Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no i widzicie kobietki.... 🙂
jednak coś dała, możliwe że tylko chwilowo ale zawsze to coś, moja rozmowa z Panią na poczcie, w sprawie tych przesyłek i awiz, bo co dziwne, właśnie przed chwilą TEN listonosz przyniósł mi DUŻA paczkę pod drzwi (książki w niej były i cos tam), a nawet przyciął głupa i sprawdzał czy ciężka jak mnie zobaczył, czy czasem dam radę unieść.... 🤪 czyli jednak się da.

a to do pościeli to zadzwoniłam i dzięki Bogu, bo juz czekała spakowana na kuriera, ale nie ten wzór 😮 🤪 boszszsz normalnie... coś Ci ludzie ostatnio chyba przez pogodę jacyć zakręceni... niby obiecał mi gościu że wycofa i najwyżej jutro wyślę z dobrym wzorem, i w ogole zdziwiony że nie dostałam wiadomości że zlecenie przyjęto do realizacji ani żadnej odp na moje pytania....

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
olusiiaa napisał(a):
Znajoma ostatnio opowiadala jak z mezem zakupili hustawke ogrodowa przez internet,przyszlo awizo,poszli na poczte a tu taka mala paczka na pol stolu.W domu atwieraja a tu buda dla psa:P
Tylko zapomnieli dolaczyc instrukcje jak ja przerobic na hustawke ogrodowa:P

🤪 🤪 🤪
masakra hehe 🤪
tylko im pewnie do śmiechu nie było..... sama bym się wkurzyła...

• Mamusia
czesc kochane 🙂)ja dzis bylam zrobic z sie troszke na bostwo 😉)heheh,brewki i pazurki sa juz odswietne ,popoludniu ide na wstepna wizyte do kuzynki fryzjerki,a jutro juz konkretnie sie uczesac 🙂)och troszke mam stresik niby nic ,a jednak slub to slub jaki by nie byl czy cywilny czy koscielny 😉)
monica dzieki za zaproszenie na naszej klasie 🙂)mam nadzieje ze dobrze cie rozpoznalam ,buziaki kobitki 🙂

• Mamusia
Kama ja tak mam jakiś juz czas, najgorzej w nocy jak się położe albo jak gdzieś idę... raz mocniej ciągnie i boli raz mniej, ale lekarz specjalnie mnie badał i niby powiedział że ciąża to na tyle duże obciążenie dla organizmu kobiety, że jednak dostajemy w dupę... i nie odpowiedział mi przez co to konkretnie, no ale jak nic się nie dzieje mi tam, to chyba tak musi być już po prostu.

• Mamusia
Hej kobitki 🙂
Ja przez ostatnie dni rzadko wstaję w nocy na siusiu, czasami raz, najwyżej 2 razy 🙂 Ale co tu się dziwić, mało pije, bo jakoś mi sie nie chce (nie ma upałów to mnie tak nie suszy 😉)
Dzisiaj troche poogarniałam dzieciowe rzeczy na swoje miejsce, wystarczy tylko zacząć ich używać 🙂
Edyta sny to masz rzeczywiście niesamowite, a ten latawiec to skąd sie wziął to nie wiadomo hihi
Mnie sie dzisiaj śniło że urodziłam Franka, poród trwał godzinę, był lekki i "przyjemny", a maly był tak piękny i słodziutki, że nie mogłam oderwać od niego wzroku 🙂
Dobrze Michalindzior że wesele się udało i nie martw sie że nie ma was na fotkach rodzinnych, bo wracając do naszej wczorajszej rozmowy na ten temat to czasem i lepiej, bo chociaz nie wytną jak się stoi z brzega 😉 🙂 🙂

• Mamusia
Kama, jutro wielki dzień!! 🤪 ale super!!! Jakiś stresik się wkrada powoli?
Lusiu, oby to był sen proroczy z tym porodem. I wszystkim nam życzę takiego porodu 😆

