Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
He,he! Michalindziorek nasz to może jakaś "wiedźma"! 🙃 😁 🙃 😁

MONICA- dzwoniłaś do pracy? Ja już składałam pismo o dodatkowy macierzyński, a mi kończy się 26 listopada, czyli Tobie 20 chyba.A pismo trzeba złożyć najpóźniej tydzień przd końcem czyli już zbliża się czas.

• Mamusia
Irka83 napisał(a):
Lusiu,a Franio ma jeszcze katarek,bo mi pediatra zapisala zyrtec w kropelkach i krople cromohexal sa rewelacyjne,fakt,ze oba te leki sa przeciw alergiczne,ale powiedz mi ze ,to ze je przepisala to nieznaczy,ze ma alergie,poprostu zmniejszy mu sie od tego sluz i wydzielina w nosku.... Ale te krople sa chyba tylko na recepte,musialabys sprawdzic i calkiem znosna cena 19 zl za dwie buteleczki

Na my też mamy zyrtec w kroplach i od wczoraj znów go podaję Franiowi z nadzieją że w końcu zniknie ten katarek. Dostaliśmy tez Dicortineff, ale to pomyłka jakaś...a ten Cromohexal to z tego co wyczytałam w necie to jest bez recepty.
A jak go dawkujesz Kacprowi???

• Mamusia
O qurde.Michalindzior,ale jakk Tobie sie snilo, ze w ciazy jestem i mi sie snilo juz 3 razy to ja jutro kupie test.Niby te tabletki biore ale czasem mam godzine poslizgu to lepiej sprawdzic. ehh az sie boje:P
A za miesiac chyba jade do ginka i sie zdecydujemy na spiralke. Bo jak spirala kosztuje jakies 200euro na 5 lat a tabletki 35 na 3 miesiace to sie bardziej spirale oplaca i nie trzeba pilnowac,a tabletki to biore raz tak raz tak:/

• Mamusia
to ja muszę przyznać że mam rodziców na medal zresztą teściową też chociaż lubią od czasu do czasu się w czymś tam wtrącić ale to chyba każdy rodzic tak ma i wiem że to wynika bardziej z ich troski o nas o wnuczkę 😉 niż żeby nam zaszkodzić... tak jak mówiłam mieszkamy z moimi rodzicami ale mamy oddzielną i kuchnie i łazienkę i możliwość na oddzielne wejście o ile najpierw lepiej wyremontujemy ganek ze schodami, ale póki co nasze oszczędności bardziej przeznaczamy na studia czy jak teraz w moim przypadku prawko.

• Mamusia
to ja muszę przyznać że mam rodziców na medal zresztą teściową też chociaż lubią od czasu do czasu się w czymś tam wtrącić ale to chyba każdy rodzic tak ma i wiem że to wynika bardziej z ich troski o nas o wnuczkę 😉 niż żeby nam zaszkodzić... tak jak mówiłam mieszkamy z moimi rodzicami ale mamy oddzielną i kuchnie i łazienkę i możliwość na oddzielne wejście o ile najpierw lepiej wyremontujemy ganek ze schodami, ale póki co nasze oszczędności bardziej przeznaczamy na studia czy jak teraz w moim przypadku prawko.

• Mamusia
Na opiekę z ich strony tak jak i starszych sióstr zawsze mogłam liczyć wręcz powiem przeciwnie miewam nie raz wyrzuty sumienia że może za bardzo ich nadwyrężam ale oni sami mi często oferują pomoc a ja staram się na swój sposób im w czymś pomóc. Na szczęście póki co nie jestem zmuszona iść do pracy i mogę cieszyć się dłuższym czasem spędzanym z córeczką - ale znów brakuje mi częstszego wychodzenia z domu tak do ludzi bo ostatnio się zasiedziałam i stąd też mój pomysł by teraz zacząć robić prawko tym bardziej że mam z kim zostawić niunie. Podziwiam was dziewczyny i muszę przyznać że jesteście bardzo dzielne, tyle trudu was spotyka na drodze a mimo wszystko uważam że i tak świetnie sobie radzicie.

• Mamusia
zmieniając temat to my dzisiaj jesteśmy też po wizycie u ortopedy bo wcześniej mała też miała delikatny przykurcz lewej nóżki ale już jest dobrze i jestem oto spokojniejsza obyło się tylko na szerszym rozstawianiu nóg małej przy noszeniu na rękach. Dziś kupiłam gazetkę M jak mama z fajnym dodatkiem są też tam fajne porady aporpo kataru i o początkach rozszerzania diety u dzieci. 🙂

