Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Moja dzięki Bogu butelkę ssie, więc jak ja do pracy pójdę, to teście dostaną zapas mleka i butlę 🙂 Chociaż do tego czasu Mała pewnie już jakiegoś ziemniaka dostanie, bo ja wracam do roboty jak ona już skończy 7 miesięcy, więc może jakiś jeden słoiczek teście jej podadzą. I tak mi się wydaje, że u teściów będzie musiała jeść góra dwa posiłki. Bo ja ją będę koło 7 karmiła, a potem od teściów będę ją odbierała koło 15, więc do tej godziny pewnie posiłek o 10 a kolejny o 13-14. A pomiędzy posiłkami jakaś herbatka. Potem po 15 to już mój cyc 🙂

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ja marze o 59 🙂 aczkolwiek, kto wie jak to bedzie 🙂) Chyba nie mam szans 🙂 jakos mi sie nie chce ostatnio...

Ja tez uwazam, ze nie ma co sie spieszyc, i popedzac. Ja tez wracam do pracy, wiec jakos juz powoli probuje cosik.. mysle czy jej kaszki na noc nie wcisnac, moze pospi..

Ehhh mam mega dylemat co do mieszkania!!! ;//

Pauleczka, te testy ogolnie maja dobra wykrywalnosc i rzadko sie myla, chyba ze dziecko podczas pobrania bralo np antybiotyk czy cos innego zaburzajacego wyniki.
Ciezki czas przed Wami, trzymam kciuki, zeby wszystko bylo w porzadku!!!
Przyjaciolki syn ma muko,wiec jestem na biezaco z ta choroba 😞

• Mamusie
Sandra, a co za dylemat? Macie opcję jakiejś zamiany albo kupna?

Ja zaraz idę się ogarnąć i chyba zacznę kąpiel Małej szykować, tak żeby po 20 ją położyć. Jak zasnęła po południu tak kimała do prawie 18 😮 Mam nadzieję, że teraz nie zaśnie mi dopiero po północy 🤢 Wogóle coś więcej mi śpi ostatnio i w nocy i w dzień.
Zaczynam mieć wrażenie, że ona tak sobie radzi z bólem dziąseł.

• Mamusie
Ogolnie sprawa wyglada tak Mieszkamy w chwili obecnej na mieszkaniu o powierzchni ok 75 m2, nie ma niestety mozliwosci wyupu tego mieszkania na wlasnosc. No i jak juz kiedys pisalam, borykamy sie z mega ogromnoiy, problemem wilgoci 😞( odkad sasiadka pod nami umarla i jej mieszkanie stoi puste i nieogrzewane.No i ten nasz problem z ogrzewaniem piece kaflowe z grzalkami elektrycznymi, i kuchnia i lazienka nieogrzewana, czytaj 8C zima.. 😞
Babcia ma z miasta na wykup mieszkania 80% znizki. No i dostalismy oferte, co prawda na wielie mieszkanie... 129m 4 pokoje, wielki korytarz, chyba 14 okien. Musielibysmy splacic 20 000 zadluzenia i kaucje w wysokosci 12 000. No i pozniej ewentualny wykup. ale nawet jak wycenia mieszkanie powiedzmy na 300 tys , to my placimy okolo 30 000.
Przez 5 lat nie mozna go srzedac ani nic. Ale wiadomo, ze inwestycja jest.
Przeraza mnie dosc koszt utrzymania, bo tam czynsz i media bedzie okolo 1300 zl. Tutaj placimy 600, no ale z drugiej strony za jakie warunki ;/ Wszystko tez juz poniszczone, lazienka i kuchnia wymagaly by remontu gruntownego tak naprawde.
A jak bysy chcieli wziac kredyt na swoje, to i tak rata by byla okolo 1500 , za powiedzmy 50m2,a tutaj 129... Ciezko mi sie zdecydowac

• Mamusie
Jak finansowo dacie rade to nie ma sie nad czym zastanawiac 🙂 129 m2 to zaje**** duzo, kazdy znajdzie tam kąt dla siebie, no i z babcia nie bedziesz musiala za czesto sie widywac 😜 a gdzie takie duze mieszkania są???

