Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
shelby ty sie nie martw na zapas i nie bierz pod uwage wszystkiego co jest "gdzies tam" napisane 🙂 gdybysmy tak wszystko podpasowywaly do naszych babelkow to bysmy osiwialy 😁 a to sie nie obraca, a to zebow jeszcze nie ma, a to nie siedzi, a to cos tam cos tam 😁 wiec spokojnie i nie martw sie!!! na pewno wszystko bedzie dobrze 🙂

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ja jestem pod wrażeniem Twojej Emilki Zaniu!! 🙂 🙂 Jestcśliczna!! Będzie chłopakom serca łamać 😎 😁

Shelby, wizyta u neurologa wyjaśni wszytskie Twoje wątpliwości 🙂 🙂 Więc nie przejmuj się, trzymam kciuki 🙂 🙂

Yen a może Vanish pomoże na takie plamy? Namocz na jakiś czas a potem upierz 🙂

• Mamusie
Mój Filippo też bez zębów 🙂 Maciek miał 10 miesięcy i 3 tygodnie jak wyszły mu w hurtowej ilości!!! Najpierw górna dwójka (a tyle się naszukałam co mi tam w łyżeczkę puka ehhehe), a potem wszystkie siekacze i dwójki na raz!!! więc spoko, wszystko ma swój czas i nie przyspieszajmy natury 🙂
Zania! jakaż to ładna dziewuszka!!!! super!
Cygnee! no faktycznie masz niezłe nocnikowe "osiągi" 🙂 ja, przyznam się, trochę zaniedbałam, bo rano jeszcze pół biedy, ale wychodzimy ok. 10 na pierwszy spacer, wracamy ok. 12 (czasem 13), zupa, zakręcimy się , umyjemy dzioba, pielucha zmieniona i znowu w trasę na kolejne 2-3 godzinki. Wracamy o 17 i cycuś, a potem to już kolacja po kąpieli... także nawet nie mam kiedy porządnie na brzuszku z nim poleżeć... ale żal mi pogody i wolę pospacerować 😎
Dzisiaj na drugi spacer zmiana na spacerową część - super było!!! no i w pasach! zawsze to bezpiecznie jak się dźwignie do siedzenia 😉
Co do newslettera z familyservice, to i mój leniuszek nie lubi za długo na brzuszku, ale mam wrażenie, że wiecznie jest "po jedzeniu", a potrafi nawet godzinę- dwie po nim ulać pięknie 😞 więc nie chcę męczyć brzuchola. za to jak leży na pleckach to podnosi głowę i nogi na raz i wiem, że wtedy małe mięśnie pracują. Maćko też był leniwy do obrotów i żadnego neurologa nie odwiedziliśmy, a siedział samodzielnie na 6 miesięcy. Teraz Filipek też coraz lepiej siedzi i szuka, czego by tu się złapać 🙂 robi cacy-cacy, śmieje się do misiaków i uwielbia próbować wszystkiego, co my jemy 😉

• Mamusie
Padam. Mam dość już pracy czekam tylko na wakacje !!! 😞

Dzisiaj Kubuś po raz pierwszy kąpał się w dużej wannie śmiechu było co niemiara. Próbował łapką złapać migoczącą kaczkę. Leżał sobie na plecach ,na brzuchu a pod koniec napuściliśmy dużo wody i trochę sobie popływał 😉 z mamy pomocą.

To są przymiarki nasze do basenu, zaczynamy od czerwca.

• Mamusie
i zapomniałam dodać, że mój mąż ma nieustającą polewkę ze mnie jak tańczę z Filipem i "śpiewam": buc cyk cyk, bum cyk cyk! Filip wtedy ma taaaki uśmiech 😉 a ja prawie tańczę niemal walczyka hehehehe

Madziu! podziwiam Cię za godzenie pracy i domu!!! sama wiem, jakie to niełatwe... mnie to czeka właśnie w wakacje......

• Mamusie
Hejka!

Shelby super ! gratulacje ząbka!
Neurolog pewnie rozwieje wątpliwości.

Cygne kochanie, trzymam kciuki żeby Eli szybko przeszło! 😞 pewnie się męczy bo ją swędzi, ale najważniejsze że już wiecie co jej dolega, a składnik który ją uczulił pewnie z czasem zostanie rozszyfrowany. Pewnie byłoby to łatwiejsze gdyby nie to że Elunia codziennie miała różne smaki. Może być tak, że Ela załapała nocnik. Moja teściowa nauczyła Maje dawać cześć - i daje, ale tylko jej 😁 no chyba że ja jej przypomne kilka razy tomi też da. Za tojak teściowa mówijej cześć i wyciąga ręke to Majuś zaraz jej daje swoją! Ciekawe no nie!?

Yen, to teraz tylko czekać aż wózeczek przyjdzie - no i na zamówienia na Oskarkowe rzeczy 🙂

Gosiaq, przepisy na słodziuchne dania już w zakładkach 😁 My już jestesmy na mleku 2 - zmiana trwała 3 dni. Maja wciąga już bebiko 2 chyba z 2 tygodnie.Kupsztale ładne, brzusio nie boli.. Heh a bum cyk cyk pewnie świetnie wygląda - ja też śpiewam i tańcze i ogólnie robie z siebie pajaca skakając po pokoju 🙂
🙃

Agisal a też niestety nie widzę zdjęcia..

a Emilka Zani to jak już ktoś pisał będzie serducha łamać! Jest prześliczna! No bez uroczku! No i zawsze uśmiechnięta! Super.

