Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kasienkas zaczełam czytac od końa i własnie czytam że brak Ci babeczek do pogdania...Ja mieszkam w Piasecznie, wciąż jeszcze nie czuje sie u siebie, udało mi sie jużpoznac dwie sąsiadki sposobem Beti 🙂 A jak chcesz i masz możliwość to ja zapraszam na spcerek jak te mrozy się uspokoją 😉

• Mamusie

cześć wszystkim, witaj Iwonka !!! dłuuuuugo CIĘ nie było,

P.S. RESZTĘ NAPISAŁ MÓJ MAŁY KOMPUTEROWIEC 😁

43
]
0,7777777
0,272057277777777777777777777777,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,73333333333333333333333333333333333,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
000?
'[.
3,
+

• Mamusie
jak miło, że znów jesteś z nami 🙂
ni mogłam pisać przed chwilą bo Julka jak widzi, że ja piszę to i ona chce i nie ma takej siły, która by ją przed tym powstrzymała tak się rwie do kompa 🤢
Super, że Wojtuś był grzeczby, no i fajnie, że sobie odpoczęłaś, też bym tak chciała pospać dobie do 10:00, jak nie było Julci to w każdy weekend tak sypiałam, ehh 🤨
Julka już mi się czai na kompa 😆
Zdolny Wojtuś. Moja JUlka nic jeszcze nie gada - poza "nieee". Za to chyba będzie raczkować na dnaich bo ma już pozycje wyjściową 😁 dupcia często wędruje do góry, no i dość dobrze pełza.
Ja też nie mam tu u siebie koleżanek ... 😞 Tzn. tak wogóle to mam jedną przyjaciółkę taką od serca, no i widzimy się m.w. raz na tydzień/dwa. Ale koleżanek takich na kawkę to brak 😞
Dobrz, że jest forum 🙂

• Mamusie
Doris gdybym sie nie wyniosła z wawy to byśmy kawkowaly ;-)

U nas kolejna noc cała przespana przez Nikolke, zrobiła kupke o 6:20 i niestety trzeba było rozwiązać problem hehe
Potem leżała z misiem do 7:45 dostała mm i już w lozeczku z misiem

Pisze ze Niki przespala noc ale ja sie budzilam z nerwa
Wczoraj w radio podawali ze znaleźli (20km od nas) 4 miesięczne dziecko zsiniale i martwe :-(
Matka oczywiście od razu wezwała pogotowie, niestety nie pomogli już...

Mi sie słabo robi jak słyszę o takich nieszczesciach

• Mamusie
no nie wiem co mam napisac...
nie lubie sie nad soba uzalac,ale czasem to juz mi sil brakuje.sprobuje to ogarnac w punktach
-na naszym podkarpaciu to jest masakra z praca...moj siedzi w domu(4 jezyki biegle,historyk,pilot wycieczek zagr,kurs psychologii tlumu i jednostki,przewodnik psa obronnego,pozwolenie na bron)juz nas szlag trafia...
-Magda-dasz rade,postaw swojego przed faktem dokonanym-albo remont,albo robisz w tyl zwrot do legnicy 😉 i STARAJ SIE O OPIEKUNCZY NA MARY!!!!500 zeta piechota nie chodzi!!!
-fajne zabaweki pokupowalyscie,ja poki co nie szaleje,jeszcze 2-3 tyg chce odczekac na tym co Lenka ma
-do pracy(na szczescie na wlasny rozrachunek) chodze od czasu jak mala miala 2 miesiace,tez mam czasem ochote pieprznac wszystkim trzasnac drzwiami i pojechac gdzies na tydzien odpoczac..
-kolezanki tak zwane od "zaaaaaawsze"no coz ja wszystkich swoich znajomych uprzedzilam,ze jestem monotematyczna i jak im nie przeszkadza,ze zycie kreci sie wokol Lenki-to drzwi otwarte...skorzystaly dwie i to naraz przyszly.raz i wystarczy.dobrze,ze jest to forum
-nawet moj mi ostatnio powiedzial,ze sie uwstecznilam 😠nic nie czytam,zadnego filmu(ambitnego)nie poogladam,ale nie jest w stanie zrozumiec,ze normalnie jestem zmeczona!!!???i wole wlaczyc durne TLC i usnac..
-WIDAC przysrodkowy rożek drugiej dolnej jedyneczki 🙃
milego dnia bez dołów!!!

