Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Doti napisał(a):
Moja Lusia w nocy wypije 250ml mleczka, koło 6:00 200ml kaszki, na śniadanie szpitalne jest zawsze jakaś zupka mleczna więc też ciut zje, potem jogurt na 2 śniadanie i na kolację kaszka 200ml 😉

Karolka Lusia ma wenflon bo antybiotyk ma dożylnie. Kombinuje ostro jak odkręcić zatyczkę albo zębami zerwać 😁
Bardziej mnie wkurza ta opaska na drugiej rączce z kodem kreskowym, bo Lusia ma rączkę spoconą ciągle i zaczerwienioną..

oj widze ze wszedzie jednak wprowadzili kody kreskowe 😁 😁

• Mamusie
dobry,

Szymon zakatarzony 😞

czy ja zawsze muszę pić zimną kawę ??????! 😠

Doti Lusia jaka kochana!! szybkiego powrotu do domu! 😘
Karolka co za babsko 😠 olej ich...
marylu mój jest anty mleko itp... w nocy zje ledwo 150ml kaszki na mm z butli. rano zawsze robie 180ml kaszki na wodzie z łyżeczki, to zje może z 50ml. później dostaje na kolacje też kaszkę na wodzie ale zje tylko kilka łyżeczek i bee... więc aby był syty nadganiam kanapkami z nabiałem, jogurcikami, itp... ogólnie to nie liczę ile dziennie zje ml nabiału... jeśli chodzi o picie, to Szymon wypija sporo płynów, herbatkę z cyrtyną na ciepło po każdym sytym posiłku i to potrafi wypić cały kubeczek, oprócz tego woda woda i woda, czasami sok, kompot.
sandra ja codziennie czuje się jak maszyna do mycia naczyń... zmywara się zepsuła i nie używamy, a przy ośmiu osobach w tym Szymon i co weekend 10 osób to jest co myć... ;/ najgorzej jest po śniadaniu, obiedzie i kolacji...
inirtam brawo dla Tymka!! wkońcu dał pospać mamusi 😁 pierwsza taka nocka?! zazdroszczę - Szymon jeszcze nie przespał nocy z jedną pobudką u niego jest minimum 3/4... a dzisiaj przez ten jego katarek i zęby, wstawałam co chwile ;/
wkońcu zabrałam go do nas do łóżka i dzisiaj chodzę połamana i wszystko mnie boli...

Szymonowi wychodzi druga górna jedynka ... tzn. jedna już prawie przebita, druga się powoli kluje... przez to mamy kosmosss... w tak krótkim odstępie czasowym 3 ząbki się pojawiają... ;/

w dodatku mam trosze zły dzień bo wczoraj zginęła dziewczyna (20lat) w wypadku samochodowym - a to mojej mamy najlepszej koleżanki córka 😞 dziewczyna bardzo dobrze znała sie z moimi braćmi bo to jeden rocznik... i jakoś tak nie może to do mnie dojść... 😞 😞 jechała z ojcem i chłopakiem, ojciec w stanie krytycznym w szpitalu a chłopak tylko połamany...

• Mamusie
Czesc dziewczyny.
Milena ma zapalenie gardla. Lekarka przepisala jej syrop i tantum verde. Plucka czyste . Az dziwne.
Mam dosc tego wszystkigo. Szczegolnie zlobka. Karolka mam taki sam problem z babami zlobkowymi. Odprowadzilam Milke o 7 do zlobka i odbieralam o 13. Nie zadzwonilam na domofon tylko weszlam z jakas babeczka do srodka. Byly zaskoczone. Odrazu podnosi ja z lezaczka i idzie ja przebrac. A ja patrze a ona w pampersie w ktorym przyszla. I ja sie pytam "a ona nie byla dzis przebierana"a one chorem doslownie "byyyyla" i to mnie tak wkurzylo ze probuja z czlowieka debila zrobic. Mysla ze ja nie odrozniam oryginalnego pampersa(kolorowy) od pampersow happy, ktore sa prawie cale biale.
Zaraz mi przyniosla tego pampersa i mowi ze prawie wogole mokry nie jest. (Oczywiscie nie byla przebrana) .
Przebralam ja przed wyjsciem wiec jakies 7 godzin w jednym pampie.
Biedne byly te baby taka awanture zrobilam. :/
Ciekawe czy podpaski tez sobie tak rzadko zmieniaja 🤢

• Mamusie
A u nas szpitala ciąg dalszy.
Starsza wróciła ze szkoły ,leży i umiera z bólu brzucha ja mam już 37,5 i mega ból głowy ,mała z mężem tylko póki co katar. 😞 😞
Okropieństwo najbardziej się denerwuję starszą bo miała wolne od szkoły, poszła dwa dni i znowu chora ,a nadrabiania potem masa . 😞 😞

• Mamusie
Pauleczka wspolczuje 😞 nagadaj Tym babom bo to jakas masakra 😞 buziaki dla Mileny;*

Karolka brawo dla Uli:*

Inirtam zdrowka dla Tymeczka ;*

Doti wracajcie szybko do domu :* laura jest taka slodka ;* ta rączka taka biedna 😞 moj mial wenflon po porodzienie moglam na to ppatrzeć 😞 i to kluty tyle razy byl bo byl problem z wenflonem masakra 😞

Marylu jak u Krzysia apetyt po powrocie do UK ? Jak przeszedł szczepienie? Masz jakies wizyty lekarskie w uk z Krzysiem? Buziak:*

Mixi zdrowka dla rodzinki 🙂

Ja mam od tygodnia bole w podbrzuszu 😞taki dyskomfort czuje i taka opuchnieta się czuje. ..moga plodne dni tak bolec gdzie wcześniej przed porodem tego nie mialam a w tym cyklu to juz w ogóle. ..
W dodatku właśnie sie poplakalam...po rozmowie z mama, bo juz nerwy puścił a juz ciągle odczuwam ze ja jestem ta zla bo jestem osobą ktora nalezy do tych impulsywnych pyskatych itp wiec ciagle odczuwam ze kazda klotnia z kims, kazden problem to z mojej winy bo mam taki charakter -mam dość; /;(
Chce juz do Łukasza 😞 tsk mi się za Nim teskni a w takiej chwili to juz w ogóle. ...

