Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
oj biedactwa 🤢 całuski dla chorych dzieci i mam 😘 😘

u nas (odkupać) na razie spokój, Julka trochę podziębiona była ale przetrzymałam ja weekend w domu, poiłam sokiem malinowym jak szalona i przeszło 😉

Magda z P. własnie z zakupów wróciłam i kupiłam na wesele te ame buty co ty miałaś 🙂 tzn o ile masz te na grubszym obcasie, bo na szpili to bym się zabiła w tańcu 😉

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

niksssa napisał(a):

Magda z P. własnie z zakupów wróciłam i kupiłam na wesele te ame buty co ty miałaś 🙂 tzn o ile masz te na grubszym obcasie, bo na szpili to bym się zabiła w tańcu 😉

tak na grubszym 🙂
hehe Nikola spostrzegawcza jesteś, aż sprawdzałam na którym zdjęciu je widać 😉) 🙂

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Biedna Lenka 😞 Ale jak krzyczy, że boli? Już Ci to mówi?

Tak, ona dużo już mówi, potrafi powiedzieć że boli i pokazać co ją boli.. na szczęście..

moja też to mówi
zwłaszcza że "mamę boli głowa "
he he moja szkoła 😉

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):
niksssa napisał(a):

tak na grubszym 🙂
hehe Nikola spostrzegawcza jesteś, aż sprawdzałam na którym zdjęciu je widać 😉) 🙂

bo też będę miała czarną kieckę i do niej te buty więc od razu mnie biły po oczach 😉

bry 😎

• Mamusia
Bry 🙂

Lenka już lepiej, ale cwaniara teraz krzyczy "boli" jak czegoś nie dostanie i używa tego słowa do manipulacji 🤢 Teraz nie będę wiedziała czy rzeczywiście ją boli czy wydziwia 🤨
Najważniejsze, że już zaczyna jeść i psocić - to znak że zdrowieje 🙃

• Mamusia
Dobry!
Ola, dobrze, że Lenka juz do zdrowia wraca 🙂 te choróbska wredne...
Aniołka juz w przedszkolu 🙂 Krupniczek juz prawie gotowy 🙂 polędwiczki sie marynują w lawendzie i będzie git 🙂 hmmm do tego moje starsze zazyczyła sobie jak zawsze kluski śląskie... Najchętniej by tylko to jadła, ale szczerze mówiąc ja już mam dosyc tego. Ola wczoraj robiłam makaron po Twojemu 🙂 alesię śmiałam jak Anielka powiedziała: o to makaron mamy Lenki 🙂 Pamięta cwaniareczka moja. A u nas sa juz trójki chyba , nie da zobaczyć ani dotknąć. Ale takie kupy masakryczne , że aż do wymiotów.

Ej no i nie wiem co się dzieje z Józkiem 3 dni pod rząd nie je mi nic oprócz kaszek i wody. i to w małych illościach. Już nie mam siły. Widzę, że jest głodny ale chyba te cholerne zębny nie dają mu spać, jeść i biedulka moja cały czas marudzi.
Zimno jest i nie chce mi się nic szczerze mówiąc. Najchetniej bym sie położyła pod kołderke i dała sobie spokój. Na jutro muszę przeszykować jais strój syrenki, będę czytac jutro dzieciom w przedszkolu bajkę i muszę się przebrać. Cały tydzień zawalony, trzeba kupic prezenty na dzień nauczyciela oe=raz cos dzieciaczkom na pasowanie może jakąś mowe musze wygłosic jako wiceprzewodnicząca przedszkola . Boże jakaś masakra ten pażdziernik. Wiem, że marudze ale tak jakos dzis mam.
ide zjeśc murzynka z czekoladą 🙂 o kawe musze zrobic 🙂

Miłego dnia dziewczynki 🙂

• Mamusia
Czesc dziewczynki 🙂
Ola-ucaluj Lenke biedulka:*
Madzia-tylko zrobie ten kurs to wiadomo ze Ci zrobie rzęski:*

A u nas wszystko oki,wszyscy zdrowi 🙂
wiecie mam branie ...Smic mi sie chce bo podrywaja mnie chlopcy w wieku 20-22 lat 😁 😁 haha albo ja tak młodo wygladam 🙂he
Karol placi mi kase te zabezpiecznie 9stow wiec jest ok nie wiem kiedy nastepna sprawa hmmmm....

• Mamusia
Frytus150 napisał(a):
Czesc dziewczynki 🙂

wiecie mam branie ...Smic mi sie chce bo podrywaja mnie chlopcy w wieku 20-22 lat 😁 😁 haha albo ja tak młodo wygladam 🙂he
Karol placi mi kase te zabezpiecznie 9stow wiec jest ok nie wiem kiedy nastepna sprawa hmmmm....

Ucałuję - dziękuję..
A Ty ile masz lat? Nie tyle samo? 🤔 ☺️

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Frytus150 napisał(a):
Czesc dziewczynki 🙂

Ucałuję - dziękuję..

