Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a Wy gdzie?ja zupke ugotowalam..seriale poogladalam a teraz czekam na M-dalsze malowanie pokoju..odnosnie butelki i smoczka to -TAK-ja ze soba wezme do szpitala..lepiej miec pod reka..opowiem Wam cos 🙂 ta moja ostatnia wizyta u gina byla dosc dziwna tzn..moim zdaniem PRAWIE kazdy lekarz jest lekko mowiac "zakrecony"(bez obrazy ale to chyba od nadmiaru nauki)..i ten u ktorego bylam wyskoczyl mi z 3 tekstami a mianowicie
1)nie mogl zmierzyc glowki bo dzidzio nisko i wcisniety byl w macice-bo spal wiec ten robil podchody zeby zmierzyc wreszcie oduscil i powiedzial CO ZA GLUPIE DZIECKO!!! 🥴
2)powiedzial ze najchetniej to TEN WASZ MALY WYPINA JAJKA I POKAZUJE-- ZBOCZENIEC JEDEN 🤨
3)nastepna"madra"rzecza jaka powiedzial to PANI TAKA CHUDA MIZERNA ANOREKTYCZNA 🤔 ..a ja wreszcie sie wkur****m i mowie po pierwsze to ja tu nie przyjechalam na casting do wyboru miss swiata a po drugie Pan tez mi na PUDZIANA nie wyglada(bo on tez taki chudy szczypior)...po czym definitywnie skonczyl swoje komentarze..ahh Ci lekarze to dziwni 😮

• Mamusia
no dzisiaj to niektore z Was daly czadu, tak sie usmialam ze lepiej nie mowic hehe 🤪 🤪 🤪
Olga dobre to bylo z tym szperaczem 😁
Paulisia normalnie ostra jestes ale swietnie zrobilas niezly tekst, odrazu facet zamilkl. Co on sobie wogule wyobraza? :laugh:
Moniczko ja jak mialam takie bole to lekarz kazal mi brac nospe. Co prawda ostatnio znowu mialam takie skurcze jak na okres byla wtedy w sklepie z moim M i nie mialam pod reka nospy ale po jakims czasie przeszlo. Zreszta nie lubie brac tej nospy okropna jest taka gorzka.
A Paulisia powiedz mi prosze jaki rozmiar ubranek spakowalas dla dzieciaczka? 56 czy 62? bo ja nie mam pojecia... 🤨
Dziewczyny mam straszna zgage nie wiem jak sobie z nia poradzic. W domu mam tylko anigast max ale nie wiem czy moge go brac, staram sie pic mleko ale to ma krotkotrwale dzialanie.

• Mamusia
hehehe paulisia223 dobre, co za typ , a głupie dziecko to widać że spłodzili jego rodzice :laugh: :P . Ale tupet , niektórzy to w ogóle nie wiedzą jak należy się zachowywać i wysławiać, niesmaczny koleś.
a tak dziękuje wszystkim za rady, byłam dziś u tego diabetyka i powiedziałam jej o tych bólach to ona sama chyba zabardzo nie wiedziała ale powiedziała mi że to mogą być te przepowiadające te mocniejsze 🤢 sama musze chyba ocenić,ale ciężko jak się nie ma doświadczenia i nie wie się czego trzeba się spodziewać i z jaką intensywnością. Wiecie normalnie dzisiaj mi pewna miła Pani ustąpiła miejsca w autobusie normalnie aż mi się dziwnie zrobiło:p ale dziękuje jej serdecznie.
I wiecie rzeczywiście niewiele nam zostałao a jak się rozsypiemy to wszystkie po kolei pójdą :laugh: . Ale się ciesze, moja malutaka coraz bardziej daje mi o sobie znać, żeby o niej nie zapomnieć i się przygotować, i ostatnio zauważyłam że reaguje na mój głos, jak leże to rusza się wtedy tylko jak coś powiem , ale to miłe :p

• Mamusia
Asiu ja zażywam Ranigast,inaczej bym nie dała rady,pytałam to niby można zażywać w ciąży 😉

Paulisia ja to bym mu nagadała jeszcze 😠

Moniczko nie mogą Nam te Nasze dzieciaczki dać zapomnieć o sobie 🙂 echh bo co by to było.Tak już jak jedna zacznie to reszta też pójdzie,nie mogę się doczekać 🤪

• Mamusia
Oj ja też Gosiu normalnie aż cała chodzę z wrażenia 😁. Wieci co normalnie mój M ostatnio powiedział? Jakoś się umówiliśmy na osiedlu jak miał na 1 zmianę by pooglądać wózki. Noi on już na mnie czekał a ja musiałam do niego dojść i jak doszłam mówi " wiesz Monika, jak z daleka Cię zobaczyłem to normalnie wyglądałaś jak pietnastka z brzuszkiem ", wiecie nie wiedziałam co powiedzieć heheh :laugh: czy to komplement (pewnie tak), czy co a zawsze miałam problem że każdy mi dawał mało lat przed ciążą jak paliłam to o dowód w sklepie się pytali i mnie to wkurzało z deka :P. I odpowiedziałam mu na to hehe 🙂 zeby uważał bo jak policja będzie jechać to go zgarnie bo pomyśli że za nieletnią się bierze hehe 🤪 . Ale normalnie się uśmiałam mimo wszystko, kocham tego mojego męża 🙂