Ulka wykapana i chyba zasnela, bo cicho w pokoju, na razie nie ide sprawdzac, zeby jej nie wybudzic 🙂 jestem wykonczona dzisiejszym dniem... dziadkowie ja rozbestwili przez ten zeszly tydzien i dzis ciagle chciala atrakcji, a co ja jedna moglam jej zapewnic...no wiec ryk z jej strony czasem byl i niezadowolenie no ale trudno, niech teraz sie przyzwyczaja do warunkow domowych 😉

• Mamusie
Witam się na chwilkę

Pauleczka trzymaj sie kochana !

Sandroos..hmm cięzki dylemat, ale w życiu czasami trzeba zaryzykować, my wzięliśmy kredyt na 35 lat, 8 lat już za nami 😉

Dziewczyny...odpuście sobie jabłka skoro nie służą Waszym maluchom, ja odpuściłam i podaję gruszkę williams. Izunia ją uwielbia i zjada cały słoiczek.

• Mamusie
no no w kamienicach tak jest 🙂 sprawdzcie tylko dobrze ta kamienice, zebyscie z deszczu pod rynne nie wpadli...ja mieszkalam na 1. roku studiow w kamienicy na stablewskiego to byl istny koszmar, na siku musielismy zabierac farelke ze soba, bo siuski i tylek zamarzaly 😮 poza tym grzyb wychodzil w kuchni i lazience, pokoje mielismy ogrzewane na piece elektryczne, bulilismy niezle a mimo to pizgalo tak, ze spalam w czapce, 2 dresach i podomce 😁 😜

• Mamusie
Dobry wieczór,
U nas cięzki dzień. Mały mega marudny, nawet na rękach. Głowa mi pęka.
Pauleczka trzymamy kciuki zza was!
initram więc jednak jumpeero wskauje u mnie na koniec listy z prezentami 😁
isa macie hustawke taka stojaca czy p[rzykrecana dosufitu?
sandros a myslisz ze Tatianka tak słabo śpi z jakiegoś powodu? coś jej dokucza? Jeśli chodzi o mieszkanie to jednak to większe w kamienicy to super inwestycja, i na długą mete na pewno się opłaca. W Poznaniu są piękne kamienice jak jeszcze blisko centrum to super 😉
dzonatalie. jakiej firmy sa te flipsy bezglutenowe? czy z polskiego sklepu?
deira bobodent slaby. sprobuj dentinox +camilia (taki płyn polecili mi w aptece)
mixi extra figura! jakaś ty filigranowa! rozpisz nam swoją dietę 😁

• Mamusie
My już w łóżku... Mały śpi, a ja odpoczywam i pewnie też zaraz zasne, bo dluuugi dzień za mną...

Paula, trzymam kciuki, żeby wszystko wyszło dobrze :* bądź dzielna, zwłaszcza dla małej 😉

Sandra... Bardzo atrakcyjna oferta... Piękne, wielkie mieszkanie za nieduże pieniądze, jeśli macie kasę, to warto chyba 😉

Deira też mogę polecić dentinox, aczkolwiek Tymol po nim ulewa, ale dolegliwości dziaselkowe mijają szybko... Mi pediatra też zaproponowała nurofen przeciwnikowi... Dodatkowo on działa przeciezapalnie, więc zabezpieczenie przed infekcja jest, a ponoć dzieci są na nie bardziej podatnej przy zabkowaniu...

Dobranoc... Ciekawe, ile dziś sobie pośpiech, ech... 😉

• Mamusie
Witam się wieczorkiem 🙂

W końcu znalazłam czas, żeby coś napisać i wszystko mi wcięło 😠

Spóżnione życzenia dla Tymka i Woitusia oraz wszystkiego cudownego dla Tymonka 😘

Pauleczka trzymaj się kochana 😘

A mój aniołek zmienił się w diabełka 😮
W dzień potrzebuje ciągłej uwagi, z rąk mi nie schodzi, muszę targać ją po całym domu, żeby płaczu nie było a ona lekka nie jest 🤢 Gada cały dzień, piszczy, nawet podczas jedzenia wydaje dżwięki, najczęściej ta-ta-ta-ta a ja ją od urodzenia uczyłam ma-ma 🤔
W dzień ma trzy drzemki po ok. 1 godz. i wieczorem zawsze ładnie zasypia po 19 ale już o 23 budzi się na jedzenie. Potem pośpi do ok.2 znowu jedzenie i od tej pory śpi jak zając 🤢 Nawet, jak wezmę ją do naszego łóżka to jej nie pasuje. Kręci się, wypluwa smoczek a za chwilę rzuca się na wszystkie strony w jego poszukiwaniu 🤔 A o 5 rano budzi się na całego i przy okazji wszystkich w domu -rozćwierkana, radosna, piszcząca i gotowa do zabawy 😮
Ech, muszę przełączyć się na inny tryb, w końcu ile można mieć dobrze 😁 😁 😁

