Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
WITAM.
Wlasnie zaglądnelam po tygodniu do paszczy mojego małego potworka i WOW!! teraz juz wiem czemu tak bardzo marudząca była przez ten tydzien. Wyszły jej 4 zęby na raz 🤪 druga górna 4ka i dwie gorne 3ki mocno przebite bialutkie i dolna 4ka sie juz leciutko przebiła 🤪
Do szczęscia brakuje jej jeszcze wszystkich 5tek, 1,5 czwórki 😜 , 1 trójki

napisałam i ide sobie bo i tak wiekszosci moje osty sa tu niezauwazalne 🥴

milego dnia

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
bry

jestem ale mnie nie ma bo sprzatam po malowaniu :P

młoda szkołą jest zachwycona 🤪 🤪 ciekawe kiedy jej przejdzie 🙃 🙃

Ala gratuluję pokaźnego uzębienia, Szymi piszczy i jęczy, ostatnio wyczułam gulę na dole - będzie lewa czwórka. Tylko kiedy?? i czy ja to zniose?? 😮 😮

• Mamusia
joł
doceniam aktywność wszystkich obecnych ( Alice TWOJĄ też 😉 jak noga ??? )
no więc tak w skrócie
oczywiście nic nie robię , , nuda doskwiera i takie tam inne bzdety
Nina - mam depresję bo zwyczajnie tęsknię i to uwaga !!!!!!!!!!!!! za PAWŁEM 😁 serio nie za jakimś seksem czy czymś , tylko za nim 😮 ehh jeszcze 2 tyg może jakoś przeżyję

a czemu Nikolina dziwi Cię chęć uczęszczania do szkoły przez J. ??? ja zawsze sama to uwielbiałam 🤢 🙃
a w ogóle to zapomniałam co miałam napisać ☺️
szukam jakiejś "małej czarnej" macie jakieś propozycje ??????????????????????????????????
dobra spadam zjeść bigos i zbieramy się do kościoła , mamy dziś mszę i jeśli się nie pojawimy z LENĄ to dziadkowie wypiszą mnie z rodziny TRZA iśc tylko że LENA późno zasnęła
aaaaa LEN ma 12 zębów wszystkie 1,2, i 4ki a reszty nie widać
ale dziś po raz pierwszy chyba od miesiąca przespała całą noc w łóżeczku 🤢
jak wstałam o 6.00 to nie wiedziałam co się dzieje , która to godzina, co się stało że ona ze mną nie jest i w ogóle
ale to nie znaczy że się wyspałam bo doskwierała mi ÓSEMKA której już prawie nie mam 🙃
no to chyba wsio

• Mamusia
Bry

Jestem...G. miał zapalenie gardła i 4 mu idą, nie wiem czy coś jeszcze, nie odzywałam się bo siły nie miałam, gorączkował i wył całymi dniami i nocami, dzisiaj pierwsza noc gdzie były tylko 2 pobudki i w dzień już ok więc jestem dobrej myśli. No i oczywiści nie poszedł do żłobka, mam nadzieję, że od poniedziałku się uda.I byliśmy na badaniu i okazał o się, że ma 3 migdała na 3/4 nozdrzy więc wielki. Za mc mamy wizytę u laryngologa więc zdecyduje co dalej, narazie będę mu dawała leki obkurczające. Ale myślę, że może dlatego był taki wielki bo infekcja się zaczynała, no nie wiem...

Magda z Ł. musisz być silna, Maja na pewno nie pozwoli Ci się smutać 🙂 😞

Magda z P. pisz jak Nikola dalej w żłobku !

• Mamusia
A jeszcze miałam napisać na temat zmywarki, ostatni raz myłam naczynia w sobotę i teraz umyję dopiero jutro 😮 mam 45 cm ale jest bardzo pojemna, myje w niej tylko talerze, szklanki, kubki i sztućce...misek i garnków nie, no i łyżek muszę sobie dokuoić...

