Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

a ja dziś nie na zakupach i dobrze bo nie lubię tego jeszcze tylko raz musze wyskoczyć na sklepy ale to może gdzieś w środku tygodnia
jedną choinkę już ubrałam i jeszcze jedna mi została- moja jest mniejsza całe szczęście
mąż jak zwykle w domku rodzinnym a nie ze mną ale już się do tego przyzwyczaiłam
alexia a ty co zaspałaś?????????gdzie się podziewasz???????????????

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ja choinkę ubiorę dopiero we wtorek.
ile razy w ciągu dnia twardnieje Wam brzuch?
w ogóle to nie wiem to rozróżnić, czy możliwe, żeby brzuch twardniał blizej pępka w momencie, kiedy dzidzia się tam przemieszcza?

szyszkonella napisał(a):
ja choinkę ubiorę dopiero we wtorek.
ile razy w ciągu dnia twardnieje Wam brzuch?
w ogóle to nie wiem to rozróżnić, czy możliwe, żeby brzuch twardniał blizej pępka w momencie, kiedy dzidzia się tam przemieszcza?

ja w ogóle nie wiem o co chodzi z tym twardnieniem- ja chyba tego nie doświadczam alboo nie wiem cały czas mam twardy
wiem tylko że rano mam normalny a wieczorem się wkurzam bo mnie ten brzuch denerwuje bo nic nie moge zrobić swobodnie bo robi się większy

szyszkonella napisał(a):
czasami mam wrażenie, że wypowiadasz się o swojej ciąży jakbyś nie była ciekawa tego maleństwa, co się w Tobie rozwija 😜

wiem że to tak może wyglądać- ale pisałam sto razy ja kocham to maleństwo ale nie czuję jakiejś nadmiernej ekscytacji i nie wiem dlaczego może spowodowane jest to tym że tą ciąze przechodzę w ogóle bezobjawowo, gdyby nie to że przestałam miesiączkować pewnie nawet nie wiedziałabym o ciąży, wszystko ze mną w porządku ja nie wiem co to zgaga, ból kręgosłupa, skurcze w łydkach czy twardnienie brzucha dlatego czasami to wszystko co opisujecie to dla mnie totalna abstrakcja
a to że pisze że brzuch mnie denerwuje to normalne nie będę pisać ze jest oki skoro nie mogę się wannie przekręcić a wcześniej byłam najsprawniejsza na świecie- po prostu dziwnie się z tym czuję co nie znaczy że źle

poza tym choćby taka piękna sprawa jak ruchy i kopniaczki dziecka, musicie zrozumieć że jednym się to podoba innym nie, i nie oznacza to ze skoro otwarcie mówię że tego nie lubię to od razu będę wyrodną matką, ja po prostu mówię zawsze to co myślę i skoro mówię że te kopniaczki mnie irytują to tak jest
oczywiście pierwszy raz był fajny , drugi też wzruszyłam sie i w ogóle czekam zawsze rano i wieczorem na jakiś znak bo tak zawsze mała robi odzywa się rano i wieczorem ale kiedy robi to zbyt długo albo zbyt mocno to zwyczajnie tego nie lubię

szyszkonella napisał(a):
oj niejedna z nas pozazdrościłaby Ci tak dobrej formy fizycznej w ciąży, 🥴

hehe no na pewno i szczerzę modlę sie aby tak zostało do konca bo ja to straszna maruda jestem i jeśli coś by mi dokuczało to moje otoczenie nie wytrzymało by ze mną hehe

• Mamusia
hej: Matylda tylko zazdroscić takiego przebiegu ciązy:*
Mój brzuch zazwyczaj jest twardy rano i wieczorem i jak wstaje w nocy do kibelka to zawsze jest twardy 🙂
Mój Karol pojutrze przyjezdza 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 Nie wiedzieliśmy się 2 miesiace:P Wkońcu sie na żywo pokłóce 🤪 🤪 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
a ja dopiero wrocilam z zakupow pewlno ludzi wszedzie beznadzieja tak mnie kregoslup juz zaczal bolec od tego chodzenia jezdzenia i wogole do tego brzuszek mnie pobolewa nie wiem czy to znowu nerka czy nie zobaczymy bo nie jest to bol jakis silny taki delikatny 🙂 Co do twardnienia brzuszka to mi sie czesto zdarza jak wstaje rano a w ciagu dnia to raczej przemieszczanie malutkiej i jej ulozenie

A teraz ide zjesc pierogi bo jestem strasznie glodna 🙂 🙂

Ja się dopiero dopchałam do kompa: chłopaki od 11 rano grali w Hero'es 😮 😮 😮 😮 !!
Ale popiekłam sobie już blaty na święta i posprzątałam co nieco 🙂

Dorka, A Ciebie podziwiam za zakupy dzisiaj 😁 od moich byłych pracowników wiem, że dzień dzisiaj wyglądał masakrycznie i szorowali nosami po podłodze żeby tłumów nie widzieć 😁 😁