Ja właśnie wróciłam od fryzjera,fryzurka odświeżona to mogę rodzić 😉 Tyle mam tych skurczybyków po odstawieniu tego fenoterolu że może coś z tego będzie 😉 Ciekawe czy załapię się jeszcze na jutrzejszą wizytę do lekarza...
Jeśli chodzi o odczuwanie gorąca to ja też tak mam. Ludzie chodzą w jakichś dziwnych grubych bluzach a ja w koszulce z rękawkiem 3/4. Widać to taki urok ciąży 🙂

• Mamusia
cześć dziewczyny - obiecałam więc piszę 🙂
bóle które łapały mnie w ubiegłym tygodniu, były typowymi skurczami przedporodowymi. szyjka zaczęła mi się skracać i robić rozwarcie - poprostu mały chciał do mamy...
dzisiaj wróciłam ze szpitala, wstrzymali skurcze, ale czuje w kościach że terminu nie dotrzymam 🤢
lekarze w szpitalu stwierdzili że jest na tyle duży że może bez obaw się rodzić (ok 2800-3100g), a skoro tak bardzo mu się spieszy to chyba ma jakiś powód... 😮
już teraz wiem że niektórych bóli nie warto ignorować, lepiej gdy zobaczy lekarz

• Mamusia
Mnie też jest wiecznie gorąco, nawet Robert się wścieka na mnie, że jemu jest zimno, a ja wietrzę chałupę 🙂
Dziewczyny, mam wrażenie że czegoś mi brakuje do pielęgnacji dzidka - nie mam jeszcze tego spirytusu i gazików oraz soli fizjologicznej - ale ponoc może byc rumianek, ale jeszcze chyba czegoś mi brakuje i nie wiem czego 🤢

Aga całe szczęście że mały jeszcze w brzuszku, ale swoją droga to duży jak na "swój wiek" 🙂 🙂 Ale co zrobić, jak mały zechce to czasami nawet i lekarze nie będą w stanie go powstrzymać, więc musisz się nastawić, że to może byc całkiem blisko...

• Mamusia
po tej wizycie w szpitalu gdzie leżałam z super dziewczynami (w większości "przeterminowanymi") zdałam sobie sprawę że gorsze od wczesnego porodu jest oczekiwanie na niego w nieskończoność i te kolejne kroplówki i żele na wywołanie, które i tak w niczym nie pomagają. a tam gdzie ja chcę rodzić cc jest ostatecznością (gdy istnieje zagrożenie życia matki lub dziecka)
a takiego dużego dziecka chyba nie chciałabym rodzić pierwszy raz - bo mogłabym już wcale nie chcieć rodzić... 🤢

• Mamusia
Ann, ja nie chcę pierwsza 😲 która się zgłasza na ochotnika przede mną? 😉
Aga, to dobrze że poszłaś do lekarza sprawdzić te bóle. Może maluszek teraz posiedzi jeszcze troszkę w brzuszku. Ale rzeczywiście jest spory 🙂 U mnie w połowie ciąży synek był większy niż mówią normy o jakieś 2 tygodnie. Myślałam że się jakiś duży urodzi, ale teraz przystopował troszkę i mieści się idealnie w normach. Myślę że urodzi się 3kg, ponad 3 (zależy czy donoszę do terminu). Ja również chciałabym urodzić SN.

• Mamusia
Jak moja mama mnie urodziła to ważyłam 3300 a po wyschnięciu 3000, więc nie wiem czemu teraz jestem taka duża 😉 Za to Robert mój ważył 3800. Mam nadzieję że Franek nie będzie za duży, niech będzie taki standrdowy 🙂

Niech będzie, ja się zgłaszam na ochotnika z porodem 🙂 Może zaczniemy obstawiac która pierwsza 😉

• Mamusia
ja się jako pierwsza nie piszę, zaczekam na Was chociaż mój mąż bardzo by się ucieszył gdybym urodziła 3 lipca - czyli 20 dni przed terminem... szalony 🙂
to tej która będzie pierwsza życzę lekkiego i szybkiego porodu 😆
zmykam gotowac obiad 🙂
papa