Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Sandros straszne że małe dzieci tak chorują 😞 serce aż boli 😞
Ja czasem jeszcze ze szpinakiem zrobię, przepis Isy. Smakuje małemu.

Właśnie dziewczyny mam pytanie, wczoraj mały cały dzień nie zrobił kupki. I w nocy była tragedia- ryczał, wrzeszczał i nie mógł wycinąć. Położyliśmy się spać o 3, a wcześniej był tylko i wyłącznie wrzask 😞 Jak mogę mu pomóc w takich sytuacjach? dostał espumisan, masaż robiliśmy. co jeszcze można dać żeby jednak udało mu się wycisnąć 🤨? Tzn pytam tak na przyszłość, bo rano udało mu się zrobić i ubrudzić wszystko co miał na sobie 😉

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Marylu, swietne te zabawki 🙂. Krzys ma ta chusteczke z metkami? ?.
Mojemu pomaga biogaia. Bo tez miał problemy a odkad znow mu podaje marchewkowe rzeczy i inne zawsze rsno kupa jest wzorowa 🙂. A poza ty suszona sliwka jest dobra

Dlaczego niczemu nie winne dzieciaczki chorują ; (

• Mamusie
sandroos napisał(a):
Oooo wlasnie pietruszka tez 🙂)

A banana zwyklego ktoras podawala??

Sandra, w zupkach, które kupił mój M jest też zielony groszek i kalafior, ale ja jeszcze nie podawałam, a do banana się przymierzam... tylko obżarłam się ptasiego mleczka i znów go na szyi wysypało, dlatego nic nowego do zniknięcia nie daję, ech 🤢

• Mamusie
Sandra strasznie przykre co się dzieje z maluszkami 😞

U nas od 2 dni zupka ziemniak + marchewka + pietruszka właśnie. Na razie jest ok 🙂 Chcę zrobić zupkę z brokułem lub kalafiorkiem, tylko nie wiem jaki użyć - mrożony czy zimowy z warzywniaka 😮 A dyni jeszcze nie próbowałam dawać, pewnie nigdzie surowej nie dostanę :/

A i jeszcze czytałam o zupce ziemniak + marchewka + pietruszka + koperek 🙂 Chyba zrobię jak pietrucha się przyjmie 🤪

A na banana też się czaję, bo mój nie lubi jabłka 😞 Krzywi się i trudno mu wcisnąć, to może banan podejdzie?

• Mamusie
Sandros, ja daje bananka w siateczce. Mały go uwielbia 😉
czopków nie mam 😞 ale próbowałam windi wczoraj( nie wiem czy dobrzE) ale też nie zadziałał 😞
latkamój generalnie nie ma problemów z kupką, i to była jednorazowa sytuacja. Ale wystarczy ze jeden dzien nie zrobi i cierpi okropnie 😞 bio gaie mam w razie W ale o niej zapomniałam.
tego taggies nie mamy. Ale na wielkanoc kupiłam mu taką książeczkę: http://www.johnlewis.com/jellykitten-jungly-tails-book/p230446937
Jako że uwielbia książeczki i metki to myślę że mu się spodoba 😉
a na codzień mamy też takiego wilka/czerwonego kapturka i bardzo lubi się nim bawići miętolić te nogi 🙂 http://www.mamissima.pl/przytulanki_i_maskotki/ebulobo_dwustronny_przytulaczek_wilk_i_czerwony_kapturek.html
efek !!! mój też jabłka nie lubi. i już wiesz czemu obydwoje się krzywią na kaszkę 🙂

• Mamusie
efek napisał(a):
Dzień Dobry 🙂

Ale napadało... 😮 Nie wiem czy dam radę się dziś na spacer wykulać 😞

U nas temat spania w dzień powraca - znów awantury... Leżaczek już Wojtkowi niewygodny, teraz uwidział sobie zasypianie w łóżeczku na brzuszku, główka w bok i smok w buzi... Niech mu będzie, w sumie zasypia prawie sam, trzeba tylko wyczuć moment kiedy go położyć, bo inaczej łóżeczko demoluje 😁

Kurde, nie pisałam Wam, ale zamówiłam krzesełko do karmienia z allegro i przyjechało kompletnie inne niż w opisie, brzydkie i zniszczone 😞 Oddaliśmy, czekamy na zwrot kaski, teraz myślę jakie kupić, bo używanego już nie chcę ryzykować, a nowe takie droooogie 😞
Koleżanka polecała takie, ale nie wiem 🥴 http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-3w1-kinderkraft-planet-new-i3066387054.html Bez regulacji wysokości, za to rozkłada się na krzesełko i stolik. Ta regulacja wysokości w krzesełkach przydaje się???? Karmienie małego w leżaczku już męczy, a i on chciałby z wysokości popatrzeć na świat 😉

Ja mam identyczne i jestem zadowolona. Borysek dostał na chrzciny. 🙂

• Mamusie
Marylu 😁 No faktycznie, dziwne smaki mają te dzieci, będzie wcinał pyrę z marchwią i wołał o jeszcze a jabłka nie zje 😁

Aisza dzięki za info, muszę przemyśleć to krzesełko 😎

Sandra napisz czy banan zasmakował 🙂

• Mamusie
ja rzadko już kupuje słoiczki... a jak już tylko takie których nie da rady teraz zrobić np suszone śliwki albo brzoskwinie z jabłuszkiem, gruszka no i np indyk z warzywami i królik z warzywami... a tak to wszystko robię ze swojskich warzyw i owoców z piwnicy... już nie mogę się doczekać lata... wtedy to już wogóle zrezygnuje z kupnego.

buszuje w necie i szukam jakiegoś łóżeczka i pościeli w przestępnej cenie bo Szymon z kołyski powoli wyrasta i nie ma miejsca na rozłożenie rączek... tak więc musimy się pożegnać z naszą śliczną kołyską...

• Mamusie
tutaj w uk nie ma krolika 😞 😁
i zupki jarzynowej tez nie widzialam, zamowilam jedzonko od mamy z polski i chyba juz do nas idzie bedzie wyzerka 😁
Naisha wciagnela dzis obiadek indyk z warzywami, a ja mielone zrobilam, 2 lata nie jadlam dobre byly 😁

ide kapac smrodka 😜

• Mamusie
u nas zamiast jablka są gruszki, bo z jabłkiem to różnie, raz zje całe a innym razem pluje po pierwszej łyżeczce 😉

a co do bananów, to słyszałam, że nie należy dawać w całości.... w sensie, że bez tych czarnych pestek, które są w środku 😮

marylu, super zabawki 🙂
u nas przebojem jest butelka z wodą 😁 😁 😁

• Mamusie
Ja zawsze właśnie trochę okrawam tego banana i potem wkładam takie kawałki do siateczki. Może tego środka się nie daje bo potem w kupce mogą być takie czarne niteczki?
Mój mały histerii ciąg dalszy. Dostał nurofen i nic nie pomaga 😞 mam już powoli dość
widzę że dziąsełko od drugiej jedynki się "otworzyło" więc idzie nam drugi ząbek 🙂 tylko żeby szybko wyszedł!

initram a butelka z woda, krem nivea i moje palce sa zawsze najfajniejsze 😉

• Mamusie
latka napisał(a):
A no niestety nie ma krolika ale ja kuouje w polskim z gerbera no i brat mi ostatnii dostawe przywiozl

Marylu, super zabawki- kaputer i wilk mega ale cena tez hehe

fajne można historyjki z taka zabawka opowiadać 😉, na szczescie w prezencie dstalismy od mojej sis 😉