Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Edytko ja tez slyszalam o takim sposobie,i jest bardzo popularny i skuteczny,moim zdaniem lepsze to niz tabsy,bo one sa okropne i strasznie sie po nich mozna czuc 😞
Ja tez dzis zamowilam na allegro 2 bluzki(pierwszy raz jakies ciuchy dla mnie,tak w ciemno jeszcze nie zamawialam bez przymirki 😞)i jakies glupie swoje formularze powymyslali i trzeba bylo czekac 30 min,,,, no jak juz odczekalam i wypelnilam,to zamowilam druga bluzke tez u nich i oni mi pisza ze to sie wszystko w jednym formularzu wypelnia,a tak pewnie bede musiala zaplacic za 2 przesylki,jutro tam zadz ciekawe co powiedza!!!
Pochwale sie jakie mi mezus zafundowal bluzeczki hehe.... 🙂
http://allegro.pl/kesi-2010-2011-hit-tunika-z-ozdoba-i1297434769.html tu wybralam ciemny roz
http://allegro.pl/kesi-2010-2011-super-tunika-z-rozami-przy-dekolcie-i1288542841.html a tu ciemny szry
no i pochwalilam sie 🙂 ☺️ 😜

• Mamusia
Irciu ja tam nigdy nie czekam zadnych 30min i zawsze jest oki a dziś mi wcale maile ichnie nie przychodzą.. jak się zadaje pyt sprzedajacemu to zawsze przychodzi na maila to samo, a dziś nic...
bluzeczki piekne, szkoda że predzej nie pokazałaś, bo szukałam bluzki, butów, czegokolwiek, byle fajnego,ale nic nie znalazłam aż się wkurzyłam i książkę zamówiłam (ostatni grosz bym na książke wydała,chociaż klnę w duchu że tyle kasy po to żeby w jeen dzień ja pochłonąć) i mętoski peniski zeby poczestować koleżanki w szkole, nie mogłam się powstrzymać, musze zobaczyć ich miny kiedy sie poczęstują cukiereczkiem 🤪
http://allegro.pl/mietowki-peniski-odswiezajace-oddech-i1292998602.html

• Mamusia
Hej dzisaj ja pierwsz hehe... 🙂
Moje dziecko jeszcze spiocha wstalo o 8,popilo i kimnelo,a ja juz spac niemoge 🙂
Michalindzior ty to jestes szalona hehe,,, niezle te cukiereczki,i babeczki napewno beda w szoku,jak zobacza ich ksztalt 😉
A co do tych aukcji to ja sie tez pierwszy raz spotkalam z jakims polgodzinnym czekaniem,i jakies glupie formularze dla nich wypelniac,ale pewnie oni tak maja tylko....Musze tam pozniej zadz!!!A teraz uciekam wyrko przebrac poki moj kicius spi 🙂

• Mamusia
hej....
móje małe pisklątko jeszcze dosypia w maminym wyrze...
a tu nikogo nima 😉
idziemy do lekarza po niedzieli, bo ten katar Sewkowy mnie wykończy, a i kaszle jakoś brzydko... nie gorączkuje, więc mam nadzieje że nic sięnie stanie do poniedziałku czy wtorku-nie pamietam jak przyjmuje. w każdym bądź razie dziś, ani w weekend nie ma żadnego, zostaje tylko pogotowie, a tam mnie z takiego powodu nie przyjmą...

• Mamusia
Ircia hej hehe 🙂
te formularze to sąchyba dot wysyłki i nie u wszystkich trzeba je wypełniać,przeważnie wypełnia ten kto chce. ja tam wole wypełnić, nie muszę sobie liczyć kosztów wysyłki tylko samo mi podaje hehe 😉
a czytała któraś z was (wiem że ciężko znaleźć chwile) "pocałunek o północy"?

• Mamusia
MICHALINDZIOR- jesteś the best!Żałuję,że wcześniej nie pokazałaś tych "cukiereczków" 😉 bo dzisiaj znowu jadę na babski wieczór i byłyby fajną "przekąską"! He,he.

EDYTKA- dziwny sp[osób na zatrzymanie laktacji, ale coś w tym jest, bo położna laktacyjna w szpitalu kazała jednej dziewczynie, która nie chciała karmić, nosić biustonosz,bo bez niego będzie napływać więcej mleka.

ELLIE- może Twój mąż upatrzył fotelik cybex z isofixem? Mam taki dla starszego synka. Bardzo go polecam. Ma bardzo dobre oceny w testach i bardzo niską cenę jak na taki typ fotelika!

• Mamusia
dzien dobry kochane 🙂u nas dzis super nocka i rano wiktor spal az do 8 🙂)to cud bo od przestawienia zegarow moje dzieco grasowalo juz od przed 5 😉wczoraj to juz wogole dal czadu bo spal przez caly dzien 2x po 30 min nawet na dworze ,a to pierwszy raz takie cuda bo zawsze spi nawet 3 h

• Mamusia
hehe 😁
ja mam takie znajome w klasie grubo po 40, kilka po 30 i ja gówniara 😉 bo w sumie administracja, a jeszcze perwszy rok ta szkoła działa.... 😉 no i ciekawa jestem ich reakcji jak nie wiem 😁

moje dziecko wczoraj spało duzo, w nocy tez spało, teraz dalej spi....
chyba znim źle hehehe 🤪

Amelia kurcze też bym wyskoczyła na taki wieczór...
ta szkoła mnie przy zyciu trzyma normalnie....
w sumie planujemy się spotkać, może na cos mocniejszego, ale to gdzieś może na kolejny weekend... o ile dobrze pójdzie.
no i obiecałam sobie, ze jak pójdzie dobrze z tym chorym mieszkaniem, to choć jestem przeciwna pijactwu, uchleje się donieprztomności... bo moje aktualne mnie wykończy i psychicznie i fizycznie.

