Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

bry,
Czy któreś dziecko posiada kubek ze słomką z Aventu?
😮
Bo go zakupiłam i od wczoraj się wkur...am bo za cholerę nie mogę go odkręcić żeby nalać picia....
Czy ktoś go posiada i opanował odkręcanie?

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):
bry,
Czy któreś dziecko posiada kubek ze słomką z Aventu?
😮
Bo go zakupiłam i od wczoraj się wkur...am bo za cholerę nie mogę go odkręcić żeby nalać picia....
Czy ktoś go posiada i opanował odkręcanie?

Ja mam avent ale bez słomki - niekapek tylko i Momma ze słomką czy jak kto woli rurką 🙂

• Mamusia
Czesc 🙂
Ola-pizgam!!!Zajebista pani 😁 😁 😁 😁 😁
W ogole ciezka noc za mna,od 2.30 nie spalam Pola wyla do godz.4 wstala i mowie "Mama kupka" to poszlam ja wysadzic i taka kupe nawalila ze szok wszystkie kolory tęczy wiec brzuszek ja bolał temu wyla....Potem zasnela o 8.30 sie obudzila i znow mowi"mama kupka" i znow nawalila....
Karol byl juz z rana wzial ja na spacer,ogarnelam chate....Terazj estesmy u mojej babci,bawi sie z kolega....
Brzuch mnie boli okres dostalam 😞

• Mamusia
Madzia, ja co prawda nie mam, ale w żłobku w którym kiedyś pracowałam (grudzień-kwiecień) tam były takie kubki Aventa. I normalnie się je odkręcało, jak każde inne.
A jak zakupowałaś to nie miałaś tam żadnej ulotki? może pierwsze otwarcie trzeba zrobić jakoś inaczej?

• Mamusia
Nina no po moim gotowaniu jeszcze nikt nie odleciał 😉
tylko ze ja rzadko gotuję a zup to już w ogóle , chodzi o to że ja czegoś tu nie kumam , bo jak dodam te pomidory to z jąderkami ??? czy te gniazda nasienne usunąć ??? ☺️
no i czy można w tym wszystkim pominąć mąkę bo jakoś mi to nie pasi
a tak w skrócie to u mnie będzie z kościami a raczej z udkiem bo inaczej to dla mnie nie zupa , a LENA tylko jej skosztuje więc może nic jej nie będzie tym bardziej że jada taką zupę raz /dwa w tyg
no więc zamierzam zrobić coś ala rosół , z warzywami, ewentualnie z tymi przyprawami co Ola pisała , potem to zrobić na czerwono , czyli pomidory, koncentrat , a potem ciut śmietaną lub jogurtem zabielić
no i NATKA 😉 pietruszki
a i makaron wiadomo osobno chwilę gotuję aldente ( czy jakto się tam pisze) a potem chwilę gotuję jeszcze z tą zupą
może tak być ???
jakieś uwagi ??
kurde muszę się spieszyć bo nie zdążę zanim LEŃ wstanie
a i mam pierwszą poważną kłótnie po drugim ślubie z mężem za sobą 😁, ale przeżyjemy zwłaszcza że dzieli nas jakieś 100km
a w niedzielę P. na poligonie ma piknik dla rodzin, mnóstwo atrakcji, jedzenie , coś ala festyn , pojechałabym z LENA ale w niedzielę ma być u mnie w chuj gorąco i po co ja tam pojadę skoro nawet tam nie będzie okazji żeby skonsumować to małżeństwo 😉
ponoć małżeństwo bez konsumpcji jest nie ważne , prawda to ????

