Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Uf w końcu nadrobilam te ponad 20,stron.
Przede wszystkim buziaki dla naszego przystojniaka - Filipka 😉
Padam na twarz, mały daje popalic, jest nie do zniesienia, a żeby go uspic na nic, to graniczy z cudem. Nie wiemco się stało mojemu dziecku 😞
Idę spac. Jutrk napisze więcej. Dobrej nocy i duzo zdrowka dla wszystkich chorowitkow 🙂

• Mamusie
Ubieralam Adriana po kapieli a on siegnal reka, zlapal kawlek jajka i pitolka i tak mocno sobie scisnal ze szok 😮. Poza tym juz lobuz sie z niego robi 😁.
Wiecie co? Olsnilo mnie ze jednak jego wypryski na buzi i czesta wysypka na brzuszku to moze jednak od plynu do prania a nie od owocow 😮. Dzis kupie plyn taki zwykly i sprawdze, ciekawa jestem normalnie. Najchetniej wzielabym wszystko naraz mu wyprala teraz.

Co do Filipka popieram.... bardzo przystojny, no i Wojtuś jak laleczka normalnie.
Ehhhh.... wszystkie dzieciaczki maja cos w sobie, a jak widze Marysie, to mi sie geba cieszy, Adrianowi zreszta tez... chyba sie zakochal.

• Mamusie
Ratunku!! Ktoś mi podmienil dziecko!!!
Dziewczyny Niki budzi sie ok 22-23 i zaczyna śpiewać, gadać, śmiać sie i podróżować po lozeczku.
Wczoraj już w akcie desperacji wnieslismy na gore wózek i po 2 h bujania (w tym czasie próbowała rozebrać gondole od środka) gadania, spiewow to my padlismy a ona dopiero po nas...
Co sie dzieje to nie pierwszy raz?!? Dostaje camilie, w nocy ja przebralam dla pewności i dałam viburcol ale tez nic nie dało. Zaczynam sie o nią martwić a poza tym ja tez w końcu chce zacząć spać w nocy!! Już 7 mcy nie śpię, ile można?!? Za tydzień chrzciny, zjeżdżają sie i zlatuja goście... Aż sie boje!!

• Mamusie
Hej łaski.!
Buziale dla nasz 😘ych slicznych forumowych Lenuszek 😘

Czerwcowko u nas to samo... Wieczorem maruda widac,że śpiąca, a po kąpieli masakra, ponad godzinna walka żeby go uśpić, i nawet lulanie nie pomaga. Rano 5-6 koniec spania i krzyk bo trzeba z nim przyjść na jego plac zabaw, bo on chce się juz bawić, a ja na ryj padam. Zmęczona jestem na maxa 🤢
Mam nadzieję, że szybko wróci to do normy bo zwariuję. Na szczęście Lukasz duuuużo mi pomaga. Robi przy małym wszystko, dosłownie wszystko, nawet o tej 6 on wstaje z małym żeby się bawić, a ja mogę spać. Dzisiaj była moja kolej porannych zabaw w salonie 🤔

• Mamusie
Dzień dobry mamusie,
ledwo Was wczoraj nadrobiłam - resztkami sił więc pisanie zostawiłam na dzisiaj, a dziś znów mnóstwo do nadrabiania , kurcze wasze dzieciaczki to chyba aniołki skoro macie czas pisać.
Moja Julka sama w kojcu poleży może z 5 min. i mrudzi żebym przyszła. ehhh 😠

Beti, Andzia, Marlena - dzięki za komplementy !!!

U nas pobudki nocne zredukowały się do 3 ale jak dla mnie to wciąż o 3 za dużo ... 😜 Kurcze, marzy mi się jedna o 4:00 tak jak kiedyś ... ehhh.
U nas zebów nie widać narazie...

• Mamusie
Cześć Dziewczyny! Ja dzisiaj rano zadzwoniłam po tatę i przyjechał po mnie. Już się nie dało... Marcin niewyspany, ja chora, a Paweł chce się bawić i już . Uznaliśmy, że po prostu trzeba się rozstać na te dwa dni, żeby dojść do siebie. Paweł w nocy zalicza kilka pobudek, co prawda na chwile tylko, ale jednak. Tak strasznie nauczył się smoczka, ze wystarczy, ze mu wypadnie w nocy i jest szał. Wcale nie jest głodny, bo nawet jak dostanie cyca to tylko się nim bawi. Masakra. Przez 5 miesięcy spaliśmy bez przerwy od 21 do 7, a teraz po prostu nie wyrabiam..akurat jak mam wracać do pracy!
Buziakczki dla naszych Lenuszek ślicznych!
Doris, ja pokazałam Twoje zdjęcie mężowi i stwierdził "ladna"! Powiedziałam mu, ze to o dziecko raczej chodziło w zdjęciu, dostał kopa ode mnie, ale w sumie to ma rację, więc się nie wykłócam 😘
Ja dzisiaj ciągle gardło zawalone, rano w ogóle nie mówiłam, tylko szeptem. Teraz mama mnie trochę doprowadziła do porządku i faktycznie to Tantuum Verde pomaga.. Kupiłam Sudocrem, zeby sobie poradzić z tym uczuleniem.

• Mamusie
hahaha - uśmiałam się ! ale dzięki !
To oprócz tego przeziębienia to masz jeszcze jakieś uczulenie ?
Wiem coś o gorączce 40 st. przy małym dziecku, nikomu nie życzę !!! Mój m. robił mi okłady pod pachami bo apap nie był w stanie zbic mi temperatury... MASAKRA.

Dziewczyny, czy Wy tak robicie ten budyń ?

Przepis:
5 miarek mleka
-150 ml wody ( soku jak robimy z sokiem)
- łyżeczka mąki ziemniaczanej
- dodatek smakowy np. deserek, owoc

100 ml wody zagotować, do 50 ml dodac mąkę i wymieszać. Wlać na gotującą sie wodę i mieszać az zgęstnieje. Ostudzić do 40 stopni i dodać mleko oraz deserek owocowy.

Czy taki można podać już naszym szkrabom ?

• Mamusie
Lenuszka śliczniusia! I sukieneczka taka fajna! Duża ładna dziewczynka!
Ja staram się dojść do siebie, ale gardło ciągle zawalone...Pawełek coś zaczął pokasływać i zaczynam się bać, co ja zrobię jak on mi się zarazi. A zaczynam myśleć, że to nieuniknione.

A dziś zadzwoniła do mnie znajoma, która urodziła 2 miesiące temu i jej córeczka coś ma z bioderkami- wsadzili ją w jakiś "aparat" na....8 miesięcy!! Dzień i noc, ściąganie tylko do przebierania i kąpieli. Masakra. I MOŻE po tych 8 miesiącach ściągną...