Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam
mam do sprzedania 3 pary spodni ciążowych
kupiłam je na lato niestety zostałam oszukana przez sprzedawczynie bo ta napisała że jest to rozmiar 42 później nie wyraziła zgody na zwrot
spodnie przeleżały w szafie z myślą o tym że przytyje
jednak w ciąży nie przytyłam prawie wcale i spodni nie założyłam ani razu
http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-dorothy-perkins-r-44-i1351629489.html
http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-mothercare-r-46-i1351629490.html
http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-r-46-i1351629491.html
POLECAM

• Mamusia
Oho, znowu się zaczyna- ostatni post 6 stron wcześniej, przeczytałam z nowych ile się dało, skończyłam jak szyszkonella skończyła snikersa a tu siup czary mary szyszkonella zaczyna sknikersa i ja się pytam: GDZIE JEST RESZTA POSTÓW? Znowu nie będę wiedziała, o co kaman ...

O masz Ci los.. dlaczego chodzicie tak wcześnie spać ? 😁 😁 kiedy ja się rozkręcam , nadrobiłam posty, obejrzałam dwie części Indiany Jones'a ??

Witam nowe koleżanki ! Mam nadzieję, że pomożecie nam utrzymać tempo rozrostu wątku 😉

Matyldusia: Ty chudzinko jedna ! Brzuszek masz taki kształtny, taka piłeczka słodziasta ! Super ! To która się jeszcze nie sfotografowała i nie podzieliła brzuszkiem z nami ? 😁 😁

Alexia, bardzo mnie ciekawi Twoja dieta. Tak tak, to ja jestem tą nieszczęśnicą ze swędzącą skórą ( z dnia na dzień coraz bardziej i w różnych miejscach: od wczoraj łopatki i pod kolanami 😁 ) Dzięki Bogu lekarz dał mi skierowanie na badania potrzebne do ujawnienia tej dziwacznej choroby. Oby nie było to TO, choć głęboko się zastanawiałam i jak na razie jakiekolwiek alergie wykluczam 😞

Czy Wasze dziecięcia też mają wyczuwalne przez fazy dnia? Mój syncio np czuję jak z rana to nie bardzo aktywny, po śniadaniu coś tam pobryka, potem znowu cisza i późnym popołudniem do wieczora znowu aktywny ale na szczęście: późny wieczór zostawia mamie spokojny..

dzień dobr, dzien dobry WSTAWAĆ LENIE!!!!!!!!!!!!!!
widzę że ja jak zwykle pierwsza plączę się od dwóch godzin w końcu zasiadłam na forum
ja troszkę posprzątam jeszcze kurze, podłogi i łazienka mi zostały, później posprzątam u mamusi na dole bo ona zajmie się obiadkiem i będę czekała na mojego "lubego"
mam nadzieję że odnajdzie auto na parkingu gdzie je zostawił w ostatnią niedzielę, co by nie było myślę że do wieczora się pojawi a później będziemy składać nasze pierwsze małżeńskie łoże no a później oczywiście je wypróbujemy (chociaż znając moje chęci nic wielkiego się nie wydarzy)
miłej sobotki

Hej mamusie!!! 🙂
Nie bylo mnie od wczorajszego wieczora, a tu 40 stron do nadrobienia 😁 Szalenstwo 🙂
Wlasnie wcinam nesquick z mlekiem - pychotka!!! 😁
No ja sie jeszcze brzuszkiem nie pochwalilam 😁 postaram sie dzis sfotografowac i wrzucic 🙂 Ale widze, ze szalenstwo z tymi zdjeciami 😁 Prawie kazda zmienila 🙂
Wlasnie dzisiaj mnie nie bedzie na forum, mam slub kolezanki i jestem swiadkowa 😁 A moj maz swiadkiem 😁 Takze mam zabiegany dzien. Piszcie wiec, piszcie, zebym miala jutro co czytac 😁 Buziaczki!!!

