Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Doti - ja mam mleko z firmy milupa tzn Tymek:P odpowiednik polskiego bebilona o takie:
http://m.tesco.com/mt/www.tesco.com/groceries/Product/Details/?id=253084798

Efek, fajniutki Wojtus w avatarku 🙂

No wlasnie juz kiedys mialam mowic ze Deiry nie ma 🤨

Jenyyy moje dziecko nie chce jesc obiadkow, deserkow od kilku dni, a kiedys zajadal cale sloiczki ze smakiem, jeszcze kaszke jakos.rano zje , ale tez nie za sposkojnie.....deserek tez wcisne choc kilka lyzeczek....ale to nie tak powinno wygladac karmienie tylko o co chodzi??? Moze Wy będziecie wiedziec 😁 , zaczne wszystko na zeby zganiac; (

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hehe, dzięki - odgryza małpce uszko 🙂

http://nestle.pl/pl/media/pressreleases/nestlé-kaszka-mleczno-ryżowa-banan--–-wyniki-analizy-sanepidu#.USPRQTsQ3KB Wyniki badania sanepidu kaszki, o którą była afera na FB 🙂 Teraz kobiecie pewnie głupio...

• Mamusie
ja się coś pierdzieli to już po całej lini... 😞 😞

właśnie wróciłam ze szpitala... mąż stracił palca (tzn. jeszcze go przyszyli i za 2-3 dni zobaczymy czy się przyjął czy trzeba go całkowicie amputować ;/ no ale już nim ruszać nie będzie bo wszystkie ścięgna pourywane... u prawej ręki palec wskazujący ;/ a jest praworęczny! no i w środkowym pół opuszki obcieto... 😞

może na weekend wróci do domu... oby!

sama wykąpałam Szymona... a teraz biedaczek nie może zasnąć i płacze... chyba czuje brak tatuśka...

• Mamusie
Masakra 😞(((( Iza Ty to sie masz kobieto 😞 niech juz to sie puklada i bedzie spokoj....a jak z Szymonka jedzeniem, wspominalas ze onie wezmie w dzien butli, czyli rozumiem, ze mleczka w dzien nie je tylko w nocy czyli ogolbir ile razy? No i jak z obiadkami i deserkami? Mam nadzieje ze ci raz lepiej chociaż z tym die zaczyna poprawiać; )

• Mamusie
to wszystko musiało się jakoś źle skończyć... 😞
jutro z samego rana muszę jechać odebrać auto, zawieść rzeczy do szpitala i w czwartek jade sama z małym na to usg brzuszka 😞

Latka co do jedzenia to samego mleczka nie zje w dzień... więc zaczęłam mu kruszyć sucharka do mleczka i zjada z łyżeczki bo wychodzi papka i nawet smaczna i sycąca... no i je kaszki, pije herbatki i je deserki no i wcina chrupki kukurydziane... więc jego jedzenie się poprawia, niestety jak przychodzi 4 dzień bez kupki to niczego nie ruszy, jest marudny itp... i muszę pomagać mu się wypróżniać, wtedy wszystko wraca do normy... ale czekam do czwartku na to usg i mam nadzieje że się wszystko wyjaśni... a w nocy je raz butlę 60-90ml i tyle.

• Mamusie
O matko!! to straszne, co się stało? 😮 😞

Efekt, ją małemu dawalam kleik zanim z kaszka zaczęłam, a do zupek się go dodaje, żeby je zagescic 😉
Też się zastanawiałam, co z Deira... Wczoraj jakoś 😉

Zatem, co to ta tytka jest? Worek? 😜 Poza pyrami, nic nie zrozumiałam 😜 hehe

Doti, jakie szampony Ci przepisał(a)? Ją pamiętam, że nie znosilam tym głowy być, bo to z 7min trzeba trzymać zanim się splucze... :/ ją miałam jakiś na S i chyba belosalic jakiś... Ale i tak trochę to trwało zanim się pozbylam na dobre...

