Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny co Wy się tak tymi chłopami przejmujecie? 😉 Ja się swojego nie pytałam kiedy kupujemy ubranka, co poszłam do miasta to wróciłam z czymś, część też zamówiłam przez internet i tak sobie uzbierałam wszystko co potrzebuję na początek jeśli o ciuszki chodzi. Postawiłam go przed faktem i tyle bo pewnie gadałby jak Wasi, że jeszcze czas i srata tata 😁 A tak teraz mogę pomału skupić się na innych zakupach jak nosidełko, łóżeczko, wózek itd. Wszystkiego na raz też nie dalibyśmy rady. Róbcie swoje i nie pytajcie o pozwolenie 😉 Tu jeden kaftanik, tam body, jeszcze kiedy indziej śpioszki i już 🙃

• Mamusia
kamikusia napisał(a):
jutro zadz moze jeszcze znajdzie sie dla mnie jakies miejsce 🙂 my chyba tez bysmy chodzili w weekendy. A co kazdy weekend sa zajecia ?

Tak - w sumie to 4 weekendy, zajęcia zaczynają się 15-tego stycznia i trwają do 13 lutego, potem kolejna tura zaczyna się w lutym ale to już za późno jak dla mnie, turlać się tam nie będę 🙂

alexia_79 napisał(a):
matyldusia napisał(a):
alexia gdzieś była??????

Cały czas jestem, krzątam się, powiesiłam pranie, doprawiałam zupkę, myłam głowę, wyłożyłam naczynia ze zmywarki, trochę poleżałam i tyle 🙂

jeju ty to taka pracowita jesteś, w ogóle nie odpoczywasz i jeszcze masz czas na forum 😜

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Dziewczyny co Wy się tak tymi chłopami przejmujecie? 😉 Ja się swojego nie pytałam kiedy kupujemy ubranka, co poszłam do miasta to wróciłam z czymś, część też zamówiłam przez internet i tak sobie uzbierałam wszystko co potrzebuję na początek jeśli o ciuszki chodzi. Postawiłam go przed faktem i tyle bo pewnie gadałby jak Wasi, że jeszcze czas i srata tata 😁 A tak teraz mogę pomału skupić się na innych zakupach jak nosidełko, łóżeczko, wózek itd. Wszystkiego na raz też nie dalibyśmy rady. Róbcie swoje i nie pytajcie o pozwolenie 😉 Tu jeden kaftanik, tam body, jeszcze kiedy indziej śpioszki i już 🙃

problem w tym, że mi jeszcze zus kasy nie wypłacił i jedyna kasa jaka jest to u mojego chłopa ;/ nienawidzę takiej zależności od niego, ale jeszcze trochę będę musiała to znosić ;/

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
matyldusia napisał(a):
alexia gdzieś była??????

Cały czas jestem, krzątam się, powiesiłam pranie, doprawiałam zupkę, myłam głowę, wyłożyłam naczynia ze zmywarki, trochę poleżałam i tyle 🙂

jeju ty to taka pracowita jesteś, w ogóle nie odpoczywasz i jeszcze masz czas na forum 😜

Nie przesadzaj z tą pracowitością 😉 Nie zapominaj, że ja"byle jaka gospodyni" jestem 😉 a przez to forum to ja właśnie za nic się wziąć nie mogę, zamiast chociażby poleżeć to wypisuję tu głupoty do Was 😁

alexia_79 napisał(a):
matyldusia napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
matyldusia napisał(a):
alexia gdzieś była??????