• Mamusia
NO ja dziewczyny właśnie nadrobiłam 86 stron 😁 Muszę tu częściej zaglądać 🙂 macie śliczne brzuszki mój jest malutki i nie ma się na razie czym chwalić..
Muszę wam przyznać, że ja jestem chyba najmłodsza wśród was albo jedna z najmłodszych bo jestem rocznik 89 maj a mój chłopak 89 pażdziernik 🙂przyszłych teściów też mam młodych bo oboje skończyli w tym roku 40 lat, więc młodo zostaną dziadkami 🙂 ślub też mamy dopiero w planach na 2011 🙂

Madziu zazdroszczę Ci tego wesela bo sama wyszłabym gdzieś się rozerwać.

• Mamusia
Dzień dobry dziewuszki 🙂
Ale się wyspałam. Obudził mnie zapach rosołu, który babcia pichci 🙂 Zrobiłam sobie 3 kanapki z wędliną i zasiadłam na chwilę do kompa 🙂 Przy okazji powiem wam, że odkryłam w jednym ze sklepów taką pyszną szynkę, którą pamiętam jeszcze z dzieciństwa - nie jakąś tam chemiczną tylko pachnącą i świeżą. Do tego jeszcze chrupiący chlebek i masełko - mniam, pycha 🙂
Ale to rzeczy. Ja jeszcze nie dałam zdjęcia z brzuszkiem bo aparat mi coś wysiadł i muszę pokombinować żeby zadziałał 🙂
Ja tam jeszcze nie wyczuwam zbyt mocno faz mojej małej 🙂 Wiem, że wieczorami lubi poszaleć, w ciągu dnia też trochę a koło południa jest zazwyczaj spokojna.
Mnie też przez weekend będzie mało na forum bo wybywam na "trzydziestkę" - zaraz się szykuję do fryzjera 🙂 Aż się boję co zastanę w poniedziałek przy waszym tempie pisania 🙂

Na pewno popołudniu jeszcze tu zaglądnę a tymczasem śle buziaki.

Ps. ale nas zasypało - a mgła że hej 🙂

• Mamusia
Dzieńdoberek 🙂
Zaledwie jeden dzień mnie nie było i odnaleźć się nie mogę, co gdzie z kim i jak....tyle tego napisałyście....bardzo ładnie 😁
Ja też jeszcze nie mam fotki z brzuszkiem, może wkrótce coś z tym zrobię 🙃
Co do ruchów, to mój synek rano troszkę bryka potem spokój a tak koło 22godz zaczyna wesołe miasteczko w brzuszku mamy, jest tu za chwilę już gdzie indziej, tu kopniak, tam przewrotka 😮

Mam wrażenie że w weekend trochę odpuścimy z pisaniem bo zawsze tak jest, tzn na pewno ja bo przecież muszę zająć się mężem hehe, no chyba że mnie wkurzy to od razu zasiadam na forum. J a już prawie wszystko skończyłam- prawie

Dzień Dobry !!
Ponieważ obudziłam się dzisiaj niewyspana: jestem w wybitnie złym humorze, co niestety już odbija się na chłopakach: jeden sprząta za karę kuchnię, drugi przebiera fistaszki od łupinek ( kto je fistaszki i wrzuca z powrotem łupinki do orzeszków ??!!:angry 🙂 Kazałam się do tego obsługiwać. Skaczą wokół mnie aż miło 😁 😁
Wczoraj mój 8-letni pasierb dostał w szkole na świetlicy uwagę: bawił się z kolegami w cesarskie cięcie 😁 😁 jakoś Pani to nie ubawiło 😁 nadal się niestety nie dowiedziałam, na czym polegała ta zabawa ale jak dzisiaj zobaczyłam go czytającego " w oczekiwaniu na dziecko" to boję się pomyśleć w co się będą w poniedziałek na tej świetlicy bawić 😁 😁

Uciekam: na nerwy pomaga mi tylko sprzątanie i prasowanie...

Wiola: pożyczysz Babcię Szanowną na kilka dni? :] też bym rosół zjadła...

• Mamusia
Dzień dobry mamuśki, ja też tu dzisiaj miejsca nie zagrzeję, mam masę roboty i przygotowań, o 18.30 przychodzą goście na parapetówkę. Ale fryzjera już zaliczyłam i mało nie zasnęłam na fotelu, uwielbiam jak mi ktoś coś z włosami robi i jeszcze ciepłe powietrze z suszarki.. W końcu zrobiłam się podobna do ludzi 😉 Trzymajcie się ciepło, uciekam. Buziaki