Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dokładnie robie test wytrzymałości dla siebie. Już mam dość chodzenia w dwupaku tym bardziej że wszystko mnie już boli i nie mam siły na chodzenie jak orka w fazie rozrodu 😞
Półka powieszona stwierdzam że obsługę wiertarką zaliczyłam na 5 i nawet równo półkę zawiesiłam, glazura w łazience umyta, została tylko umywalka, wanna i kibelek oraz podłoga ale to na sam koniec. Mam zamiar rozpakować się jeszcze przed świętami żeby potem nie leżeć jak lelak w święta w szpitalu 🙂

• Mamusia
Hej Dziewczynki

Ja już po lekarzu 🙂.
Wczoraj jak zaczęłam mojemu Mężowi stękać o cellulicie (oczywiście on nawet nie wiedział co to jest 😁) to dziś dostałam prezent 😁. Mianowicie karnet na maj na fitness plus spa z nieograniczoną ilością zająć, oświadczając przy tym iż on zostaje na ten czas z Małą- tylko czy ja w maju będę miała siły na ćwiczenia, ale zawsze można zmienić na czerwiec.

Byłam dziś u lekarza, szyjka skrócona, rozwarcia brak 🙂 Skurcze regularne ale słabe (był zdziwiony że ja ich nie czuje). Dzidziuś główkę ma nisko. Mam nie czekać z szpitalem, jak tylko poczuje trzy skurcze w ciągu godziny to mam się zabierać i jechać, bo coś się lekarzowi wydaje że u mnie to jak z procy wystrzelę 😁.

A i mam 12 kg na plus oraz przestałam tyć. 🙂

• Mamusia
Ja tez, Ja tez chce przepis na boga cellulita 🙂
Ja pewnie tez nie bede czula skurczy no chyba,ze mnie tak scisnie ze z bólu narobie w galoty :P
Boze jakie pyszne te placuchy z torebki mmmmmm 😁 takie tluste i slodkie 😁 mniam mniam !!! Jestem tylko glupia bo prawie wszystko oddalam Kubie i Tesciowej a sama wszamalam 3 :/
Ej te skurcze sa takie jak zlapie to hm, ... kurza noga nie wiem jak to napisac 😜
Siedze sobie i zlapało mnie cos w podbrzuszu ale od razu chyba mi się kupke zachcialo ale przeszlo razem z tym "skurczem" wiec nie wiem czy to kupson czy cos innego hehe 😁

• Mamusia
Przepisy na maskę z kawy jest full w internecie. Świeżą kawę musicie wymieszać z czymś, co będzie tłuste, np. oliwą z oliwek. Do tego możecie dodać cynamon, coby ładnie pachniało, czy co tam lubicie 😆 Żeby wzmocnić efekt dobrze jest dać coś, co ma właściwości rozgrzewające- czyli alkohol 😆 Tym należy wysmarować udka i zawinąć w folię spożywczą i na to dresik żeby trzymało ciepło 😆

• Mamusia
Agata jak zlapia cie te wlasciwe skurcze to bedziesz pewna ze to jest wlasnie to.A moze byc ze teraz masz jakies delikatne i maluch przy tym uciska ci gdziesz na kiszke 😁
Mnie jak lapia to boje sie ruszyc, bo napieprza przy tym caly brzuch i w krzyzu.
Zmykam po ksiezniczke i lecimy na obiad do rodzicow a pozniej do dentysty,
Agata robilas te racuszki???musze wyprobowac bo mi checi narobilas 😆

• Mamusia
Ja od dawna przed wakacjami stosuje ten przepis
4 łyżki cynamonu
4 łyżki kawy rozpuszczalnej
2 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki spirytu 🙂
I to wmasować w uda i dupsko. Ew brzucho juz po porodzie. Zawinąć folia spożywcza i w gejtey na 20 min.
Jeszcze stosuje peeling z kawy. A do tego potrzeba
4 łyżki kawy mielonej ale juz zaparzonej. Ja od babci z ekspresu każe odkładać w słoik :P
2 łyżki oliwy
1 łyżka cukru
łyżeczka cynamonu.
Ja jeszcze dodaje troche żelu pod prysznic zeby łatwiej się na mokrej skórze turlalo :P
Wiem, ze jest tego mnóstwo na necie ale te dwa przepisy mam sprawdzone i stosuje je razem z moja mama 🙂

miłego upiekrzania dupeczek 🙂

• Mamusia
Hej ja tez stosowalam kawe na celulit. z tym ze ja mieszalam kawe parzona-fusy plus cukier imbir mielony i zel pod prysznic. W niczym nie zawijalam taka maske stosowalam 2* dziennie-wmasowywalam to sobie. Dziewczyny po tym cialo jest MEEEGA gladkie 🤪 a ze mnie wszyscy sie smiali.

