Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej .
Wiki dziękuje za wczorajsze życzenia.
My dzisiaj na działeczkę jedziemy na cały dzień bo piękna pogoda.
Kasia ja za to się stresuje ,że moja nie gada tylko "tata" i "amam" ,a za to ruchowo jest do przodu ,taki urok rodziców stresowanie się . 😉
Moja śpi dwa razy w ciągu dnia ,ale chce jeszcze jej wstawić trzecią bo jak pojedziemy na wczasy to żebyśmy mogli jeszcze wieczorami gdzieś wyskoczyć .
A jedziemy jednak do Unieścia tam mamy metę od paru lat sprawdzoną i jedzonko też więc padło na tamte rejony.
Dziewczyny mam pytanko czy któraś z Was używa pampersów rozmiar 5 bo już nam te 4+ jakieś takie ciasnawe?

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
U nas ok, mimo że poranek nerwowy. Nie wyspałam się i dzieciaki mnie drażniły. Uciekłam do łóżeczka Mateusza a M zajął się dziećmi 😁
Teraz Lusia ma pierwszą drzemkę a Mati bawi się Lego z przerwami na oglądanie "geniuszy w pieluchach" 😉

Mixi taka Wikula duża? My się dopiero na dady 4 przestawiliśmy i to tylko dlatego że w wycięciu nóżek były ciasnawe a w pasie jeszcze luz...a 5 to Mati nosi 😮

Kasiu współczuje tych bóli, może idź do rodzinnego, zrób OB albo inne badanie żeby sprawdzić czy nie ma stanu zapalnego a potem jakiś ortopeda?
Moja śpi dużo w ciągu dnia mimo że przesypia właściwie całą noc. Teraz ma pierwszą drzemkę (zawsze ok 1,5-2 godzin po przebudzeniu), potem w okolicach południa i koło 16-17. Wszystko zależy od tego ile czasu trwa drzemka.

Dzień Dobry ;*

Kubuś właśnie ma drzemkę 🙂 . Oj dawno tak wczas jej nie miał. Nie śpimy już od 6:20 Na śniadanko zrobiłam Kubusiowi kanapeczkę z masełkiem i szyneczką . Bardzo mu zasmakowało jeszcze chciał jak zjadł całą 🙂 .

My tez póki co używamy 4 ale będziemy musieli przejść na +4 .

własnie z jakich firm używacie pampersów ? bo z tego co wiem nie wszystkie firmy mają +4 .

Dziś za oknem niestety deszczowo ;/ pochmurno i zimno co najgorsze więc dzień spędzimy cała 3 🙂 MAMA TATA I SYNUŚ 😁 😘 w końcu trza po tygodniu czasu pobyć cały weekend razem .

Dom już posprzątałam obiad naszykowałam tylko potem wstawić 🙂 . Dziś dla odmiany robię zapiekankę z mięsem mielonym i ziemniakami . Szczerze jeszcze jej nie robiłam :P .

Miłego spokojnego Dnia :*

• Mamusie
dzień dobry,

od rana pada więc siedzimy i kisimy się w domu...

Mąż zadecydował - wyjeżdzamy... !!

jestem bezsilna i nawet nie mam sił na kłótnie bo on ma chyba rację. męczy mnie to wszystko - tylko teraz zostało złożyć wypowiedzenie. a 22.07 mam dostać umowę na rok. tak to czasami bywa. 🤨

w dodatku jestem zakatarzona i humor do bani.

a za tydzień ślub i wesele mojej siostry, suknia już uszyta i wisi na szafie, obok buty, bielizna itd... na samą myśl mam dreszcz bo przypominam sobie nasz dzień - wszystko do mnie wraca i już dwa razy się popłakałam - chyba zbliża mi się okres 😁

• Mamusie
Nawet nie wiem jak cie pocieszyc.. Przykre tylko, ze maz nie bierae tewgo zdania pod uwage. Mam nadzieje ze zycie ci sie tam ulozy i bedziecie szczesliwi.
A powiedz mi jak meza palec..

