Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no własnei Irciu wierze, ze moze byc wam ciezko z jednej wyplaty u nas to po prostu nie realne a jak mnie moja mama wkur...... bo jakis miesiac temu powiedzialam,ze wracam do pracy zreszta nigdy tego nie kryłam na co ona takie male dziecko ? złobek ? obca kobieta ? wiec jej szybko odpyskowalam,ze jak chce to moze sie zaopiekowac nim ,ze dla mnie to tez nie jest przyjemne albo nam dokladac do życia no najlepiej jest krytykowac innych . . . nie pomóc tylko krytykowac . . . dla wlasnej przyjemnosci jakis ambicji nei wracam do pracy tylko niestety z powodu pieniedzy 🥴 🥴
to juz do tego tematu nie wraca

ehhh Wojtus sie obudził . . . wiec zaraz musze znikac

a mam jeszcze jedno pytanie powiedzcie mi wybieracie sie na groby w wszystkich swietych ?? Ja nie mam z kim Wojtusia zostawic slyszlalam,ze nei powinno sie z niemowlakami chodzic po cmentarzu wiec w tym roku sobie odpuszcze . . . . i tez nei wiem czy nei bede znow czarna owca w rodzinie 🥴 🥴

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
my nie idziemy z kacprem bo jest chory a i tak pewnie bym z nim nie poszla bo jest za malutki i tluc sie tym wozkiem po cmentarzu!!!a tak ja pojde rano sama do dziadkow a mezus poj po poludniu na grob ojca,a i tak go niemama z kim zostawic bo z matka od 3 tyg nie gadam i o nic sie jej nie bede prosic!!!
A co do tego przesadu ze sie nie chodzi z mala dzidzia to pierwszy raz slysze,ale to pewnie glupie gadanie!!!

• Mamusia
EHHHH z tymi noskami u naszych brzdacow 😞

kurcze Ja jeszce swojego Wojtusia nie szczepiłam chyba jako jedyny z lipcowcyh dzieci nie byl jeszcze szczepiony 😞
mialam dzis iść ale balam sie,ze przez ten dluugi weekend w razie czego nie bede wiedziala jak mu pomóc . . .. i znow przeciagnie sie do srody poza tym charczy w nosku to lekarka stwierdzila ze to od suchego powietrza i przreplukiac mu sola fizjologiczna badz morska i nawilżac i teraz uwaga . .. .. . . parafiną 😞 po prostu nei wiem czy nie zmienic przychodni bo wciaz mi kaza go smarowac parafina a teraz jeszcze w nosie nawilzac parafina ehh nei wiem co to za dziwne sposoby 🥴 🥴

• Mamusia
Olusiiaa zajebiaszcze to zdjecia 😁

Justi ja tez nie szczepiłam jeszcze Franka ☺️ Po szpitalu kazali odczekac 2 tygodnie, później kaszel miał, to znowu katarek i tak wkółko...chyba bezpieczniej jest nie szczepic jak zaszczepic podczas kataru...
Cały czas szukam laryngologa i nie moge znaleźć żeby sprawdzić czemu cały czas mały ma ten katar - raz mniejszy raz większy...

• Mamusia
Akurat luknęłam sobie na Wasz wątek i może coś doradzę...

Irka, mój mąż ma konto na youtoube i jak klikałam na jego profilu Prześlij film to pokazywał się jego login i trzeba było wpisać jego hasło i wysłać na maila. Przypuszczam, że jak na nowo aktywuje się konto to będzie możliwość dodawania filmików. Ja jednak zrobiłam inaczej i założyłam sobie konto na siebie i odrazu bez problemu wrzuciłam filmik 🙂 Powodzenia

• Mamusia
Ja dzisiaj wybieram się do rossmanna po drugą paczuszkę Hippa za 1gr i kupić trochę słoiczków 😉 Nie mam tego sklepu w pobliżu więc w ogóle tam nie zaglądam, a szkoda bo te dzieciaczkowe rzeczy są tam często tańsze. No ale na szczęście mam Was kochane a Wy zawsze na bieżąco 😉

Kacperek pełen energii 🤪 niesamowite że dzieci w podobnym wieku mają praktycznie identyczne zachowanie i ruchy 😉

Wracając do tematu powrotu do pracy...ja też niestety nie mam z kim Tymonka zostawić. Mam wyliczony powrót do pracy w marcu i chyba zostanę do sierpnia z małym bo od wrześnie chcemy posłać małego do żłobka państwowego. Bez sensu kombinować kogoś na kilka m-cy, poza tym to duży koszt. A tak jak kiedyś pisałam, zastanawiam się nad wzięciem drugiego dzieciaczka na wychowawczym.

• Mamusia
hej dziewczyny, Gabisia spi juz 2.20 min 🤪 byłyśmy na spacerku i w domu tez kimanko hehe,. nawet obiadek ugotować zdążyłam.
OLUSIU słodziak z tej twojej panny 🙂
JUSTI mnie tez boli podczas stosunku i ja tak jak kama miałam CC. nadal nie mam zbytniej ochoty na seks. czytałam dzisiaj ze poziom estrogenów mocno spadł i dlatego możemy odczuwać niechęć do seksu oraz mieć problemy z nawilżeniem pochwy. Aby stosunki nie sprawiały bólu sięgnąć po lubrykanty. w ciągu następnych miesięcy poziom hormonów będzie się stabilizować. jednak do formy wróci sie dopiero, gdy zakończymy karmić piersią.

Ircia ale Kacperek sie bawi fajnie i nawet widze ze ma taka sama grzechotkę co Gabi 😉 Fajnie tak na filmie zobaczyć bobaski, to nie to samo co foto. dzięki ircia za filmik!

• Mamusia
hmm Ellie powrot do pracy wypada ci w marcu ?? Ja nie wiem dziewczyny jak Wy to liczycie urodzilam pozniej swojego bąbla wliczam do tego 26 dni zaleglego urlopu i pozostaje mi wrocic do pracy na poczatku lutego 😞 i zgodnie z tym kalkulatotrem tez mi tak wychodzi

http://www.bebilon.com.pl/Mama-wraca-do-pracy/Kalkulator-powrotu-do-pracy

Ircia
Kacperek superaśny . . . . u nas jeszcze nie ma takeigo entuzjazmu cio do trzymania , łapania zabawek na bujaczku . . . . .
jedynie co to uwielbia ta grzechotke z biedronki z taka kulka z kubusiem oj nei wypuszcza jej z reki , a gdy tylko upusci strasznie sie wkurza i domaga by mu ja podac heheh slodkie to 🙂 ale troszke Kacperek jest starszy wiec sie nie martwie 😉

🤢 🤢 🤢 Monika ehhh no tak niestety na suchość to bedziemy jeszcze troszke narzekaly tak jak piszesz czy to po porodzie naturalnym czy cesarce 😞
a jak tam twoja rana juz calkowicie zagojona ?? troszke z nia tez mialas przebojów .. . .
no prosze Gabrysia to kolejny spioch
heheh cos te dzieci z Łodzi lepiej śpia Franiu, Gabrysia 🙂 powietrze im służy czy co 😜

Ja mam chwilke dla siebie bo wygonilam meza na spacer poplACE rachunki i cos ogarne w domku troszke