Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dziewczyny, dzięki za gratulacje i za życzenia 🙂 Mała dzisiaj rozrabiała jak przysłowiowy pijany zając w kapuście 😁 Nie ogarniałam tego chaosu 🙂 A że niestety przeziębienie mnie rozłożyło dzisiaj, to teraz na wieczór kiedy Mała już śpi ja czuję, że dogorywam ze zmęczenia... 😞 Ale dzień i tak był fajny 🙂 Mała z okazji urodzinek mogła dziś posmakować odrobinę masła orzechowego 😁 A prezent przyjdzie w piątek - zamówiliśmy jej mebelki jakiś miesiąc temu i w piątek będzie dostawa 🙂 Już się cieszę, bo pokój Natalki w końcu będzie urządzony jak należy 🙂

Gofer, wielki cmokas dla Piotrusia!!! 😘 😘 😘 Ja dopiero teraz uświadomiłam sobie, że Twój szkrab jest miesiąc młodszy od mojej 🙂 Dlatego nie martw się, że Piotruś jeszcze wielu rzeczy nie umie. Miesiąc różnicy w tym wieku to jest przepaść. Zobaczysz za miesiąc jak wiele rzeczy będzie umiał 🙂
A ten torcik wyślij mi proszę tak żeby doszedł na niedzielę, na imprezkę urodzinową 😉 😜 Jest prześliczny 🙂
Anecia, moja narazie chodzi jak kaczka 😁 Szeroko nogi, ręce na boki i tak śmiga 😁 A zaczęła mi też biegać 😉 Pod koniec dnia próbowała dojść do mojej szafki nocnej, do której nie pozwalam jej podchodzić. Gdy zobaczyła, że ją gonię i krzyczę "nie wolno" to dostała takiego turbodoładowania, że złapałam ją jak już szufladę otwierała 🤪 Śmiesznie to wyglądało 😁

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Deira sto lat i najlepszego dla Natalki 😘 😘 😘 Nasz kolejny roczniak 😉
Gofer oczywiście moc buziaków dla Piotrusia 😘 😘 😘

Deira nie wiem czy ten miesiąc ma aż takie znaczenie. Igorek jest od Piotrusia miesiąc starszy a też nie za dużo potrafi. Jest z kolei w wieku Uli czy Natalki, a jest za nimi daleko w tyle. A zobacz na Olgę. Najmłodsza a ile umie 🙂 Tu chyba musi inna zasada niż wiek panować 😜

A my po szczepieniu. Igorek był prawie dzielny, prawie nie płakał i prawie cała przychodnia go słyszała 😉 Na szczęście jak do tej pory nic się nie dzieje, więc mam nadzieję, że tak zostanie 🙂
I u nas dziś znów święto - imieniny Igora 🤪

• Mamusie
Witam się 🙂

Boże, ale dzisiaj Natala dała nam w nocy popalić... 😮 Budziła się co pół godziny z płaczem. Nie wiem, o co chodzi. Katarku ma jeszcze trochę, ale kiedy miała gorszy to tak się nie budziła. Gorączki nie ma, zęby co prawda się wyrzynają, ale to chyba nie to. Nie mam pojęcia o co kaman... 🤢

Nacudja, nie, nie 🙂 Chyba trochę niejednoznacznie napisałam 😁 Mi nie chodzi o różnicę miesiąca między dwojgiem różnych dzieci, bo wiadomo, że dzieci rozwijają się indywidualnie. Bardziej chodziło mi o różnicę miesiąca jednego i tego samego dziecka w wieku około roku 🙂 Przez miesiąc dziecko może tak wiele się nauczyć, że będzie to zupełnie inne dziecko niż sprzed miesiąca 🙂
I dziękujemy za życzonka 😘

Idę poudawać, że pracuję 😉 Nie wiem jak ja wytrzymam do końca dnia 🤢

• Mamusie
Hej.
Dzisiaj w pracy odebrałam tel. ze żłobka, że Zuzia ma ponad 39stopni gorączki 😞
M się zwolnił z pracy i szybko po nią pojechał. Zajechali od razu do lekarza ale wszystko jest ok. Prawdopodobnie to od zębów...
Martwię się jak cholera bo cały czas Zuzia śpi u nas na rękach a jak nie śpi to leży u nas na rękach i patrzy przed siebie. Jest wykończona ale oprócz gorączki nie ma innych objawów poza brakiem jakiejkolwiek energii 😞 Teraz zjadła kaszkę, dostała czopka i leży w łóżeczku i patrzy na sufit 😞 A mi się ryczeć chce....