• Mamusia
Matylda ja bym sie tam cieszyla gdyby chlop wyjechal mi gdzies na jakies 2 tyg lub miesiac -moze wtedy to on za mna by zatesknil bo tak ma mnie w dupie 😞
Wczoraj chcialam sie przytulic a on ze nie i koniec a dzis dostalam okres 😠
A noga tak sobie-dziekuje. Myslalam ze bedzie gorzej na poczatku ale nie jest tragicznie. Po domu szwendam sie juz bez kuli, w poniedzialek jade znow do szpitala na kontrole. Za to druga noga mnie tak boli z przeciazenia ze czuje ze jak sie ta wygoi to pojde na druga chyba z tym samym bo mam takie same objawy 😞

Poza tym wlasnie wstawiam aukcje na allegro i chodze po 2gim moim ulubionym forum-liroya 🙂 teraz szukam pewnych pomysłow na urzadzanie i budowe domu 😜

• Mamusia
tynka83 napisał(a):
A jeszcze miałam napisać na temat zmywarki, ostatni raz myłam naczynia w sobotę i teraz umyję dopiero jutro 😮 mam 45 cm ale jest bardzo pojemna, myje w niej tylko talerze, szklanki, kubki i sztućce...misek i garnków nie, no i łyżek muszę sobie dokuoić...

a jaka masz zmywarke?

• Mamusia
tynka83 napisał(a):
http://www.euro.com.pl/zmywarki/opinie-bosch-sps53e08eu.bhtml#opinie

muszę policzyć ile talerzy mi tam wchodzi

a ja właśnie zamówiłam ta:
http://www.electromarket.pl/Zmywarka_BEKO_DSFS_6831_Bialy-8690842835117,395.html

mam nadzieję ze będzie na poniedziałek ale jak nie to trudno-poczekam-ważne żeby wogóle była 🙂

Dobranoc 🙂

P.s Ola postrasz te kobity co tu znow tylko kropki wstawiaja że odejdziesz z forum to od razu ruch się znowu zrobi tak jak kiedys to skutecznie zrobiłas 😉

Pozdrawiam.

• Mamusia
Alice1984 napisał(a):
tynka83 napisał(a):
http://www.euro.com.pl/zmywarki/opinie-bosch-sps53e08eu.bhtml#opinie

muszę policzyć ile talerzy mi tam wchodzi

a ja właśnie zamówiłam ta:
http://www.electromarket.pl/Zmywarka_BEKO_DSFS_6831_Bialy-8690842835117,395.html

mam nadzieję ze będzie na poniedziałek ale jak nie to trudno-poczekam-ważne żeby wogóle była 🙂

Dobranoc 🙂

P.s Ola postrasz te kobity co tu znow tylko kropki wstawiaja że odejdziesz z forum to od razu ruch się znowu zrobi tak jak kiedys to skutecznie zrobiłas 😉

Pozdrawiam.

Bry 🙂

Alice - ja tu nikogo nie będę przywoływać do porządku bo sama mało bywam na forum ostatnio.. A te co postawiły kropki to akurat mają trudny okres w życiu więc staram się je zrozumieć...

Ja w niedzielę rano jadę z Lenką pociągiem do mamy, S. zostaje sam na włościach... 2 tygodnie - ciekawe czy chałupę poznam jak wrócę 😁

• Mamusia
dobry! dziecko w przedszkolu... płacze. A ja płacze pod przedszkolem. Ona wykrxykuje mi: mamusiu nie zostawiaj mnie prosze.Ja nie chce tu byc...
JA oszaleje...
dzis z P bylismy odprowadzic. to tak sie w szyje wczepiła , że nie dało rady ja na podłoge zostawic. Pije kawe i rycze... Mam doła wiec nie pisze.

Pozdrawiam

• Mamusia
bry
Marinka codziennie ją razem zaprowadzacie?? Spróbujcie może niech ją P sam zaprowadzi, u na się kiedyś tak udawało właśnie, ze mną płakała kilka dni przy rozstaniu, przez następne kilka dni zaprowadzał ją R. - z nim nie płakała i wszystko do normy wróciło.
będzie dobrze 🙂

• Mamusia
niksssa napisał(a):
bry
Marinka codziennie ją razem zaprowadzacie?? Spróbujcie może niech ją P sam zaprowadzi, u na się kiedyś tak udawało właśnie, ze mną płakała kilka dni przy rozstaniu, przez następne kilka dni zaprowadzał ją R. - z nim nie płakała i wszystko do normy wróciło.
będzie dobrze 🙂

Nikolina, nie, nie zaprowadzamy ja codziennie razem, raz ja, raz P raz razem. Ale Ona tak ryczy... wczoraj chyba przez pol h nie mogly ja uspokoic. Chcialam ja zabrac ale Panie nie dały, pozniej sie bawila swietnie.
Ja fiksuje

