Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam.
Ewelina miejmy nadzije ze to zeby 🙂 Ala tez miala goraczke jak jej szla 4ka i byla strasznie marudna.
Teraz tez jest strasznie marudna wiem mam nadzije ze skonczy sie to kolejna 4ka.

Matylda co do okresu i splodzenia dziecka to jak najbardziej jest to mozliwe!!!!!!!!!!!
Co prawda jest ciezej niz zwykle ale jak by sie uprzec to mozliwe to jest.
A warunkiem jest tylko to ze musialaby Ci wypasc ten cykl ok 18-20 dniowy wtedy owulacja Ci wypadnie ok 3-4 dnia cyklu czyli w okres! Patrzac standardowo ze wiekszosc kobiet ma faze lutealna 13-15 dni co sie przyjelo 14 dni przy wiekszosci i ze plemniki zyja ok 72h ale sa i slabsze ale bywaja i silniejsze to oznacza ze mozesz sie kochac z mezem w 1szy dzien cyklu, czy 2gi , ba mozesz nawet dzien przed okresem i ZAWSZE JEST PRAWDOPODOBIENSTWO ZE MOZESZ BYC W CIAZY BO TO MOZLIWE! Tak jak pisalam wszystko zalezy tylko od tego jaki cykl Ci sie trafi tym razem 😉 Regularny jak zwykle czy jakis skrocony np przez lekarstwa, zmiane klimatu czy tez stres.

Ja wlasnie pieke chleb i ogladam rodzinka.pl jak skoncze to ide spac bo padam spac.
Jestem tak zmeczona upalami, praca zawodowa i marudzacym dzieckim i tona obowiazkow domowych ze czasem nie wyrabiam.
Ostatnio zasnelam na tapczanie na 15 min miedzy jednym marudzeniem Ali a drugim marudzeniem.
Wczoraj natomiast bylam tak zaspana ze w nocy nie sciagnelam soczewek a rano sobie zalozylam 2 pare na te stare (bo nosze jednodniowe) cieszylam sie ze idealnie widze ale zastanawialo mnie czemu tak cos w oczach przeszkadza. I dopiero po calym dniu noszenia jak zdejmowalam wczoraj w nocy zobaczylam ze mialam 2 pary na sobie-agentka ze mnie co?
Takze zaczynam sie obawiac sama siebie co nastepnym razem zrobie z tego zmeczenia-mam nadzieje ze nie spale chleba albo co gorsza chaty 😞
Lece ogladnac 1 odcinek serialu bo za 45min wylaczzam piekarnik i ide spac.
Dobranoc kobitki 🙂

• Mamusia
bry 🙂

wczoraj byliśmy z G. u kardiologa i okazało się, że ma strunę na serduszku, jest to zupełnie niegroźne i poza szmerkami niczego więcej nie powoduje, także happy jestem 🙂 jeden problem z głowy 😉

jadę na jazdy właśnie a potem na 3 dni nad jeziorko spadamy 🙂

• Mamusia
Aneta - nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło 🙂 Głowa do góry - tam gdzie Pan Bóg drzwi zamyka otwiera okno - więc musi być już tylko lepiej 🙂

A mu jutro jedziemy do siostry S. - oni tam też big basen mają ale dla Lenki za wielki więc pewnie wyślę dzisiaj męża po jakiś mały dmuchany 🙂

• Mamusia
piję kawe ze smietanką 🙂

moje robaczysiątka śpią grzecznie 🙂

a ja zabieram się za porządki w ciuchach Aniołkowca 🙂 musze powybierać i sprzdac koleżance 🙂 Patrze tak na niektóre i cóż smutno mi , ponieważ ubrała może z raz niektóre...
Teraz nie będę przesadzać z tym kupnem...

• Mamusia
hejka, powiedzcie mi czy to dużo? to przykładowe śniadanie małej.
mało, dużo? starcza jej to na 4h

[URL=http://iv.pl/][IMG]http://iv.pl/images/79827231195643917573.jpg[/IMG][/URL]

jedno jajko na twardo
kanapka z szynką drobiową
trochę pomidora i ogórka
kubek herbaty miętowej