Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam!
Właśnie wybieram sie na wizyte do lekarza, mam nadzieje że nie zostawi mnie w szpitalu Trzymajcie kciuki!
Jak zostane to napisze smsa do którejś a jak mnie wypuszczą to juz napisze tutaj!
Miłego dnia i do usłyszenia!

Edyta powodzenia, bądź dzielna 🙂

Ja wróciłam niedawno z badań - oczywiście nie obyło się bez zawrotów "ku omdleniu" - nie wiem, czemu tak mam, ale zauważyłam, ze dłuższe stanie to we mnie generuje. Na szczęście w odpowiedniej chwili stamtąd wyszłam (jeszcze przed badaniami).

eMKa piękny brzuś - jak z obrazka.

Co do położnej to ja po prostu będę się modliła (już to robię) o dobrych ludzi na sali porodowej i o odwagę i siły dla całej naszej trójki (mąż, żeby nie padł 😜) - niech się dzieje, co ma się dziać - urodzic muszę 😁

Ok, idę sie przespać - do później 😘

• Mamusia
Czesc dziewczyny, dorwałam sie do kompa siostry bo mój jeszcze nie dojechał z UK i moge z łózka troche popisac. Przede wszystkim piękne nowe fotki widze na forum, oj rośniemy, ja musze tez jakas nowa wstawic 🙂
Emka jestem pewna, że kotek ci ukoił nerwy i juz sie nie przejmujesz rozmową z mamą.
Matlega wydaje mi sie to nie fer, że musisz płacic za połóżną - cos co powinnaś mieć zagwarantowane standardowo ale ja pewnie tez bym tak zrobiła dla swojego komfortu. Na szczescie szpital w którym chce rodzić ma bardzo dobrą opinię o opiece połóżnych wiec na to nie bede musiała wykładac kasy.
Poza tym miałam wielkie plany zeby zazcząc przygotowywanie pokoiku i torby a narazie w łózku leże i tylko w myslach układam co gdzie i jak.
POza tym byłam wczoraj u ginia i powieział ze główka malej już nisko i że szyjka sie skróciła ale rozwarcia nie ma. We wtorek mam usg to sie dowiem jaka jest duza.
Dziewczyny ale u mnie śniegu napadało! szok!!!

Witam wszystkie dwupaczki 🙂 ja też dzis spałam bardzo dobrze bym powiedziała ale to pewnie dlatego że wczoraj miałam dzień pełny wrażeń!

Kaczuszka ja też się jeszcze nie wzięłam ani za pokój ani za pranie i prasowanie ubranek jak inne dziewczyny ale ja mam jeszcze troche czasu! Poza tym chce żeby wszystko było w miarę świeże! Ale dowiedziałam się od kumpeli że nie muszę zabierac żadnych ubranek do szpitala ani kosmetyków, szpital wszystko zapewnia tak że mam problem z głowy i pakowania mniej 🙂 a co do tej położnej to właśnie trochę to robię dla świętego spokoju żeby się później nie okazało że zaczne rodzic na korytarzu bo nie bedzie się mna miał kto zając! I wogóle to ponoc fajna babka tak że wolę zapłacic.... trochę kasy szkoda ale ja też mam trochę inną ciążę i wogóle poród też bede miała inny niż reszta przez moje choróbsko więc nie bede oszczedzac!

Edyta powodzenia na wizycie 🙂 daj znac co i jak 🙂

• Mamusia
Ja się dziś obudziłam i jakoś tak mi mokro było i zobaczyłam, że wypływa mi jakaś maź, biała to na pewno nie czop bo to było konsystencji mleka. Strasznie mnie kości bolą i pośladki co 5 minut muszę zmieniać pozycję, bo cała drętwieję. Palce mam tak spuchnięte, że nie mogę nimi za bardzo ruszać, więc dziś rzadziej będę pisała ;-( I w brzuchu pękają mi jakieś bąbelki nie wiem co to.

• Mamusia
Oj Niunia ciekawe co to... co do białej mazi, to mi cały czas leci... w ogóle to mam głupie sny, że mój M poszedł się przespać z inną laską, bo nie wytrzymał tak długo... jak mu to powiedziałam, to się obraził i powiedział, że za kogo ja go uważam... no, ale to nie moja wina, że tak mi się śniło 😞

• Mamusia
Kaczuszka ciesze sie,ze u ciebie wszystko w porzadku.A jak tam lot znioslas?Emka moj kotek tez mi zrobil niespodzianke,ale niekoniecznie mila.Wrocilam ze sklepu a tu zonk naokolo kuwety,kotek chyba rozwolnienie mial 😞 😞 15 minut sie nie moglam zebrac,zeby to posprzatac.Az w koncu sie udalo 😉

• Mamusia
Niusia mi tez ciagle takie biale cos leci.To jest chyba zwiazane ze zwiekszona iloscia hormonow.A moje samopoczucie nazwe dzis tragicznym.Wszystko mnie boli i czuje sie tak strasznie zmeczona.A tu trzeba posprzatac,poprasowac i obiad zrobic..Ale damy rade brzuchatki 😁

• Mamusia
Moj jest rozpieszczony.Jada tylko karme go-cat,kielbaski-takie kabanoski dla kotow ale tylko z kurczaka,paszteciki o smaku ryby i chrupki whiskas w takim malym pudeleczku w ksztalcie glowy kota.Niczego innego hrabia nie jada,bo przeciez gryzienie to za duzy wysilek dla niego 😉I mleko dla kotow bez laktozy.A no jeszcze zapomnialam o zielonych oliwkach,ale tylko nadziewane papryka.Z okliwkami jest niezla jazda,bo najpierw biega i sie nia bawi przez 10 min a potem dopiero ja zjada 🙂

• Mamusia
Witam dziewczynki 🙂
A ja noc nie przespana mialam znowu. Tym razem jakos dziwnie bylo, czuje,ze porod sie zbilza..Brzuch mnie bardzo mocno bolal i w kroczu mala cos majsterkowala. Rano wstalam i bol brzucha caly czas byl, ale to nie byly skurcze. Teraz bylam w toalecie i wypadl mi czop znowu, ale tym razem bialy.

Ciekawe jak tam Edyta..wydaje mi sie, ze zostala w szpitalu. Moze bedzie pierwsza lutowo-marcowa dzidzia?

hej Dziewczyny 🙂 i ja się melduję. noc miałam taką sobie..bardzo mnie w kroczu ciągnęło..Co to może oznaczać? Powiem Wam, że trwało to bardzo długo.. miałam uczucie jakby mały miał wyskoczyć.. No i w ogóle jakby coś mi miało zaraz wypłynąć z krocza ;/

Tuska takie wrazenie że cos zaraz wyskoczy jest chyba normalne pod koniec ciąży 🙂 ja własnie dzis pierwszy raz cos takiego poczułam - nieprzyjemne bardzo podczas chodzenia!