No i przyszła do mnie ta mata piankowa, któraś z was jeszcze o nią pytała. Jestem bardzo zadowolona, przynajmniej Maja teraz mi z niczego nie spadnie ani nie wypadnie, co najwyżej wyturla się na kafle 😁 Fakt, że zajmuje mi dużą część salonu ale czego nie robi się dla wygody 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/401/p2250088.jpg/][IMG]http://img401.imageshack.us/img401/7910/p2250088.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Agn, cos Cie wlasnie ostatnio nie bylo 🙂 a teraz juz wiem dlaczego, Majeczka nie daje 🙂)). Moj tez sie pozamienial , szczegolnie jeśli chodzi o noce , dokladnie jak u Was, cisgle sie wierci kweka, steka w koncu go biore do Nas bo ile mozna wstawac co kilkanascie minut, ale to nie zbyt pomaga, a trwa to juz okolo 3tyg....

Fajne te puzzle, tez mam.zamiar kupic, ale az tyle miejsca nie mam co Ty, bo widze ze mata na puzzlach maleńka 😁. U Ciebie mimo ze sa wielkie jakos chyba nie sa az takim utrudnieniem w Twoim dużym salonie:P

• Mamusie
Trzymaj się Pauleczka, mam nadzieję, że to jednak nie mukowiscydoza 😞

Agn, te puzzle to z allegro? Możesz polecić jakąś dobrą aukcję? Coś takiego też by się u nas sprawdziło 🙂 Ostatnio się nacinam na allegro na niefajne aukcje 😞

Sandra ale oferta z tym mieszkaniem... No no no... Do przemyślenia 😁

Mixi jaka figura... Zazdrość mnie zjada 😉

Te nasze maluchy coraz bardziej niespokojne, niestety... Strach pomyśleć co będzie jak do pracy wrócimy, a one będą tak spać 😮

• Mamusie
Karolka, w takim wlasnie teraz mieszkamy jak pisalas 🙂
Tam ogrzewanie gazowe i piec na koks centralne jakby gaz ruski zabraly 🙂)
Plus, ze nie trzeba nic robic, bo zrobione, tylko ewentualnie sciany pomalowac.
Kuchnie cala zostawiaja, bo w zabudowie. Tylko koszty dosc duze, ale tu w sumie niby 600, prad zima 1200, a wilgoc wszedzie i 2 stopnie zima w kuchni...

Marylu, nie wiem o co jej chodzi 😞(

Agn, salon przepiekny.. Ja widze jeden minus puzzli, mimo, ze zamitam ciagle piasek mam na nich ;//

• Mamusie
Efek ja tutaj kupiłam (wzięłam od razu trzy komplety, żeby miała więcej miejsca do zabawy):

http://allegro.pl/duze-puzzle-piankowe-cyferki-29x29-mata-piankowa-i3015334123.html

I też się zastanawiam, jak ja będę funkcjonować w pracy jak Majka będzie urzędować w nocy 🤔

Latka coś się niespokojne te nasze dzieciaczki zrobiły 😁

Sandra dziękuję 😉
Ja je dopiero dzisiaj rozłożyłam i nakazałam pozostałym domownikom nie wchodzić na nie stopami 😁 Gorzej będzie wiosną, latem bo drzwi od tarasu będą często otwarte więc puzlle będą musiały zmienić miejsce, może na tarasie je rozłożę na jakimś starym prześcieradle 🤔
A co do mieszkania kusząca oferta... Zrobione, ciepłe, bez wilgoci i jakaś inwestycja w swoje a tutaj nie macie możliwości nawet wykupienia 🤨

A ja suwaczka wagowego tak jak Mixi nie potrzebuję 😁
A taka chwalipięta jestem 😁 160 cm i 50,5 kg 😁 Już wchodzę w ubrania sprzed ciąży 😁

• Mamusie
Jest udalo się hah juz myslalam zr taka glupia jestem wstyd sie przyznac ale patrzcie ile wazylam 😮 co prawda nie sprawdzam wagi skrupulatnie pod koniec sam ale mniej wiecej tak to wygladaloooo jak widze swoje zdjęcia to smiechu warte
.
Mysle ze gdybym karmila osiagnela bym cel a moze nadto