• Mamusie
Witam 🙂
ojej biedny Zuzik... 🤨 jesli od zębow, to na pewno szybko minie...a czy lekarka sprawdzala Zuzi uszka? bo teraz sezon na infekcje i zapalenie uszów jest...
Jak do tej pory to najgorsze przejscia byly u nas, jak Ula miala grupe żoładkową 😲 to dopiero sie dzialo, ciagle musialam ja trzymac w powietrzu bo wymiotowala na wszystko co popadnie, trzesla sie, zwijala, ryczala ze strachu chyba, a na dodatek nie chciala pic...tego nikomu nie zycze, ja ja trzymalam i plakalam i bylam bezradna...

• Mamusie
Hej 🙂
u nas sprawa wygląda następująco
Zuzia w nocy spała bardzo niespokojnie i co chwilkę się budziła więc spała z nami w łóżku (pierwszy raz). M wziął na dzisiaj urlop i siedzieli razem w domu. Zuzia cały dzień gorączkowała i tylko siedziała i nieprzytomnymi oczkami patrzyła przed siebie i niczym się nie bawiła tylko trzymała zabawki w rękach 😞 A jak nie siedziała to spała u M na klacie. I tak cały dzień od rana.... O 18 byliśmy na pogotowiu i okazało się, że to jakiś wirus, tylko rozwinąć się dopiero dzisiaj dlatego wczoraj poza gorączką pediatra nic nie widziała. A dziś gardło bardzo czerwone i biały nalot na migdałkach 😞 Jutro rano mamy zrobić jeszcze badanie moczu i jeśli wynik będzie ok to za kilka dni podobno będzie już ok a gdyby (odpukać w niemalowane) w moczu coś było to jutro po południu pilnie do lekarza raz jeszcze 😞
Teraz Zuzia już śpi blisko 2h po tym jak dostała czopki przeciwgorączkowe.
Gofer a jak u Piotrusia?? Coś wiadomo skąd ta opuchlizna na policzku była??
Nacudja sądzę, że u Was to raczej gorączka poszczepienna.

Teraz niestety zaczął się sezon na choroby. A będzie jeszcze gorzej bo ok 10.10 ma być blisko 20 stopni z po kilku dniach znów ma spaść temp. do kilku 😞 I znowu wszyscy zakichani będą chodzili 😞 😞 😞

• Mamusie
Nie cierpię jesieni!!!!
Wstrętne choróbska akurat dzieci się muszą czepiać????
Zakichany świat!
Ciągle żałuję, że moi praprzodkowie nie mieli na tyle odwagi i sprytu i nie ruszyli ze swymi pobratymcami na południe do Chorwacji. Tam choć trochę cieplej...

Biedna Zuzia 😞 Ucałuj ją mocno a my trzymamy kciuki, żeby ten paskudny wirus poszedł sobie!
awić
Piotruś na razie w miarę ok, tzn ma od 1,5 tyg katar i lekki kaszel ale nie byliśmy z tym w końcu u lekarza bo to się nie rozwija, temp nie ma i w ogóle trzyma się dzielnie.
Idą mu teraz 3 zęby na raz ale poza nocami jest ok. W nocy tylko czasem marudzi.
A czasem się w nocy nudzi 😠 😠 Dziś na przykład obudził się o 5 i w ryk. Igor go wziął do nas i od razu dziecko się uspokoiło. Ale postanowiło, że to najlepsza pora na zabawę a rodzice jacyś drętwi 😉
Opuchlizna nadal jest na policzku. Cholera wie od czego 😞 Od zębów raczej nie. W końcu lekarka w szpitalu powiedziała, że jak przez miesiąc nie przejdzie to mamy przyjść jeszcze raz a na razie się nie martwić. Więc staram się nie martwić 🙂

Nacudja, Karolka kupowałyście na 1 urodziny jakiś wyczesany tort? Bo ja chciałam ale u nas ceny jak zwykle kosmiczne. 250 zł za tort to chyba przesada, co?

Danusia, co tam u Ciebie? Jak mieszkanie nowe? Na jakim jesteście etapie?

• Mamusie
Piotrus jest CUDNY!! i nie przejmuj sie przerwami miedzy jedynkami.. U nas choc moj Olis ma spora, to czekam ..NAczytalam si ze u dzieci to calkiem normalne i ze to na plus bo nastepne zeby beda mialy wiecej miejsca..No cos w ten desen.. Takze czekam,jesli bedzie mial to bedzie,juz sie przyzwyczailam 🙂

Ania - duzo zdrowka dla Zuzika..