Dobranoc;*

• Mamusie
dziewczyny dzięki 😉
czyli muszę myśleć żeby dac mu ok 500ml. Obecnie produktów mlecznych dostaje może z 300ml.
initram a jakie juz miałaś pomyśły na podanie jajka? może coś wymyślimy nowego? 🙂 u nas do jaja w końcu się przekonał a mi kamień spadł z serca. W ogóle zaczął ładnie jeść. Wprawdzie wciąż je mało, ale właściwie wszystko 😉
isa witaj w klubie zimnej kawy herbaty itd 😉 mam sposób na herbatę, zawsze zaparzam tylko pół kubka. I dolewam resztę jak mam pewność że mogę wypić 😉 chociaż i to czasem musze pić zimne...Straszny ten wypadek;(
Doti cieszę się że Lusia w tym szpitalu taka radosna! a na rączki patrzeć nie mogę 😞 biedactwo, dobrze że ją to nie drażni za mocno;(
pauleczka eh szkoda że takie historie żłobkowe się zdazają. Miałam nadzieję że to żadkość!
latka Krzyś ma super apetyt. Na prawdę zmienił się o 180stopni. Je wszystko, dość mało ale wszystko. 😉Szczepienie już mieliśmy, a wizyt u lekarza żadnych nie mam i nie planuje. Nie chce patrzeć na tych szamanów.
Nie zwalaj na siebie winy! to nigdy nie jest tak że winna jest jedna osoba! Masz super charakter co widać na forum i nie masz co się denerwować:*

• Mamusie
Karolina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dziekuje Ci kobieto 🙂 napisalas wczoraj na pazdziernikowych mamusiach jak Ty to robisz z olbasem,że do wrzątku a ja robiłam Majce na poduszke i nie dawało efektów no wiec wczoraj zrobilam Twoim sposobem i Maja spała prześlicznie i do tego na wieczor otrywin dla dzieci i jakby nos wydawał sie czysciejszy 🙂
Dzien dobry 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Natalio!!!! Cieszę się bardzo, ze moglam pomoc! 😁 😘

Dzień dobry 🙂 mnie od rana glowa boli, bo znow sie wkurzylam na te zlobkowe panie... jedna mowi, ze Ula ladnie je, druga, ze nic nie chce jesc i badz tu mądra 😠 na dodatek wczoraj M zaniosl 10 pieluch do zloba , a dzis zostala tylko jedna i babka do niego, ze jedna to za malo...no to kurna gdzie sie tamte podzialy??? 😠 jedna gdzies pewnie je wziela i gdzies zapchala i przyjdzie co do czego to Ula z jedna pielucha caly dzien bedzie latac 😠 jesli tak bedzie to ide nakablowac do dyry!!! 😠

• Mamusie
Dzień Dobry

Marylu dzięki za mile slowa:*

Tymek właśnie usnal.
Ja miałam na dzien dobry nie fajny wypadek;/. Rozwalilam glowe na kaloryferze haha :|.teraz to mi sie śmiać chce ale normalnie się z bólu poplakalam. Chcialam za lozko sięgnąć po zabawke tymka i lozko sie przechylilo tzn taka wersalka rozkladana a teraz az mi slbabo , guz taki ze szok i krecha czerowna prawie rozciete normalnie jak dziecko 😁.

Dziewczyny podpowiedzcie moze co moge dokupić do swojej apteczki tzn biore jakies leki jakies syropy peawoslazowy lipomal itd i co mogę jeszcze wziąść dla tymka oczywiście w razie jakby cos niefajnego sie przyplatalo, orsalit tez mam
Wole sie.zabezpieczyc....
Jakies krople na katar?
Chcialam kupić pulmex baby i w zadnej aptece go nie ma bo jest wycofany czy cos takiego i juz go nigdzie nie dostane w zamian jest depulol .

Wiem ze niektóre mamy psikaja tantum verde tym dla dorosłych w aerozolu maluchom? Któraś z Was też to stosowala?

Ja olbas tez zawsze na bluzeczke lub poduszke i dzialalo 🙂. Do tego masc majerankowa.

Pogoda okropna ! Na spacer praktycznie nie chodzimy ;/

• Mamusie
sandroos napisał(a):
U nas jesli dziecko nie robi kup na potege, to pieluche zmieniana ma 4 razy.. no chyba, ze kupa w miedzyczasie...to zejdzie wiecej pieluszek...

no ale 10 na dzien?? 😲 dodam, ze Ula tam malo je wiec jedna-dwie kupy to max...

Latka no to ladnie poszalalas z kaloryferm 😜 dobrze ze to tylko tak sie skonczylo 😮
Ja mam zawsze w apteczce Uli wit c w kropelkach, olbas, pulmex baby, biogaie, vit d, masc majerankową, wapno, czopki eferalgan, marimer w ampulkach i paracetamol w syropku...