Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Malgosia1986 napisał(a):
Witam się i ja.
Doti mój mąż nie lubi szczupłych kobiet i tu mamy problem bo ja siebie teraz nie akceptuje- większy brzuch, wylewjące się boczki i większe biodra- a jemu to jak najbardziej pasuje 🤢
Chciałam małego wczoraj umówić na ostatnie szczepienie i znów mamy problem bo od ospy musi minąć conajmniej 2 miesiące- mamy dzwonić w połowie maja 🤨 To moje dziecko chyba najpóźniej z wszyskich maluszków skończy szczepienia- jak nie zapalenie płuc to teraz ospa.
Isa- biedny ten Twój szymuś, Ciekawe jak Kubuś zniósł nockę?
Ja małego na dwór ubieram w body na długi rękaw, bawełnianą bluzkę, sweterek, na to cienka kurtka, rajtki i spodnie- do tego siedzi w śpiworku- chyba przesadzam?

Malgosia a ktore teraz szczepienie bedziecie mieli? Moja dopiero drugie,bo po operacji po podawaniu immunoglobiny 3 misiace musielismy czekac,takze my chyba jestesmy bardzooo do tylu ze szczepieniami 🙂

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dzień dobry.
troszkę się nie odzywałam-bo po pierwsze: pogoda piękna+mąż w domu=spacery, odwiedziny itp, a po drugie Marcinek mega maruda ząbkowa-no ale bilans weekendu wynosi +2 nowe zęby (mamy już 6 i gonimy Wiki-hehe :P). Myślałam że zęby wyjdą to troszkę spokojniej będzie no ale nie bardzo :/ no ale w taką piękną pogodę to zniosę chyba wszystko. My się ubieramy w krótkie body+ cieniutka długa bluzeczka+bluzo kurtka+grubsze spodenki (takie podwójne jakby)+skarpetki, no i cienka bawełniana czapeczka, więc chyba oki-choć się zastanawiam czy troszę nie za grubo no ale czasem wiatr zawiewa... dzisiaj się chyba cieniej ubierzemy i zabierzemy kocyk na wszelki wypadek 😉

a ogólnie to zapomniałam co miałam Wam odpisać - współczuję tylko katarków i ząbkowania u Maluszków - oby jak najszybciej się skończyło!

Mixi a gdzie Wiki do dermatologa zapisywałaś?? to jest jakiś dziecięcy czy normalny?? bo ja też muszę ze sobą iść-ale pierwszy wolny termin w połowie czerwca udało mi się złapać-no a potrzebuję szybciej 😞

• Mamusie
inirtam mój śpi tak jak i Twój, wcześniej przy nim mogłam odkurzać, słuchać głośno muzyki, sprowadzić gości i głośno rozmawiać itp. a on spał w najlepsze... a teraz wybudza go nawet skrzypienie drzwi 😮
malgosia mi też się wydaje że przesadzasz z tym ubraniem... 😉 przynajmniej mój byłby mokry jak szczur 😁
co do figury to moja waga też stoi i nie chce ruszyć, pomimo że nie jem słodkiego i od czasu do czasu troszkę poćwiczę... mój M mówi że mu się podobam i nie chce żebym schudła - ale ja sama z sobą źle się czuję więc do lata chciałabym schudnąć minimum 5kg.
doti a buty dla siebie czy dzieci?? ja też muszę się wybrać na zakupy wiosenne bo mam tylko jedną parę półbutów i kilka balerinek... a Szymek ostatnio dostał nówki nike i trampki więc jak narazie starczy, ale na lato muszę mu coś kupić no i jakieś wiosenne/letnie czapeczki bo mamy tylko jedną, reszta zimówki.
Karolka współczuje nocki... za nami takie 2 najgorsze noce... może faktycznie na ząbki... chociaż wczoraj w wiadomościach mówili o siennym katarze który właśnie teraz atakuje... ;/
Natalia cudna Majeczka 🙂
buffy gratulacje dla Marcinka - goni z tymi ząbkami jak Wiki 😁

Szymon rozrabia na macie, trochę marudzi ale od marudzenia nic mu się nie stanie więc go nie ruszam, może jak się wymarudzi to się troszkę uspokoi, a przy tym co drugie słowo 'mama' i patrzy na mnie - cwaniak 😉 ...a i leje mu się z nosa jak z kranu ;/

uciekam na kawkę... i trzeba zajmować się małym terrorystą bo M znowu wybył z domu...

