙂
Ja miałam dzień edukacji a teraz będę się wtuuulać w Kubola i oglądać jakiś film 🙂 ... wszamałabym coś SŁODKIEGO a nic NIC NIC nie mam w domu ! 😠
Mała to chyba jest sporo za duza na mój brzuch bo już nie wytrzymuje u czasami czuje się jakby miała mi zaraz go rozpruć 😮 W ogóle zauważyłam, że się obniżył po tym, że pępka już nie widzę 😜 nawet po mimo tego, że odstaje 😁

• Mamusia
Ada chyba nawet cesarki nie zrobią jak kobieta jest chora, co? No a kaszel po operacji? - nawet nie chcę sobie tego wyobrażać 🤪 Także kuruj się, zawsze wlecze się to u nas dłużej bo leków porządnych nie można zarzyć.

Ania jak to rozpieszczanie wygląda? 😜 Ja też chcę, ostatnio jestem zmęczona i fizycznie i psychicznie 😮

Agata u mnie w komórce pudełko takie 10litrowe zawsze jest pełne słodkości. Podrzuciałabym Ci coś gdyby to tylko było możliwe 😉
Zarzuć sobie coś na ruszt, a co tam, ale uprzedź małą, że ona tak dużo jeść nie może 😎

Ilona jak chcesz pękać, w zdłuż czy w szerz? 😁

Brzuch mi w ostatnich dniach mocno opadł, fajnie bo dużo lżej się oddycha. Tylko na pęcherz teraz jest bardzo nieprzyjemny ucisk.

Dziewczyny robiła któraś z Was w koncówce ciąży wymaz Gbs, czy coś takiego?

• Mamusia
🙂 🙂 Już tak późno!

Zdenerwowałam się tylko dziś wieczorem. Przyjechał kurier z przesyłką do mego brata, a że jemu się tyłka nie chciało ruszyć mimo że go wołałam 5 razy to odebrałam przesyłkę. Zamówił se jakiś obraz z alabastru przedstawiający aniołki w stylu renesansowym i nawet nie pofatygował go odebrać. Jak już szanowny pan otworzył okazało się że obraz jest złamany w pół i na mnie skoczył że to moja wina. A to jakieś dzieło sztuki :|

I tak mi dziś humor popsuł. Dobrze że mój mężulek nie jest koneserem w morde jeża dzieł sztuki.

• Mamusia
Agnieszka teście zabrali małego, byliśmy na zakupach, potem długa kąpiel i obiad zrobiony przez męża więc narzekać dziś nie mogę. Teraz zafundował mi masaż i stwierdził że pora na spanie. Hmmmm a mi się czegoś chce..... ☺️

Hmmm nie chodzi przypadkiem o Hbs czy coś?

• Mamusia
Hello 🙂 a ja dzisiaj sobie zrobiłam wolne od pracy i byczyłam sie do 14 w łózku. Lecz po 15 lenistwo sie skonczyło bo okazało sie ze moja prababcia trafiła do szpitala z arytmią po głupim leku na grype... i tak oto dopiero wyladowałam w domu od 15 i wcinam salatke z tuńczyka bo od paru dni za mna chodzi 🙂

• Mamusia
Aguś Kochana jesteś 🙂 ale nawet nic dobrego w domu nie było 😜 więc ruszylismy pupska i kupilam zelki,twixy,michaszki omnomnom a teraz mam dosc slodkiego na 100 lat 😜
Ilonka w łeb go wal niech nie krzyczy na Ciebie ! Bo jeszcze Ty mu arcydzielo zmalujesz 🙂 I się nie denerwuj DYSTANSIK !!!
Aniu Kochana masz ochote i to zrobisz . Ty ? Ty nie odpuścisz ;D
No mi koleżanka powiedziała, żebym zrobiła jakiś tam wymaz ale nic mi gin. nie robiła 😮

• Mamusia
Mam skierowanie na wymaz GBS - paciorkowiec zarówno z cipki jak i z dupki. - robi się do porodu, żeby było wiadomo czy podać antybiotyk dzieciaczkowi.

A ja dziś sama w domu :/ Marcin pojechał i wróci w czwartek wieczorem 😞 nie lubię sama być.