A my w Polsce no i czasu znowu brakuje a dzien minal nie wiem kiedy... Echh...

• Mamusie
witam 🙂

Gofer Ula tez ma przerwy miedzy jedynkami 🙂 tez ostatnio sie zaniepokoilam ze to wina wezidelka, ale chyba jednak nie...mleczaki rosna w wiekszych odstepach, zeby pozniej zeby stale mialy wiecej miejsca bo one juz beda wieksze i solidniejsze i beda wiecej zajmowaly 😉 tak wiec na razie nie ma co panikowac 😉
Co do tortu to Ula nie miala wypasionego, tylko moja przyjaciolka go zrobila, bo sie uparka, ze chce zrobic i koniec. Troche dekoracja sie posypala zanim dojechal na miejsce, ale za to byl przepyszny - czekoladowo-malinowy 🙂 a co do cen kupnych tortow to sa kosmiczne, po tym jak na chrzest dalismy za tort 240 zl, ktory byl na 15 osob, to stwierdzilam, ze to jest istne naciaganie! 🤔

Aniu ucaluj Zuzika ode mnie, niech wraca do zdrowia i oby nic w moczu nie bylo niepokojacego... 😘 😘 😘

• Mamusie
Witam się i zaraz spadam.
W pracy urwanie głowy, a w domu czeka mnie istne szaleństwo przed niedzielną imprezką.

Gofer, nie przejmuj się przerwami między zębami. Syn koleżanki z pracy ma każdy ząb odrębnie 🙂 Wielkie szpary między wszystkimi zębami, ale to się zmieni przy stałych zębach. Tak im powiedziałam dentystka. Moja też ma przerwę 🙂
A my torta zamówiliśmy u Sowy: http://www.cukierniasowa.pl/pl/produkty/items/46 Na masie śmietanowej, ten z konikiem. Smak truskawkowy, 12 porcji - 50 zł 🙂 I z napisem na tabliczce "1 urodziny Natalki" 🙂

Aniu, buziaczki dla Zuzika 😘 Oby jak najszybciej doszła do zdrowia.

• Mamusie
Gofer co do tortu ,to ja na fb znalazlam babeczke , ktora nam zrobi tort dla malego.. za tort do 12 osob bierze 100zl a do 20 osob 125zl wiec wzielam ten wiekszy, bo mamy kilku , ktorzy lubuja sie w slodkosciach 🙂 Ona wklejala akurat zdjecia tortow robionych przez siebie, wiec spytalam czy sprobowalaby zrobic cos dla nas , mam nadzieje ze wyjdzie taki jaki sobie wymyslilam 🙂

• Mamusie
Ania co z Zuzią? Lepiej?
Igorek też ma szpary między zębami, ale ja na razie nie panikuję. Sama miałam i mam nadal mało miejsca, to może chociaż on nie będzie miał tego problemu 🙂
A w ogóle to Młody zaczął raczkować 🤪 Myślałam, że już ominie ten etap, ale jednak nie. Śmigał dziś po dywanie u dziadka jak nie wiem. Zaczynam podejrzewać, że u nas tego nie robił, bo rozjeżdżały mu się nogi na śliskim parkiecie. Ciekawe czy tak samo będzie z chodzeniem... Może powinnam rozważyć zakup dywanu choć do jednego pokoju 🙂

• Mamusie
Boziu jaki Igorek jest slodziutki 😁
Mysle ze z ta szpara cos jest na rzeczy, mojej znajomej coreczka tez ma 🙂

Gofer my znalezlismy u nas ,przez znajoma , sznureczkiem.. inaczej tez bym musiala kombinowac.. Efekty jej pracy napewno pokaze..
Przygotowania do roczku wra..Powiedzcie te ktore juz szykowaly roczek, jakie potrawy robilyscie?