• Mamusia
EVA super ze masz takie kontakty z rodzicami i teściami. Moi rodzice tez chcą dobrze, tylko nie zawsze ich dobrze dla mnie oznacza to samo i czasami zupełnie nie pomyślą co by mogli zrobić a co nie.teście tez spoko, a szczególnie teściowa. No ale długi temat. Wysłałam ci zaproszenie na nk...bo jeszcze mnie nie masz w znajomych:P
my jutro z małą na kolejne szczepienie, a potem do pracy na wyliczenie tych dni urlopu. miłej nocki moje ulubione mamusie 🙂 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
My juz na nogach, dzisiaj podudka po 8, ale może dlatego ze mały zasnał o 22. Mocowaliśmy się z ni żeby poszedł spać, a on niby już zasypiał, ale zawsze coś mu się nie podobało. W końcu bierzemy go na ręce, a tu smrodek i kupa....więc przyczyna znana 🙂 Tylko że to nie jego pora na kupe, więc nie przyszło nam na myśl ze może byc bomba 😁

Od jakis 2 dni Franek bardzo wysoko zaczyna podnosić nóżki, myślę że to początek jest prób sięgania do nich rączką 🙂

Ja tez musze isc do swojej pracy i załatwić ten urlop, aż mi się nie chce....przy okazji zabiorę swoje rzeczy i bay bay 🤢

• Mamusia
Cześć dziewczyny! U nas standardowo malutka po 19ej już śpi i od 7ej zaczyna się chichrać. Już tak ją (niestety) nauczyłam,że po ostatnim nocnym karmieniu ląduje u nas w łóżku 😮 No a od wczoraj boli mnie gardło,więc to nie jest dobre,że malutka tak się mocno przytula do mnie.

MONICA- Gabi ma cudne oczka! Brązowe,prawda? Moja Hania ma już jasne niebieskie. Poza tym robią się jej blond pasemka 😮

EVA- dobrze,że robisz prawko. Ja się cieszę,że w ciąży zrobiłam bo teraz nie miałabym z kim dzieci zostawić by wyrwać się z domu. A prawko naprawdę się przydaje.

• Mamusia
hej kochane...
my zaraz zbieramy sie do ortopedy i pediatry zeby osłuchał Seweryna...
mam zajechać do rodziców 🤨 az się boję....
dwoniłam ale nikt nie odbiera.

A co do oczek to Sewek długo miał geanatowe, potem zjasniały praktycznie do jasno zielonych (mąż dziwnie na mnie patrzył 😉 bo jak zaszłam w ciąże a nie wiedziałam jeszcze, była u mnie znajoma z kolegą... potem wyszło ze jestem w ciąży, a mój wspaniały brat z tym kolegą pracuje i sie nie lubieli bardzo... wiec przy wszystkich powiedział w pracy: jak to się stało że byłeś u mojej siostry na kawie i spóźnia jej się okres.... za co o mało zycia nie stracił z moich rąk... no i M. mi dogadywał ciagle o tym ale tak w żartach, a tu te slepka sewkowe hehe co my czarne mamy... ) ale teraz robia mu się brązowe... może będzie miał jakieś takie piwno zielone... bo nie ma takich ciemnych jak my.

• Mamusia
Hej dziewczynki,
u nas nocka taka sobie...Tymek miał chyba problemy z gazami bo budził się między karmieniami i prężył. A rano jak go zobaczyłam to złapałam się za głowę, tak się podrapał przy tym! Nawet jak ma króciutkie paznokcie to one są takie ostre że szok. Jak mnie złapie i uszczypnie to boli a takiego szkraba to już w ogóle musi boleć bo on ma delikatniejszą skórkę 🤢
Ja mam prawko, zrobiłam w czasie studiów, ale nie jeżdżę autem. Jeździłam jakiś czas temu, a teraz mam schiza że do wypadku tak mało trzeba (chwila nieuwagi) i się boję 😞 Wiem że to duże ułatwienie jak ma się dzidziusia więc może kiedyś się przełamię 🥴

• Mamusia
mnie tez moj mezus namawia na prawko tylko teraz to brak kasy,a poza tym nie czuje tego i nie wiem czy dala bym rade choc napewno to duze udogodnienie bo nie musiala bym sie prosic
moje szczescie wlasnie usnelo ale juz marudzil bidulek jak wstanie to go nakarmie i chybe bedziemy zbierac sie na dwor bo pogoda lepsza wczoraj bylismy tyle co z samochodu do sklepu i do domu bo tak padalo 😞

• Mamusia
Michalindziorku, podejrzana sprawa hihi 😉 Franek miał ciemnogranatowe oczka, a teraz robia mu się zielone, a oboje takie mamy 🙂

Ellie, biedny Tymek, musiało go bardzo męczyć skoro się podrapał....

Dzwonił przed chwil mój tata, i przywiezie nam dziasiaj psa, bo suczka rodziców ma cieczkę i szaleństwo jest w domu 🙂 A my szykujemy sie na spacerek bo nie pada 🙂