Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam 🙂 u nas nocka spokojna, Ulcia zasnela tez bez krzykow i rykow, ale dzis obudzila sie juz o 5.40 😮 na sniadanie dostala ciasteczka z mlekiem zageszczone kleikiem kukurydzianym - cos tam pojadla, ale nie wszytko, nauczyla sie zaciskac buzie i odwracac glowe jak nie chce jesc 😮 😁 cwaniara 😁 😁

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
A mnie od rana babcia taik wkurwila, ze glowa mala.. Wieczne pretensje.. zdziwiona, ze zwrocilam jej uwage, ze wytarla Titce nos chustka z Nadii smarkami..Ktos tu ma nierowno pod sufitem, albo ja albo ona 🙂 Ale sru.. obojetnie co bym robila jest zle..
Wyzygala ni ze jak przeziebiona byla, to sie nie zaptalam jak sie czuje.. a herbata sie sama robila i apteka sie sama przyniosla ;// Ehh nie dogodzisz!!!

Ogolnie z tym mieszkaniem mnie tak wkuli, ze jesli do konca maja nic nie dadza znac, olewam temat i lecimy do Afryki 🙂) Sialala 🙂
Poza tym ja zainwestuje, tyle siana, a babci odpierdzieli i zapisze na siore 🙂 bo wiadomo, ze ona lepsza, bo babci na codzien nie ma 🙂

Titi raczkuje 🤪

• Mamusie
Ona oczekiuje, ze bede rozmawiac z nia jak z kolezankami!! To jej tlumacze, ze moje kolezanki maja okolo 30lat , a ona 70 ;// no to mam jej opowiadac cow w pracy Wiec dzis przyjde i jej powiem: zesralo sie trzech, dzieci bylo 17, dwoje sie pogryzlo, jestem zmeczona nie chce mi sie gadac.. zdam relacje Mysli, ze ja mam sile po pracy na dyskusje, jak wracam o 17.. to cos zjem.. zajmuje sie laskami, a od 18 30, juz zaczynamy obrzedy wieczorne, ktore sa dla mnie wazniejsze anizeli pieprzenie o glupotach!!! Ehhh sorry ale sie wyzalilam... moze tez sie czasem za bardzi dopieprzam, ale ile razy moge prosic, zeby mi dzieciaka po bu zi nie dotykala!!

• Mamusie
Hej dziewczyny 🙂
Wpadłam na chwilę przywitać się 🙂
My korzystamy z każdego dnia ile wlezie 🙂 Wczoraj cały dzień spędzony z Natą i teściem 🙂 Zrobiłam mu dzień ćwiczebny, żeby zobaczył jak wygląda dzień i harmonogram dnia Natalki, jak z nią postępować i że noszenie na rękach to nie jest główna zabawa dla dziecka 😁 Chyba pokumał 😁
Tak narzekałam jakiś czas temu na teściów (co prawda głównie na teściową i to się nie zmieniło 😉), ale od wczoraj nie dam złego słowa powiedzieć na teścia. Rano przyjechał, przywiózł świeży chrupiący chlebek na śniadanie, drożdżówki, potem pomagał mi Małą przewijać, karmić. Od 10 rano byliśmy 4 godzinki na świeżym powietrzu. W drodze powrotnej, sam, z nieprzymuszonej woli zaciągnął nas do Smyka i obkupił Małą w zabawki 😁 A do tego Natala dostała w prezencie grający nocnik z Fisher Price 🙂 Ogólnie zaczynam być pozytywnie nastawiona do opieki teścia nad Małą. Przede wszystkim dobre będzie to, że dziecko będzie w domu przez jeszcze kilka miesięcy. Szkoda tylko, że teściowa nawet w procencie nie jest taka jak teściu.