• Mamusie
Dzień Dobry,
ja jestem juz tym wszystkim przemeczona, tym zabkowaniem , tym ze nie usniedzi w wozku i trzeba go nosic, tym ze M tez mnie czasem wkurwia mój Ojciec i Tesciu 😠 pozatym i Mama jest w szpitalu wczoraj miala opracje bo miala taki krwotok z nosa ze szybko musieli ja intubowac i pozamykac naczynka w nosie. Mam nadzieje ze bedzie juz lepiej bo brakuje mi sził na to wszystko ale dobrze ze jest słońce.

Buziole dla wszystkich ! Miłego dnia 🙂

ps. sorki za błedy ale Gabi na kolanach jest 😉

• Mamusie
wanilka trzymaj się-dużo Ci się na raz zwaliło, ale dasz radę!

i już wiem co miałam jeszcze napisać - budziaki dla dzieciaków które ostatnio pokończyły 7 miesięcy 🙂

a ogólnie Marcinek śpi, M. na rybach, a ja powinnam popracować-bo tyle tego, ze głowa mała, ale oczywiści zajmuję się nie tym co trzeba 😞(( esz...taki minus pracy w domu :/

• Mamusie
Buffy w zdrojach jest przychodnia i dermatolog dla wszystkich .
Tel.91 461 23 31
Ul.Batalionów Chłopskich 86

Dopiero co udało mi się uśpić Wiki . 🙂
No to Marcinek niezle goni Wiki z zębami u nas na razie 7 i coś jeszcze wychodzi ,ale ja już nawet nie zaglądam ,będą to będą . 🙂
A i znalazłam o wiele tańszą spacerówke i to właśnie taką kupię tylko muszę gdzieś w sklepie obejrzeć ,a z tego co widzę to mało ich jest .
Nazywa się BRITAX BEEPI . 🙂

• Mamusie
Witam mamuśki 🙂

U nas milion pobudek, ale było to do przewidzenia, przez ten cholerny katar, który leje się jak z kranu :/, ale jestem w miarę przytomna 🙂
Zauważyłam,że im więcej razy Kuba się budzi w nocy, to ja się lepiej czuję, chyba już przywykłam do tych ciągłych pobudek 🙂
W nocy miał 38 st. więc dałam czopek profilaktycznie, spocił się po nim, o 2 go wzięłam do nas do łóżka, to był trochę spokojniejszy i wstał o 6.

Teraz ma drzemkę.

Isa, dzięki za pamięć o nas 🙂
Mixi, ja będę kupować Quinny Zapp Xtra.
Doti, miłych zakupów!

Więcej grzechów nie pamiętam 😜

• Mamusie
ale cisza... wszystkie wyruszyły na spacerki 😉

Szymon zjadł 160ml obiadku, i od 12 do teraz chodziliśmy po polku, wróciliśmy i mały usnął sam w łóżeczku... a ja mam chwilę żeby ogarnąć troszkę dom. później dalej pójdziemy w świat...
pomimo katarku - trzeba się grzać do słonka 😉

• Mamusie
Byłam z Kubą u lekarza, bo mi gorączki dostał, niestety ma zapalenie oskrzeli i dostaliśmy antybiotyk... 😞
Biedny płacze, ale teraz mi zasnął...zobaczymy ile pośpi, bo sąsiadowi obok kuchnię montują i wiercą :/

Mixi, jeszcze nie widziałam, ale zanim kupię to pojadę obejrzeć.