Aisak masz, moim zdaniem, najśliczniejszy brzuszek !!!!! 🙂

• Mamusia
Hej kobietki !! Ja juz po zakupach, choinka stoi, swiatelka pozawieszane hmm 😆 pieknie jest ! Zaraz zabieram sie do robienia spaghetti bom glodna niemilosiernie 🙂 A ztym twardnieniem to non stop widze piszecie. Mi czesto twardnieje, ale nie ma przy tym zadnych boli wiec nie martwi mnie to, zaraz sie zawsze maly odzywa 🙂 Dzisiaj na tych zakupach tez czulam ze czesto brzuch robi mi sie niesamowicie twardy ale nic mnie nie bolalo, nie gniotlo i takie tam wiec nie stresuje sie tym wogole 🙂 Jak tam sobota Wam mija?

• Mamusia
Frytus150 napisał(a):
Ja cały dzień leniuchuje,pospałąm troche...Pokłociłam sie za swoim i juz nie chce zeby przyjezdzał;/ bo mnie wkurwia!!!!!! 🤪 🤪
A Wy co robiłyscie???: 🙃
Niezle, ja ze swoim to nie rozmawiam od zeszlego weekendu, ale to niestety nie pierdoly, a szkoda..

• Mamusia
Tyska_1 napisał(a):
Frytus150 napisał(a):
Ja cały dzień leniuchuje,pospałąm troche...Pokłociłam sie za swoim i juz nie chce zeby przyjezdzał;/ bo mnie wkurwia!!!!!! 🤪 🤪
A Wy co robiłyscie???: 🙃
Niezle, ja ze swoim to nie rozmawiam od zeszlego weekendu, ale to niestety nie pierdoly, a szkoda..

Co się kochana stało? 😞

Tyska ale co rozwód???????????????
ja to już dzis tez nie mam siły ale u nas to normalne my nie jesteśmy zwykłym małżeństwem i na prawdę każdy mi to mówi ale mi to na odpowiada, teraz chwilowo ze sobą gadamy ale zaraz się pokłócimy i tak w kółko
ja już powinnam być wykąpana ale ci tam dałam sie namówić na wyjazd do jego siostruni i najadłam sie flaków i spaghetti z tuńczykiem i takimi tam włoskimi specjałami
moja choina też gotowa ale światełka na zewnątrz jeszcze nie pewnie w wigilię się nimi zajmę

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
Tyska ale co rozwód???????????????
ja to już dzis tez nie mam siły ale u nas to normalne my nie jesteśmy zwykłym małżeństwem i na prawdę każdy mi to mówi ale mi to na odpowiada, teraz chwilowo ze sobą gadamy ale zaraz się pokłócimy i tak w kółko
ja już powinnam być wykąpana ale ci tam dałam sie namówić na wyjazd do jego siostruni i najadłam sie flaków i spaghetti z tuńczykiem i takimi tam włoskimi specjałami
moja choina też gotowa ale światełka na zewnątrz jeszcze nie pewnie w wigilię się nimi zajmę

a ta jak zwykle najgorsze przewiduje 🙂 🙂 🙂 Aj tam odrazu rozwód:P

• Mamusia
Oj przepraszam ze nie pisalam, ale musialam odejsc szybciutko od kompa i dopiero teraz mam znowu chwile wolna. Ja mam nadzieje ze do tego nie dojdzie. Moze jakos to nasze zycie sie ulozy, nie klocimy sie o pierdoly, tzn owszem ale zawsze szybko sie godzimy a mamy jedna bardzo powazna sprawe ktora niszczy wiele malzenstw, zwiazkow i nie chce nas ten problem opuscic.. Ale wierze mocno ze przetrzymam to i moj maz w koncu sobie pewne sprawy uzmyslowi i bedzie silniejszy niz dzisiaj. Ale co tam, mnie poki co dobry humor nie opuszcza 🙂 Uwielobiam swieta u nas w domu to juz wszedzie nimi pachnie wszedzie je widac, zakupy porobione, prezenty popakowane 🙂 Tylko czekac na piateczek 🙂 A moj kot wlasnie sie slini na widok choinki. Ubierdziele mu jaja, ktorych zreszta juz nie ma, jak zacznie mi sciagac babki.. cholera jedna. Wlasnie zerwal mi kokardke z prezentu 🙂

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
Ja się dopiero dopchałam do kompa: chłopaki od 11 rano grali w Hero'es 😮 😮 😮 😮 !!
Ale popiekłam sobie już blaty na święta i posprzątałam co nieco 🙂

Dorka, A Ciebie podziwiam za zakupy dzisiaj 😁 od moich byłych pracowników wiem, że dzień dzisiaj wyglądał masakrycznie i szorowali nosami po podłodze żeby tłumów nie widzieć 😁 😁

Aisak masz, moim zdaniem, najśliczniejszy brzuszek !!!!! 🙂

🤪 🤪 🤪 🤪 oooooooooooooo dziękuję Tutliputli
najśliczniejszy to może nie 😉, ale najbardziej uśmiechnięty to tak 😁 😁 😁 😁