Nata kończy drzemkę, więc spadamy na spacer, bo pogoda wciąż piękna 🙂 Dziś na spacer wyjątkowo późno, bo rano na 8 byłyśmy jeszcze u chirurga. Już nie musi nosić plasterka - przepuklina pępkowa wyleczona 🙂

Buziaki dla Mamuś i Dzieciaczków 😘

• Mamusie
Deira to tylko sie cieszyc, ze tesciu tak dobrze sobie radzi 🙂 bedzie Ci troszke łatwiej wrocic do pracy...moze i tesciówka sie "naprawi" 😉

A ja tam sie ciesze, ze Ula ostatecznie do żłobka trafila, nie wiem jakby bylo w panstwowym, ale w tym sie nie super zajmuja 🙂 mala wraca zadowolona, rozgadana, usmiechnieta, rozruszana 🙂 no i co najwazniejsze, widac postepy w cwiczeniach 😁 jak ja rano tam zawozimy to na sam widok pan i dzieci ma szczerbatego banana na twarzy 🙂 a dzieci krzyczą na jej widok "ceść mała Ula" 😁 😁, jak ją odbieram, to wołaja "mama małej Uli przyszła", a "pozniej papa Ula' 🙂 super to jest hehe

• Mamusie
Witam 🙂

Karolka ja to jestem pełna podziwu dla Twojej Ulki że tak się świetnie przystosowała. Mojej Oli sobie nie wyobrażam w żłobku bo to jak ostatnio byłyśmy na urodzinach u chrześniaczki to jak któreś dziecko zaczęło coś do niej krzyczeć albo podchodzić to ta w ryk 😮 moja mała dupka wołowa 😁 ale za to jak ktoś dorosły ją zagaduje na ulicy to banana ma od ucha do ucha.
Ale "ceść mała Ula" mnie rozbroiło 😁 już widzę Sandry Nadię z tym tekstem 😁

Efek będzie dobrze nie nakręcaj się 😘 ja też na początku miałam wyrzuty sumienia że tak szybko zostawiam Olkę ale teraz się cieszę bo tak by była tylko do mnie nauczona a teraz co już widzi babcie to się cieszy z M też zostaje no i wiadomo jak ja jestem to tylko u mamusi 😜 ale jak ja to uwielbiam 🙃

No u nas z postępów ruchowych to tyle że Olcia już siedzi sama i to całkiem sztywno no i umie łapać równowagę nóżkami i rączkami.
Aha no i rano puka się w brzuszek i pokasuje że jest głodna zaczęła robić papa no i woła to swoje am am 😁 Ale bardzo się cieszę bo w końcu zaczęła pić ładnie mleczko udało się wprowadzić dodatkowe karmienie mleczkiem także mamy 3x mleczko, obiadek, jogurcik+deserek i kaszka na kolację:-) i taki jadłospis u mojego dziecka mnie w pełni satysfakcjonuje:-) i od razu pulaski a'la chomik dostała 😁
No i jak grzecznie wszystko je to i chrupeczki i chlebek dostaje na przekąski w nagrodę 😉

• Mamusie
Hej Mamuśki 🙂
Ja sie wyrwałam z domu na zakupy hihihihi mali terroryści zostali z teściówką. Kupiłam sobie wreszcie buty bo chodziłam w starych potarganych adidasach. O dziwo udało mi się w pierwszym sklepie do którego weszłam i do tego nie zbankrutowałam - zapłaciłam 30zł za buty z zeszłego sezonu. A to samo z tegorocznej kolekcji kosztuje 60-70zł ... Poza tym dla Laury kupiłam sukienkę na tą komunie co mamy iść. Zakochałam się:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/832/dsc00898mq.jpg/][IMG]http://img832.imageshack.us/img832/4986/dsc00898mq.jpg[/IMG][/URL]
Teraz jeszcze rajstopki albo skarpetki i jakieś buciczki musimy kupić. No i może opaskę albo kapelusik...
Poza tym wytrzepałam i wyprałam dywan babci M, przygotowałam obiad... mam zamiar zaraz umyć okna w kuchni i pokoju babci.

Współczuję Wam i zazdroszczę jednocześnie tych powrotów do pracy. Mnie czeka jeszcze co najmniej rok siedzenia w domu zanim teściowa pójdzie na emeryturę. Wiem że wiele mam chciałaby tak jak ja siedzieć w domu z dziećmi, obserwować ich rozwój itd... ale ja mam juz czasem dość....

