Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
przez te dwa dni czułam się fatalnie ale nie to ze skurcze czy coś tylko spać mi się chciało czułam się jak by powietrze ze mnie uszło, i często do kibelka latałam a dziś to bardzo często ( myślałam że mi coś zaszkodziło) ale byłam u lekarza na normalnej wizycie (ostatniej) mówiła że wydaje jej się że wcześniej urodze ale o dzisiejszym dniu nic nie mówiła, badała mnie ( może to to przyspieszyło) Ale nadal nie wiem czy to był ten czop ale tak mi się wydaje. I teraz nie wiem w jaki czasie się wrazie czego czegoś spodziewać

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Korek z gęstego śluzu w okresie ciąży chronił maleństwo przed infekcjami. Teraz, przed porodem, czop śluzowy zostaje wypchnięty z szyjki macicy, by zrobić miejsce rodzącemu się dziecku. Na bieliźnie możesz zaobserwować galaretowatą, bezwonną kulkę, przezroczystą lub lekko różową. Odejście czopa śluzowego oznacza, że szyjka macicy się rozwiera, jednak pamiętaj, że to indywidualna sprawa każdej kobiety, jak długo potrwa u niej ten proces. Może kilka godzin, ale też może ciągnąć się nawet dwa tygodnie. Od chwili wydalenia czopa lepiej powstrzymać się od stosunków z mężem, ponieważ istnieje niebezpieczeństwo infekcji. O odejściu czopa śluzowego powiedz swojemu lekarzowi – być może on zadecyduje o zaaplikowaniu Ci antybiotyków.

Ciężko stwierdzić kiedy to nastąpi 🤨 najważniejsze że lepiej się już czujesz 🙂

• Mamusia
oj moniczko to fajnie 🙂 ... a my tu iwonkę pierwszą obstawiałyśmy 🙂 .... a tu proszę 🙂 koniecznie daj znać co i jak jeśli się zacznie 🙂 ....

co do tej chusty i uszycia samemu to powiem wam że na pewno nie każdy materiał się do tego nadaje, na pewno musi być mocny ... nie wiem czy nie jest to coś z domieszką bawełny by "oddychał". nie mam pojęcia. musiałabym mieć choć raz w rękach tą chustę ... ale można poszperać na allegro czy w innych i sprawdzić co oni piszą, wydaje mi się że powinno być w opisie z czego jest wykonana bo to dość ważny szczegół jeśli chodzi o transakcje. a co do zakupu materiału to też trzeba mieć w pobliżu alb dobry sklep z dużym wyborem, albo najlepiej hurtownie.

• Mamusia
zrkłam na jedną aukcję i jest to 100 procentowa bawełna tylko spllot jest skośno krzyżowy. to jest dośc istotne bo tkanie ma właśnie duże znaczenie. nie wiem czy dziewczyny tak łatwo dostaną tak utkaną tkaninę ale oczywiście jeśli kto chętny to tylko pytać w hurtowniach. tak się tylko zastanawiam ile może kosztować. bo jeśli za 1 szt chusty trzeba zapłacić ok 170 zł a do wykonania jej wystarczy obróbka naokoło - nie wiem jak wygląda wykończenie może to być fabrycznie tkana więc jest tylko szef fabryczny. widzę że trzba jej ponad 4 m więc nie wiem czy koszt uszycia samemu nie byłby podobny, a może nieosiągalny ... na serio nie mam pojęcia 🙂 być może materiał jest tkany na zamówienie - ale też nie mam pojęcia 🙂. nie kupuje materiaów i nie mam styczności z hurtowniami i ich asortymentem. ale zawsze można popytać.

• Mamusia
haha asiu rozbroiłaś mnie hehe - szynszyla hehe .... ale jak było troszki krwi to coś mi się wydaje że to było to. tym bardziej że monia jak patrze to ci 16 dni brakuje na suwaczku 🙂 jeszcze mówisz o lekkich skurczach 🙂 obserwuj je - zresztą co ja ci mówie - sama będziesz wiedziała kiedy się zacznie 🙂

• Mamusia
Witajcie ja na chwile...