• Mamusie
Cześć dziewczynki wróciłam z wielkiej podróży [w przenośni oczywiście :P]!!
Dziękuję za życzenia dla Lenki 😘
DUUUŻO CIEPŁYCH BUZIACZKÓW DLA WSPANIAŁYCH SOLENIZANTÓW, KTÓRYM NIE ZŁOŻYŁYŚMY ŻYCZEŃ! ROŚNIJCIE ZDROWO ROBACZKI 😘
Nie nadrobię 110stron, nie ma takiej opcji. Przy tym łobuzie moim, który śpi 2 razy po 30min w ciągu dnia, w nocy budzi się z częstotliwością wprost proporcjonalną do mojego wkurwu... [a wyobraźcie sobie, że T po przejęczanej, przenoszonej nocy budzi się rano i pyta, czy Lenka się budziła w nocy.... kur** po takim pytaniu mam ochot przegryźć mu tętnicę szyjną!] więc sobie wyobraźcie! Ja nie pamiętam nocy w której przespałam ciągiem 2h... wymiękam!
Choróbsko puściło Lenkę dość szybko, za to ja męczę się z koszmarnym kaszlem do tej pory!
Mam terapię psychologiczną i od 27.02 wizyty co tydzień przez co najmniej 3 miesiące [początkowo dość często a później terapeuta i ja zdecydujemy co do częstotliwości spotkań].
Lenka nie chce jeść mleka… już nie wiem co mam robić żeby załapała 😞 Z butli wypija 20ml a później z jękami zjada łyżeczką około 100ml 😞 Jest wrzask, zaciskanie zębów, jęki, rzucanie nogami i rękami…
Ktoś powie, to daj jej kaszki! Ale Ona GARDZI kaszkami 😞 To jest kara a nie jedzenie… Poza tym stałe posiłki w postaci słoiczków zje… pod koniec jest cyrk ale generalnie zje.
Ja nie wiem skąd Ona ma brać siłę?
Ostatnio jest taka poważna 😞 tak mało się uśmiecha… Ja ogłupieję…. i jeszcze te noce 😞
Jakiś czas temu postanowiłam zrobić mały eksperyment [oczywiście wbrew moim zasadom ale cóż, muszę się w końcu wystać….albo i nie :P].
Rozłożymy narożnik w dużym pokoju i wszyscy w trójkę pójdziemy spać 🙂 Na łóżku w małym boję się spać całą noc… Biorę tam Lenkę doraźnie, jak Tomek wstaje do pracy lub w nocy kiedy bardzo płacze…
Zobaczymy…. Jeśli będzie się darła to znaczy, że zęby albo mocz… a jeśli prześpi całą noc to znaczy, ze psita chce z Nami spać i dlatego drze japę w nocy 😞 ehhhh
Pierwsza noc była SUPER!!
My przenieśliśmy się do dużego od razu, a Lenkę wzięłam do Nas jak się przebudziła w łóżeczku i popłakiwała. Od razu zasnęła z Nami i wszystko by było pięknie [tzn i tak było w porównaniu do poprzednich nocy!] gdyby nie chrapanie T! No myślałam, że kopnę Go w twarz bo w nogi jak dostawał razy to nie reagował 😁
Jakbym spała z traktorem! Masakra :P Poza tym złapał mnie duszący kaszel i wędrowałam do kuchni żeby się wykaszleć i napić wody…
Ale ogólnie jeśli chodzi o Lenkę to pojękiwała ale wystarczyło, że ją pocałowałam albo pomasowałam po brzuszku czy policzku i zasypiała 🙂 Nawet bez szemrania załapała butlę i zjadła 120ml a wcześniej w nocy był wrzask jak jej chciałam wcisnąć butlę nawet na śpiocha! A darła się, że głodna bo i w brzuszku burczalo i wypychała butlę z herbatką a z mlekiem łapała i puszczała… Później zjadała około 60ml i spała dalej jakąś 1h więc domniemam, że głodna była…
No i znów mam zagadkę. Bo jak popłakiwała to pomasowałam ją po brzuszku z przewagą pęcherza [no głupio brzmi ale wiecie o so chosi :P] i przestawała płakać. Może boli albo szczypie ją coś w tych okolicach?
Wczoraj oddaliśmy do analizy ogólnej i posiewu mocz! Zobaczymy co tam wyjdzie!? Dziś T odbierze wynik ogólnego...
Kolejne noce już nie takie kolorowe... więc ni hu hu nie wiem o co temu dziecku chodzi 😮
Co do jej umiejętności to tak jak pisałam - raczkuje, chodzi po całym mieszkaniu i prucia po pułkach i próbuje otwierać szafki, wstaje przy meblach, pufach, szafkach, narożniku - wszędzie!, mało mówi bo tylko tata, ajci i to tyle 😞 Ale może to przez zęby? Sama nie wiem...
Filmiki :
http://www.youtube.com/watch?v=fvzEpK3F-U8
http://www.youtube.com/watch?v=vBPvBwT35FY
Fotoski:
http://imageshack.us/photo/my-images/140/s1660003.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/811/50746998.jpg/
Więcej grzechów nie pamiętam 😁 ☺️ i postaram się z całych sił być na bieżąco!!
Buziaki