Deira super że plasterek nie jest potrzebny 🙂

• Mamusie
Doti napisał(a):
Hej Mamuśki 🙂
Ja sie wyrwałam z domu na zakupy hihihihi mali terroryści zostali z teściówką. Kupiłam sobie wreszcie buty bo chodziłam w starych potarganych adidasach. O dziwo udało mi się w pierwszym sklepie do którego weszłam i do tego nie zbankrutowałam - zapłaciłam 30zł za buty z zeszłego sezonu. A to samo z tegorocznej kolekcji kosztuje 60-70zł ... Poza tym dla Laury kupiłam sukienkę na tą komunie co mamy iść. Zakochałam się:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/832/dsc00898mq.jpg/][IMG]http://img832.imageshack.us/img832/4986/dsc00898mq.jpg[/IMG][/URL]
Teraz jeszcze rajstopki albo skarpetki i jakieś buciczki musimy kupić. No i może opaskę albo kapelusik...
Poza tym wytrzepałam i wyprałam dywan babci M, przygotowałam obiad... mam zamiar zaraz umyć okna w kuchni i pokoju babci.

Współczuję Wam i zazdroszczę jednocześnie tych powrotów do pracy. Mnie czeka jeszcze co najmniej rok siedzenia w domu zanim teściowa pójdzie na emeryturę. Wiem że wiele mam chciałaby tak jak ja siedzieć w domu z dziećmi, obserwować ich rozwój itd... ale ja mam juz czasem dość....

Deira super że plasterek nie jest potrzebny 🙂

Doti uwierz,że ja tez muszę z malą byc w domu 2 lata(jak narazie) i tez bym chciała isc do pracy,ale kto wtedy zostanie z Majką...a pozatym bym miala opiekunczy zabrany,a tak to jak bym pracowala tym sobie tlumacze.A do ludzi wychodzimy,ale to za mało:P
Laurka śliczna...
M mnie uświadomil,że Maja ma sukienke rozową takze jej nic nie bede kupowala,chyba żt ylko sobie...A to i tak w sumie nic nie strace,bo M powiedzial ze znalazłam ząbka to musi mi kupić sukienke 🙂 🙂

• Mamusie
Dobry,
staram się nadrobić ale mam taki natłok spraw że nie daje rady. wybaczcie.

oczywiście dzień przed rozpoczęciem mojego szkolenia Szymon nie chciał jeść spać itd... był mega marudny i na szkolenie (na cały dzień) poszłam jak zombie. niewyspana nie w humorze itp.. w nocy nic a nic nie spałam, ale dałam radę.
Szymon całą noc i cały dzień aż do naszego przyjazdu z pracy miał gorączkę 38/39/40 stopni i nawet czopki nie pomagały. o 18 pojechaliśmy do szpitala, bo się zachodził i miał 39,5- zbadali małego i stwierdzili albo 3dniówkę albo ząbkowanie, więc dzisiejsza noc znowu była całkowicie nieprzespana bo mały ciągle budził się z wielkim rykiem, i przez te dwa dni zjadł 2x kaszkę około 50ml a tak to był na samej wodzie ;/
dzisiaj już lepiej więc mam czas coś naskrobać. i spokojnie pije moją 5 dzisiaj kawę parzoną 😮 jak tak dalej pójdzie to chyba będe nieźle na dopingu i już całkowicie nie zasnę 😁 ( w ciągu tych 2 nocy spałam może w sumie 5h )
a ja czuję się jakby przejechał mnie czołg, nowa praca, itp... szok.

dostałam już samochód (na szczęście bo jestem już niezależna), bazę klientów i notatki do nauki... jutro lapka, ipaka i telefon... no i jutro jadę dalej na cały dzień w trasę a mały zostaje z babcią i prabcią.
powiem wam że chyba lepiej trafić nie mogłam.. 😉 jak narazie jestem mega zadowolona. zobaczymy co będzie dalej.

