Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Wszystkim!!!!

Kasia mój też ma taki okres, czasem naprawdę ciężko wytrzymać!!!!!!

Ewelina gratuluję ząbków i rzecz jasna zazdroszczę 😆

Wracaj do tego wieku Frytuś, mój kolega z ławki poślubił o 4 a chyba nawet o 5 lat starszą dziewczynę. Jakoś nigdy różnica wieku im nie przeszkadzała.

Tak jak pisałam na fb Jasiowi przybył W KOŃCU jeden ząbek 😁 Nawet już ładnie podrósł 😁

• Mamusia
Helloł 🙂
Aleee Wy jesteście Wariatki!!!! 😁
Ja nie chce żadnego chłopa,żadnego 20stolatka i 30stolatka 🙂
Pozatym ten "Młody" nie jest interesujacym ciasteczkiem ;p nie moj typ....
Eeeeejj ja sie nie bzykam z byle kim;p hahahahaha WARIATKI!!!!
Ola,Kasia Wy macie 30 lat to musicie sobie 20stke znalesc na szybki sexx 😁 hehe 🙂

• Mamusia
niksssa napisał(a):
bry
no to sie pochwaliłam ostatnio u nas wszyscy zdrowi 🤢 🤢

młody od wczorajszego wieczoru 38 ma i dwa razy zwymiotował 🥴 dzisiaj juz niby troche, ale zjadł i dalej nie wymiotuje ale gorączka się utrzymuje na tym samym poziomie non stop. 🥴

eh no masakra z tymi chorobami, nie wiem jak ja tą jesień i zimę przetrwam, więcej na L4 będę niż w pracy...

Magda z Ł. Pneumolan masz podawać tylko przez 5 dni ze względu na to, że jest od 3 lat? Bo tak jak czytam to całymi miesiącami to podają. Zapomniałam moją pediatrę o to zapytać. Narazie podaję G. Po 2,5 ml.

• Mamusia
niksssa napisał(a):
bry
no to sie pochwaliłam ostatnio u nas wszyscy zdrowi 🤢 🤢

młody od wczorajszego wieczoru 38 ma i dwa razy zwymiotował 🥴 dzisiaj juz niby troche, ale zjadł i dalej nie wymiotuje ale gorączka się utrzymuje na tym samym poziomie non stop. 🥴

Nie chcę Cię straszyć ale Lence się właśnie tak jelitówka zaczęła 🥴
A na drugi dzień sraczka doszła 🤢

• Mamusia
Moje dziecko śpi już prawie 3h w łóżeczku bez pobudki 😮 zazwyczaj budzi się po 30-50 min. Muszę go ponosić i śpi max.2h. To jego najdłuższa drzemka odkąd skończył 4 mce. Mam nadzieję, że nie oznacza to wykluwania się jakiegoś choróbska 🤨

a ja w tym czasie nie zrobiłam nic, leżę cały czas, jakoś nie mam siły...

• Mamusia
tynka83 napisał(a):
Moje dziecko śpi już prawie 3h w łóżeczku bez pobudki 😮 zazwyczaj budzi się po 30-50 min. Muszę go ponosić i śpi max.2h. To jego najdłuższa drzemka odkąd skończył 4 mce. Mam nadzieję, że nie oznacza to wykluwania się jakiegoś choróbska 🤨

huhuu.. zazdroszczę! 🥴 moja ma jedną drzemkę w ciągu dnia i po 20 minutach trzeba do niej iść, żeby zasnęła na następnych 10.. i tyle ze spania 😉

• Mamusia
szyszka napisał(a):
tynka83 napisał(a):

huhuu.. zazdroszczę! 🥴 moja ma jedną drzemkę w ciągu dnia i po 20 minutach trzeba do niej iść, żeby zasnęła na następnych 10.. i tyle ze spania 😉
[/quote

Ale pewnie w nocy ładnie śpi? U mnie dzisiaj w nocy wyjątkowo 2 krótkie pobudki, bo ostatnio to masakra ryczał całymi nocami, ale myślę, że to przez te zęby...

• Mamusia
dobry raz mi to ziała raz nie działa
mhm ja mam zapalenie oskrzeli 😠 😠 😠 😠
przez to do dentysty nie mogłam iść
a mojej się coś pozamieniało i śpi w dzien od 14.00 do 17.00 potem w nocy od 23.30 do 8.00-9.00
aha i od tygodnia przesypia noce , już zapomniałam jak to jest 😉
co by tu jeszcze
aha Nikolina zadzrosczę ci takiego męża , pakuje się i wychodzi i tyle
swojego to ja musze pakować, wyrzucać torbę prze balkon , on mówi że koniec po czym za pół dnia wraca , a ja nie mam już siły żeby zrobić to ponownie i odpuszczam i tak w kółko
kurde dlaczego on nie traktuje mnie poważnie muszę być bardziej stanowcza 😮
a tak w ogóle to co postanowiliście w waszej "szczerej rozmowie" ???
oj to Marta będzie się działo jak przyjedzie 😉
mój niestety będzie już jutro ale ponoć całe szczęście późno około 2.00 w nocy tylko trza po niego pojechać

