Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Dzięki dziewczyny, haha ja i lasencja 😁 😁 😁
Efek mój M robił zdjęcie 🙂 A ci z tyłu na ławce przypadkowo załapali się na fotę 😁
My po wizycie u lekarza, mam L4 😁

Majka jak zwykle przespała całą noc bez pobudki. Wstała o 6:30 bo mój m nas obudził do lekarza. Muszę ogarnąć dom, bo bałagan mam straszny 😮

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dzień dobry dziewczyny,

nie odzywałam się przez ostatnie dni bo weekend mieliśmy intensywny, przyjechali do nas goście w sobotę, Panowie "zabalowali" nieco, a mamuśki zabawiały dzieciaki 😁

a wczoraj wieczorem Gabrysia była strasznie ciepła, zmierzyłam temp a tam 39,1 stopni 😲
dałam paracetamol w kropelkach, po 40 min było 38,2, to była godz. 22 i położyłam ją spać, o 3 wzięłam ją na karmienie, a potem zmierzyłam i miała nadal 38,1 więc dałam znów paracetamol, a potem nie spałyśmy do 5 rano bo mała przy tym mierzeniu temp. się obudziła a potem nie chciała zasnąć tylko śpiewała i wariowała nam w łóżku, no i potem spałyśmy od 5 do 8, nakarmiłam ją i przed 9 znów zmierzylam temp. to było 37,7 - ale wiadomo to było rano, a zazwyczaj rano temp. jest niższa i rośnie na wieczór, no i dostała już trochę tego paracetamolu, boję się, że na wieczór znów jej wzrośnie do ponad 39
a najgorsze, że do 21 moge jej tylko jeszcze raz dać dawkę 1 ml leku, żeby nie przekroczyć dobowej dawki paracetamolu, a ta temp. za wiele po podaniu leku tez nie spada, cały czas oscylowała ok 38 stopni

co ewentualnie mogę jej jeszcze dawać oprócz tego Pedicetamol (paracetamol w składzie)??

no i zastanawiam się od czego ma tą temperature??? czy od wychodzących ząbków może byc taka wysoka temp - 39 stopni??? czy razczej wtedy są tylko jakieś stany podgorączkowe 37-38???

bo nie wiem czy to od zębów dostała tej gorączki czy może jakiś wirus czy coś???
bo generalnie to poza temp. to nie ma oznak choroby, w sensie kaszel, katar itd.
jedyne co to ma luźniejsze i częstsze stolce, taka mini biegunka
nie wiem co o tym wszystkim myśleć, a nie lubię z każdą pierdołą latać do lekarza, zresztą jak mam tam siedzieć z innymi chorymi 1,5 h albo więcej to mnie krew zalewa
chyba poczekam do jutra i jak nie przejdzie to wtedy najwyżej umówię wizytę
może coś mi podpowiecie, czy to może być od zębów czy raczej jakiś wirus????

• Mamusie
Pati ja znam przypadki kiedy przy zębach dzieci bardzo gorączkowały - mogą na to wskazywać luźniejsze stolce. Ale to równie dobrze może być początek infekcji albo trzydniówka (po ok. trzech dniach wysokiej gorączki pojawia się wysypka a gorączka znika). Na zmianę możesz podawać paracetamol i ibuprofen - jeden może być w czopkach żeby nie obciążać za bardzo żołądka.

Agn coś się stało że L4?

Pogoda fajna, nawet ciepło tylko wiatr głowę chce urwać...

• Mamusie
Doti, dzięki za podpowiedź z tymi czopkami, powiem M żeby kupił jak będzie wracał z pracy

a jak wieczorem nadal będzie powyżej 39 to może przejadę się na dyżur lekarski dla spokojności, a jak nie to najwyżej jutro spróbuję się wbić do lekarza, no chyba że przejdzie.. miejmy nadzieję

• Mamusie
Hej 🙂
U nas pogoda pod przysłowiowym psem. Pada, szaro, zimno. Ale pogoda nam nie straszna i na spacer poszłyśmy. Ja trochę zmokłam, ale Buba nie, bo wzięłam pokrowiec przeciwdeszczowy.