aaa i wiecie co? jak przychodzę do domu to mały ciągle chce być u mnie na rękach i jak go zostawię to płacze, ciągle musi mieć mnie na oku mały łobuz.

zapewne bede tu bardzoooo rzadko zaglądać więc z góry wybaczcie a jak już będę to nie zdążę was nadrobić - przepraszam...
uściski dla minionych i przyszłych solenizantów!! 😘

• Mamusie
hej mamuski, w ogole nie zagladalam z 2 dni do Was, jest taka piekna pogoda ze dzien spedzamy od rana na dworze, pierw park, zakupy a potem w ogrodku do 18 conajmniej, potem kapiel , zabawa, wlaczam laptopa tylko zeby obejrzec Na Wspolnej i znow bawie sie z mala a potem idziemy spac, M cale te piekne i gorace dni spedza w pracy, chyba sam sie juz denerwuje bo dzis stwierdzil ze wroci "wczesniej" (wlasnie jest w drodze do domu pewno bedzie kolo 19) i powiedzial ze chce zmienic prace na inna 😮 widze ze chyba sam dochodzi do jakis wnioskow a ja nic nie musze juz mowic, ale zobaczymy.. nie dziwie sie mu czasami wczoraj zaczal o 11 a skonczyl o 23. nawet go nie widzialam bo dzis wstal o 4 bo o 6 juz zaczynal.. no i wczoraj dodal ze chce spedzac z nami wiecej czasu..

mamy taka piekna pogode ze sie spieklam i wygladam jak rak na twarzy , rekach i dekoldzie, musialam kupic sobie i Naishce balsamy na slonce kupilam faktor 50

mala wlasnie padla , uciela sobie drzemke, ciesze sie bardzo bo udaje mi sie ja przetrzymac bez mleka od rana do 19 czasami wpadnie jakas butla mleka ale tak to pije duuzo herbatki dzis wypila 2 x 150ml herbatki , jadla biszkopty, obiadek, deserek wiec jest ok, kaszki ciagle nie podchodza 🙂

no i dzis pierwszy raz poszlysmy do play group, bo mam na przeciwko domu szkole i tam jest Child centre i w rozne dni tygodnia organizuja grupy do zabawy itp. nigdy tam wczesniej nie bylam bo sie wstydzilam itp. dzis stwierdzilam ze powinnam isc, zeby chociaz Naishka miala jakies zajecie poznala inne dzieci pobawila sie itp no i ja sama dla siebie moze kogos poznam bo nie mam tu zadnych znajomych oprocz M , wspolokatorki i kliku starszych babek w pracy nie znam nikogo.. bylo fajnie, Naishka sie pobawila, patrzyla na wszystkie dzieci i probowala zabrac jednej dziewczynce mleko 😁 generalnie pozytywne wrazenia i wroce za tydzien 😉

no i w ogole to zaczela sie budzic w nocy, nie wiem czemu.. spi w swoim lozku, nagle zaczyna sie wiercic, przekrecac na bok, na brzuszek i plakac, ja biegam do jej lozeczka jak poparzona daje smoczka, odwracam itp.. niby sie uspokaja, zdaze dojsc do lozka polozyc sie a ona znow ryczy, wpada w ryk po prostu zwykle kolo 2:30 / 3:30 🤢 wtedy biore ja do nas a ona ciagle ryczy, kilka dni pod rzad dawalam butle mleka ktora ja uspokajala, ale wczoraj dalam herbatke i wypila pol butli, wiec moze byc spragniona picia bo goraco 😉

Doti Laurka przepieknie wyglada

• Mamusie
dzieciaczki wykapane, Mała meczy kaszke, Starszy pomału zasypia...

Dzo dzęki 🙂
Nie wiem czy to dobrze że trzymasz Naishe bez mleka... w końcu to jeszcze maluchy i powinny pić mleczko...

Karolka czy ja wiem czy to takie wyzwanie..... nie mam całego domu na głowie i mam pomoc tesciowej i babci to troche łatwiej 🙂 Poza tym z Matim szybko wróciłam na studia wiec tez troche inaczej było...