• Mamusie
Beti- jak nie pracowałam to chodziłam z dzieckiem na spacery i mogłam zawsze z kimś zagadać. A teraz: w pracy siedzę przed monitorem, z nikim nie gadam bo w wa-wie to nie ufa się nikomu zawodowo, wracam do domu-jestem sama, w nocy jestem sama, rano jestem sama, wychodze do pracy to mówię do widzenia niani i Oliwce.
Ivonka - dzięki za propozycję z kawą, uwierz mi, że jak tylko się zrobi ciepło skorzystam z niej. Wzruszyłam się trochę a jednocześnie dociera do mnie, ze nie mogę robić z siebie sieroty. Z resztą, co to wszystko zmieni. Trzymajcie się dziewczyny.

• Mamusie
Dzień dobry Mamusie!

Ivi fajnie że Lenka taka zdolna! 🤪

Dzięki dziewczynki za miłe przywitanie:*
Kasia no to trzymam Cię za słowo! Doris, Ty też z Wawy to może sie dołączysz 🙂
Wojtek śpi już dwie godzinki. Od 3 tygodni w końcu śpi ładnie w dzień! Więc dziewczyny możei u Was się odmieni! 🙂 Bałam sie że po tym czasie u rodziców gdzie spaliśmy razem nie bedzie teraz chciał w łóżeczku, ale jest jeszcze lepiej! Nawet nie musze mu smoka trzymac jak kiedyś! Sam sobie trzyma hehe, pośpiewa i usypia 😁
Oj z praca to jest ciężko...przez 4 lata byłam w UK, ludzie z całej Polski na około, większość magistrów, z dyplomami i kursami i co (znak zapytania 😁) I na emigracji...ehh ja zaczynam sie powoli rozglądać za pracą ale u mnie jest troszke inaczej, na cały etat nie pójde bo jak w końcu Paweł pójdzie na kontrakt(w morze) co też nie jest łatwe to przecież będzie mi ciężko samej...ALE MUSZE COŚ ROBIĆ BO OSZALEJE...
O Wojtuniek mi sie obudził, w końcu moę pohałasować hehe 😉
Jejku gratuluję Wam tych ząbków!!! U nas zerooo 😉