• Mamusia
Marta, w dzień go noszę a wieczorem czasami mąż go nosi, ale najczęściej sam zasypia w łóżeczku, już były noce, że było ok, więc mam nadzieję, że to przez zęby. Jedna 4 cała już mu wyszła, a 3 czwórki naraz się przebiły i wyłażą dalej.No i on jeszcze się budzi na jedzenie i wtedy to pół biedy bo szybko zrobię mleko, zje i zasypia. A jak płacze i go biorę do siebie to i tak krzyczy, że chce do łóżeczka.Ostatnio w nocy zostawiłam go u nas w łóżku i poszłam mleko robić, wracam a on na głowie w swoim łóżeczku stoi, normalnie tak się przestraszyłam, mógł sobie kark skręcić...a i ostatnio też "wyszedł" ze swojego łóżeczka w dzień, byłam w kuchni, usłyszałam tylko huk, wchodzę do pokoju a on siedzi na podłodze, musiał jakoś na pupę upaść, bo nawet nie płakał tylko pokazywał palcem na łóżeczko i bum, bum mówił, także samego w łóżeczku nawet na minutę go nie zostawię .

Ola pokaż Lenkę, w ogóle dziewczyny wstawcie zdjęcia bo dawno nie wstawiałyście, ja muszę jakieś porobić bo dawno nie robiłam,,,

• Mamusia
a ja postanowiłam że młodej kłaka nie zetnę przez najbliższe 10 lat i grzywki też nie będzie miała, jakoś tak nie lubię dziewczynek z grzywkami ☺️
moja z tyłu jak ma włosy po kąpieli nie wytarte to sięgają jej prawie łopatek 😮, ale rzadzizna straszna
a co ja mam ci Justyna pokazać, moją widziałaś , niech inne pokazują 😜\\z resztą ja nic aktualnego nie mam , ostatnie sprzed miesiąca

• Mamusia
Ja mam opuszczany bok , także jest z 10 cm niżej, i nie zasunęłam, bo o leżał grzecznie i czekał na mleczko, zawsze tak było i nic takiego mu do głowy nie przychodziło ☺️ ale jak jest normalnie zamknięte, to też jakoś tak się wspina i nogę zarzuca, że jakby się uparł to i z tego by wyszedł 🥴
w nocy łóżeczko jet przystawione do naszego łóżka więc jakby co to na nasze łóżko spadnie.

Matylda właśnie sobie uświadomiłam, że ja w końcu nie obejrzałam Twojej gadającej Leny, bo coś mi wtedy nie wychodziło, a potem zapomniałam ☺️ ale zaraz obejrzę 😉

• Mamusia
Ola no tez się tego obawiałam ale dzisiaj nawet raz kupy nie zrobił ani nie wymiotuje. A gorączkę ma cały czas, koło południa miał 38.7, dostał panadol i trochę spadła aczkolwiek cały czas się utrzymuje. Obstawiam że to jakiś wirus, bo tak to nic mu nie jest, nawet specjalnie nie płacze, tylko spać śpi po 15min i to koło mnie na kanapie, jak go za rączke trzymam 🤨 🤨
Mati mój to na moje żądania żeby się wynosił też nie reaguje 😁 😁 ale chyba coś w nim pękło. Co postanowiliśmy? Poukładać nasze "codzienne" sprawy tak, żeby znaleźć każdego dnia chociaż parę chwil dla siebie, żeby móc parę słów zamienić bez wiszących nad nami dzieci. No i obiecał się bardziej angażować i udzielać w domu. Zobaczymy co to z tego wyjdzie

• Mamusia
tynka83 napisał(a):
Nikola a może gardło?

Mati ja w szoku jestem, mój ładnie mówi i powtarza ale do Leny to jeszcze mu daleko, no i mądra jest bardzo, chyba musze się wziąć za edukację mojego 😉

sama nie wiem, chyba by płakał jakby go bolało 🥴 jutro ide z nim do lekarza bo dzisiaj pediatra u nas nie przyjmowal to może powie coś mądrego 😉

• Mamusia
niksssa napisał(a):
tynka83 napisał(a):
Nikola a może gardło?

Mati ja w szoku jestem, mój ładnie mówi i powtarza ale do Leny to jeszcze mu daleko, no i mądra jest bardzo, chyba musze się wziąć za edukację mojego 😉

sama nie wiem, chyba by płakał jakby go bolało 🥴 jutro ide z nim do lekarza bo dzisiaj pediatra u nas nie przyjmowal to może powie coś mądrego 😉

mój nie płakał, ale jak mu dawałam butelkę to tak brał do ust, wziął łyka i nią rzucał i wtedy płakał, nie wiem czy z bólu czy z głodu, bo przez kilka dni nic nie jadł prawie, ale to i tak kazała tylko dawać nurofen przeciw zapalnie no i neosine jeszcze miał, takie na wirusa właśnie