Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzien dobry 🙂 U na nocka ok...Już od 7 zaczełam dzien bo mężowaty jechal na zebranie do Poznania z pracy a Majkol się obudziła i leży w lozeczku tak wiec juz po spaniu 🙂 Wczoraj jak zansela o 18:30 to spala do 21:30 potem sie przebudzila i wykapalismy ja i najadla sie i zasnela jak nigdy 🙂
Sandra ja bede zakladala wkladke,niech mi sie okres teraz skonczy to ide do ginekologa i za miesiac wkladeczka.
A mam pytanko czy Wasze dzieci też sie wykrecaja tak jak by w śrubę??? bo Maja niedlugo się złamie tak się wykręca...I umie juz z brzuszka na plecki się obrócić 🤪 🤪

• Mamusie
Ale fajna Tituchna 😁 😁 😁

Dzień dobry. Za chwilę ruszam z mężulem na zakupy. Muszę Małej większe butle kupić bo 150ml zaczyna być mało...
Chyba kilka najbliższych nocy będzie dla mnie ciężkie. Moje piersi są przyzwyczajone do zwiększonej produkcji nocnej i nie przystawienie w nocy Małej wiąże się z okropnym bólem...No trudno...
Coś mi się Lusia zaczęła pocić na główce bardziej. A wit.D ma cały czas podawaną....

• Mamusie
Witam.
Wiki zrobiła pobudkę o 7.
Rumieńce zniknęły ,więc to albo po marchewce ,albo ziemniaku. 😮
Daje sobie spokój z tym żarciem ze słoiczków , od dziś jedziemy tylko na cycku .
7 mamy wizytę u lekarki to z nią pogadam .
No kaszkę będziemy dawać bo to toleruje i lubi.
Ale nawet jabłka nie chce ,ach mały cycuch mamusi.
Leży na macie i piszczy do kolesi ,pocieszne te nasze dzieci.
Lusia to zaskakuje ,szkoda że ja nie mam dywanu ,albo wykładziny tylko te panele ,a od nich zimno wiec małej nie kładę . 🙂
Dzisiaj dzień lenia ,a jutro dzień rodzinny ,bo tatuś ma wolne.
Kurcze wkurza mnie moja waga jak się staram nie jesz kolacji to pokazuje 51 ,a jak nic nie robię i nieraz wcinam słodkości to 50kg. I jak to rozumieć? 🤨

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Sandra Tituszka jak się podnosi 🙂 Ona ma bardzo ładny kształt główki, moja Majka ma jakąś podłużną 😮 Kładę ją na boki ale co z tego jak ona i tak się przekręca... No i te uszy, szczególnie jedno coraz bardziej odstaje i nie pomaga ciągłe poprawianie ucha ani opaski w dzień 🤔

Mixi ja wszędzie mam na podłogach gres (oprócz pokoi) i Maja ma na środku salonu rozłożoną kołderkę, na której się bawi ale widzę, że nie jest jej na niej wygodnie no i nie fajnie to wygląda 🤨 Zamówiłam więc puzlle-matę bo widziałam, że niektóre z was mają. Podłogi mamy cieplutkie, bo są ogrzewane ale nie chcę myśleć co by było, gdyby walnęła o nią główką 🤢

Ja dzisiaj miałam noc, jakiej jeszcze nigdy nie było 😮 Majka jak obudziła się na jedzenie o 1 to już do rana praktycznie nie spała. Jak nie jęki to kręcenie na boki i płacz. Nie wiedziałam jak jej pomóc, ponosiłam, ululałam i nawet wzięłam już ją do naszego łóżka, niestety nic nie pomogło. Dzisiaj wyglądam jak swój cień 🤢 Jejku, a niektóre z was mają tak co noc 😮 Ja jestem przyzwyczajona, że zasypia o 19 i budzi się o1 i o 4 na mleko. Ech, może to w końcu zęby 🤔 Ale w jej buziuni nic nie widać 🤨 Idę się szykować, bo dzisiaj mama przyjeżdża i wybywamy na jakieś zakupy, nie chce mi się 🤢 Wolałabym przespać ten dzień 🤔