• Mamusia
Hej ja tez stosowalam kawe na celulit. z tym ze ja mieszalam kawe parzona-fusy plus cukier imbir mielony i zel pod prysznic. W niczym nie zawijalam taka maske stosowalam 2* dziennie-wmasowywalam to sobie. Dziewczyny po tym cialo jest MEEEGA gladkie 🤪 a ze mnie wszyscy sie smiali.

• Mamusia
No widzę że z maluszkami okej, dzisiaj dzień wizyt był 🙂
I maluchy wcale nie takie małe, do 3 kg spokojnie podejdą 😉

Karola nie przejmuj się tym żelazem, po 35tc samoczynnie podejdzie w górę

U mnie nic nowego, dziecko dokazuje w chorobie choc gorączka już całkowicie puściła, jestem mega zmęczona, teraz poszła spać będę więc leniuchować na kanapie i zbierać siły. Zdenerwowałam się bo nie chciała iść sama zrobić siku ( odkąd poszła do przedszkola ) a ja nie popuściłam i zrobiła w majciochy 😠

• Mamusia
Mojej koleżanki chrzesnica 6 letnia mówi "Ciociu muszę zrobić kupsona" he 😁
Odp. wam na tel. ale nie wiem odświeżyło się i dupa jasiu :/ teraz nie wiem co komu miałam napisać ;/
Aducha robiła są pyszne takie tłuste i słodkie a z cukrem pudrem pyszooota 🙂 wychodzi ich jakieś 15 🙂 troszkę mało ale cóż 🙂 nastepnym razem biore 2 paczki 🙂 bo takich pare tylko podrażniło nam żołądki 😞
Karolcia nie martw sie tym zelazem 🙂 Ja od poczatku ciazy nie mam zelaza, na poczatku sie tym przejmowałam ale ze leki oraz jedzenie nic nie wskórało to dałam sobie spokoj i stwierdziłam,ze najważniejszy jest bąbelek 🙂
To ładnego Ci Helenka zrobiła Aga psikusa 🙂
Powiem wam,ze ciesze sie,ze sa te fixy 🙂 takie specjalne dla takich leni jak Ja :P jutro na obiad plac ki ziemniaczane z fixa ( NIE TRZEBA TRZEC ZIEMNIROW ) 🤪 🤪 i gulasz czyli placuch po węgiersku 🙂
Larisa ciagle mi sie wypycha i rozpycha,ze juz dawno nie powinnam miec czucia na zebrach ani w podbrzuszu a napieprza jak nie wiem :/
Dziewczyny też macie teraz taką nijaką wydzielinę ? Ja od paru dni jakbym jej w ogóle nie miała 😮 a przy robieniu siuska wiadome podcieram sie ubieram majtole i czuje sie jakby mi pociekło jeszcze siuska 🤢

• Mamusia
Dzień dobry,
Ania dobrze że noc spokojna była 🙂 harpaganie 😁
Ada a co Ci w tą rękę się dzieje? tak cierpnie? Może jakieś delikatne ćwiczenia powinnaś robić?

Mój dziś rano pojechał do Poznania 😞 nie lubię jak jestem sama w domu... tym bardziej teraz kiedy siedzę w hacie. Wraca dopiero w czwartek.
Dziś ćwiczenia 🤪 lubię ten dzień bo jak się poruszam to mnie ten brzuch mniej boli a i widzę się dziś też z położną którą chciała bym mieć przy porodzie.

Miłego dnia

• Mamusia
Dzień dobry.

Nie miałam prądu i dopiero teraz włączyli ;[.

Ada co z Twoją ręką? może ją przewiałaś?

Jestem u rodziców. W tym tygodniu M. dostał jakieś nocne dyżury, a mnie dla świętego (swojego) spokoju wywiózł do rodziców. Dziś miałam rano pobolewania brzucha, ale przeszły jak na razie bezpowrotnie.

Moja znajoma miała termin na 17 marca i urodziła 18 -stego nad ranem 😁 😁 i fuksiorem się zakwalifikowała na nowe macierzyński.

AAAAAAA 🤪 dziś stuknął mi 38 tc. Jak to leci.

• Mamusia
Ilona zdaje sie ze te bole to w skutek zatrzymywania wody w oragnizmie i przy tym jest ucisk na jakies nerwy w rekach.No ale bol jest niesamowity, jak by ktos mi rece od srodka wykrecal. Jak sie czyms zajme w ciagu dnia to tego nie czuje, gorzej jak sie klade albo w nocy jak chce spac 😮 leze i kwicze 🤢
To sobie odpoczniesz u rodzicow 😁 smacznego spaghetti, tez bym zjadla.
Ciekawe jak Ola, czy ja wypuscili z tego szpitala 🤔