• Mamusia
Hej 🙂 A Stasiek z kolei wraca do czasów noworodkowych - z tą różnicą że jako noworodek nie wstawał o 5:40 a teraz wstaje 😞 Dziś w nocy pobudki co 2-3 godziny, przy czym całą noc dziecko pełzało po łóżku, próbując się przekopać na drugą stronę - wściekłe drapanie w materacyk na szczęście budziło mnie przed rykiem, więc chociaż sąsiedzi nie mieli pobudek 😉
Chyba wystartujemy z wieczorną kaszką wcześniej niż planowałam (a planowałam dopiero za jakiś miesiąc). Powrót do nocnego częstego jedzenia jest podobno jednym z objawów tego że dziecko jest już gotowe na nowe potrawy.

• Mamusia
amelia napisał(a):

ELLIE- może Twój mąż upatrzył fotelik cybex z isofixem? Mam taki dla starszego synka. Bardzo go polecam. Ma bardzo dobre oceny w testach i bardzo niską cenę jak na taki typ fotelika!

Amelko, jak mężuś wróci z pracy to się podpytam bo przyznam się że tylko zerknęłam na monitor jak mi pokazywał 😉 i spojrzymy też na pewno na ten co Ty polecasz.
Michalindzior, niezły gadżet 🙂 ja takie śmieszne artykuły kupuję w toys4boys 🙂

U nas nocka też lepsza niż poprzednio. Tymek spał ciągiem 6h co jest wyczynem ostatnio. Przed snem opróżnił dwie piersi i dałam mu jeszcze trochę z butli wcześniej odciągniętego mleka. Wydaje mi się że to mogło wpłynąć na lepszy sen bo wcześniej opróżniał tylko jedną pierś i zasypiał, a wczoraj sprawdziłam ile tam jest i okazało się że tylko 50!! Fakt że po 30 minutach przystawiłam Tymka i on znowu coś wyciągnął także laktator nie jest tak skuteczny jak dzidek (niestety). W każdym razie dzisiaj też planuje dać mu swoje mleko z butli przed snem żeby zjadł odpowiednią ilość i pospał trochę.
A mamusia ma dzisiaj wieczór dla siebie 🙂 Wybieram się do kosmetyczki na kupon który dostałam w prezencie 🤪 Super...chwila relaksu i przyjemnośći...mhmhm.... 🙂

• Mamusia
wracajac do palenia to ja poki co jeszcze nie wrocilam i mam nadzieje ze nie wroce teraz fasjki mi tak smierdza ze nie wiem jak moglam e kopcic tyle lat ☺️ale sie nie zarzekam moj mezus zamiast mnie wspierac i chwalic to mowi i tak zaczniesz jak skonczysz palic 😠zajebiste wsparcie,a ja bym chciala zeby i on rzucil bo obiecywal ze jak sie tylko maly urodzi to chociaz sprobuje;(i co ...nic dalej kopci jak smok!!!!!!
fajnie ze mozecie sobie pozwolic na takie wypady ja to jestem taka typowa matka kwoka i maly taki ze mna zwiazany ze nie wiem jak to bedzie ,straszna u nas lipa z jednej meza pensji i mi truje ze mam szukac roboty tylko jak zostawic takiego malca oderwac go od cyca no i z kim bo nie mamy nikogo kto moglby sie nim zajac,chyba oszaleje

• Mamusia
Ircia mam pytanie

jak sobie poradzilas z karmieniem Kacperka na przyjeciu na chrzcinach ??
Ja chcialam zamrozony pokarm wsadzic do termotorby,ale kucze myslalam,ze go podgrzeje w domku zeby w restauracji nie robic cyrkow ale czy moze to tyle stac podgrzane ?? ehh zwariowac mozna

• Mamusia
Amelka synuś normalnie mały artysta 🙂 🙂 🙂 A takie z pozoru niewielkie gesty najbardziej rozczulają 😉
Ja zaraz biorę się za odciąganie pokarmu i spróbuję tej metody...Zobaczymy...
Emi też wróciła do czasów nowoodkowych i budzi się w nocy równo co 3 godziny, a od 6 już wogóle nie śpi,masakra jakaś 😮 Później oczywiście ona sobie drzemki robi, ale mamusia już niestety nie może :/ A już się tak cieszyłam jak budziła mi się tylko raz w nocy.
A teraz uciekam się szykować i trzeba na spacerek się wybrać 🙂
Buziaki 😘

• Mamusia
nie do wiary dziewczyny!
Listonoszka przyniosła mi polecony do drzwi!!!
a dlaczego?
otóż zamawialam te pastylki peniski, i swiecące uszka króliczka dla dzieci, bo gdzieś tam widziały i wyjąmi od tygodnia, a krowa franca listonoszka zoabzcyła ze coś jej świeci w tej kopercie, dlatego że uszka się wlączyly, i pofatygowała się na 2 piętro zeby zapytać co to