• Mamusie
hej mamuski, wczoraj juz nie mialam sil do Was zgladac , poczytam o czyms rozmawialyscie, u nas dzis pada co chwile snieg na szczescie sie nie utrzymuje, ale mega zimno!
siedzimy dzis w domku cieplutko z kubkiem goracej herbaty brr!
Naisha wlasnie uciela sobie drzemke po bananie, zblendowalam jej polowe banana i sie zajadala 🙂

• Mamusie
latka napisał(a):
A ja mam mozliwosc kazdej metody anty za darmo i sie zdecydowac nie moge bo sie boje ale chyba.najbardziej zastrzyki. ..

ja wzielam tabletki anty , ale po nich tak okropnie sie czulam - normalnie cale dnie mnie mdlilo nie moglam normalnie funkcjonowac 🤢 zamienilam na plastry anty i sa lepsze niz te tabletki 🤔
dali mi plastry evra 😉 oprocz tego jeszcze wspomnieli o tym krazku jakims na 5 lat i o implancie w ramieniu 😮

• Mamusie
Hej 🙂
Nocka jak zwykle ostatnio – zasnęła koło 20, pobudka o 1, po 4 i potem dopiero o 8.30.

M wczoraj sprzedał samochód. Dobrze, że udało się tak szybko, bez długiego oczekiwania na kupca. W nadchodzącym tygodniu jedziemy kupić dla niego samochód a na razie korzysta z mojego, więc paliwo w niego leje, dzięki czemu ja oszczędzam 😁

Sandra, Titucha jest prześliczna 🙂 Przy okazji, zaakceptuj moje zaproszenie na fb 🙂

Doti, ja to zgrubienie w piersi, o ile nie zniknie zbadałabym na usg, a jak będzie trzeba to poddaj się biopsji cienkoigłowej. To nic nie boli, a lepiej to sprawdzić. Przed usg dobrze opróżnij cycka, żeby obraz nie był jak to ujęła moja lekarka „mleczny”

Natalia, moja też się cała tak wykręca 😁 Czasem aż się boję, że sobie kręgi uszkodzi 😁

Agnieszka, objawy ząbkowania mogą się pojawić na kilka tygodni zanim wyjdą ząbki. Zaczyna się od swędzenia dziąseł, więc może to Majce przeszkadza. Moja od ząbków cierpi już chyba ze 3 tygodnie, a jeszcze się żaden porządnie nie przebił. I ja nie wiem, co Ty chcesz od główki Twojej córci 🙂 Moim zdaniem ma też śliczną i kształtną 🙂 A co do uszu, to moja też ma jakby lekko odstające, ale powtarzam sobie, że jak włoski jej urosną, to się nie będzie tak rzucało w oczy 😁

Pauleczka, trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze skończyło. Współczuję kłopotów 😞

Mixi, to pewnie po marchewce, bo ziemniak podobno nie jest uczulający. No ale nie można tego też absolutnie wykluczyć. Ja mojej na razie też chyba dam spokój ze słoiczkami. Będę w sklepie bio lub na targu kupować ziemniaczki, cukinie, jabłuszka i sama miksować.

A od wczoraj podajemy po łyżeczce glutenu w postaci rozwodnionej kaszki manny. Ja wiem, że już o tym pewnie pisałyście, ale mam pytanie do mamuś, które podawały już gluten – w jakiej formie podajecie? Bo ja już czasem głupia jestem. Na razie robię tak, że na 100 ml wody wrzucam pół łyżeczki kaszy manny, gotuję i potem podaję Małej jedną łyżeczkę.