• Mamusie
Kolegi ojciec ma tartak i był pomagać im rżnąć drzewo... na jakiś wielkich maszynach (podobnego do cyrkularki - czy jak na to się mówi) oczywiście nie raz był i pomagał zawsze to jakiś grosz wpadnie i to nie byle jaki...
no ale chciał szybko skończyć i przez nieuwagę obciął palucha (tzn prawie, bo trzymał się jeszcze na kawałku skóry 🤢 (jak mi to opowiadał myślałam że zwymiotuję... a jak zobaczyłam całą dłoń we krwi i zawinięte dwa paluchy to odechciało mi się nawet pytać o szczegóły)
w palcu ma żelazny pręt który podtrzymuje cały palec bo wszystkie ścięgna poprzecinane...
lekarz stwierdził że palec nadaje się całkowicie do amputacji ale mój M nie wyobraża sobie nie mieć palca! w szczególności że jest praworęczny...
tak więc pech napędza pech... i teraz czekamy na jakąś reakcję ze strony organizmu... czy się zrośnie czy nie...
nawet nie chce myśleć co będzie jak jednak pozostanie tylko amputacja... mój M się chyba załamie!

😞

• Mamusie
Doti ja Mai daję różne herbatki, staram się jak najmniej ziołowych. Wszystkie z Hipp-a. Rumiankową zwykle, jak nie może zrobić kupki i to z rana. Ale nie często. Za to mnóstwo wypija owocowych, przede wszystkim brzoskwiniowa i jabłko z melisą, jest jeszcze jedna chyba z owoców leśnych, ale mi się skończyła 😁 Maja wypija ich sporo a do tego raz dziennie dostaje 70 ml soczku z Hipp-a.

Latka moja córcia też często robi mi jakieś akcje przy obiadku, wtedy próbuję ją czymś zainteresować, macham nad głową łyżeczką udając samolocik i bach do buzi 😁 Czasem takie karmienie trwa nawet 30 minut ale jak załapie to jakoś idzie 😁
Za to do deserków buzia się nie zamyka, ostatnio zasnęła podczas jedzenia jednego z nich na krzesełku 😁

Isa a jakie ty dajesz chrupki kukurydziane Szymonkowi? Też chętnie podałabym Mai, tylko nie wiem jakie 🤔
W Szczecinie jest najlepszy szpital chirurgii ręki. Ostatnio przez pół Polski jechał tu chłopak, któremu obcięto rękę przed dyskoteką 🤨

• Mamusie
Isa, biedny ten Twój M., oby szybko wrócił do zdrowia!

Byliśmy dzisiaj u siostry M. w odwiedzinkach, bo w walentynki urodziła córeczkę... Słodziutka! Ja już zapomniałam jak Kubuś był taki maleńki, a przecież był jeszcze mniejszy o kilogram od niej :P
Kuba nam zasnął w aucie, jak wróciliśmy do domku, to go przebrałam w piżamkę i śpi dalej, ale jeść nie chciał... Ciekawe do której pośpi i się rano obudzi?? 🙂

Dobrej nocki!!!

• Mamusie
Agn daje mu Chrupki Croco bezglutenowe (nigdzie nie moge w necie znaleźć a kupiłam w zwykłym sklepie spożywczym), ale widziałam że jest dużo innych podobnych... jutro muszę wstąpić i kupić takie dłuższe pałeczki... bo te małe to zje do połowy i złości się bo nie może drugiej połowy cyckać bo trzyma w garści...

idę dać mleczko na śpiocha Szymkowi... i poczytam jeszcze książkę.

Dobranoc!

• Mamusie
Isa bidulko ty to masz pecha 😞 a wlasnie ostatnio mowili ze w szczecinie jest bardzo dobra klinika. Życzę ci aby ten pech cie w koncu opuscil...
Latka jak mowisz ze maly ci pokasluje to mize gardelko go boli i dlatego nie chce jesc moja Ola tez tak miala. ..

Tytka to taka torebka. my mowimy np ze cukier jest w tytce 😁 tak dla zobrazowania 🙂

Dobranoc. Spokojnej nocy zwlaszcza tobie Isa:*

• Mamusie
dobry,

u nas nocka w miarę... nie narzekam (pomimo że dzień zaczęliśmy o 5:15). nad ranem jak wzięłam małego do łóżka to biedaczek strasznie się rozglądał jakby szukał tatusia ;/ i mi jakoś tak głupio było samej spać... eh.

ubieram się i jadę odebrać auto i pozawozić rzeczy mężowi do szpitala...

jak moja mama skombinuje sobie wolne na jutro wtedy pojadę na to usg z nią... a jak nie to będe musiała sobie sama radzić... ;/

Karolka tymi chrupkami kukurydzianymi się nie zakrztusi bo one pod wpływem śliny robią się papkowate... 😁 więc bez stresu je daje Szymkowi...