• Mamusia
hej laski:*
Sąd przyznał mi zabezpieczenia 900 zl wiec nie jest zle... To jest takie zaebzpieczenie ze do ukonczenia sprawy on musi mi tyle placic...Dzwonila do mnie prawniczka moja ze Karol byl z mamusia u nich w kancelarii i chcieli wziac innego prawnika od nich ale im odmowili ...Co za chuj prawnika brac i dzialac przeciwko wlasnemu dzicku przeciez to szczyt chamstwa i podlosci!!!
Jak juz bedzie po tej sprawie to zakladam sprawe o ogrniczenie praw rodzicielskich!!!
A tak to wszystko wporzadku,zauroczylam sie na nowo w koledze ale chuj z tego bedzie;p ale nie przjmuje sie zyje tym co jest tu i teraz 🙂
22 wrzesnia mam pierwszy zjazd w szkole,bardzo sie ciesze 🙂 Poznam nowych ludzi,oderwe sie troszke od Poli,bo ostatnio to juz mi brakuje cierpliwosci 😞
12 pazdziernika moja sis przyjezdza na kilka dni ,skoczymy na jakas imprezke...W styczniu wraca do Polski na stale i rozstaje sie ze swoim-ALE SIE CIESZE!!!!! 🙃 🙃 🙃 wiem,wredna jestem.... 😁
Wlasnie zaraz biore mala i kolezanke i jedziemy na zakupki ,musze sobie jakies ciuszki kupic,bo ostatnio to tylko dla Poli i dla Poli matka o sobie zapomniala no ale tak to juz jest ,pewnie kazda tak ma 🙂
No nic uciekam Caluje WAs moje piekne i pozdrawiam buziaki:*:*:*:*:*