Agnieszka, a co się stało, że na L4 poszłaś?
Pati, u nas od pedicetamolu skuteczniejszy okazał sie efferalgan w czopkach. To może być ząbkowanie. Choć u mojej tak wysoka gorączka okazała się zakażeniem układu moczowego. W razie czego jak nie przejdzie, to pokażcie się jednak lekarzowi.
Mixi, urlop liczony w pełnych miesiącach lub latach będzie się kończył 18 dnia danego miesiąca (liczony w miesiącach) lub 18 maja (jeśli liczony w latach).
Małgosia, gratuluję ząbków 🙂 U nas narazie skończyło się na dwóch dolnych jedynkach 🙂 Reszta zębów chyba daleko w polu 🙂

• Mamusie
Małgosia czyli te zwykłe chrupki kukurydziane ze sklepu?
Moja Majka też leniuszek,siadła może z dwa razy sama 😁 Ale za to gaduła z niej nie z tej ziemi 😁 Gratuluję ząbków, u nas nadal brak 🤔

Pati ja nie pomogę, ponieważ jeszcze nic nie podawałam Majce na zbicie temperatury 🤔 Odpukać, jeszcze mi nie chorowała. Myślę, że jak pójdzie do żłobka to się zacznie 🤨

Doti Deira macie priv 😉

Sandra dziękuję 😘

Isa wyobrażam sobie, jak ci będzie ciężko na początku ale dasz radę 😁

• Mamusie
Cześć kochane; *

My juz w UK. Padam ze zmęczenia, glowa peka, Tymek chyba domu nie poznaje i ciagle placze; ( plus zebole niech te łopaty sie w koncu przebija. Narazie mamy 3 zeby , niedlugo dwie gorne jedynki i dwojka dolna druga -tsk pediatra mowila 🙂.

Mnostwo prania, od jutra trzeba dom odswierzyc , posprzątać. Dobrze ze M ma jeszcze dwa dni wolnego.
Ale bedzie smutno jak znow wroci do pracy a my juz do naszej rzeczywistości 😞

Dobrze ze mam Was;* 😞

• Mamusie
A padam na ryj 😜

Agn, Maja śliczna jak zawsze i szkoda, że musiałas się rozchorowac, ale skoro nie da się inaczej....

Latka, szybko się przyzwyczaicie 😉

Miała być taka piękna majowka, a tu kolejny dzień szaro buro i ponuro.... Masakra jakas....

Wiecie, m nie ma od soboty, wyjechał z samego rana, nawet się nie pożegnaliśmy...a ja jakoś tak jakby nawet nie zauważam, że go nie ma... Nie tęsknię.... 😞 raczej nie ma się czym chwalić, tylko trzeba się zastanowić, dlaczego pozwoliliśmy na to, że tak bardzo i szybko się oddalamy od siebie 😞 mam wrażenie, że nie żyjemy ze sobą, a obok siebie.... :/

• Mamusie
Dzien dobry 🙂

U nas wczoraj pogoda w kratke... Dzisiaj jeszcze nie wiem jo trolimy w lozku 😉 nic mi sie nie chce a musze nas dzisiaj spakowac bo wyjezdzamy jutro na dwa dni... wiem ze niektore z was czesciej wyjezdzaja i to na dluzej ale to nasza pierwsza wyprawa na nic poza dom i mam malego stresa:/

Mixi to sie wybyczysz do 2016 hehe o ile siedzenie w domu z dzieckiem mozna tak nazwac... bo tak powaznie to bardzo podziwiam mamy ktore sie tak poswiecaja bo ja mimo ze kocham Ole nad zycie to zwariowalabym z nua 24 na dobe. wiem ze czasami trace wazne momenty no ale coz cos kosztem czegos.

Agn Majeczka jak zawsze super:* a co ci sie stalo ze L4 masz? Przeciez chyba do pracy jeszcze nie wrocilas z tego co kojarze?