• Mamusie
Hej.
Pauleczka współczucia. Wiem co czujesz. My co prawda byliśmy tylko tydzień ale mam nadzieję, że już nigdy się nie powtórzy.
Byłam wczoraj na Zumbie 😁 fajna sprawa tylko mało nóg nie połamałam bo tak nimi trzeba przebierać 🤪. Może uda mi się w środę wyskoczyć jeszcze na aerobik póki mąż w domu. A się rozkręciłam 🙂. Zupełnie inaczej człowiek się czuje jak się porusza. 😁

• Mamusie
Cześć
Pisałam wcześniej posta i się skasował więc tylko w skrócie powtórze
My już w domku. Lot powrotny był super. Mały cały czas spał 😉 trochę stresu było, bo jak się zostawia rodzinę i idzie się samemu z dzidzką to jakoś tak smutno 🤨
Najlepsze życzenia dla wszystkich Bobasów obchodzących miesięcznice:*
Isa współczuje tej sytuacji z palcem M! oby się dobrze zrósł i rehabilitacja się powiodła! Super że Szymek jest zdrowy, może chłopak nie lubi tych wszystkich papek,kaszek- mięso by zjadł 😁 albo wasze ulubione pierogi 😁
Pauleczka 😞 szkoda że nie możecie tych inhalacji w domku przyhmować. Sama atmosfera szpitalna jest dołująca 😮 trzymam kciuki żebyś jak najszybciej była w domku.
Deira nie wiem co z tymi facetami jest nie tak 😮 w ogóle nie dostrzegają jak ciężko nam jest. Mam nadzieję że Twój trochę bardziej się ogarnął po tym co mu powiedziałaś 😮

Czy któraś z was podawała nutriton karmiąc piersią?! my wciąż musimy walczyć z tym refluksem... może to trochę pomoże

• Mamusie
Hej 🙂
Ja dziś z rana wyskoczyłam do lumpka, ale chyba skończy się kupowanie ciuszków używanych dla Wojtka 😞 W rozmiarze 74-80 były śliczne ubranka dla dziewczynek... Na niektóre nie mogłam się napatrzeć 😁 A dla chłopców mało i znoszone, poniszczone 😞 Chłopaków się tak nie stroi i no i te ubranka już dziecko może wynosić - bo wolniej rośnie i bardziej się brudzi :/ Ech, szkoda, bo oszczędność była...

M został z Wojtkiem, a jak wróciłam to nawet łazienkę sprzątał, a mały się bawił na macie.... Szok 🤪
U nas co jakiś czas są takie dni, ze młody ma zły humor, wszystko go denerwuje i wpycha wściekle łapki do buzi, a ząbków nadal nie ma... A trwa to już ze 3 tyg....

Pauleczka współczuję szpitala 😞 Trzymajcie się 🙂

Deira ja przygotowuję mannę mleczną z Nestle - łyżka kaszki na 30 ml wody i daje w tej chwili całość z tego. W tej łyżce jest też mleko modyfikowane, więc kaszki jest pewnie łyżeczka, czyli tak jak ma być 🙂

• Mamusie
heja 🙂 alez jestem dzis spiaca...
u nas nic nowego, Ula dostala na obiad troszke zupki jarzynowej na obiad i zobaczymy jak na nia zareaguje...ale jadla az nie nadążalam z nabieraniem na lyzeczke 😁 a na deser byla sliwka, po ktorej pierdziala jak z karabinu 😁 teraz spi 🙂
Ja dzis bylam jeszcze polatac po miescie, spotkalam kilku znajomych z czasow szkolnych, pogadalam sobie, zrobilam zakupy i humor od razu lepszy 🙂 a jutro przyjezdza po nas M i od poniedzialku znow same bedziemy w domku siedzialy 🤨

• Mamusie
U nas nie zaciekawie Wiki cały czas ulewa serkiem .
Ja ,ona ,łóżko i wszystko jak leci brudne.
Kupke cisneła i wyszedł malutki bobek.
Mi sie wydaje ,ze jednak to ten ziemniak.
Ale na szczescie goraczki nie ma ,rumience tez znikneły tylko sucha skora na buzce sie zrobiła.
Marudna jest i cały czas na rekach.
Aż jestem zła na siebie ze daje jej te słoiczki zamiast samej zrobic.
Dzisiaj starkuje troszeczke jabłka na te jej nieszczesne zatwardzenie . 🙂