• Mamusia
Monia to był komplement ,i to jaki słodki 😉 odpoczywaj,i kolorowych snów dla Was 😉

Ostatnio w ogóle coś Nas tutaj mało 🤔 naprawdę dziewczynki się rozleniwiły 🙃

A ja wykąpałam się ładnie,usmażyłam sobie chlebek w jajku ☺️ i oglądam CSI 😆

Odpoczywajcie dziewczynki :P

• Mamusia
Ja wlasnie skonczylam ogladac "Osade" i zajadam sie platkami z mlekiem. Znowu czekam na mojego M az z pracy wroci z pracy a to jeszcze pewnie troche potrwa.
Marzi masz racje ciekawe co tam slychac u Beaty i Sandry. No i jak sie czuje Jagoda..?
kurcze jestem taka leniwa ze nic mi sie nie chce a tyle rzeczy jest do zrobienia. Tak odkladam wszystko "na jutro"...
Akigo dobrze dziewczyny mowia musisz swojego M wykorzystac na maxa. I nacieszyc sie nim jak ma znowu wyjechac na jakis czas.
To c jak juz spicie to dobrej nocki zycze.

• Mamusia
😞 nie mam pojęcia,mnie tak bolało wszystko nisko jak byłam w Polsce na urlopie,to też poszłam do lekarza i mi powiedział że mam ucisk na szyjkę,i w każdej chwili mogę też rodzić,kazał mi leżeć 3 ostatnie miesiące 😞 i teraz czasami mnie boli,ale zawsze no-spe wezmę i na jakiś czas przchodzi.

• Mamusia
Też mam takie dziwne kłucie w pochwie, trochę bolesne - ale podobno może być.

Też mam plan przygotować torbę do szpitala. Lepiej być przygotowanym niż zaskoczonym.
Dziś byłam na wizycie kontrolnej - w ciągu miesiąca przytyłam ponad 4kg. i nie byłoby to dla mnie zaskoczeniem gdyby nie fakt, że coraz mniej jem... ale co tam, zgubi się po a ważne by maleństwo było zdrowe.

Chyba już nigdy nie nadrobię zaległości na forum ale..
nie wiem czy ktoś wspominał o tym - na szkole rodzenia położna powiedziała żeby smarować krocze olejkiem migdałowym - 2 razy dziennie i robić okłady z kawy - 2 razy dziennie po 30 min. - co może uchronić przed rozcinaniem krocza - bo te zabiegi mają zwiększyć elastyczność tej części ciała. Kawy jeszcze nie uskuteczniam, ale olejek migdałowy tak, więc jakby któraś z Was miała ochotę 🙂 zaszkodzić nie zaszkodzi a może i pomoże...

Dobranoc Mamusie i Brzusie 😘

• Mamusia
Widze ze ja dzis pierwsza wstalam:laugh: :laugh: :laugh:
Dziendoberek wszystkim

Wstalam rano,na moje szczescie nocka jako tako zleciala,minusem tylko bylo to ze strasznie duszno u mnie w pokoju bylo i budzilam sie non stop na siku ale ok.
Juz sie wykapalam,zjadlam sniadanko a przed 10 wyruszam z koleznka zrobic sie na cacy,tzn.do fryzjera,trzymajcie kciuki by mi w czasie farbowania wlosy nie wypadly 😉

Moj niunio wczoraj wieczorem znow dawal czadu,maly rozrabiaka to dziwne ze nasze malenstwa maja malo miejsca juz w brzuszkach a nadal takie ruchliwe 😉ale to dobrze

Odezwe sie po powrocie,moze jak mi M da usiasc

Milego dzionka buziaki

• Mamusia
dzień dobry 🙂

MArzenko to ja trzymam kciuki żbey wszystko wyszło u fryzjera

A ja ostatnio mam super nocki od ajkiś 2 tygdoni wysypiam sie jak nigdy wstaje tlyko 3 razy do łazienki ale i tak śi mi sie cudnie dzidzia tylko troszke pokopie jak wrócę z wc a potem chyba razem ze mną zasypia 😆

Ja też dziś na 12 do lekarza idę-ciekawe co dzis usłysze

• Mamusia
czesc..ja dzis sie czuje jakby ktos mnie ze schodow zrzucil:P bo spalam nie na swoim lozku-przez to malowanie..w nocy tak mnie cos nisko zaklulo ze 3 razy krzyknelam..myslalam ze bede budzic mojego ale zasnelam jakos..Marzenko 3 mamy kciuki i male kciuczki..naewno wyjdzie.ale musisz sie pozniej pochwalic i wstawic fotke..Haniu daj znac jak tam u lekarza..Leniuszku wczoraj pytalas odnosnie rozmiaru ciuszkow do szpitala..wiec,niewiem jak duzy ten moj klusek 🙃 sie urodzi wiec jak pakowalam to czesc takich czesc takich..2 body 56 i dwa 62..i tak samo z reszta rzeczy..odnosnie tego GBS to mialam pobierane w niedziele..pan dr 🙂 wlozyl mi taki dlugiii patyczek i skrobnal mocno az uslyszal AUUUUUĆ ☺️ ..i teraz czekam na wyniki..3majcie kciuki by byly dobre 😮