• Mamusie
Witam,
z Zuzią już jest dobrze 😁 Już wróciła do żywych 😉 Jest już sobą, gorączki od wczoraj nie ma tylko został katar... Jutro jeszcze zostaje w domu (z teściami) a od wtorku do żłobka o ile katar nie będzie większy.
Dziewczyny STRASZNIE drogie te torty u Was 😞 U mnie tam gdzie zawsze zamawiam to zwykłe (nie na roczek czy też komunię) kosztują od 45-60zł za kg czyli tort na ok 15 osób wychodzi ok 90-120zł bo trzeba liczyć te 2kg na 15 osób. A torty okolicznościowe są minimalnie droższe i za taki 2kg trzeba dać max. 160zł jak się dowiadywałam. To jeszcze nie jest źle w porównaniu z Waszymi cenami.
Ja będę prosiła koleżankę, żeby mi tort zrobiła bo robi cudne z mary marcepanowej w świetnych kształtach 🙂 Tylko nie wiem jak pracuje w przyszłym tygodniu bo jak będzie miała zmianę od 10-18 to raczej nie będę jej męczyła robotą tortu późnymi wieczorami lub rano bo też ma małe dziecko. Jeśli mi ta opcja odpadnie to zamówię w cukierni gdzie zawsze 😉 Od nich miałam tort na ślub, na chrzest (tu są przykładowe kształty) http://www.niedzbala.pl/produkty/k28-na-chrzest-oraz-roczek

Nacudja u Was różnica 9 miesięcy i dwaj chłopcy. Podobnie jak u mnie 😉 Mojego brata córka 8 miesięcy starsza i już zaczęły się fajnie razem bawić 😉

• Mamusie
A co do tortu jeszcze 🙂 Wczoraj byliśmy na chwilkę na urodzinach u mojej bratowej i chrześnicy i bratowa zrobiła bardzo fajny tort. Całkiem zwyczajny ale zrobiła 2 poziomowy i wyglądał ekstra 😁 Normalny okrągły biszkopt a na górze drugi mniejszy. Tort posmarowany bitą śmietaną i tylko posypany startą skórką z limonki i ten zielony kolor wyglądał super 🙂 Na to kilka koralików więc pracy nie za wiele a wyglądał naprawdę jak kupiony 🙂 No ale trzeba mieć talent do pieczenie żeby zrobić nawet taki "prosty" 😉

• Mamusie
Laski co ja dzis przezylam....jeszcze teraz mi sie slabo robi jak o tym pomysle... 😲 Ulka szla na raczkach i nagle, nie wiem dlaczego, wlanela twarza z calej sily o panele... 🤨 😮 byl wrzask, podnioslam ja a tu sie z buzi krew leje, normalnie slabo mi sie zrobilo...polecielismy z nia szybko do lazienki, obmylismy, nie chciala dac sobie w buzie zajrzec, na smoczku byla krew. cale szczescie ze bo miala bo tak to by mogla sobie jezyk uszkodzic...warge ma bardzo spuchnieta i nad gornymi zabkami zaczerwienienia, to stamtad krew leciala...normalnie glowa mnie boli 😞

• Mamusie
Karolka, chyba dobrze rozumiem co przeżyłaś 😞 Kilka dni temu Piotrek stał przy swoim krzesełku, poślizgnął się, najpierw przywalił zębami w podnóżek a potem głową w metalowe nogi. Wrzask i krew lecąca z buzi, masakra. Okazało się, że to tylko rozcięta warga ale strachu co niemiara 😞

Oglądałam te Wasze fotki ze starszymi dziećmi, niby tylko 8-9miesięcy różnicy a te dzieci już się wydają takie dorosłe 😉

Byliśmy dziś z Piotrusiem w teatrze (zboczenie zawodowe 😉 ) i była dziewczyna z chłopcem w bardzo podobnym wieku. Patrzę na nią i patrzę i nie mogę sobie przypomnieć skąd ja ją znam. Podchodzi Igor i szczepce mi na ucho: słuchaj, skąd ja mogę znać tą laskę? Strasznie długo to za mną chodziło. Sprawdziłam w necie... Oczywiście to nie żadna znajoma tylko aktorka - Agnieszka Grochowska (najnowsza Wałęsowa) 🙂
Jest meeeeega piękna 😮
Dobrze, że nie zagadałam jej: a skąd my się znamy? 😉 Bo by się zdziwiła! 😉

A kiedyś: idę sobie ulicą i patrzę, idzie znajomy z naprzeciwka. Uśmiecham się, kiwam głową, on mi patrzy prosto w oczy i mija nawet się nie uśmiechnąwszy. Pomyślałam: ale człowiek! Przecież nie mógł mnie nie zauważyć!!! Cham! 😉 Wróciłam do domu, włączam TVN a tam ten znajomy. I podpis: Hubert Urbański 😉
No w sumie nie dziwne, że nie powiedział mi dzień dobry. Bo w TV widać tylko w jedną stronę, on mnie raczej siedzącej przed ekranem nie widuje 😉 Taki to znajomy 🙂 Z telewizji go znam! 😉