Ola ja w styczniu 25 koncze 🙂 Teraz to dalas 🙂 😁 😁 😁

• Mamusia
Frytus150 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Frytus150 napisał(a):
Czesc dziewczynki 🙂

Ucałuję - dziękuję..

Ola ja w styczniu 25 koncze 🙂 Teraz to dalas 🙂 😁 😁 😁

No to ale mi różnica 😁 2 lata 🙃
Teraz masz 24 tak? 😉
Młoda siksa jesteś jeszcze 😉

• Mamusia
Bry 🙂
☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

musiałam wpaść, bo Dr Google nie na wszystko zna odpowiedź, w każdym razie taką która mnie satysfakcjonuje...No i muszę porównać, czy może i Wasze dzieciaczki tak mają 🤢

W sobotę odebrałam Witka po prawie dwutygodniowych wakacjach u moich rodziców: wiadomo, działka, świeże powietrze, kurki u sąsiada, pies u sąsiadki, obiadki babcine, i dziadka garaż..I od tego czasu moje dziecko szlag jakiś trafił: tak wymusza płaczem, rzucaniem się na ziemię, że nie poznaję tego zasmarkańca nerwowego. Naprawdę spędzam z nim dużo czasu na świeżym powietrzu bo średnio ok 6 godzin dziennie ( bez względu na pogodę ☺️ ) i staram się, żeby były to godziny dla niego atrakcyjne i aktywne, a nie tylko dla mnie..
ale nie wiem, czy jest to kwestia wieku ( bunt dwulatka już teraz? ! ) czy po prostu moje dziecię wróciło rozpieszczone jak dziadowski bicz i cięzko mu znieść zakazy na pewne rzeczy..wiecie jaką masakrą są dla mnie powroty ze spacerów? jak on skacze, rzuca się po ziemi, wyje, ślini się i ryczy tak, że gile po brodzie spływają..nie pomaga odwracanie uwagi, zostawianie go i pójście sobie gdzieś dalej, czy przytulanie i próba wytłumaczenia..najgorsze, że tak jest na dworze tylko, w domu: zdarza mu się to rzadko bardzo..
no i wczoraj wieczorem nie wytrzymałam i też się z lekka wkurwiłam. ☺️ 🤢

Czy Wasze dzieci może też tak mają? Bo ja już szczerze mówiąc bez sił jestem i zastanawiam się już nad tym, czy nie zapisać go z powrotem do żłobka choć na kilka godzin dziennie.

( i powiem Wam, że druga ciąża kiedy pierwsze tak się zachowuje, a kiedy jestem z nim sama 24/dobę..masakra i nigdy więcej !!!! )

bedę wdzięczna za poradę

( P.s. Lenka chyba chora była, więc dużo zdrowia i buziaki 😘 😘 😘 😘 )

• Mamusia
Frytus150 napisał(a):
Kasiu0to chyba taki etap ,że Nasze dzieci wszystkie tak maja ,placzem wszystko chca wymusic ,nie sluchaja,tupia nogami takze to norma mi sie wydaje 🙂
Ola -no tak 24 lata mam ale o czym ja mam gadac z 20stolatkiem;p

a ja złorzeczyłam już dziadkom że rozpieścili dziecko i groziłam, że zobaczą je następnym razem na święta 😁 😁 ☺️ ☺️

( P.S. Frytuś, ja bym tam z 20 latkiem nie musiała nawet gadać, byleby miał inne walory 😉 ☺️ )

• Mamusia
MrsTuliPanna napisał(a):
Frytus150 napisał(a):
Kasiu0to chyba taki etap ,że Nasze dzieci wszystkie tak maja ,placzem wszystko chca wymusic ,nie sluchaja,tupia nogami takze to norma mi sie wydaje 🙂
Ola -no tak 24 lata mam ale o czym ja mam gadac z 20stolatkiem;p

a ja złorzeczyłam już dziadkom że rozpieścili dziecko i groziłam, że zobaczą je następnym razem na święta 😁 😁 ☺️ ☺️

( P.S. Frytuś, ja bym tam z 20 latkiem nie musiała nawet gadać, byleby miał inne walory 😉 ☺️ )

Kurwa Aneta 😁
To mnie rozbawiłaś 😁 😁 😁 A z 24-latkiem o czym gadasz? Popieram Kasię - też bym nie zwracała uwagi na to co mówi.. Wiesz 20-latek to burza hormonalna żeby nie powiedzieć atom hormonalny ☺️ resztę se dopowiedz.. Mówi się że temperamentem w sensie łóżka podobni są 20-latek i 30-tka 😁 ☺️
Bierz co daje i nie pytaj po co 😁 Korzystaj jak materiał się nadaje i jest chrupiącym ciasteczkiem ☺️

Kasia - większość naszych dzieci tak już ma - moja ostatnio sobie nawet w akcie protestu włosy z głowy rwie 🤢 🤢 🤢