😘 😘 😘
BO ŻYCIE JEST PIEKNE!!!!! 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
hej
ja jestem zawsze czytam wszystko ale kurwa nie mam co pisać u mnie nic się nie dzieję , siedzę z LENĄ w domu , bawimy się , uczymy nowych rzeczy ,łazimy po sąsiadach do kotów, psów tudzież innych zwierząt i tak w kółko 😮
może Frytka tak do Ciebie cieszę się że jesteś optymistycznie nastawiona , nie wiem co to owe "zabezpieczenie " czy coś ale wydaje mi się że to dużo , u mnie sady w Przemyślu i Biłgoraju przyznają 250 zł do 500zł alimentów na jedno dziecko nawet ojcom pracującym ( ale zawsze sedzia mówi że o podwyższenie można się starać jak dziecko do szkoły pójdzie ) dużo P. kolegów ma 300zl , sąsiad ma 1500 ale na dwoje dzieci i sprawa była w Wa-wie , teraz ta koleżanka co ze mną rodziła podała ojca dziecka o alimenty ale nie stawil się na sprawie ( ona sama ma już dwójkę starszych z pierwszego małżenstwa) i tamten ma 500 zł na dwójkę i chodzą już do szkoły 😮 a ten w ogóle widział dziecko 2 razy ( mimo że mieszkają 2km od siebie ) nie odwiedza i nie ma zamiaru w ogóle nic go nie obchodzi i stałym zleceniem płacił jej 300 zł(ale tak sam z siebie bez sądu ) , założyła sprawę , nie stawił się , nie podał przyczyny , ba nawet wezwan nie odebrał i sąd nie mial możliwości wysłuchania jego "argumentów" i przyznał je teraz 500zł , ale tylko dlatego że chyba z 10 osób zbierało dla niej paragony z zakupami na dziecko w tym ja , nie wiem ile was kosztuje utrzymanie dziecka miesięcznie ale mnie około 300zł , tzn wliczam w to jedzenie, picie, pieluchy , jakiś kosmetyk i wizyta u lekarza ( która wypada całe szczęście duuuuuuuuuużo rzadziej ) - a ona miała paragony na około 1000zł 😮 i sąd przyznał jej 500zł czyli w sumie po połowie biorąc pod uwagę rachunki ona połowę i tatuś połowę 😉, wiec ja bym chyba do góry skakała a ona jeszcze marudzi (tylko tu chodzi o to że gość ma 200 tyś dochodu miesięcznie ale ona ani nikt nie może tego udokumentować 🥴 )
co do ograniczenia praw Aneta to bym się zastanowiła , jednak tata to tata i tak z WAMI nie mieszka, pewnie coraz rzadziej będzie się kontaktował, też pewnie sobie ułoży życie z kimś innym ale myślę że jeśli będzie chciał to powiniem mieć jakiś wpływ na wychowywanie dziecka i na ważne , podejmowane decyzje , ale to TWOJA sprawa
a co do adwokata to nie wiem co cię tak dziwi 😮 ty sama poszłaś na sprawę ????czy sprawy nie było ?? bo już nie wiem ☺️ ta moja koleżanka również miała adwokata aha i moim zdaniem jeśli dojdzie do sprawy i na prawdę chcecie się żreć to powinnaś usunąć wszelakie zdjęcia z portali zwłaszcza te z imprez z puszką w ręce nawet jeśli zawartość tej puszki miała tylko 2% alkoholu bo jeśli Karol znajdzie dobrego adwokata to wszystko może być wykorzystane przeciwko Tobie 😉 i to ty powinnaś się obawiać ograniczenia praw - Broń Boże nie mam nic do Ciebie ja wszystko rozumiem i pewnie większość dziewczyn tutaj też ale mówię kilkoro znajmych ostatnio miało podobne sprawy i wiem że w takich sytacjach trzeba się pilnować bo nie wiesz na jakiego sędziego trafisz 😉
uśmiałam sie z tego jak napisałaś że A. wraca w styczniu do Polski i zrywa z chłopakiem 😁 to cóż to za perfidny plan żeby jeszcze biednego chłopaka do stycznia oszukiwać 😉
ja tez tak kiedyś mówiłam, pisałam i w ogóle tzn nawet tobie ze jeśli stane na nogi i będę "samowystarczalna" to go zostawię, ale gówno prawda , ja gościa tak kocham że nie wiem co by musiało się stać żebyśmy się rozstali , oczywiście mam gorsze dni i wszystko mnie wkurwia i on też i nie mogę powiedzieć że jestem szczęśliwa ale to nie jest jego wina tylko moja , jakiś czas temu zrozumiałam że moje oczekiwania były za "duże" , że mam jakiś wyidealizowany obraz związku i małzeństwa , ale po poczynionych obserwacjach stwierdzam że nigdzie nie jest idealnie , ale jeśli ktoś tak uważa to zwyczajnie KŁAMIE wszędzie są jakieś problemy , bardziej poważne lub mniej ale są , czasem nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy
pewnie nie raz będę przez niego ryczeć , pewnie nie raz jego spakowane torby rzucę mu przez balkon, pewnie nie raz zwyzywa mnie jak do tej pory ( i ja dłużna nie będę ) - ale od jakieś czasu pracujemy nad sobą i każdego dnia uczymy się bycia razem ( mimo że teraz jesteśmy osobno i to mnie najbardziej wkurwia :angry 🙂 , zwyczajnie za nim tęsknie , tak jak pisałam nie za seksem czy innymi zabawami bo i tak od 3 mcy nic nie było , ale tęsknie za nim , za jego radą za jego ramieniem, a nawet za jego krzykiem kiedy sprowadza mnie do pionu ☺️
oczywiście mam ochotę na jakieś miłosne uniesienia ( zwłaszcza jak sobie przypomnę jak to było 10 lat temu jak to się zaczynało - bo właśnie za 2 tyg minie 10 lat od kiedy zamieniłam pierwsze zdanie z P. 😉 )
pamiętam tą fascynację i motyle w brzuchu , tą ekscytację i podniecenie jak do mnie zadzwonił, jak mnie dotykał a nawet jak do mnie mówił, pamiętam ten strach jak sie ukrywaliśmy przez dwa lata , pamiętam te wszystkie , nowe dla mnie "rzeczy " 😉, pamiętam sytuacje które teraz z perspektywy czasu są dla mnie zwyczajnie śmieszne bo to co robiliśmy było takie szczeniackie aczkolwiek fajne ☺️
ale to minęło i nigdy nie wróci , nigdy , teraz zaczeło się prawdziwe życie , nuda rutyna i ciągle ta sama myśl żeby jakoś zabezpieczyć się na przyszłość i mieć z czego żyć i mieć za co utrzymać dziecko , to jest teraz najważniejsze, ale wierzę że jeśli tylko będziemy chcieli to na "starość" sobie to odbijemy i spędzimy jeszcze niezapomniane chwile i będziemy się sobą cieszyć jak nigdy przedtem 😉
a i jeszcze ksiądz na moim ślubie miał takie kazanie że mi to gały z orbit wychodziły , zastanawiałam się skąd gość ma taką wiedzę , 😮, mówił pięknie a powiedział tyle "rzeczy" że moje wątpliwości ostatecznie zostały rozwiane i nawet mama już przestała się czepiać P. 😉
ja juz wiem co jest miarą prawdziwej miłości tzn wiedziałam to zawsze ale teraz chyba ostatecznie sie na to otworzyłam 😉
w sumie nie wiem dlaczego to napisałam , ale chyba czułam taką potrzebę ☺️
ja też ostatnio odnowiłam starą znajmość , no może nie taką starą bo chłopaka znam od urodzenia ale 4 lata temu coś tam się działo 😉 coś o czym P. wie bo później ( nie boję się użyc tego słowa) ale byłam "prześladowana" przez tego chłopaka , i teraz mamy jakiś tam kontakt i też mam motyle w brzuchu i mi się podoba i nie wiem dlaczego to robię ale na nic więcej nie chcę sobie pozwolić ( nie to że nie mogę, bo owszem MOGĘ ) ale nie chcę, na to co mam pracowałam 10 lat , to ja zmieniłam P. o 360 st a on mnie o jakieś 180 😉 to jego znam od podszewki , to jemu mogę powiedzieć wszystko ( nieważne z jaki skutkiem) , to dla niego poświęciłam wszystko tak samo jak on dla mnie i nie wyobrażam sobie że przez jakąś "chwilę " mogłabym zniszczyć to wszystko , wi9ęc to chyba jest MIŁOŚĆ albo sie mylę 🤨
sory za ten wywód ale właśnie z tej tęsknoty mi odpierdziela ☺️