My chcielisy jechac na kulki, ale nie wiem gdzie wcisnelam kupony.. Czlowiek a kartonach i wszystko z kata w kat przekladam inic nie moge znalezc. W czoraj dzwonilam do urzedu i oczywiscis nieodbierali...
Dzis jeszcze do robotki trzeba sie ruszyc.

• Mamusie
My na 4 + to już od dawna jedziemy.
Jakoś nie podoba mi się w pasie ,że takie wąskie coraz częściej małą obcierają.
Więc tak sobie pomyślałam ,że warto spróbować ,ale jak mówisz Doti ,że Twój Mati je nosi to zaczęłam się zastanawiać czy warto zmieniać. 🥴
Isa szkoda Twojej pracy bo chyba dobrze Ci w niej ?
Ale trzeba patrzeć do przodu może rzeczywiście warto pojechać . 😉
Ja to bym mogła się już jutro spakować i pojechać byle było nam lepiej finansowo. 🙂
Moja właśnie ma pierwszą drzemkę ,pewnie pośpi z 30 minut i sio na działkę . 😁 😁
A muszę się Wam pochwalić ,że dostałam dodatek do wychowawczego 400 zł i rodzinne na dzieci 106 i 77 zł. No i tą dodatkową zapomogę z tytułu urodzenia dziecka 1000 zł. 🙂
Chociaż raz coś dostanę od tego państwa .
Tylko czemu płacą przez 2 lata wychowawczego ,a nie 3 jak urlop 😮

• Mamusie
Mixi nawet nie wiem jaki to przedział wagowy. Najważniejsze żeby dziecku było wygodnie. U nas w pasie luzu tyle w 4 że dopinam rzepy jedna do drugiej.

Isa strasznie mi przykro że mąż decyduje za Was oboje. Sam wyjazd może nie jest złym pomysłem, choć zostawić wszystko może być ciężko. Jednak powinien to z Tobą przedyskutować 1001 raz i przekonać Cię do swoich racji.

Latka, tak Mati ma pampersy tylko na noc bo często zdarza mu się jeszcze robić kupkę przez sen albo przy wędrowaniu w nocy robić siku. Nie wiem kiedy z tego wyrośnie ale chyba nie będę go popędzać. Był czas że całą noc pieluszka była sucha i rano suchą ściągałam i normalnie załatwial sie na nocnik, ale po akcjach z połykaniem się poprzestawiał, poblokował psychicznie trochę i nie bardzo chciał kupkę świadomie robić....

• Mamusie
Witam 🙂

Kurcze kolana nadal bolą jak jasny piernik ale plecy trochę mniej choć po Olę nadal się nie schylę dobrze ze M dzisiaj w domu...

Isa szkoda że to nie wasza wspólna decyzja tym bardziej że mimo braku czasu to chyba dawała Ci ta praca satysfakcję nie? No ale może faktycznie tam wam się lepiej ułoży:-) tego Ci życzę:-* a kiedy jedziecie?

No a nas dzisiaj odwiedziła babcia i dwie ciotki i Ola wybawiona za wszystkie czasy padła cioci na rękach. A my chyba faktycznie w przyszłym tygodniu przejedziemy się do lekarza obie do przeglądu jesteśmy 😁

• Mamusie
Widzisz Doti pewnie Lusia już by pewnie dawno poszła gdyby miała pchacza.
Czyli możemy stwierdzić ,że pomógł naszym córką w samodzielnych kroczkach 😉
My po działeczce ,zmęczeni i brudni po pachy 😁 😁 😁
Pogoda super dopisała .
Ja już żyję urlopem M i wymyślam co gdzie i kiedy 😁 😁 😆

Witam 🙂

Kubuś śpi już od 17:00 kto wie może będzie spał do rana bo miał jedną drzemkę rano jak Wam pisałam . Nie wiem skąd te dziecko bierze tyle siły 🙂 . Ale to źle że tak mało śpi w ciągu dnia ?

