Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
pisze z telefon, Maciek właśnie je więc przepis Pam na moje dziecko niestety nie działa;-) bo obudził się i ciągnie cycka

Dziewczyny, każde dziecko jest inne. Tak jak Agami napisała Pam nigdy ze snem Konstancji nie miała problemu. Inne dzieci nocy nie prześpią i już, trzeba czekać aż z tego wyrosną. Cóż ja po prostu akceptuję to, że muszę wstawać i koniec. 🙂

Nie my nawet nie próbowaliśmy narazie kaszki unikamy tylko gluten z kaszek...... Zresztą dziewczyny to byłoby zbyt piękne i proste gdyby zadzialalo.......ale może chociaż jedno dziecię przespalo się dłużej.... 😉?

• Mamusie
dzień dobry 🙂
Aga Coq jeszcze ja sie nigdzie nie wybieram 🙂 no chyba że odwożenie Julki do przedszkola będzie zajeciem na cały etat 😮 Coq straszne rzeczy nam tu przekazałaś... a te komentarze... to powiem Wam coś... porobiło się u nas....była dziewczyna (19 lat) mojego brata (21) jest w ciąży...ja pitole ale syf...nie wiem co z tego bedzie...ona chce dziecko zostawić i jest już z kimś.mój brat ma nową dziewczynę...no lipa jak siemasz...a ona jest w 10 tyg...

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
dzień dobry 🙂
Aga Coq jeszcze ja sie nigdzie nie wybieram 🙂 no chyba że odwożenie Julki do przedszkola będzie zajeciem na cały etat 😮 Coq straszne rzeczy nam tu przekazałaś... a te komentarze... to powiem Wam coś... porobiło się u nas....była dziewczyna (19 lat) mojego brata (21) jest w ciąży...ja pitole ale syf...nie wiem co z tego bedzie...ona chce dziecko zostawić i jest już z kimś.mój brat ma nową dziewczynę...no lipa jak siemasz...a ona jest w 10 tyg...

;( asia wybacz że tak napiszę ale mam nadzieję że nabiorą rozumu jak nie ona to Twój brat....!!!

• Mamusie
Marika o usunięciu ciąży już nie ma mowy nawet...wiec nie wariuj 🙂 ja też bym to cieżko zniosła...czekam aż się jutro spotkają i powiedzą co i jak.ja sie postaram jeszcze jakoś uświadomić brata o wyjściach i konsekwencjach.nie będą go do niczego namawiać tylko mu pojaśnię trochę bo on jest strasznie zagubiony...

• Mamusie
my już po szczepieniu 🙂

5w1 plus pneumokoki czyli 2 kłucia. I daliśmy radę 🙂 zakrzyczał tylko w momencie ukłucia 😁

a mój bohater waży już 8200g a długi jest na 72cm (chociaż powiedziała 72cm, a do karty wpisała 71, pomyliła się wpisując chyba) 😁 😁 😁

coq no oczywiście, że mnie urządza pisanie z Tobą 🙂 😘

Agami za żadną przesyłkę nie będziesz mi oddawać, przestań! 🙂 niestety, dzisiaj zapomniałam iść na pocztę. A teraz Maciek śpi i nikogo nie ma w domu to nie mam jak wyskoczyć. Więc wyślę w poniedziałek.

a co do spania to macie rację dziewczyny, ja wiem, że każde dziecko jest inne, i jak ma się budzić w nocy bo jest głodne to się będzie budzić 🙂

Asia to fajnie, że i Ty zostajesz 🙂 🙂 🙂
a z tym bratem to rzeczywiście lipa z tą dziewczyną...

• Mamusie
heja, wrócilismy od opiekunki, kalina była u niej godzine i nie płąkała 🙂 tylko troche marudzila przez chwile, ale to dlatego, ze chciala spac 🙂 troche mi ulżyło, bo to była najdluzsza godzina wmoim życiu, a okazało sie ze nie bylo tak źle. mam nadzieje ze od poniedzialku tez tak bedzie, ale wtedy to 5 godzin...
a za godzine idziemy do lekarza jednak, bo mala ciagle pokasłuje i te powiekszone węzły chłonne na glowce nie daja mi spokoju, wiec ide sprawdzic

• Mamusie
pammat ZAZDRASZCZAM!!!!! na moim panieńskim byłam w ciąży więc siedziałyśmy w domu - ja oczywiście trzeźwa a jak kuźwa...no ale nie raz sobie jeszcze odbiłam 😜 udanej zabawy i obyś zębów nie powybijała 🙃
ja byłam z dziewczynkami i moją mamą,którą z pracy odebrałyśmy na zakupach w supermarkecie. znowu 3 stówy w plecy.zauważyłyście jak mieso podrożało??masakra! u nas w sklepie 20zł pierś z kurczaka!!!!!w auchan kupiłam za 16.mówią ze Euro do sklepów się wdarło 🤢 no tego jeszcze nie było 😮

• Mamusie
Hej 🙂
Aniqa i co tam po wizycie??
Aga dzielny ten Twój synuś 🙂
Pammat tylko bez szaleństw, coby się Konsti nie musiała wstydzić za mamę 😜