Nie przesadzaj z tą pracowitością 😉 Nie zapominaj, że ja"byle jaka gospodyni" jestem 😉 a przez to forum to ja właśnie za nic się wziąć nie mogę, zamiast chociażby poleżeć to wypisuję tu głupoty do Was 😁

hehe ja tak nie do końca szczera byłam jak to pisałam ale podziwiam za jakiekolwiek chęci "byle jaka gospodyni"

• Mamusia
kamikusia napisał(a):
ja ubranka mam, ale nie mam nic z tych grubszych rzeczy typu lozeczko, posciel, reczniki itd a sama nie dam rady tego przyniesc do domu. a przez int nie chce zamawiac bo ja musze to zobaczyc, dotkac 😁

Eee tam, ja w sumie to tylko łóżeczko na zywo widziałam w sklepie ale zamówiłam w internecie bo taniej, ale pościeli już nie widziałam. Myślę że wiele nie będzie odbiegać od normy bo jest cała biała bawełniana, więc chyba nie powinno być rozczarowania. Co do ręcznika, wanienki, stojaka to pewnie moja mama pójdzie jak już urodzę, niech się babcia zaangażuje 😉 Nie wiem tylko co z komodą i przewijakiem bo na razie nic nie wybraliśmy 🤢

• Mamusia
alexia 79 zgadzam sie z toba najlepiej postawic przed faktem dokonanym 🙂chodz ja ostatnio powaznie rozmawialam z mezem jesli chodzi o zakupy dla bobasa i chyba zrozumial ze potrzeba duzo pieniedzy zeby to wszystko kupic i zaczal rozumiec ze trzeba po malu zaczac kupywac 🙂

alexia_79 napisał(a):

no tak wszystko się zgadza tylko ja tak jak Klaudia teraz jestem zależna od męża i skoro on mówi że teraz nie możemy sobie na zakupy pozwolić to widocznie tak jest, bo wiem że jeszcze przed porodem mamy kilka inwestycji równie ważnych

• Mamusia
klaudiagda napisał(a):
alexia_79 napisał(a):

problem w tym, że mi jeszcze zus kasy nie wypłacił i jedyna kasa jaka jest to u mojego chłopa ;/ nienawidzę takiej zależności od niego, ale jeszcze trochę będę musiała to znosić ;/

W takim przypadku to zrozumiałe 🙂

kamikusia napisał(a):
moj to mi chyba po urodzeniu dziecka powie ze on ma jeszcze czas na kupienie rzeczy... 😮 eh... teraz bede siedziala cicho,nie bede wspominala o zakupach dla dziecka. Zoabczymy kiedy sam podsunie pomysl robienia zakupow....

tak na zakupy mają jeszcze czas ale jak trzeba będzie stawiać pępkowe to zwlekać nie będą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
kamikusia napisał(a):
moj to mi chyba po urodzeniu dziecka powie ze on ma jeszcze czas na kupienie rzeczy... 😮 eh... teraz bede siedziala cicho,nie bede wspominala o zakupach dla dziecka. Zoabczymy kiedy sam podsunie pomysl robienia zakupow....

tak na zakupy mają jeszcze czas ale jak trzeba będzie stawiać pępkowe to zwlekać nie będą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i kasa się wtedy też znajdzie i na wódeczkę i nawet na ogórki - dziady jedne 😉

alexia_79 napisał(a):
matyldusia napisał(a):
kamikusia napisał(a):

i kasa się wtedy też znajdzie i na wódeczkę i nawet na ogórki - dziady jedne 😉

ta bez ogórków oby wódy starczyło

• Mamusia
my zakupy dla malej zrobimy dopiero koniec lutego poczatek marca i wszystko odrazu ale to ze wzgledu na to ze kaske mamy juz odlozona wiec to jest tylko kwestia kupna a jezeli nawt by sie cos wydarzylo to mysle ze dal by sobie rade z kupnem bo najwazniejsze rzeczy mamy upatrzone w internecie 🙂

Witam Was kobietki 🙂 poczytałam gazetke zrobiłam jedzonko posprzątałam i przeczytałam co pisałyście 🙂 Chyba wszystkie chlopy takie same są jeszcze jest dużo czasu jeszcze mamy czas akurat w przypadku zakupów dla malutkiej to tego nie słyszałam ale zawsze tak mówi.