Moiczka -trzyma kciuki... 🙂

Minocizka jest po mnie/? czy ktos juz sie wyklul??

u nas jakos leci....troszke jest monotonnie bo wsumie nic sie nie dzieje to samow kolko.... Ale coz to uroki macierzynstwa....i Okropnie jestem wykonczona nockami.... Ale marudze....

Caluje mocno...i ide....sobie do Karaluszka...mego....eheh

oczywiscie buziolki dziewczyny

• Mamusia
gosiu co ty mówisz 🙂 jeszcze listopada nie ma a tu już dwie listopadówki mają swoje maleństwa przy boku 🙂.

hehehe moja starsza córa właśnie się po raz drugi hihra przez sen hehehe

oki ja ide spać bo już dawno iść miałam - no ale nigdy mi to nie wychodzi. czyżbym się przestawiała na nocny tryb życia ?? z zapotrzebowania niebawem ?? :P:P

• Mamusia
Cześć dziewczynki! Ale wczoraj szalałyście w nocy.
Ja chyba przyszłam się pożegnać bo pół nocy walczyłam z cisnieniem i cały czas boli mnie brzuch. O 10 pujdę na wizytę i poproszę o skierowanie do szpitala bo bo brzuch mnie tak boli ze to juz nie przelewki.Spać nie mogę .Wejd do wanny bo mnie to uspokaja znaczy mój ból i mdłości ale czuję sie gorzej niż na początku ciąży. Więc podejrzewam ze to jednak gestoza. Numer dziewczynki mam zapisane więc jak będe wiedziała kiedy mnie potna dam znać. Trzymajcie się dzielnie i trzymajcie za mnie kciuki! Buziaki! 😘

• Mamusia
Witam Was Brzuszki pisze z rana żeby Was nie niepokoić. Narazie jeszce żyje :P Jeszcze jestem w domu, w nocy pobolewał mnie troche brzuch jak na okres, ale to chyba narazie przygotowawcze, bo spałam, ale raz mnie tak coś zakóło że myślałam że oczy mi na wierzch wyjdą, i wtedy się obudziłam. Dzisiaj też troche mnie brzuch pobolewa więc może , jeszcze troszke mi to potrwa, bo bóli partych to chyba nie mam narazie. Powiem Wam że troche się niepokoje bo nie wiem za ile moge się czegoś spodziewać . Wczoraj w domu paniki nasiałam ( bo u mnie wiecie wieści to się roznoszą jak świeże bułeczki eh, pewnie sama nie urodze a dowiem się od kogoś że już urodziłam ) hehe ale sama byłam troche spanikowana. Postaram się Was informować w razie czego bo teraz wszystkiego się mogę spodziewać. Ale ciekawi mnie czy u mnie to potrfa dwa tygodznie czy np parę dni albo godzin 😞. Widzę ze Iwonka też coś nie swoja , też może coś u niej się dzieje . Pozdrawaim

• Mamusia
cześć mamusie 🙂 a mnie chyba jakis wirus złapał, bo od wczoraj rana do teraz ciągle męczy mnie biegunka-w nocy tez sie z nią męczyłam, do tego jak tylko coś zjem to od razu to zwracam 😞 do tego wczoraj miałąm takie skurcze że naprawde bolało ale to penwie te przepowiadające co się pojawiaja na kilka tygodni przed porodem, ja uciekam, miłego dnia

• Mamusia
gosiu masz rację 🙂

iwonko ty się nie żegnaj bo przecież się jeszcze na brzuszku spotkamy 🙂 ... niech ci już lepiej zrobią tą cesarkę bo zaczyna się groźnie dziać :/

haniu jak masz i iegunke i skurcze to może u ciebie też się po prostu coś zaczyna.

olusia jak jesteś w 38 tyg to nie jest za wcześnie 🙂 .... zawsze można urodzić dwa tygodnie przed i po terminie więc nie martw się. może już twój dzieciaczek jest gotowy na przyjście na świat a dokładnie nigdy nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia (chyba że ktoś wie, ale z miesiączki to sobie można liczyć :P ) więc spokojna głowa 🙂