no a co do zakupów Aneta to nie wiem w tej kwestii nic 😁 ja sobie coś tam kupuję za to dziecku nic więc nie wiem jak to jest 😮, ale może jest to spowodowane tym że LEŃ dostaje mnóstwo ciuchów , raz lepszych raz gorszych ale jednak , np na tą chwilę ma 32 sukienki , z czego założyła przez lato około 20 tu 😮 a na przyszły rok będą już za małe i tylko przekładam je z szafy do pudła i tak w kółko 🤢
kupujemy jej tylko buty dwa razy do roku i ja jakieś tam spodnie a mama zakupuje jej rajtuzy i skarpety i wsio
nie sądzę że jest dobrze ubrana ale nie mam zamiaru wyrzucac pieniędzy w błoto tylko dlatego że te ciuchy co ma nie są markowe albo są używane ,z resztą ja "wyhodowałam" brudasa , ona to po 5 minutach od wyjścia na dwór już jest cała upaprana więc przynajmniej nie jest mi szkoda 😉

Marina , nie wiem co czujesz ale jednak kilka lat doświadczenia ( w przedszkolach ) pozwala mi stwierdzić ze to NORMALNE zachowanie chociaż pewnie łatwo ci nie jest 😉 ale to minie tylko musisz być konsekwentna , sami dobrowolnie podjęliście tą decyzję o posłaniu Anielki do przedszkola więc teraz trzeba ponieść tego konsekwencje a uwierz mi to wyjdzie tylko małej na dobre , na początku była tym zafascynowana, bo dzieci , bo zabawa, a teraz pewnie zaczęły się jakieś obowiązki i jest jej ciężko sie przestawić , ale to minie zobaczysz , na pewno brakuje jej ciebie, przypomina sobie i myśli o tym że ty jesteś z Józkiem w domu że mogłaby się tam bawić itp . i jest jej przykro ale gwarantuję ci że jeśli będziecie konsekwentni to za jakiś czas minie i z uśmiechem na buźce będzie tam szła i z takim samym uśmiechem będzie cię witać jak po nią przyjdziesz 😉
OLA a moze zastaniesz takie mieszkanie jak w tej reklamie HIT -ów 😉 😉 😉 😎
Barbara Streisand o ooooooooooooooooo o ooooooooooooo 😉

• Mamusia
Nikolino a co tam napisze to tutaj, może kiedyś odczytasz 😉
z okazji Twych 18tych urodzin życze Ci dużo szczęścia i spełnienia marzeń 😘
życzę kolejnej dwójki cudownych dzieciaków 😘
życzę cudownego "chłopaka" dla Nikity 😘
życzę mieszkania na parterze a na teraz cudownych efektów i wrażeń po świeżo odmalowanym mieszkaniu 😘
życzę wielu milionów zł aby starczało na kolejne wczasy w Bułgarii, Chorwacji , Grecji , Hawajach czy gdzie tam sobie życzysz 😘
życzę cudownych uniesień z mężem ( albo z kimś innym jeśli zajdzie taka potrzeba 😉 ) 😘
życzę ciągle tak młodego wyglądu ( a jeśli to się nie uda to przynajmniej życzę młodości "duchem " ) 😘
życzę wielu piw wypitych za moje zdrowie 😘
i jeszcze życzę aby teściowa zawsze wykazywała się inwencją twórczą i robiła CI takie świetne fryzury 😘

tego wszystkiego życzę ja skromna MATYLDA
dziękuję za uwagę 😉