Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hejka, właśnie wróciłam od ginki. Morfologia słabiutka - z jednej tabl żelaza mam przejść na dwie dziennie 😞
Z plusów: " szyjka twarda, uformowana, poród daleko ", nie ważne jak się maleństwo rusza, ważne, że się rusza, L4 przedłużone. 🙂

Po drodze kupiłam szczotkę na kiju ze zmiotką (tzw.leniuszek) a takie małe laseczki - wiek ok. 14 lat do mnie na peronie "- pani sprząta w pociągach?"Chyba chciały zagadać bo się patrzyłam na ich słodkiego szczeniaczka, śmieszne małolaty ! 😁 A ja do nich : " - aż tak źle wyglądam ?!"
A jedna do drugiej : " - oj nie widzisz, że Pani jest w ciąży ?" Hahaha 😁

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jak puchna dlonie i pojawia sie obrzek powiek lub uogolniony twarzy,to szybko trzeba zmierzyc cisnienie,jak do tego dojda problemy z siusianiem(mniej niz zwykle)to dla swietego spokoju sprawdzic mocz-czy jest bialko,jak jest-gonic do szpitala.taka obcykana jestem,bo mam nadcisnienie,od 2 miesiecy lykam prochy na regulacje i w razie co dr poinstruowal co robic.normalnie obrzeki w ciazy sa,ale powinny ustapic po 2-3 godz odpoczynku.pierscionki i obraczke lepiej posciagaj,zeby nie uciskaly 🙂

• Mamusia
doris musimy podkurowac zelazlo bo podobno jak dzidzia tez bedzie miala anemie to nas beda dreczyc tak dlugo w szpitalu az sie krew nie poprawi 😞

nika moja mala to mi piety wpycha w prawy bok-i ostatnio na usg doktorek nie mogl sprawdzic nozek bo menda wciskala je pod watrobe-tak powiedzial... 😮 a apetyt to ja mam na slodkie jak chol...era

ktoras kiedys pytala o bol brzucha czy to jajnikow podczas zmiany boku w nocy to mam to samo ale lekarz mowil ze to normalne jak taki ciezar uciska na macice czy cos takiego tam u nas w srodku I ZE TO NORMALNE

• Mamusia
W zwykłym pewnie wystarczy 🙂 Ja już wiem czemu Nika nie popędza... przecież czerwiec się jeszcze nie zaczął i na forum majówek nie chce przejść jakby co... 😁
A tak serio to powiem Wam, że przez to, że Nikusia tak blisko jest, to jakoś i mnie zaczyna skręcać czasem i tylko objawów porodu wypatruję... a miesiąc różnicy między nami prawie... więc tak się zadręczać jeszcze miesiąc- aż sobie nie wyobrażam.
Takie pytanko mi się nasunęło... czy dajecie coś w szpitalu? oczywiście nie chodzi mi o prywatny poród, tylko łapóweczkę, bądź podziękowanie.. 🤔

• Mamusia
mikaanka szczerze to o tym nie myślałam, żeby w łapę dać.... jeśli chodzi o jakieś kwiaty czy bombonierkę dla położnych i lekarza odbierającego poród to już bardziej.... 😉

Dziewczyny mam dylemat, bo dzisiaj idę ostatni raz do tej szkoły rodzenia i ona niby bezpłatna, ale położna powiedziała, że jak ktoś będzie chciał coś dać dobrowolnie to będzie im miło.... no i chcemy dać, tylko własnie nie wiem jak.... w kopertę wsadzić? 🤔 🤨

• Mamusia
kasienkaks, ja mam zrobic ogolne badanie moczu i do tego jeszcze kreatynina, kwas moczowy i białko całkowite.
Kurde, właśnie mnie zsypało na prawej ręce. Cholera jak nie urok to sraczka! Nigdy nie miałam alergii co to za kupa znowu?????
Ide sie przejsc bo jestem w zlym humorze i ryczec mi sie chce.

• Mamusia
hi hi 🙂 aj nie wybieram sie na forum majowy bede tu tkwiła i wam marudziła az sie mały wykluje ..he he 😜 😜 😜 😜
ale serio to moze bym tego tak nie przeżywała gdybi mi doktorka na ostatnim badaniu nie powiedzała " jestes gotowa? bo to w każdej chwili moze nastąpic " a kilka dni pozniej to samo pytanie zadała mi położna 🤢

• Mamusia
nika1306 napisał(a):
ja co wizyte to mam badanie moczu czy u lekarza czy u położnej to zawsze musze sikac na taki patyczek.. i jak cos jest nie teges to zmienia kolory 🤔 ale u mnie zawsze pokazuje norme .

to masz fajnie 🙂 ja muszę sobie wieczorem pojemniczek na mocz stawiać w łazience, bo pierwszy mocz po śnie powinien być na badanie i to tzw. strumień środkowy, czyli z na wpół otwartymi oczami otwieram pojemniczek, troszkunię siusiam, wstrzymuję, podstawiam pojemniczek, sprawdzam czy wystarczająco nasiusiałam i dopiero zakręcam słoiczek, profilaktycznie go myję, wycieram, pakuję do torebeczki, odstawiam i przetransportowuję do laboratorium... często czekając dwie godzinki nawet...