Gosiu powodzenia na praktykach! Już niedługo wakacje - dasz rade! :*

Cherry fajnie tak zobaczyć bobaska który urodził się podobnie jak nasz bobas. Ja często spotykam się z Wiolą która rodziła ze mną na sali. Jest starsza ode mnie bo ma 37l a ja 23, jej Mati urodził się o 10.30 a Maja o 16.25 - ale rozmawiam z nią jak z koleżanką. No i miło popatrzeć tak na bobaska którego widziało się zaraz po urodzeniu no i jak słyszało się jego pierwszy krzyk! A był taki ''siwy'' cały z krwi, więc myślałam że Maja też taka będzie - a urodziła się czyściutka prawie jak po kąpieli - nie wiem czy pokazywałam te zdjęcia tutaj

widać moje cycuchy ale co tam, przecież wszystkie cycorki mamy.
Na tym zdjęciu Maja wydaje się być taka pulchniutka i jakoś większa, ale na drugim już widać że taa kruszynka z niej była

jejku pamiętam jakby to było wczoraj.. a Maja ma już prawie 6 miesięcy!
Wiecie, codziennie oglądam te zdjęcia i przypominam sobie jej pierwszy krzyk. To już takie moje zboczenie..

No i gratki wszystkim 6 i 5 miesięcy!

• Mamusie
lala - jestem w szoku na to papa i cześć - ale zdolna córcia

madziu_m3 - duża wanna=duża frajda 😉

gosiaq - um ca ca um ca ca - walczyka hop sa sa 😉

cygnee - tak myślę i myślę o tej skazie, czy to możliwe, że od mleka nie dostała, a od czegoś, co zawiera mleko tak?

• Mamusie
Hej,

lLala wpadnij do mnie też umyć okna... u nas nie myte od 6 miesięcy 😮 😮 😮

czuje się podle........ moje dziecię znów nie śpi od 4 rano - właściwie dopiero teraz padł!!!
nie wiem albo idą mu zęby albo to reakcja na wypicie sporej ilości przez
e mnie zielonej herbaty 🤨

no dobra już się obudził 😮 😮 😮

do tego prawie mi zleciał z kanapy!!! ehhhhhhhhh 😞 😞 😞 😞

• Mamusie
Hejka chyba wszystkiego nie zapamiętałam – chciałam się zabrać za nadrabianie zaległości 2 dni temu a tu ani chwili czasu, dopiero trochę wczoraj wieczorem.
Gratulacje 5 i 6 miesięczne 🤪
Wszystkie fotki boskie i dzieciaczki cudowne 🤪 🤪:woohoo 😞no poza tą paskudną wysypka u Eli – mam nadzieję, że już jej lepiej)
Gosiaq – nie zawszę się odzywam ale czytam i jestem z Wami
Dla mnie też to pierwsza „ przygoda” z forum 😁.
Cherry mi wygląda, że Kacperek zabiera się za sprężynowanie 🤪
Shelby – Ty to jak zwykle do kazdego coś napiszę, a ja dzisiaj nie mam natchnienia, żeby zastosować swój pomysł, takie same proporcje wody do mleka też sobie wypracowałam już przy Gabrysi, GRATULACJE ZABKA 🙃 😁
Piotrek kula się na boki, ale jeszcze się nie obraca i banan to paskudztwo, mamy jeszcze 2 zupki jarzynowe i później wchodzą z mieskiem 😁
Któraś z was pisała (przepraszam ale nie pamiętam która:blush 🙂, że dziecko nie chce kaszek na mleku modyfikowanym to może spróbuj ja zrobić na swoim mleku i stopniowo przechodzić na modyfikowane
Agisal – łał, super fotka, odwazna, ja bym się nie zdecydowała 😞, mój mąż sie ze mnie śmieje, że jestem pruderyjna.
Yenefer – ja na plamy używam słońca lub/i vanisha
Cygnee – święta racja - każde maleństwo rozwija się w swoim tempie – brawo dla Ciebie
JAk COŚ ZAPOMIAŁAM - WYBACZCIE ☺️

• Mamusie
hej kobitki 🙂
z ela juz chyba troszke lepiej - nie drapie sie juz tak strasznie 🙂

shelby - no ja juz sama nie wiem, na 100% to nie od mleka modyfikowanego - bo mamay sojowe, ale wszystkie kaszki, niektore deserki zawieraly mleko krowie, i moze to od tego?? 😞 a lekarz stwierdzil, ze to od jonson&jonson do kapieli, no ale nie pytal czy jadla cos z mlekiem... w ogole nie pytal o jedzenie... 😞 wiec nie wiem, ale pocieszam sie, ze za 19 dni do pl lecimy i tam ja zbada pozadny lekarz 🙂 tylko, ze ten lekarz przeniosl sie z gorzowa az pod poznan... no i czeka mnie wycieczka 🙂 moze ktoras z was (z poznania i okolic) slyszala o dr. lubarskim?? on jest swietny!!! leczyl jeszcze mnie i mojego brata 🙂 a z bratem to byly takie przeboje, ze hoho 🙂 bylismy na wakacjach w bieszczadach (mial wtedy 13 lat) i strasznie zaczely go bolec wszystkie stawy i kosci... no to do szpitala - stwierdzili zapalenie opon mozgowych, wiec my w auto i do domu - tam znowu diagnoza sie powtorzyla, wiec mama do dr. lubarskiego - a on od razu stwierdzil, ze to nie to, tylko (nikt nie wie jakim cudem) maly w ciagu 3 dni urosl prawie 20cm, dlateo stawy i kosci nie wytrzymywaly 🙂 oczywiscie nie pamietam jak to dalej sie potoczylo, ale wyszlo dobrze i diagnoze postawil prawidlowa 🙂
ahhh cos jeszcze mialam...