Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hehe inirtam to pewno poczekasz. duzo amalcow na toalete zalatwia sie ok trzeciego roku zycia...:-) tak z obserwacji mowie :-):-)

co do nocnika, dla mnie bezsensu:-) po pierwsze szkoda kasy :-) a poza tym gdzies czytalam ze maluchy nie powinny byc nagradzane w taki sposob, jak muzyczka itp, za potrzeby fizjologiczne, bo sie do tego przyzwyczajaja i co.. pozniej z wlasnym garnkiem jezdzic, bo na inny nie zrobi...:-) albo za kazda kupe przentami obdarowywac :-):-)

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej 🙂 jak to dobrze, ze ten dzien sie skonczyl...chociaz nie - jeszcze sie nie skonczyl, bo Ula lezy w lozeczku i nie chce zasnąc... 🤔 marudzenia ciag dalszy...rano bylo jeszcze ok, ale na spacerze sie zaczelo wydziwianie i tak juz do konca...na dodatek nic dzis jesc nie chciala i dostala kaszelku 😮 wszystko zwalam na te zęby, mam nadzieje, ze slusznie...jak jej smarowalam dziąsla to mnie ugryzla i tak bolalo, ze az krzyknelam, to sie biedna wystraszyla i poplakala...moze jestem straszna i niedobra, ale ciesze sie, ze jutro ide do pracy, a ona do żłoba... 🤨

• Mamusie
Jak dobrze że już dzień się kończy... Jestem wymęczona. Dzieci już śpią na szczęście... Mateusz dziś wpadł w taką histerię że przestał nad sobą panować. Kopał, piszczał, wrzeszczał itd.. a wszystko przez to że chciał iść do 9-letniej kuzynki, która mieszka w drugiej połowie domu. Spędził tam większość dnia a popołudniu przyjechali moi rodzice na grilla. Przyszedł owszem na dłuższą chwilę pomęczyć dziadka 😉 ale wieczorem kiedy przyszła pora zbierania zabawek, kąpieli i szykowania się do spania, po prostu nie mogłam mu pozwolić na to żeby znów poszedł sie bawić. I taka akcja była że w końcu poszedł spać zapłakany cały...
Laurka wyjątkowo grzeczna i spokojna... Tylko jeść nie chce 😞 mleko, kaszki z butelki musze jej dawać prawie na śpiąco. Nic z łyżeczki nie zje, broni się nawet jak chcę jej dać butelkę... A przy okazji wszystko pakuje do buzi.... Pleśniawki na pewno drażnią 🤢

Edit:
Ehhh pochwaliłam dzień przed zachodem słońca.... Starszy obudził się z histerycznym płaczem bo chwyciło go zaparcie i pupa bolała przy załatwianiu się. Przy okazji obudził wrzaskiem Laurę, która zanim przyszła do niej teściowa też sie porządnie rozdarła... A teraz wyglądam tak:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/441/picture0029m.jpg/][IMG]http://img441.imageshack.us/img441/7664/picture0029m.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Doti, to chyba cudna nagroda na zakończenie ciężkiego dnia 😉 a co tam z m? Lepiej już?
O do kupy w nocniku, to właśnie problem w sprzątaniu tego z niego... Ja jestem raczej z tych, co się dość mocno brzydza... :/ wiadomo, jak będzie miś to będę musiała dac radę, ale chciałabym małego z kupa sadzac od razu na deser...

Sandra, wiem, że takie są "statystyki", ale mojej siostrze z młodsza się udało i liczę, że u mnie też się uda, choć wiadomo każdy maluch inny 🙂 po prostu strasznie bym chciała, żeby zalapal sedes, hehe 😁 😁 😁

Karola, biedna Ulcia 😞 a karmicie się jeszcze piersią,czy na dobre podziękowała? Mój też ostatnio wybrzydzal,ale wiem, że to przez zęby... Idą nam uwaga: dwa na dole i sześć na górze!! A ja się dziwilam, że takie cyrki ostatnio po nocach odstawial... 😞

Które tam maluchy miesiecznice obchodziły? Bo przegapiłam trochę... Buziaki dla wszystkich 🙂

Ciekawe jak efek i deira po powrocie do pracy...

• Mamusie
Doti cudowny widok, choć Ty pewnie wymęczona, ale mam nadzieje z humor już lepszy po rodzinnym grillu 🙂

Inirtam, u mojej siostry tez poszło gładko z synkiem naprawdę wyjatkowo zaczął wołać za potrzebą i załatwiać się samodzielnie. W ogólę łątwo miała bo Nikodem jakoś powala na łopatki z mówieniem chodzeniem, załatwianiem się, ogólnie samodzielnością, od dawna chce się kąpać sam itd itd. Więc trzymam kciuki aby Tymcio spełnin Twoje prośby i zaczął się szybko załatwiać na sedes 😉 U nas też nie narzekaam Tymek ładnie 'łapie' wszytsko jak do tej pory ale tak łatwo mieć nie będę ;p

kurcze u mnie tez humor sredni...