Nocka tragedia, nawet nie wiem ile razy wstawałam, chyba ta wczorajsza 3-godzinna drzemka tak ją naładowała energią 🤢 z kolei dziś do kupy nawet 2 godzin nie przespała i mi się zamarzyła taka drzemka popołudniowa, ale gwiazda zamiaru spać nie miała... na chwilę przymknęłam oko a ona bawiła się w łóżeczku, ale mam teraz taką schizę i cały czas wydawało mi się, że ona wstanie w tym łóżeczku i wypadnie 😮 więc podarowałam sobie spanie. O 20 leciałyśmy się już kąpać, bo wrzeszczała ze zmęczenia i po kąpieli wypiła ino 60 ml i śpi... dobudzić jej nie mogę, więc noc też pewnie będzie wesoła... czekam kiedy ją głód obudzi 🤢

• Mamusie
meliska napisał(a):
Hej 🙂
Aniqa i co tam po wizycie??
Aga dzielny ten Twój synuś 🙂
Pammat tylko bez szaleństw, coby się Konsti nie musiała wstydzić za mamę 😜

Nocka tragedia, nawet nie wiem ile razy wstawałam, chyba ta wczorajsza 3-godzinna drzemka tak ją naładowała energią 🤢 z kolei dziś do kupy nawet 2 godzin nie przespała i mi się zamarzyła taka drzemka popołudniowa, ale gwiazda zamiaru spać nie miała... na chwilę przymknęłam oko a ona bawiła się w łóżeczku, ale mam teraz taką schizę i cały czas wydawało mi się, że ona wstanie w tym łóżeczku i wypadnie 😮 więc podarowałam sobie spanie. O 20 leciałyśmy się już kąpać, bo wrzeszczała ze zmęczenia i po kąpieli wypiła ino 60 ml i śpi... dobudzić jej nie mogę, więc noc też pewnie będzie wesoła... czekam kiedy ją głód obudzi 🤢

hej, uspokoilam sie po wizycie, otóż: powiekszone węzły na głowce i nadmierna potliwość ostatnio to podobno wina ząbkowania 🤔 poza tym lekarka wystukała patyczkiem kalinie zabek, podobno juz jest, tylko ja gonie widze 😉 a jezeli chodzi o kaslanie, to podobno wina suchego powietrza w domu i tego, ze Kalina bawi sie na włochatym kocu (ktory wiadomo zbiera roztocza i kurz bardziej, niż gdyby bawila sie na jakiejs macie albo kołdrze) to by sie nawet zgadzalo, bo ten koc rozkladam jej od jakiegos miesiaca a kasła od jakis 3 tygodni no i bawi sie głownie na brzuszku i wiadomo ze co jakis czas kladzie buzke noskiem w ten koc. czeka mnie zatem wydatek na zakup jakiejs maty. Osłuchowo jest czyściutka 🙂 mam jej przez kilka dni robic inhalacje z soli fizjologicznej zeby nawizyc gardełko
Pamm - miłej zabawy...jak sobie moje panieńskie przypomne...a raczej fragmenty, bo zalalam sie w trupa 😉 a jeszcze u was w Poznaniu euro, to sobie jakichs cudzoziemców poderwiecie 😜

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):

Aga no to się cieszę, że urządzaja Cię forumowanie ze mną 😉 Świetnie, że Maciek dobrze przeszedł szczepienie. WaZy też już ładnie. 🙂

no oczywiście, że cieszy 😁 a wagę Maćka czuć... 🙃

Wyobrażam sobie. U nas jakiś kilogram mniej a też czuję 😉

• Mamusie
po pierwsze melduję, że łóżeczko obniżone! 🥴 😆

a poza tym:

Pam mam nadzieję, że się świetnie bawisz 🙂 ja swój panieński wspominam cudoooownie i tu wielkie buziaki 😘 dla moich wspaniałych koleżanek, które mi ten wieczór urządziły 🙂 ale popiłam dość mocno, no ale pamiętam wszystko 😜
Meliska kciuki trzymam, żeby dzisiejsza noc była lepsza od ostatniej 🙂
Aniqa to dobrze, że nic nie jest Kalince, no i gratulacje zęba 😁 moja mama Maćkowi sprawdzała łyżeczką czy są zęby 😉 stary skuteczny sposób 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):

Aga no to się cieszę, że urządzaja Cię forumowanie ze mną 😉 Świetnie, że Maciek dobrze przeszedł szczepienie. WaZy też już ładnie. 🙂

no oczywiście, że cieszy 😁 a wagę Maćka czuć... 🙃

Wyobrażam sobie. U nas jakiś kilogram mniej a też czuję 😉

dzisiaj była też na szczepieniu dziewczynka, która wyglądała na 3, może 4 miesiące. a okazało się, że ma 7 😮 była połowę mniejsza niż Maciek, a jej rączka i paluszki to były takie jak Maćka jak się urodził 😉 ale mój syn ją zarywał bo uśmiechał się tak do niej, że banan na całą twarz miał 😎

• Mamusie
Pisałam Wam z dwa dni temu, że Bambina na boki się przewraca i że nazet na brzuszek udało się kilka razy przekręcić po wysiłkach. A dziś śmigała jak nigdy 🙃 Nawet nie wiem kiedy zjechała z koca na dywan z dywanu na parkiet, zeby w końcu się przy kaloryferze zatrzymać. Nawet w łóżeczku i na przewijaku się przekręca. Widzę, że i mnie dopadł czas kiedy oczy trzeba mieć dokoła głowy, bo dziecko szybko znikać będzie 😜