• Mamusia
Nequitia napisał(a):
mikaanka szczerze to o tym nie myślałam, żeby w łapę dać.... jeśli chodzi o jakieś kwiaty czy bombonierkę dla położnych i lekarza odbierającego poród to już bardziej.... 😉

Dziewczyny mam dylemat, bo dzisiaj idę ostatni raz do tej szkoły rodzenia i ona niby bezpłatna, ale położna powiedziała, że jak ktoś będzie chciał coś dać dobrowolnie to będzie im miło.... no i chcemy dać, tylko własnie nie wiem jak.... w kopertę wsadzić? 🤔 🤨

nio chyba i moze dajcie jak wszyscy wyjda .. albo moze ktos jeszcze bedzie cos dawał to wy w tedy tez z partyzanta podlecie i dajcie ☺️ w sumie nie wiem 😮

• Mamusia
nika1306 mi się wydaje, że tak powiedziały by każdej z nas, bo to już ten etap końcowy właśnie 😁 a wydaje mi się, że byś mogła przeżywać nawet bardziej... jakby Ci tego nie powiedział lekarz a miała byś swoje objawy... to znaczy skurcze, i ta wydzielina.... bo nie kojarzyłabyś że to już może się zacząć i panika by była... tak mi się wydaje, ale jak już pisałam.... przy Twoim extremalnym życiu sprzed ciąży i przy urazach i "wypadkach" jakie miałaś poród to pikuś 😉 więc trzeba wrzucić na luz... i sobie czekać spokojnie 😎

-powtórzyłam w tym poście dużo razy, że "wydaje mi się" 😁

No weźmiemy damy jak hurtem będą dawali 😁 bo sądzę że nie my jedni tak zdecydowaliśmy, ale w kopercie? 😁 🙃

• Mamusia
dobra ciezarnabebe dzięki za potwierdzenie moich myśli, nika1306 też dzięki 😁 kurde skąd ja wytrzasnę teraz kopertę 😮 hahahahaha

Okey idę sobie papapapa, nie piszcie dużo żebym nie musiała dużo czytać 🤪

• Mamusia
Nika1306, Dobrze, że masz tak etapowo, a nie- nic jeszcze nie kupione, nie gotowa jesteś, a tu chlup, i porodówka may day!! 🙂
Nequita, tak właśnie o kawce dla pielęgniarek i bombonierach dla ordynatora (znajomy mojego mena) i mojego gina myślałam... ale nie wiem jak w praktyce to wyjdzie... czy cipa się jakaś nie trafi, która dziecka nie poda/ nie przewinie/ będzie darła chapkę.. wystawiając łapę...-chociaż sama sobie odpowiedziałam w sumie; jak coś nie tak, to znajomemu od razu powiem... w końcu to ich robota, a w ten sposób nie zlekceważą na pewno... tylko nie lubię tak załatwiać spraw, obym nie musiała.
Zależy ile macie zamiar dać chyba.. jeśli w kopercie, to karteczka jakaś by się przydała z podziękowaniem, czy wspomnieniem miłym....? 🤔 ale luzem położyć na stoliku przy notesie/ ręce też możecie 🙂
Przypomniało mi się o czym się dowiedziałam przed swoim ślubem- ponoć są ludzie, którzy dają pustą kopertę... 🤪...... 😁

• Mamusia
nika1306 napisał(a):
ciezarnabebe ja sie nigdzie nie wybieram , nio chyba ze w najbliszym czasie na porodówke ... 🙂

tylko kompa nie zapomnij 😉 hehe wlacz kamerke dobrze wyostrz obraz a my bedziemy ci mowic kiedy przec i czy widac juz glowke 🤪 juz sie doczekac nie moge-choc mega mi sie podobaja kobiety ciezarne na mecie

• Mamusia
ha ha fajnie by było z tym laptopem .. ale pewnie bede tak z szokowana tym wszystkim ze nawet bym nie miała czasu by pisac czy co kolwiek 🙂 jedno co biore na porodowke to aparat 🙂 moja fryzierka co rodziła w tym szpitalu co ja bede to mi ostatnio opowiadała ze ona sobie rozwiazywała sudoku bo jej sie nudziło 😮

• Mamusia
Joł laski, byłam u mojego gina, no i tak: mały 2 kg! ja 62... masakra.... mój jest ułożony już do porodu idealnie, czyli głowa schodzi w kanał a kręgosłup po lewej i ciśnie.... brzuch drętwy od siły ciążenia, normalnie grawitacji, a ucisk pod żebrami - nerw tam jakiś przebiega i trudno, będzie bolało.... dół też jest mocno obciążony, w ogóle mój dół zmienił wygląd całkowicie - no jakby to ująć, tak bardziej wszystko mam na wierzchu - wynik ucisku macicy i główki dziecka - aż sie dziś poryczałam jak to zobaczyłam....stąd te rewolucje w pochwie, ale to nie jest szyjka, tak ze nie panikujcie, jak tak macie....

• Mamusia
Ehh, ale miałam czytania.

Ja tam nic w szpitalu nie daję. Bez przesady. Nequita - a po co chcecie dawać kasę prowadzącym szkołę rodzenia ? To chyba bezpłatne jest no nie ? jeszcze oni sami Wam to zaproponowali ?! O co kaman ?

Ale smaka mi narobiłyście na ten budyń śmietankowy. Jeszcze któraś gofra wpierniczała wcześniej i też narobiła tylko apetytu, 😠

• Mamusia
Ja tez jak dzisiaj patrzyłam to siebie nie poznaję, tyle że u mnie to wszystko jakby spuchnięte tam było a nie na wierzchu.
Jak mnie dzisiaj badała to się prawie poryczałam z bólu, nie wiem co ze mną jest. Tak mnie bolało że później nie mogłam siedzieć normalnie przez kilka godzin.
Ja nie wiem co ja zrobię podczas porodu 😞