Zaraz wieczór z kabaretami z Mrongrowa i piwo z Mężem 🙂

• Mamusie
Część laski!! U nas pięknej pogody ciąg dalszy 🙂

Tymek też gania za pchaczem, a w zasadzie jezdzikiem,który można pchac... Coraz częściej się puszcza i stoi sam pewnie,kilka dni temu zaczął dreptac trzymajac mnie za jedną rękę,więc może przed rokiem się wyrobi 😉

• Mamusie
Dobry wieczór 🙂

W końcu znalazłam czas, żeby coś napisać.

Latka ja będę wprowadzać MM tak jak poprzednie, czyli stopniowo. Nie chciałabym na razie serwować jej innego mleka i nie chcę też, żeby w żłobku podawali jej inne ale to już z dyrektorką dogadane 🙂

Oczywiście dla Ciebie Latka spóżnione życzenia jak i dla dzieciaczków, którym nie byłam w stanie złożyć ostatnio życzonek 😘

Isa
oj potańcowałaby moja Majka z Szymonkiem 😁 Ona też wywija, jak słyszy muzykę 😁

Patinka moja córcia od urodzenia znana jest jako śpioch 😁
Budzi się ok.6-7 rano, pierwszą drzemkę ma ok. 9 do ok. 11 i drugą ok. 15 do ok. 16:30 no i na noc idzie spać po 20. Ale często jej drzemki się zmieniają, to zależy od wyjazdów, spacerów. Dziś jak zasnęła o 14:30 to o 17 poszłam ją obudzić, bo mieliśmy zaplanowany wyjazd.
Natomiast między drzemkami jest tak żywiołowa, że wieczorem razem z M wysiadamy 🙃

Kasia mnie też strasznie dokucza ból pleców i po wizytach u kilku lekarzy leczę się u neurologa. Ten dodatkowo włącza mi jakąś maszynę do masaży no i zobaczymy, co z tego wyjdzie 🤔

Hehe latka ty tu interes otwieraj 😜 😁
Ja jestem baaaaaaaaaaaaardzo zadowolona z ubranek i z pomocy latki choć wiem, ile ją to pracy kosztuje, najpierw zamówić przez internet, póżniej przepakować, zawieżć na pocztę 🙃
A tutaj Majka podczas dzisiejszego spaceru w bluzie od Cioci Latki 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/824/et49.jpg/][IMG]http://img824.imageshack.us/img824/3329/et49.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Dzień Dobry 🙂

My Już po śniadanku :P .Kubuś zjadł całą kanapeczkę z masełkiem i szyneczką 🙂 .
I powiem Wam że jak usnął po tej 17:00 to obudził sie raz koło 21:30 na jedzenie i spał do 3:30 znów dałam mu mleko 🙂 i spał dalej ale już z Nami 🙂 . do 6:00 .

Koło 9:30 pewnie będzie długa drzemka a potem znów będzie wojował do wieczora 🙂. Pogoda nawet się polepszyła co nieco słońce wyszło ale jeszcze chłodno jest chodź dziś ma być około 23 stopni .
Dziś mamy w planach obiad u Siebie a potem jechać do Moich Rodziców z Młodym 🙂 na kawkę a potem w domu :P .

Kubuś się bawi w łóżeczku turystycznym gdzie ma zabawki :P a Ja mogę chwilkę odsapnąć :P

inirtam Najlepszego Dla Maleństwa 🙂 już 10 miesięcy 😘

Miłego Dnia :*

• Mamusie
Witamy się i my.
Spałyśmy dzisiaj do 9 ,jednak całodzienne hasanie po działeczce wymęczyło moje dziecię ,a piwko w cycu wzmogło sen 😜 😉
Wszystko na nocnik się zrobiło i można szaleć.
Agn ślicznie Majunia ubrana ,Latka Ty zakładaj jakiś sklepik internetowy 🙂 🙂
A my dzisiaj na spokojnie jakiś spacerek obskoczymy i będzie super.

Inrtam buziole dla Tymka 😘 😘 😘 😘 😘 😘