Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej 🙂 u nas ok, tylko pogoda paskudna, wiec siedzimy w domu i sie kisimy...mnie i M pobolewa gardlo, ale mam nadzieje, ze to nic powaznego i ze nie zarazimy Uli. Ona poki co wydaje sie byc zdrowa 🙂 w czw ma to ciagle odkladane szczepienie, wiec postanowilam, ze do tego czasu nie idzie do zlobka. Jutro moi rodzice do nas przyjezdzaja i beda z nia siedziec do srody, w czw M ma wolne i idzie z nia na to szczepienie, tylko w pt pojdzie do zlobka. Od dzis zaczelam dawac jej tran, wciaga, ze az milo 😉 oby to cos dało 😉

co do nawilzacza, to na razie sie wstrzymamy, nie chce kupic jakiegos glosnego, ami wlasnie takiego mglistego 😉. na razie Uli pomagaja mokre tetry na kaloryferze 😉a moze ten katar byl od alergii? drugi dzien dostaje zyrtec i jakby bylo lepiej, po katarze ani sladu, tylko jakies suche pojedyncze kozy 😉

• Mamusie
Cześć Mamusie 🙂
My od dwóch tygodni walczymy z katarem i jestem coraz bardziej zaniepokojona. Niby nie leci, a cały czas słychać, że nos zatkany. Boję się dać mu olbas, więc co noc rozkładamy czosnek 🤢 Myślałam, że mamy suche powietrze, więc kupiliśmy nawilżacz (akurat widzę temat na czasie - my mamy taki http://www.castorama.pl/nawilzacz-powietrza-cf2720-4-5-l.html ale na razie poprawy nie ma. Na dodatek męczą go zęby, więc budzi się na zmianę z powodu zębów i przyduszania 😞 A ja już nie mam siły 😞
Mamy jakiś syrop na wysypkę, bo niby stwierdzili, że to alergiczne, to może mu podam i katar minie. Może to jakoś połączone...
Gofer na razie się nie stresuj. Ta choroba ma to do siebie, że poziom tych neutrofili może skakać i wystarczy byle katar, żeby spadły. My mamy wizytę w piątek u hematologa i zobaczymy co wyjdzie. Podejrzewam, że też pogorszenie wyników, bo cały czas jakaś infekcja go męczy. A co do biopsji szpiku, to i nad nami taka ewentualność wisi, ale na razie nie przyjmuje tego w ogóle do wiadomości 😞 Wysłałam Ci priva.

• Mamusie
Witam sie, dotarlam do domu bo w ten weekend mialam zjazd na uczelni w Sosnowcu, zostaje na noc w hotelu bo nie chce mi sie tak daleko po nocy jezdzic i na osma jechac z powrotem, jednak swoje lozko to jest to 🙂
Dzieki Dziewczyny za rade o nawilzaczach, trzeba bedzie sie na cos zdecydowac.
Karolka- jaki dajesz tran Uli? sa jakies specjalne dla takich Maluchow? w jakiej on jest postaci?
Deira- co to za szczepionka byla?

• Mamusie
Witam 🙂
my w pracy, a Ula z dziadkami 😁 oby nie dała im popalić, bo już wiecej nie przyjadą hehe 😉 😜

Danusia taki tran zamowilam, jest on dla dzieci od 6. miesiąca: http://www.doz.pl/apteka/p3716-Tran_islandzki_plyn_o_smaku_owocowym_240_ml

ale jest jeszcze taki: http://www.doz.pl/apteka/p62956-Mollers_Baby_Tran_Norweski_aromat_cytrynowy_250_ml

Ja kupilam na razie taki ceramiczny nawilżacz powietrza, co sie wiesza na grzejnik i mala w ogole nie kicha, nie smarka, przesypia cala noc 🙂

• Mamusie
Karolka- dzieki 🙂 a dajesz dodatkowo wit d? bo w tranie jest jej sporo a wit d jest rozpuszczalna w tluszczach wiec nadmiar sie magazynuje i moze byc szkodliwy z tego co kojarze z biologii chyba?
Nacudia- my nie korzystamy bo Olga ani na sekunde nie potrafi polezec spokojnie zreszta chyba by sie nie zmiescila juz nawet, takze zmieniajac pieluche gonie ja po lozku, ucieka z gola pupa z predkoscia swiatla 😮 nie wiem jak by to bylo gdyby ktos nie wymyslil pampersow.

• Mamusie
Deira, dzięki za życzenia 🙂

Nacudja, dzięki za mejla. Daj znać jak będziecie po wizycie.
My z przewijaka też nie korzystamy bo Piotrek nie mieści się już od dawna (ma 82 cm i 11,5 kg) i na dodatek dostaje jakiegoś przypływu energii podczas przewijania i też nam ucieka 😉

• Mamusie
witajcie Kochane 🙂

Ula zaczęła mi lunatykować 😮 w nocy wstaje z zamknietymi oczami, albo wedruje w lozeczku az w koncu sie gdzies trzasnie i jest ryk 😮 dzis musialam ja odkladac w nocy ze 3 razy, bo sie gramolila, wczoraj o 6 rano wtajac zajrzalam do lozeczka a ta spala na siedząco 😁

• Mamusie
Nacudja, co z tym hematologiem? Byliście? Jak wyniki Igorka???? daj znać koniecznie!

Danusia, jak tam szykowanie mieszkania? na jakim jesteście etapie? kiedy się przeprowadzacie realnie? tak, jak planowaliście?
I daj jutro znać jak już będzie po imprezce 🙂

Karolka, nawilżacz wygląda bardzo sensownie. Daj znać jak się sprawdza 🙂

A w ogóle to jakieś tu straszne pustki. Co się dzieje z Anią? Ajablonka już tu pewnie nie bywa 😞. Czyżbyśmy zostały w piątkę???