• Mamusia
gizelda napisał(a):
Nina no po moim gotowaniu jeszcze nikt nie odleciał 😉
tylko ze ja rzadko gotuję a zup to już w ogóle , chodzi o to że ja czegoś tu nie kumam , bo jak dodam te pomidory to z jąderkami ??? czy te gniazda nasienne usunąć ??? ☺️
no i czy można w tym wszystkim pominąć mąkę bo jakoś mi to nie pasi
a tak w skrócie to u mnie będzie z kościami a raczej z udkiem bo inaczej to dla mnie nie zupa , a LENA tylko jej skosztuje więc może nic jej nie będzie tym bardziej że jada taką zupę raz /dwa w tyg
no więc zamierzam zrobić coś ala rosół , z warzywami, ewentualnie z tymi przyprawami co Ola pisała , potem to zrobić na czerwono , czyli pomidory, koncentrat , a potem ciut śmietaną lub jogurtem zabielić
no i NATKA 😉 pietruszki
a i makaron wiadomo osobno chwilę gotuję aldente ( czy jakto się tam pisze) a potem chwilę gotuję jeszcze z tą zupą
może tak być ???
jakieś uwagi ??
kurde muszę się spieszyć bo nie zdążę zanim LEŃ wstanie
a i mam pierwszą poważną kłótnie po drugim ślubie z mężem za sobą 😁, ale przeżyjemy zwłaszcza że dzieli nas jakieś 100km
a w niedzielę P. na poligonie ma piknik dla rodzin, mnóstwo atrakcji, jedzenie , coś ala festyn , pojechałabym z LENA ale w niedzielę ma być u mnie w chuj gorąco i po co ja tam pojadę skoro nawet tam nie będzie okazji żeby skonsumować to małżeństwo 😉
ponoć małżeństwo bez konsumpcji jest nie ważne , prawda to ????

Z pomidora wytnij to zielone takie od góry, ja też nie zaprawiam mąką. Wtedy zupa po prostu jest rzadka, ale ja taką właśnie lubię. Tak oczywiście jeszcze NATKA musi być 🙂 Najlepiej ze swojego ogródeczka, ajć jak ona wtedy pachnie 😆
Dobrze Pani żeś wszystko skumała 😆

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
dzien dobry 🙂
Majci gratuluje kolejnych zebow 🙂

a ja od rana sprzatam okna myje,podlogi zostal mi tylko do zrobienia obiadek ale nie wiem co mam zrobic 🙂
mlody spi juz od godziny bo skoczylam z nim na dwor miedzy czasie na krotki spacerek 🙂

Skąd u Cb tyle energii????

• Mamusia
aha Magda ja nie mam takiego kubka
ale miałam problem z takimi kubeczkami z Aventu, no takimi plastikowymi np na zupę albo coś , i żebym jeszcze włożyła tam coś gorącego ale gdzie tam , nic nie zassało , po prostu nie dało sie tego nijak otworzyć , po pierwszym doświadczeniu z zupą , zamknęłam sam pusty i też dupa , próbowało może ze 20 osób
kończyło się na tym że trzeba było podważać nożem ( za każdym razem to "wieczko" się niszczyło a raz nawet musieliśmy dziurę wyrżnąć bo się nie dało 😮

a wiecie co to KANIA ???
wczoraj znalazłam około 30, trochę porozdawałam, trochę mi się połamało w transporcie , wiec jak skonczę zupę to jeszcze to musze oporządzić

• Mamusia
Natka85 napisał(a):
Andziucha napisał(a):
dzien dobry 🙂

a ja od rana sprzatam okna myje,podlogi zostal mi tylko do zrobienia obiadek ale nie wiem co mam zrobic 🙂
mlody spi juz od godziny bo skoczylam z nim na dwor miedzy czasie na krotki spacerek 🙂

ach sama sie sobie dziwie ale czesto mi sie to nie zdarza hehe 😁 😁

• Mamusia
ale miałam problem z takimi kubeczkami z Aventu, no takimi plastikowymi np na zupę albo coś , i żebym jeszcze włożyła tam coś gorącego ale gdzie tam , nic nie zassało , po prostu nie dało sie tego nijak otworzyć , po pierwszym doświadczeniu z zupą , zamknęłam sam pusty i też dupa , próbowało może ze 20 osób
kończyło się na tym że trzeba było podważać nożem ( za każdym razem to "wieczko" się niszczyło a raz nawet musieliśmy dziurę wyrżnąć bo się nie dało 😮

a wiecie co to KANIA ???
wczoraj znalazłam około 30, trochę porozdawałam, trochę mi się połamało w transporcie , wiec jak skonczę zupę to jeszcze to musze oporządzić

• Mamusia
gizelda napisał(a):

a wiecie co to KANIA ???

No jasne, że wiem co to kania 🤪 Uwielbiam, przepyszne!!!!!!!!!!!!!Robi się jak schaboszczaka, bynajmniej u mnie w domu 😁

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
Natka85 napisał(a):
Andziucha napisał(a):
dzien dobry 🙂

ach sama sie sobie dziwie ale czesto mi sie to nie zdarza hehe 😁 😁

Życzę Ci takiej energii każdego dnia 😆