• Mamusia
No w mordę jeża 😮 nie dość, ze ciagle mi w cipce grzebie to jeszcze pupolca mam dać ? 🤨 NIET ! 😁 ... Kasiek ale do kogo masz to skierowanie ? Bo ok jak mus to mus dam im na chwile pupsko ale wolę swojej gin niż innym palcom grzebalcą 😜 ...
Nie smuć się ! Pogadaj do bąbelka 🙂

• Mamusia
Agata skierowanie mam od Gina. nie wiem czy jest obowiązkowe ale i jeden i drugi Gin mi o tym mówił i zlecił, więc nie ma wyjścia trza się w piątek wypiąć..
Ale mam bałagan w domu - jak nie ma Marcina to mi się nie chce nic, góra garów rośnie w zlewie zamiast w zmywarce. Ale za to jutro będę musiała wszystko posprzątać 🤪

• Mamusia
Kasiu te badania chyba nie są obowiązkowe bo spotkałam się z osobami co ich nie miały, ale są zalecane bo paciorkowce występują bardzo często (u co trzeciej-drugiej osoby), dla nas są one nieszkodliwe ale dla maleństwa mogą być i to bardzo, a podanie antybiotyku uratuje je przed przykrymi konsekwencjami.

Agatko ja tam wcale nie czułam że mi grzebał w pupce 😁. Dopiero po przeczytaniu o tym badaniu się dowiedziałam 🙂.

• Mamusia
Hej,
a co Wy tu od rana o grzebaniu w dupce? 😁
Pobieraja z cipki i z dupki a jak wynik wyjdzie pozytywny to przed porodem podaja matce antybiotyk chroniacy malenstwo.
Kurcze wiecie ze przy Majce mi nie pobral lekarz, a teraz tak.Ale jak mu powiedzialam ze chce CC to odlozyl probke na bok, mowiac ze to nie bedzie potrzebne w takim razie 😆
Walcze dalej z przeziebieniem.Mysle ze jestem na dobrej drodze do zdrowia.Katar jak by przechodzi i kaszle mniej 🙂

• Mamusia
Przy Bartku miałam to "grzebanie" teraz czekam może na wizycie w poniedziałek będę miała.

Bartek u teściów całą noc nie spał więc dzisiaj Adam poleciał z nim do lekarza bo gorączka nie odpuszczała a chrypa się pogłębiała i niestety antybiotyk i zapalenie krtani mały ma.....

Ada u ciebie te dziwne bóle w ręce a mi łydki tak łapie... dzisiaj w nocy takie bóle łydek miałam że siedziałam i beczałam.
Agata a pewnie jakbyś zgadła jak mi się chciało to zrobiłam wszystko żeby zaspokoić zachciankę ☺️ 😜

• Mamusia
Syla, mnie tak często pobolewa, ale samo przechodzi po jakichś kilku chwilach. 🥴
A ja dziś widziałam się z położną moją, kazała masować cipkę olejkiem z migdałów i wit a+e
i poleciła mi arnicę CH - z lekó homeopatycznych na te moje bóle podbrzusza. spróbuję.

Ania a kiedy masz wizytę ? oddaj trochę tego temperamentu 😁

• Mamusia
hej... badanie na GBS też miałam. musze w końcu wyniki odebrać. jutro pierwsze KTG a w piątek wizyta. ciekawa sama jestem co się w środku dzieje.. ukłucia w cipce coraz częściej, wieczorami bóle podbrzusza i jakoś od rana brzuch twardnieje co i rusz... i w ogóle bez humoru i polotu jestem.
kupie sobie stanik do karmienia... może humor mi się poprawi... Mały zaraz brzuch rozerwie, mała wiercipięta. A może on już odpala wrotki 😜 do wyjścia... ?
Sylwia... myślę, że kontrolnie na pogotowie mogłabyś pojechać! trzymamy kciuki!

• Mamusia
Hahah odpala wrotki 😜 dobre 😁
Wiedziałam Aniu 😜 przecież to logiczne hihi 😁
Ale to nasz gin. prowadzący grzebie w pupie ? Bo nikomu innemu się nie dam 😜 Moja pupa nie jest do grzebania !!! 😎 ... spałam do 13 zrobiłam obiados i leżakujos sobie 😁 itak cały dzien . Nigdzie nie idę bo pogoda za oknem nie należy do przyjemnych wręcz do bardzo przytłaczajacych :/
Zapomnialam powiedziec,zebyscie nie robily plackow ziemniaczanych z fixa ! Racuszki spoko sa ale ziemniaczane to jakaś kurwa porażka ! 😮 kazali dodać 2 i 1/2 szklanki wody plus jajo i mieszac po czym odstawić na 10 min . Ja wracam wczoraj po 10 min do kuchni a tam co ? magulon ( gówno z cebulą ) hehehe jakaś kupa chusteczka wie czego 🤨 musiałam szybko ziemniory obierac i dopiero :/
Ja mam czasami kłucia w cipolcu takie hm 2 sekundowe 🙂
Idę w piątek do gin. na badania ciekawa jestem co powie o tym strzelaniu w podbrzuszu 🙂 bo dla mnie to normalnie Larisa piąstki szykuje na starego 😁