• Mamusie
Widok może i fajny ale co się napłakali oboje w moje ramiona (i uszy) to moje... zasnęli oboje dławiąc się płaczem.
Humor taki sobie...
Inirtam z pampersa się nie brzydzisz całej pupy zakupkanej wycierać a z nocnika nie wyrzucisz? 😜 życzę powodzenia z sadzaniem na "deser" hahaha

• Mamusie
a jasne, że się brzydzę i to jak :/ zwłaszcza, gdy wszystko kwalifikuje się do mycia, ale myć nocnik to jak dla mnie jeszcze gorzej... wiem, bo przerabiałam temat, dlatego podziwiam mamy, które problemu z tym nie mają 😉 poza tym teraz jeszcze kupy są trochę inne niż zapewne będą, gdy już zaczniemy siadać czy tu czy tu 🙂

• Mamusie
mogłabym pisać i pisać...
ale w skrócie - jest dobrze 😉

czasowo ledwo wiążę koniec z końcem ale jakoś daje rade.
praca, dom, dziecko, mąż i tak w kółko...
jakby nie było jestem najszczęśliwszą mamą i żoną na świecie 😉

uściski dla mam i maluszków!! 😘

• Mamusie
U nas tez dzis maniana..

Widziazlam, ze Titce zabek wychodzi,wchdze do pokoju mloda cala buzia we krwi i po chwili zaczyna co robic??
Zgrzytac zebami tak wiec peklo dziaslo, i juz sbie trze haha ;D

Dzis wypilam sobie z mezem 3 piwka na dzialce i kurde mlda taki cyrk zrbila przy zasypianiuj, ze glowa mala.. chyba godzine wyla..a bzarta po uszy.. ehh cycek maly..

• Mamusie
Laurka ma właśnie pierwszą drzemkę. Starszy już zrobił burdel w pokoju...
Muszę się z Małą przejść dziś do lekarza bo pleśniawki coraz gorzej wyglądają a aphtin nie pomaga a na ulotce pisze żeby nie stosować dłużej niż 3-5 dni u dzieci powyżej roku.

• Mamusie
witam 🙂
no to rzeczywiscie lepiej isc do lekarza...ale dziwne, ze tak wytrzymałe są... 😮

Mixi zawsze możesz napisać, ze cena do negocjacji 😉zawsze lepiej jest wystawiać z wyższą cena niż chce się za dany przedmiot 😉

a ja mam zgona... w nocy az sie poplakalam, bo Ulka tak przez sen harczala, stekala, jeczala, rzucala sie, ze ja nie moglam zasnac, a czas uciekal...a nie moglam jej nawet ruszyc, bo by zaczela ryczewc i jeszcze byloby gorzej...dwie godziny sie pomeczylam i ledwo zasnelam a tu budzik sie odezwal...ehhhhh na dodatek dzis ekipa nam w mieszkaniu okna wymienia, wiec jak wroce to bedzie sajgon i trzeba bedzie wszystko ogarnac... 🤨
Dziewczyny Ulcia ma od soboty kaszelek, mysle ze przez zeby, bo nic innego jej nie dolega, nawet katarek juz ustapił. Czy orientujecie sie czym moglabym jej ten kaszelek złagodzic? musze z nim isc do lekarza czy nie ma sensu?

• Mamusie
Dzien dobry 🙂
Doti z tym,że Maja nie chce w sumie nic pić tylko mleko tzn soczków nie chce pić,a je juz chrupki,obiadki,jogurty...
Karola Maja tez ma jakis kaszelek i katarek,ale nie wiem od czego.
Wczoraj komunia...Przyjechalismy zmęczeni,Maja bardzo grzeczna w samochodzie Nam zasnela jak jechaliśmy z pod kościola do sali i potem jeszcze na sali spała czyli jakies poltora godzinki,ok 14.30 się obudziła na obiad 🙂 potem sobie 30minut podrzemała i wytrzymała aż do domu do 21 🤪 🤪
Jestem zadowolona,bo w ogole nie plakala,do ciotek prawie z rąk do rąk więc jestem zadowolona 🙂 No i cały czas była w krotkim rękawku i rajstopkach i sukience było mega ciepło...Jeszcze na końcu prawie ksiądz przyjechał na kawe i śmiechu co nie miara 😁
Mieliśmy Majce zrobic z Nim zdjecie ale się nie dało 🙂 bo Maja go podrywała,a on był zainteresowany gadaniem jest tak wesoły że glowa mała 😁

U nas właśnie burza i chyba nigdzie dzisiaj nie pojdziemy może jak M przyjedzie z pracy to się sama przelece.