Miłego dzionka, u nas nie najlepszy.

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Isa lepiej mniej warstw ubrania, niż więcej bo dziecko łatwo przegrzać. A to, że Szymonek akurat się rozchorował to nie musi oznaczać, że był żle ubrany. Teraz taka pora, że dzieciaczkom łatwiej złapać infekcje. Ja osobiście nie jestem zwolenniczką przegrzewania dzieci.

Latka menu widzę ciekawe 🙂 Fajnie, że udało wam się wszystko załatwić 🙂

Natala słodka Majeczka 😘 A jakie ma włoski 😁

Małgosia a ile u was jest stopni, że jeszcze ten śpiwór 😮

Buffy gratuluję Marcinkowi ząbków, idziecie z Wikunią Mixi jak burza z tymi zębami 😁 A u nas dalej nawet śladu nie ma 🙃

Madzia zdrówka dla Kubusia 😘

A ja z moją mamą chyba przesadziłyśmy, bo zaopatrzyłyśmy Majkę w 11 par bucików 😮
Proszę, nie piszcie, że mam bzika bo doskonale o tym wiem 😁 Na punkcie bucików i czapeczek mam fioła 😲 Czapek już nie liczę 🤢
To buciki Mai (już więcej nie kupię ☺️ ) Się pochwalę 😜

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/191/p4160086.jpg/][IMG]http://img191.imageshack.us/img191/3164/p4160086.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
spał z 30min i dalej płacz na cały dom...

agn niezły zapas 🤪 mój ma tylko adidaski i trampki jak idziemy w plener 😁 no i dwie pary papuci materiałowych ale to ubieram w domu 😉
fajnie się siostry dogadują! jestem pełna podziwu!! super że mają taki kontakt, rzadko spotyka się taki właśnie widok 🙂 a Twoja starsza jaka lassska!! 🙂
madzia zdrówka dla Kubusia!! :*
czyli jak mój zgorączkuje to też uciekam do lekarza - jak narazie nie ma temperatury tylko ten lejący się katar 😠

• Mamusie
Isa moja odwrotnie, jak poszła spać o 16 tak śpi do tej pory a ja chciałam jeszcze wyjść z nią na spacer 🤔 Ciekawe, o której pójdzie spać na noc 🤢 Chyba zaraz ją obudzę 😮 A najgorsze jest to, że po ogrodzie jeżdzi nam koparka, szumu robi co nie miara, do tego automat, jak wirował pranie pół wioski by obudził a jej nic nie rusza 😮 Dobrze, że śpi no monitorze oddechu, bo musiałabym sprawdzać, czy oddycha 😲

Przepraszam, za tyle zdjęć ale chciałam wam pokazać, jak mało miejsca do spania potrzebuje Maja 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/703/p4160088.jpg/][IMG]http://img703.imageshack.us/img703/1306/p4160088.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Kubuś zasnął po 19, zmęczony biedak był, cały czas trzyma go stan podgoraczkowy, więc w nocy na pewno skoczy temperatura, śpi niespokojnie, pewnie kolejna nocka będzie z głowy, ale nie ważne, dam radę, ważne żeby młody wyzdrowiał...
Isa, obserwuj Szymusia,żeby jego nie złapało.
Agn, super Majeczka, przejrzałam wasze filmiki, słodzinka 🙂

Miłego wieczorku!

• Mamusie
buffy, mi Kuba nie chciał jeść takich zwykłych obiadków, typu szpinak z ziemniakiem, czy marchewka z ziemniakiem, ale jak zaczęłam dawać już te po5. czy 7. m-cu to wsuwa jak szalony, prawie duży słoik 220g czy 190g zjada 🙂

No i zapomniałam mówić, że lekarka go dzisiaj ważyła i ma 8930g 😮 klocek mały, ale tak po nim nie widać, widocznie ciężkiej kości... 🙂